לפני ממש המון זמן, באחת הסדנאות שלי התארחה שירלי, ישראלית שחיה באיטליה
ובסיום הסדנה שלחה לי מייל עם כמה מילים חמות ומתכון לעוגת תפוחים איטלקית
המתכון שייך לסטפניה,שעורכת סדנאות בישול ואפייה באחוזה שלה בטוסקנה, ואני ממש מקוה להגיע אליה יום אחד,
כי על פי שירלי, שווה ביותר.
המייל של שירלי נשלח אליי באוגוסט 2015, ולא זכרתי אותו עד שלאחרונה עשיתי סדר במיילים שלי והוא נמצא.
אתמול בשעה 16:30, זמן הקפה שלי התחשק לי עוגה, קמתי מהר והכנתי את עוגת התפוחים של שירלי,
הכי קלה, הכי ביתית, והריח! אמאלה, כל הבית בריח מטורף.
זו עוגה בלי פוזה, הכי קלה להכנה, הכל בקערה, בלי מיקסר, מבולגנת, אבל שתשבה את ליבכם,
ותודה לשירלי המהממת.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת תפוחים איטלקית/ תבנית מרובעת קטנה או תבנית עגולה קטנה
(לגרסת פרווה תחליפים במצרכים)
מצרכים למתכון:
3 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים נקיים מליבה ופרוסית לפרוסות
1 ביצה גודל L
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
100 גר' (3/4 כוס) קמח לבן
כפית גרידת לימון
100 גר' חמאה מומסת (1/2 כוס שמן קנולה לפרווה)
כפית תמצית וניל איכותית
שקית אבקת אפייה
לפיזור על העוגה:
כפית סוכר חום
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה טורפים ביצה וסוכר, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים
מוסיפים תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה, ולימון ומערבבים לתערובת אחידה
התערובת מאוד סמיכה לא להיבהל
מוציאים 1/4 כוס תפוחים ומניחים בצד, מכניסים פנימה את יתרת התפוחים ומערבבים היטב
זה נראה ממש מוזר כי יחסית לתפוחים בלילת העוגה מאוד קטנה אבל תאמינו לי זה בסוף מסתדר
מעבירים לתבנית, ומפזרים את התפוחים שהשארנו בצד מעל העוגה
בוזקים כפית סוכר חום, מכניסים לתנור ואופים כ 35-40 דקות עד שהעוגה שחומה וקיסם
הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו, מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים
בתיאבון!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
85 Comments
האם העוגה נפרסת טוב? כי החתיכות של התפוחים דיי גדולות?
את יכולה לחצות את החתיכות או לחתוך קטן יותר
חלק מהקסם שלה שהיא מבולגנת
מושלמת וואו!!! אחת העוגות הטובות
קרן מתוקה, למרות שעברו להם כמה שנים אני עדיין זוכרת כמה נהניתי מהסדנא שלך והמתכונים הסופר מוצלחים שלא לדבר על האנרגיות שאת מקרינה.
שמחה מאוד שניסית את העוגה הכל כך פשוטה ומוצלחת הזאת. כדור גלידת וניל בצד ורק להתענג על כל ביס.
שתהיה שבת שלום ומתוקה❤️❤️❤️
תודה רבה שירלי!
בזכותך מלא אנשים אוכלים ממנה היום בארץ:-)
שבת שלום
100 גר' חמאה מומסת (1/2 כוס שמן קנולה לפרווה)
אני לא רוצה שמן, אפשר להשתמש במרגרינה?
כן אין בעיה
אם אני רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק?
תצא עוגה אחת
הי קרן, החלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין באותה כמות. טעימה וקלה מאד להכנה.
תודה שמחה לשמוע
כמה זה 100 גר בהמרה לכוס? תודה
100 גר סוכר=חצי כוס
100 גר קמח לבן=3/4 כוס
ניסיתי את העוגה, הוספתי תפוח אחד. יצא מאוד מוצלח אבל פעם הבא אני אוסיף פחות סוכר.
