מאתמול יש לי חשק גדול לעוגת תפוחים והיעד היה היום בבוקר, רק שמסתבר שהפתק שחברת
חשמל שמה על דלת הבניין לפני כמה ימים היה אמור להעביר מסר שהתעלמתי ממנו
והוא שהיום בין 09:00-15:00 יש הפסקת חשמל. למזלי לא התחלתי להכין את העוגה
אבל ישבתי וחיכיתי כל כך יפה לשעה 15:00 עם כל המצרכים כדי לוודא שהחשמל חוזר ואני מכינה עוגה לבלוג.
ב 15:15 בול החשמל חזר ולא היתה מאושרת ממני.
לא ממש התכוננתי להפסקת חשמל לכן כל הפלאפונים בבית לא היו ממש טעונים, והמטענים הניידים
היו ריקים וכככה נתקענו בבית בלי אפשרות להטעין. החלטנו אני והמתבגרת שנצא להסתובב
ונטעין את האייפונים באוטו, ואפילו קבענו לה תור למספרה.
התקלחנו, התלבשנו יפה, שמנו קצת בושם והזמנו את המעלית, אבל היא לא הגיע כי יש הפסקת
חשמל. אז ירדנו במדרגות ונכנסו לאוטו, הפעלנו את האוטו, והפעלנו את השלט של החניון.
אבל דלת החניון לא עלתה. יש בעיה! אני הכרזתי, ושתינו התפוצצנו מצחוק. ברור שדלת החניון לא עולה.
יש הפסקת חשמל איזורית. ישבנו חצי שעה באוטו להטעין טלפונים, הודענו למספרה שלא נגיע,
ועלינו הביתה, ואז חזר החשמל.
חייבת להגיד שהייתי סקפטית לגבי העוגה, כי יש בה כוס שמן שזה לא מעט
והבלילה שלה יצאה ממש דלילה. אבל כשהיא יצאה מהתנור רכה כמו ספוג הבנתי שכל זה לא סתם.
המתכון לקוח בחלקו מכאן
עוגת תפוחים הורסת/תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ
(המרה לפרווה בהערות למטה בסוף הפוסט+המרה לתבנית 24)
מצרכים למתכון:
1 ביצה+2 חלמונים מביצים L או M
1 כוס +3 כפות סוכר לבן (230 גר')
1 כוס (200 גר') שמן קנולה
1 כוס (240 מ״ל) חלב
1 כוס (140 גר') קמח לבן
1/4 כוס קוקוס
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
3 תפוחים לא משנה איזה זן קלופים נקיים וחתוכים לקוביות
כף ברנדי
2-3 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
בקערה מערבבים קוביות תפוחים עם ברנדי ומיץ לימון ומניחים בצד.
בקערה אחרת טורפים ביצים וכוס סוכר לבן (שימו לב ששלוש כפות לא נכנסות פנימה)
מוסיפים שמן וחלב וממשיכים לטרוף.
מוסיפים קוקוס, קמח, וניל, אבקת אפייה ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
התערובת נוזלית לא להיכנס לפאניקה.
מוסיפים פנימה את התפוחים ומערבבים שוב. מעבירים לתבנית אפייה, ומפזרים מעל העוגה
את 3 כפות הסוכר שהשארנו בצד.
מכניסים לתנור ואופים כ 45-55 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים.
מוציאים מצננים מעט ומגישים, אפשר עם כדור גלידה וניל בצד.
העטגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא בכלי אטום במקרר
**לגרסת פרווה ניתן להמיר חלב בחלב סויה או מיץ תפוזים באותה הכמות
**מי שאוהב קינמון יכול להוסיף כפית ישירות לתפוחים עם הברנדי
**אפשר לוותר על הברנדי או להחליף אם יש לכם בקלבדוס
**אפשר אגסים במקום תפוחים
**במקום קוקוס אפשר 1/4 כוס קמח לבן נוספת
להמרה לתבנית 24: יש להגדיל ב 1/4 את כמות המצרכים (2 ביצים וחלמון)
268 Comments
היי…
יש תחליף לברנדי?
כתוב בפוסט למטה, קלבדוס או לוותר על הברנדי
תודה על המתכון כבר הולכת להכין אני אוהבת עוגות תפוחים בטירוף
יופי
אם מגדילים את עוגת התפוחים לתבנית 24, סה"כ כמה ביצים?
