חגיםמתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת תפוחים איטלקית

אוגוסט 23, 2019 78 Comments

לפני ממש המון זמן, באחת הסדנאות שלי התארחה שירלי, ישראלית שחיה באיטליה

ובסיום הסדנה שלחה לי מייל עם כמה מילים חמות ומתכון לעוגת תפוחים איטלקית

המתכון שייך לסטפניה,שעורכת סדנאות בישול ואפייה באחוזה שלה בטוסקנה, ואני ממש מקוה להגיע אליה יום אחד,

כי על פי שירלי, שווה ביותר.

המייל של שירלי נשלח אליי באוגוסט 2015, ולא זכרתי אותו עד שלאחרונה עשיתי סדר במיילים שלי והוא נמצא.

אתמול בשעה 16:30, זמן הקפה שלי התחשק לי עוגה, קמתי מהר והכנתי את עוגת התפוחים של שירלי,

הכי קלה, הכי ביתית, והריח! אמאלה, כל הבית בריח מטורף.

זו עוגה בלי פוזה, הכי קלה להכנה, הכל בקערה, בלי מיקסר, מבולגנת, אבל שתשבה את ליבכם,

ותודה לשירלי המהממת.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת תפוחים איטלקית/ תבנית מרובעת קטנה או תבנית עגולה קטנה

(לגרסת פרווה תחליפים במצרכים)

מצרכים למתכון:

3 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים נקיים מליבה ופרוסית לפרוסות

1 ביצה גודל L

100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן

100 גר' (3/4 כוס) קמח לבן

כפית גרידת לימון

100 גר' חמאה מומסת (1/2 כוס שמן קנולה לפרווה)

כפית תמצית וניל איכותית

שקית אבקת אפייה

לפיזור על העוגה:

כפית סוכר חום

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים ביצה וסוכר, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים

מוסיפים תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה, ולימון ומערבבים לתערובת אחידה

התערובת מאוד סמיכה לא להיבהל

מוציאים 1/4 כוס תפוחים ומניחים בצד, מכניסים פנימה את יתרת התפוחים ומערבבים היטב

זה נראה ממש מוזר כי יחסית לתפוחים בלילת העוגה מאוד קטנה אבל תאמינו לי זה בסוף מסתדר

מעבירים לתבנית, ומפזרים את התפוחים שהשארנו בצד מעל העוגה

בוזקים כפית סוכר חום, מכניסים לתנור ואופים כ 35-40 דקות עד שהעוגה שחומה וקיסם

הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו, מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים

בתיאבון!

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

 

Print Friendly, PDF & Email

78 Comments

יעל אוגוסט 23, 2019 at 12:36 pm

האם העוגה נפרסת טוב? כי החתיכות של התפוחים דיי גדולות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2019 at 1:52 pm

את יכולה לחצות את החתיכות או לחתוך קטן יותר
חלק מהקסם שלה שהיא מבולגנת

Reply
שני אוגוסט 4, 2023 at 11:09 pm

מושלמת וואו!!! אחת העוגות הטובות

Reply
שירלי בלק אוגוסט 23, 2019 at 7:34 pm

קרן מתוקה, למרות שעברו להם כמה שנים אני עדיין זוכרת כמה נהניתי מהסדנא שלך והמתכונים הסופר מוצלחים שלא לדבר על האנרגיות שאת מקרינה.
שמחה מאוד שניסית את העוגה הכל כך פשוטה ומוצלחת הזאת. כדור גלידת וניל בצד ורק להתענג על כל ביס.
שתהיה שבת שלום ומתוקה❤️❤️❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2019 at 7:41 pm

תודה רבה שירלי!
בזכותך מלא אנשים אוכלים ממנה היום בארץ:-)
שבת שלום

Reply
Diana ינואר 9, 2021 at 9:38 pm

100 גר' חמאה מומסת (1/2 כוס שמן קנולה לפרווה)
אני לא רוצה שמן, אפשר להשתמש במרגרינה?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 7:44 am

כן אין בעיה

Reply
הדס ספטמבר 5, 2021 at 4:49 pm

אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק?

קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 7:00 am

תצא עוגה אחת

רחל אוגוסט 24, 2019 at 9:04 pm

הי קרן, החלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין באותה כמות. טעימה וקלה מאד להכנה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2019 at 6:08 am

תודה שמחה לשמוע

Reply
קר אוגוסט 24, 2019 at 11:46 pm

כמה זה 100 גר בהמרה לכוס? תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2019 at 6:08 am

100 גר סוכר=חצי כוס
100 גר קמח לבן=3/4 כוס

Reply
אירה יוני 5, 2020 at 6:40 pm

ניסיתי את העוגה, הוספתי תפוח אחד. יצא מאוד מוצלח אבל פעם הבא אני אוסיף פחות סוכר.
זה באמת משנה כמות התפוחים?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 7:42 pm

כמות התפוחים זה כמה שאת אוהבת.