זה באמת משנה כמות התפוחים?
כמות התפוחים זה כמה שאת אוהבת.
קינמון מוסיף המון
כוס רגילה?או אוניברסאלית של אפיה?
ניראית לי יחסית דלה בקלוריות,יש לך מושג מה הערך הקלורי?מתאימה לדיאטה בתור ארוחת ביניים?כמובן חתיכה קטנה …
המידות הם תמיד בכוס מידה אוניברסלית
אין לי מושג מה הערך הקלורי, כמות הבלילה קטנה יחסית כך שאין בה לדעתי שום דבר דיאטטי, חתיכה קטנה אף פעם לא תזיק:-)
היי קרן
ניראה יאמי
תבנית קטנה הכוונה קוטר 18 או יותר קטנה?
עגולה? כן, 18 וגם 20 זה אחלה
היי קרן,
אפשר משהו אחר במקום חמאה???:)
כתוב בסוגריים מיד אחרי החמאה שאפשר להמיר ב 1/2 כוס שמן קנולה
הי קרן! נראה מושלם! את חושבת שאם משלבים גם תפוחים אחרים זה יעבוד בטוב? או שהם יקלקלו את המרקם?
כל סוג של תפוחים הולך !
עוגה מושלמת!! נכנסת לרשימת הקבועות שלי.. תודה 🙂
שמחה לשמוע אלינור תודה
חבל שלא ראיתי את המתכון הזה בשבוע שעבר כשהייתי בטוסקנה,הייתי מחפשת את סטפניה.
אכין את העוגה כדי שתזכיר לי את טוסקנה
אחת העוגות הטעימות!!! והקלות!!! ממש מתכון מושלם. מה שכן, יצאה ממש קטנה. אכין שוב מחר ואכפיל כמויות
היא יחסית קטנה
אפשר בכייף להכפיל כמויות ולהגדיל זמן אפיה
היי קרן 🙂 מה יהיה משך זמן האפייה כאשר מכפילים כמויות ? ולאיזה גודל תבנית יתאים ?
תתאים ל 24 לא גבוהה
להתחיל לבדוק אחרי 35 דקות
את העוגה שומרים במקרר?
כן
הי קרן, האם הכמות הזאת תתאים ל אינגליש קייק או שצריך להגדיל את הכמות?
תתאים
היוש, הכנתי אותה אתמול והיא יצאה מעולה!!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את התפוחים באפרסקים/נקטרינות? אפילו חצי מהכמות אם זה יהיה נוזלי מידי..
ברור שאפשר זה יותר אחלה
אם אני רוצה להכין 4 יחידות אנגלית קיים? כמה להכפיל פי 3 או חייבת פי4?
הכמות מספיקה לתבנית אינגליש כדי להכין ארבע תצטרכי להכין את הבילה כפול ארבע, מנסיון שלי הכפלות לא תמיד עובדות
אני מעדיפה לרוב להכין את הכמות המקורית מספר פעמים
היי קרן, בוידאו שמת גם אבקת שקדים שלא מצויינים במתכון. מה הכמות?
חופן אבקת שקדים
לאור אירוח של טבעונים בחג, יש אפשרות לגרסה טבעונית? בעצם ללא הביצה…
נסי עם רסק תפוחים במקום ביצה לא ניסיתי
אם יש לי קמח תופח אז פשוט לוותר על האבקת אפייה? או בכל מקרה להוסיף?
לוותר על אבקת אפייה
רשום במתכון ביצה אחת ובסרטון 2 ביצים
בסרטון באינסטגרם הכפלתי כמויות
האם אפשר במקום תפוחים פירות יער?
בטח, כל פרי שתרצי
שקית אבקת אפייה, כמה בכפיות? תודה
שתיים יפות
תודה!
עוגה מושלמת!!!