כתוב למטה בהערות
טורפים, זאת אומרת הכל אפשר לעשות ידני? נחמד דווקא לא להוציא את המיקסר )
כן עם מטרפה
אפשר עם קמח מלא או קמח שיפון
טוב…אני חולת תפוחים..טועמת כול עוגה שיש בה רמז לתפוחים..וזו אחת הטובות ביותר שטעמתי! עוגה מדהימה! תודה!!
תודה אילנית
קוסיות תפוחים??
קוביות
טעות
עוגת תפוחים הכי טעימה שהכנתי אבר…מעולה ממש ומאד קלה להכנה
תודה שמחה ממש לשמוע
עוגה מעולה וטעימה בטירוף!!! גרפה המון המון מחמאות. פריכה אוורירית עם טעם חמאתי. תודה רבה על המתכון
אחת העוגות הטעימותתת.. גם לי, כמו הרבה כאן, לקח בסוף בערך שעה עד שהתייצבה אבל ההמתנה השתלמה 🙂
מה אפשר במקום קוקוס או אפשר לוותר?
קמח שקדים אן קמח לבן באותה הכמות
העוגה האפייה לא נראית כמו בתמונה
היא מקבלת צבע אבל עוד רכה מאד
להוסיף זמן אפייה ולהגביר מעט חום תנור
אפיתי אתמול את העוגה מעל שעתיים ועדיין נוזלית ולא אפויה. נראה לי שהיחס של 2 כוסות נוזלים לעומת כוס קמח לא הגיוני.
פשוט זרקתי אותה לפח….
היי מה לגבי אפייה בתבנית 24? ומה לגבי כמויות? והאם אפשר לחתוך את התפוחים לחתיכות יותק קטנות?? ואם זה לא יפגום במרקם?
אין בעיה להגדיל ב 1/4 את כל המצרכים הוספתי כם הערה למטה בסוף הפוסט, אין בעיה לחתוך תפוחים לקטן
סליחה על ההיצמדות לקטנות… איך מגדילים מבחינת כמות הביצים אם רוצים תבנית 24?
תקראי למטה בהערות
כתבת באופן ההכנה וניל אבל לא כתבת במיצרכים שום דבר שקשור לוניל- בוניל התכוונת לתמצית וניל?
הוניל כתוב די בסוף-כפית
יצאה לי ממש ממש נמוכה ורטובה אך טעימה מאד
הכי חשוב טעימה, נמוכה אולי הורדת בסוכר
העוגה נראית מעולה! יש לי שאלה אחת; אני לא במיוחד אוהבת שמן העוגות, האם יש אפשרות להמיר את השמן בחמאה או במרגרינה? ואם כן, באיזה אופן?
תודה ויום טוב! לילך
אין בעיה להמיר בחמאה
לפחות 120-130 גר׳ חמאה רכה, להקציף אותה עם הסוכר ואז להתחיל להוסיף ביצים וכו…
היי, אין לי קוקוס. אפשר להכין ללא?
כן אין בעיה להמיר בקמח או שקדים טחונים
מה אפשר לעשות עם החלבונים שנותרים?
אפשר להוסיף אותם לחביתה בערב
או להכין עוגיות אמרטי https://kerenagam.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%90%d7%9e%d7%a8%d7%98%d7%99/
תודה רבה לך! ההסברים ברורים מאוד וגם יש וידאו באינסטגרם להמחשה שאני משתמשת תמיד. עכשיו הכנתי את העוגה הזו, היא מדהימה והריח בבית אמאלה!
תודה!
כתבת להכפיל את הכמויות בעוד רבע התכוונת לכל המצרכים ברבע או רק הביצים
כל המצצרכים
נראה מדהים!
אפשר להכין עם חמאה במקום שמו?
אין בעיה להמיר בחמאה
לפחות 120-130 גר׳ חמאה רכה, להקציף אותה עם הסוכר ואז להתחיל להוסיף ביצים וכו…
היי, אפשר לעשות מקמח מלא/ קמח כוסמין?
כן, היא תצא דחוסה יותר אבל אחלה
האם תבנית 22 עגולה מקבילה לאינגליש קייק?
תלוי איזו אינגליש, לא חד פעמית בטוח.
אם בכל זאת זה ממלא תבנית יותר מדי אני ממליצה לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית, ואת היתרה בתבנית קטנה אחרת
היי אפשר להכין עם קמח תופח? כיצד להמיר?
היי קרן. אפשר שמן זית?
אם הוא מזן עדין אז כן
היי קרן,
שקדים טחונים במקום קמח, יעשה את העבודה? 🙂
בשילוב קמח תפוחי אדמה או קורנפלור כן
איך משלבים שקדים טחונים וקונפלור?