Reply
לאה גלעד אוגוסט 25, 2019 at 5:26 am

קינמון מוסיף המון

Reply
כוכב דרשביץ אוגוסט 25, 2019 at 9:10 am

כוס רגילה?או אוניברסאלית של אפיה?
ניראית לי יחסית דלה בקלוריות,יש לך מושג מה הערך הקלורי?מתאימה לדיאטה בתור ארוחת ביניים?כמובן חתיכה קטנה …

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2019 at 9:14 am

המידות הם תמיד בכוס מידה אוניברסלית
אין לי מושג מה הערך הקלורי, כמות הבלילה קטנה יחסית כך שאין בה לדעתי שום דבר דיאטטי, חתיכה קטנה אף פעם לא תזיק:-)

Reply
גון אוגוסט 29, 2019 at 3:44 pm

היי קרן
ניראה יאמי
תבנית קטנה הכוונה קוטר 18 או יותר קטנה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2019 at 8:13 pm

עגולה? כן, 18 וגם 20 זה אחלה

Reply
שירה נובמבר 30, 2019 at 10:37 pm

היי קרן,
אפשר משהו אחר במקום חמאה???:)

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2019 at 10:51 pm

כתוב בסוגריים מיד אחרי החמאה שאפשר להמיר ב 1/2 כוס שמן קנולה

Reply
Bar דצמבר 27, 2019 at 9:46 pm

הי קרן! נראה מושלם! את חושבת שאם משלבים גם תפוחים אחרים זה יעבוד בטוב? או שהם יקלקלו את המרקם?

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2019 at 10:35 pm

כל סוג של תפוחים הולך !

Reply
אלינור ספטמבר 5, 2019 at 9:47 pm

עוגה מושלמת!! נכנסת לרשימת הקבועות שלי.. תודה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2019 at 4:41 pm

שמחה לשמוע אלינור תודה

Reply
קרן משה חי ינואר 16, 2023 at 1:50 pm

חבל שלא ראיתי את המתכון הזה בשבוע שעבר כשהייתי בטוסקנה,הייתי מחפשת את סטפניה.
אכין את העוגה כדי שתזכיר לי את טוסקנה

Reply
אורפז נובמבר 30, 2019 at 10:08 pm

אחת העוגות הטעימות!!! והקלות!!! ממש מתכון מושלם. מה שכן, יצאה ממש קטנה. אכין שוב מחר ואכפיל כמויות

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2019 at 10:50 pm

היא יחסית קטנה
אפשר בכייף להכפיל כמויות ולהגדיל זמן אפיה

Reply
מיכל אפריל 17, 2020 at 4:51 pm

היי קרן 🙂 מה יהיה משך זמן האפייה כאשר מכפילים כמויות ? ולאיזה גודל תבנית יתאים ?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 5:16 pm

תתאים ל 24 לא גבוהה
להתחיל לבדוק אחרי 35 דקות

Reply
רוני אוגוסט 13, 2021 at 3:31 pm

את העוגה שומרים במקרר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2021 at 6:28 pm

כן

שגית מאי 20, 2020 at 4:50 pm

הי קרן, האם הכמות הזאת תתאים ל אינגליש קייק או שצריך להגדיל את הכמות?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 9:51 pm

תתאים

Reply
ליאל מאי 22, 2020 at 10:23 pm

היוש, הכנתי אותה אתמול והיא יצאה מעולה!!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את התפוחים באפרסקים/נקטרינות? אפילו חצי מהכמות אם זה יהיה נוזלי מידי..

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 6:36 am

ברור שאפשר זה יותר אחלה

Reply
אילנה מרץ 2, 2022 at 7:22 pm

אם אני רוצה להכין 4 יחידות אנגלית קיים? כמה להכפיל פי 3 או חייבת פי4?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2022 at 10:02 am

הכמות מספיקה לתבנית אינגליש כדי להכין ארבע תצטרכי להכין את הבילה כפול ארבע, מנסיון שלי הכפלות לא תמיד עובדות
אני מעדיפה לרוב להכין את הכמות המקורית מספר פעמים

Reply
מורן אוגוסט 29, 2022 at 11:05 pm

היי קרן, בוידאו שמת גם אבקת שקדים שלא מצויינים במתכון. מה הכמות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2022 at 6:55 am

חופן אבקת שקדים

Reply
Ilanit ספטמבר 8, 2020 at 1:37 pm

לאור אירוח של טבעונים בחג, יש אפשרות לגרסה טבעונית? בעצם ללא הביצה…

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2020 at 2:56 pm

נסי עם רסק תפוחים במקום ביצה לא ניסיתי

Reply
אילנה ספטמבר 12, 2020 at 12:50 pm

אם יש לי קמח תופח אז פשוט לוותר על האבקת אפייה? או בכל מקרה להוסיף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2020 at 8:19 pm

לוותר על אבקת אפייה

Reply
יפית אוגוסט 29, 2022 at 9:23 pm

רשום במתכון ביצה אחת ובסרטון 2 ביצים

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2022 at 10:16 pm

בסרטון באינסטגרם הכפלתי כמויות

Reply
קרן דצמבר 13, 2021 at 9:24 pm

האם אפשר במקום תפוחים פירות יער?