ובכללי אין עליך כל מתכון מצליח!!!
תודהההה
100 גר' חמאה מומסת (1/2 כוס שמן קנולה לפרווה)
אני לא רוצה שמן, אפשר להשתמש במרגרינה?
אני רוצה לספר לכולם שהעוגה הזאת מוצלחת באופן לא רגיל !!
הכנתי אותה עם תפוחים , עם תותים , עם אפרסקים ונקטרינות .. ובכל פעם היא טעימה יותר☺️ קרן את מדהימה ואני אוהבת את מה שאת עושה. המשיכי בדרכך
את כל כך צודקת! גם אצלי היא משמשת בסיס למלא פירות
שאלת גלוטן…. איך ניתן להמיר ללא? קמח שקדים? קמח שיבולת שועל?
לערבב קמח שקדים עם קורנפלור או קמח תפא חצי חצי
היי, אפשר לשים פירות יער קפואים (שאני אפשיר קודם)?
אין בעיה ולא צריך להפשיר
העוגה יצאה מושלמת
תודה תודה
היי קרן
זאת עוגת החג שלי השנה
לתבנית מלבנית גדולה יותר 22*30 ס"מ
בכמה להגדיל את הכמויות?
תודה
להכפיל
הכנתי לחג ויצאה מושלמת . תודה
משמח תודה
היי קרן,
יש לי כמה שאלות,
מה לעשות אם יש לי ביצה בגודל M?
ומה הכמויות המדוייקות בבקשה כדי להכפיל כמויות??
ובאיזו גודל תבנית להשתמש לכמות כפולה?
סליחה על כל השאלות! ותודה על המענה
קארין
תודה
היי קרן,
יש לי כמה שאלות,
מה לעשות אם יש לי ביצה בגודל M?
ומה הכמויות המדוייקות בבקשה כדי להכפיל כמויות??
ובאיזו גודל תבנית להשתמש לכמות כפולה?
סליחה על כל השאלות! ותודה על המענהצ
קארין
להוסיף ביצה זה בסדר
להכפלה מכפילים הכל בחמישים אחוז
להתשמש בתבנית עגולה 22 או מלבנית מרובעת בינונית.
הכנתי באינגליש קייק יצא מעולה תודה
הי בסרטון הוספת גם אבקת שקדים, לא רואה במתכון הכתוב. תוכלי לכתוב כמויות?
להוסיף רבע כוס
עוגה נהדרת, פלאפית ובאמת – 5 דקות ולתנור. תודה 🙂
תודה חגית
זה חום עליון תחתון או טורבו?
עשיתי עם שמן זית ותפוחי פינק ליידי. הוספתי למעלה שקדים פרוסים בהשראת הסרטון. יצא נפלא.
שמחה לשמוע תודה
הכנתי ויצאה מצוינת, חוסלה בחמש דקות, בכלל המתכונים שלך נפלאים, תודה❤️
בשביל שהעוגה תצא גבוה יותר, אפשר להכפיל כמות לאותה התבנית המרובעת שיש לי?
מניחה שאפשר להכפיל
אבל לא ניסיתי ויש מצב שעדיף להכין עונת תפוחים אחרת מהאתר
לדעתי חלק מהייחוד שלה הוא בכך שהיא נמוכה וקצת קריספית
עוגה מוצלחת, כמה פשוטה כמה טעימה
הכנתי מספר פעמים ותמיד חוסלה! קצרתי מחמאות.מעתה מכינה רק בכמויות כפולות
שבת שלום
תודה ההההה
באינסטגרם יש בנוסף לתפוחים גם בסננה זה לא מופיע במתכון למה???
באינסטגרם יש בנוסף לתפוחים גם בסננה זה לא מופיע במתכון למה??? ממש לא אמרתי כי רק עכשיו ראיתי את המתכון
ממש לא אמרתי כי רק עכשיו ראיתי את המתכון