מה המינונים?
חייבת להכין… נראית סוף!
חצי חצי במקום קמח באותה הכמות
מטעמי דיאטה.. האם במקום שמן ניתן להשתמש במחית תפוחי עץ? ואם כן מה הכמות?
(קראתי פעם שמחית תפוחי עץ יכולה להוות תחליף לשמן)
הי יעל
היא יכולה להחליף ביצים:-)
את יכול הלנסות להפחית מעט, ולאכול חתיכה קטנה:-)
העוגת תפוחים הכי טובה שאכלתי, לא הוספתי קינמון ויצא מושלם
איך אני שמחה ברק
כתוב באופן ההכנה להוסיף וניל, שלא קיים במצרכים. מה הכוונה ומה הכמות?
כפית תמצית וניל, תוקן גם במתכון תודה
נראה מעולה! האם הכמות הזו תספיק לשתי תבניות אינגלישקייק?
לא, יש להגדיל ברבע את כמות המצרכים את יכולה לראות בסוף הפוסט למאה בהערות
מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!
עשיתי את העוגה הזאת והיא מעולה
התפוחים יצאו מעט נוקשים (אפשר לאכול בסבבה אבל הם לא היו רכים..)
ככה זה אמור להיות ?
תודה!!
תלוי בתפוחים את יכולה להבא לבשל אותם מעט עם טיפה מים לפני
היי האם אפשר לעשות אותה ולאכול אותה יום למחרת
בוודאי, רק לשמור במקרר
קרן יקרה- מלכת הסבלנות
עונה וחוזרת ועונה על אותן שאלות
אולי תקראנה את ההוראות בעיון ותשנו מה שאתן רוצות על פי שיקול דעתכן.
מראה טובבבב!! אפשר במקום קמח לבן קמח כוסמין?
כן
היי, אפשר להוריד את כמות הסוכר מבלי לפגוע בטעם
אפשר להוריד 1/4 כוס זה יהיה בסדר, בעיניי היא לא מתוקה מדי
במה אפשר להחליף את החלב אם אין בכלל וגם לא תפוזים?
תודה
מים
חלב סויה
מיץ תפוחים
אין מצב להחליף לחלב אורז?
לא נראה לי שיש בעיה עם חלב אורז
מה זה כוס קוקוס ? קרם קוקוס?
קוקוס רגיל לא קרם
סוכר קנים במקום סוכר לבן? אפשרי?
בנוסף, קמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 70% במקום קמח לבן גם אפשרי?
סוכר קנים אחלה
כוסמין לבן או חצי כוסמים לבן חצי מלא מעולה
הכמות במתכון מתאימה ל 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות ?
כן, אולי טיפה נמוכות, אבל את יכולה להגדיל ברבע את כות המצרכים יש בהערות למטה פירוט
אפשר להחליף את החלב בריצ' פרווה?
כן
תודה רבה!! יצא מעולה!!! מתכון מדהים
האם יש חשיבות להקצפה הראשונית של הביצה עם הסוכר והשמן לפני שמערבלים את המצרכים היבשים? האם קמח שקדים במקום קוקוס יוסיף?
היי קרן,
העוגה יצאה טעימה מאוד!! תודה.
שואלת לגבי האחסון. במקרר או בחוץ?
במקרר
היי 🙂 הכנתי היום עוגה וכמה כוסיות ונראה מושלם! יש אפשרות להקפיא את הכוסיות?
מה זה כוסיות ?
כמו שעושים קינוחי כוסות,
לא נראה לי זה כזה משנה..
בכל מקרה, האם אפשר להקפיא את העוגה הזו?
אפשר במקום הקוקוס שקדים טחונים?
כן
הי קרן, האם שמן קוקוס וסוכר קוקוס יוכל לעבוד כאן במקום קנולה???
שמן קוקוס בטוח
לגבי הסוכר אין לי מספיק נסיון איתו כדי להגיד איזה כמויות ממליצה אבל מניחה שיכול לעבוד
היי,
קצת חששתי להכין בגלל כמות השמן. לא ידעתי מה לצפות, אך חיפשתי עוגה במרקם רך וקליל יחסית וזה היה נשמע המתכון.
וזה אכן מה שיצא! עוגה ממש טובה! כולם אהבו מאוד. חשוב לי להגיע לתוצאה שאני מחפשת ולמתכון חדש זה מפתיע מאוד.
תודה רבה!!