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2021 at 11:15 am

בטח, כל פרי שתרצי

Reply
Yechi אוקטובר 12, 2020 at 6:26 am

שקית אבקת אפייה, כמה בכפיות? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 8:08 am

שתיים יפות

Reply
Ye hi אוקטובר 12, 2020 at 6:58 pm

תודה!

Reply
עדן אוקטובר 19, 2020 at 12:19 am

עוגה מושלמת!!!
ובכללי אין עליך כל מתכון מצליח!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 5:36 am

תודהההה

Reply
דיאנה ינואר 9, 2021 at 9:36 pm

100 גר' חמאה מומסת (1/2 כוס שמן קנולה לפרווה)
אני לא רוצה שמן, אפשר להשתמש במרגרינה?

Reply
מיכל שורץ יוני 1, 2021 at 4:46 pm

אני רוצה לספר לכולם שהעוגה הזאת מוצלחת באופן לא רגיל !!
הכנתי אותה עם תפוחים , עם תותים , עם אפרסקים ונקטרינות .. ובכל פעם היא טעימה יותר☺️ קרן את מדהימה ואני אוהבת את מה שאת עושה. המשיכי בדרכך

Reply
קרן אגם יוני 2, 2021 at 2:39 pm

את כל כך צודקת! גם אצלי היא משמשת בסיס למלא פירות

Reply
ספ אוגוסט 8, 2021 at 9:33 am

שאלת גלוטן…. איך ניתן להמיר ללא? קמח שקדים? קמח שיבולת שועל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2021 at 11:11 am

לערבב קמח שקדים עם קורנפלור או קמח תפא חצי חצי

Reply
גילה קורן ספטמבר 10, 2021 at 4:51 pm

העוגה יצאה מושלמת
תודה תודה

Reply
טל שפט ספטמבר 20, 2021 at 1:38 pm

היי קרן
זאת עוגת החג שלי השנה

לתבנית מלבנית גדולה יותר 22*30 ס"מ
בכמה להגדיל את הכמויות?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2021 at 2:09 pm

להכפיל

Reply
סיגלית ספטמבר 21, 2021 at 11:29 am

הכנתי לחג ויצאה מושלמת . תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:17 pm

משמח תודה

Reply
קארין ספטמבר 1, 2022 at 2:19 pm

היי קרן,
יש לי כמה שאלות,
מה לעשות אם יש לי ביצה בגודל M?
ומה הכמויות המדוייקות בבקשה כדי להכפיל כמויות??
ובאיזו גודל תבנית להשתמש לכמות כפולה?

סליחה על כל השאלות! ותודה על המענה

קארין

Reply
מורן אוגוסט 31, 2022 at 9:56 am

תודה

Reply
קארין ספטמבר 1, 2022 at 2:20 pm

היי קרן,
יש לי כמה שאלות,
מה לעשות אם יש לי ביצה בגודל M?
ומה הכמויות המדוייקות בבקשה כדי להכפיל כמויות??
ובאיזו גודל תבנית להשתמש לכמות כפולה?

סליחה על כל השאלות! ותודה על המענהצ

קארין

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:14 pm

להוסיף ביצה זה בסדר
להכפלה מכפילים הכל בחמישים אחוז
להתשמש בתבנית עגולה 22 או מלבנית מרובעת בינונית.

Reply
לי ספטמבר 17, 2022 at 6:20 pm

הכנתי באינגליש קייק יצא מעולה תודה

Reply
דניאל נובמבר 7, 2022 at 10:24 am

הי בסרטון הוספת גם אבקת שקדים, לא רואה במתכון הכתוב. תוכלי לכתוב כמויות?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2022 at 8:09 pm

להוסיף רבע כוס

Reply
חגית ינואר 17, 2023 at 8:09 pm

עוגה נהדרת, פלאפית ובאמת – 5 דקות ולתנור. תודה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2023 at 9:08 pm

תודה חגית

Reply
יהל יולי 19, 2023 at 1:58 pm

זה חום עליון תחתון או טורבו?

Reply
שרית נובמבר 17, 2023 at 9:27 am

עשיתי עם שמן זית ותפוחי פינק ליידי. הוספתי למעלה שקדים פרוסים בהשראת הסרטון. יצא נפלא.

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 4:04 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
מיכל שוורץ פברואר 10, 2024 at 8:34 am

הכנתי ויצאה מצוינת, חוסלה בחמש דקות, בכלל המתכונים שלך נפלאים, תודה❤️
בשביל שהעוגה תצא גבוה יותר, אפשר להכפיל כמות לאותה התבנית המרובעת שיש לי?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2024 at 8:41 am

מניחה שאפשר להכפיל
אבל לא ניסיתי ויש מצב שעדיף להכין עונת תפוחים אחרת מהאתר
לדעתי חלק מהייחוד שלה הוא בכך שהיא נמוכה וקצת קריספית

Reply

Leave a Comment