חגיםעוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת תפוחים איטלקית

אוגוסט 23, 2019 15 Comments

לפני ממש המון זמן, באחת הסדנאות שלי התארחה שירלי, ישראלית שחיה באיטליה

ובסיום הסדנה שלחה לי מייל עם כמה מילים חמות ומתכון לעוגת תפוחים איטלקית

המתכון שייך לסטפניה,שעורכת סדנאות בישול ואפייה באחוזה שלה בטוסקנה, ואני ממש מקוה להגיע אליה יום אחד,

כי על פי שירלי, שווה ביותר.

המייל של שירלי נשלח אליי באוגוסט 2015, ולא זכרתי אותו עד שלאחרונה עשיתי סדר במיילים שלי והוא נמצא.

אתמול בשעה 16:30, זמן הקפה שלי התחשק לי עוגה, קמתי מהר והכנתי את עוגת התפוחים של שירלי,

הכי קלה, הכי ביתית, והריח! אמאלה, כל הבית בריח מטורף.

זו עוגה בלי פוזה, הכי קלה להכנה, הכל בקערה, בלי מיקסר, מבולגנת, אבל שתשבה את ליבכם,

ותודה לשירלי המהממת.

עוגת תפוחים איטלקית/ תבנית מרובעת קטנה או תבנית עגולה קטנה

מצרכים למתכון:

3 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים נקיים מליבה ופרוסית לפרוסות

1 ביצה גודל L

100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן

100 גר׳ (3/4 כוס) קמח לבן

כפית גרידת לימון

100 גר׳ חמאה מומסת (1/2 כוס שמן קנולה לפרווה)

כפית תמצית וניל איכותית

שקית אבקת אפייה

לפיזור על העוגה:

כפית סוכר חום

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים ביצה וסוכר, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים

מוסיפים תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה, ולימון ומערבבים לתערובת אחידה

התערובת מאוד סמיכה לא להיבהל

מוציאים 1/4 כוס תפוחים ומניחים בצד, מכניסים פנימה את יתרת התפוחים ומערבבים היטב

זה נראה ממש מוזר כי יחסית לתפוחים בלילת העוגה מאוד קטנה אבל תאמינו לי זה בסוף מסתדר

מעבירים לתבנית, ומפזרים את התפוחים שהשארנו בצד מעל העוגה

בוזקים כפית סוכר חום, מכניסים לתנור ואופים כ 35-40 דקות עד שהעוגה שחומה וקיסם

הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו, מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים

בתיאבון!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

יעל אוגוסט 23, 2019 at 12:36 pm

האם העוגה נפרסת טוב? כי החתיכות של התפוחים דיי גדולות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2019 at 1:52 pm

את יכולה לחצות את החתיכות או לחתוך קטן יותר
חלק מהקסם שלה שהיא מבולגנת

Reply
שירלי בלק אוגוסט 23, 2019 at 7:34 pm

קרן מתוקה, למרות שעברו להם כמה שנים אני עדיין זוכרת כמה נהניתי מהסדנא שלך והמתכונים הסופר מוצלחים שלא לדבר על האנרגיות שאת מקרינה.
שמחה מאוד שניסית את העוגה הכל כך פשוטה ומוצלחת הזאת. כדור גלידת וניל בצד ורק להתענג על כל ביס.
שתהיה שבת שלום ומתוקה❤️❤️❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2019 at 7:41 pm

תודה רבה שירלי!
בזכותך מלא אנשים אוכלים ממנה היום בארץ:-)
שבת שלום

Reply
רחל אוגוסט 24, 2019 at 9:04 pm

הי קרן, החלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין באותה כמות. טעימה וקלה מאד להכנה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2019 at 6:08 am

תודה שמחה לשמוע

Reply
קר אוגוסט 24, 2019 at 11:46 pm

כמה זה 100 גר בהמרה לכוס? תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2019 at 6:08 am

100 גר סוכר=חצי כוס
100 גר קמח לבן=3/4 כוס

Reply
לאה גלעד אוגוסט 25, 2019 at 5:26 am

קינמון מוסיף המון

Reply
כוכב דרשביץ אוגוסט 25, 2019 at 9:10 am

כוס רגילה?או אוניברסאלית של אפיה?
ניראית לי יחסית דלה בקלוריות,יש לך מושג מה הערך הקלורי?מתאימה לדיאטה בתור ארוחת ביניים?כמובן חתיכה קטנה …

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2019 at 9:14 am

המידות הם תמיד בכוס מידה אוניברסלית
אין לי מושג מה הערך הקלורי, כמות הבלילה קטנה יחסית כך שאין בה לדעתי שום דבר דיאטטי, חתיכה קטנה אף פעם לא תזיק:-)

Reply
גון אוגוסט 29, 2019 at 3:44 pm

היי קרן
ניראה יאמי
תבנית קטנה הכוונה קוטר 18 או יותר קטנה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2019 at 8:13 pm

עגולה? כן, 18 וגם 20 זה אחלה

Reply
אלינור ספטמבר 5, 2019 at 9:47 pm

עוגה מושלמת!! נכנסת לרשימת הקבועות שלי.. תודה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2019 at 4:41 pm

שמחה לשמוע אלינור תודה

Reply

Leave a Comment