תודה צליל
אפשר לוותר על התפוחים?
אפשר פרי אחר במקום
עוגה טעימה במיוחד
תודה ג’ו
יצא מדהים ! לקח לה שעה להתייצב אבל הטעם ואוו.. כולם עפו
משמח ממש
היי כל המתכונים שלך מעולים!
שאלה באינסטגראם השתמשת בתמצית וניל אבל פה במתכון לא מופיע.. אפשר לוותר או כמה לשים? תודה 🙂
כן מופיע למטה
כפית ואפשר בלי
היי קרן
לצערי נותרתי עם תפוח אחד בבית, האם אני יכולה להוסיף 2 אפרסקים או נקטרינות במקום התפוחים?
בטח, יהיה משגע
למה הכוונה – קוסיות תפוחים?
קוביות
היי קרן,
את חושבת שאפשר לשים תותים במקום תפוחים?
ברור
היי קרן,
אני רואה שבאינסטגרם ציינת שיש להוסיף וניל ופה לא רשמת זאת. ובנוסף, רשמת פעמיים קמח כנראה כי התכוונת לכתוב את הוניל!
חוץ מזה, העוגה יצאה מדהים ואת אלופה!
תודה כתוב וניל במתכון בסוף וקמח נכון בטעות פעמיים תוקן
הי קרן
מתה על הבלוג. עוגת הגזר הטבעונית חוסלה לאחר חצי שעה והייתה מספיק בריאה בשביל שאתן לבן שלי לאכול ממנה. אלופה שאת
איך אפשר לטבען גם את העוגה הזאת לדעתך ולשמור על המרקם הקליל? תודה!
נראה לי שרסק תפוחים במקום הביצים
מלבד החלפה עם קמח, האם אפשר במקום קוקוס לשים שקדים טחונים?
כן
היי,
אחלה מתכון אבל יש לי 2 הערות:
בהוראות ההכנה כתוב להוסיף וניל לבלילה עם הקמח.. הוניל לא רשום במצרכים (גם לא הכמות) והמילה קמח כתובה פעמיים בהוראות ההכנה
כבר תוקן תודה
הי, מצוין באופן ההכנה להוסיף ״וניל״ – למה הכוונה? סוכר וניל, תמצית? באיזה כמות? לא מצוין במרכיבים… 🙂
כתוב במתכון כפית תמצית ניל
הי קרן מה עשית עם הקצת סוכר שהשארת בצד? טחנת לאבקת סוכר?
פיזרתי מעל העוגה לפני אפייה וכתוב גם:-)
במתכון כתוב להוסיף את התפוחים ולערבב ואחר כל כתוב לפזר את התפוחים מלמעלה. מה באמת?
לא כתוב לפזר תפוחים מלמעלה, כתוב לפזר מעל התפוחים סוכר
הכנתי.. עכשיו בתנור..
אפשר להשתמש בתבנית קוגלהוף?
כן אולי העוגה לא תגיע לגובה התבנית אבל אחלה
היי מהממת רשום פעמים תפוחים האם משאירים חלק ואז מוסיפים את החצי השני ?
מקווה שלא יצאתי סתומה בשאלה ♀️
לא רואה שכתוב פעמיים….
באיזה סוג אפייה בתנור לאפות את העוגה?
עליון תחתון
הננתי מיד. יצאה נהדר, מאוד מאוד מעודנת ומיוחדת.
היי קרן נראת עוגה מדהימה שאני אנסה עוד כמה ימים אבל יש לי שאלונת.. כתבת שאפשר לוותר על ברנדי ואפשר באמת להוסיף קינמון במקום?
לגמרי אפשר
היי אגם!
אפשר במקום חלב לשים מים?
כן
אפשר גם במקום חלב רגיל לשים חלב דל לקטוז או שזה יהיה ממש מורגש כנל לגבי המים במקום החלב זה יהיה מורגש בעוגה? הכוונה אם תצא פחות רכה ואוורירית כמו שלך
אין בעיה עם חלב דל
היי קרן, רק מלקרוא את המתכון רואים שהוא סוףףףף, את מפרטת בבהירות את ההכנה, ועל זה מגיע לך יישר כוח, כמו כל המתכונים שלך. אם יש לך אפשרות בכל זאת לתרגם את ההמרה למי שרוצה לעשות את העוגה בתבנית 24, אני בטוחה שכולנו נודה
לך על כך, למשל בקוקוס,בכמות התפוחים ובכמות הביצים ?? מראש מודה לך על עזרתך בעניין.
הולכת לקנות מה שחסר לי, אכין ואדווח בהמשך,תודה, מרים.
היי אפשר סוכר חום במקום לבן?
בטח
הי,
האם אפשר להכין את העוגה בסיר ג'חנון
לא רואה סיבה שלא
היי קרן.האם ניתן להמיר את הקמח הלבן לקמח תופח?
בטח
היי,
יש לי שמן סויה שנקנה בטעות ולא קנולה
האם ההבדל משמעותי?
אין הבדל זה בסדר
הי קרן
עשיתי את העוגה הספיק לי לשתי אינגליש קטנות ושמנות. רק זמני האפייה לא ברורים לי. גם אחרי 55 דק ןאף יותר הקיסם יצא עדין רטוב. בינתיים העוגה המשיכה להשחים אז הנחתי עליה נייר כסף והמשכתי באפייה. הקיסם המשיך לצאת רטוב אבל כבר לא היה שייך להשאיר אותה בתנור.. האם זה מוכר לך? אולי בגלל התפוחים זה יוצא רטוב. גם בגלל הסוכר למעלה היא ממש השחימה לי
בהחלט תלוי בסוג התפוחים ולפעמים זמן האפייה נמשך מעבר למה שכתוב וזה קורה, עשית מעולה, עם נייר כסף מעל. מקווה שיצאו טעימות אלו עוגות מעט רטובות
הכנתי אותה היום והעוגה יצאה מעולה!!
אישית שמתי יותר סוכר וניל , הוספתי יותר ברנדי ולמעלה שמתי סוכר חום והוספתי שקדים
שמחה שיש מישהי שהמתכונים (המדהימים אם יורשה לי לציין) לא מצריכים לקנות את כל הסופר!
רציתי לדעת בבקשה מה ההבדל בין להקציף את החלמונים לבין רק את החלבונים- עד כמה משמעותי זה יהיה בעוגה אם הייתי מקציפה רק חלבונים במקום.
תודה ושבת שלום (:
הי אביגיל תודה, אין בכלל הקצפה במתכון אז לא ככ הבנתי את שאלתך
קרן יקרה, תודה על עוד מתכון פשוט נהדר! יצאה עוגה נפלאה! טעימה ורכה ועדינה.
תודה נגה
טוב זה מושלם, שילבתי בין אגסים ותפוחים. לא היה לי ברנדי אז שילבתי עם מטקסה שזה ברנדי יווני והמתקתי אותו קצת עם דרמבויי ( שניהם יצא כף אחת). יצא מאוד מאוד טעים. השכבה למעלה של הסוכר יצאה קצת קשיחה – זה צריך להיות ככה או שפיזור הסוכר יצא לא אחיד (ביתי בת ה4 היתה חלק פעיל מהכנת העוגה) 😉
העוגה יצאה כמו שדמיינתי רטובה בפנים עם פירות ומתיקות נעימה. תודה קרן גם על שיתוף המתכון הנוסף שהתלווה לשלך.
מהמם שי
השכבה החיצונית אמורה לצאת קריספי , הצליח לך
היי קרן אגם האחת והיחידה,
האם אפשר להשתמש בחלב שקדים לגירסאת הפרווה? או כבד מידי?
תודה מראש על תשובתך
חלב שקדים אחלה
היי קרן
רוצה לוודא לגבי הביצים רשום למעלה ביצה אחת ;+ 2 חלמונים ובשביל להגדיל ל 24 2 ביצים+ חלמון
כלומר פחות חלמונים ? כמה סהכ צריך לעוגה בגודל 24; ובכמה להגדיל אם רוצים גודל 26
להכפיל ל 26
ול 24 להגדיל ברבע את כל המצרכים ולעשות מה שכתבתי עם הכמות של הביצים
עוגת התפוחים הכי מוצלחת!!
תודה יולי
הי קרן,
האם לדעתך אפשר לאפות ברינג או שהבלילה נוזלית מדי? פשוט אין לי תבנית 22 אבל יש רינג מתכוונן.
וגם – תודה על המתכון לעוגת התפוחים הנהדרת שפרסמת בפסח. יצאה מצוינת.
הבלילה ממש נוזלית ספיציפית בעוגה הזו ממליצה לא לאפות ברינג
העוגה יצאה מעט דחוסה, מה יכולה להיות הסיבה? החלפתי את הקוקוס בקמח (לא אוהבים אצלנו בבית).
אולי שמת יותר מדי קמח ? או שערבבת יותר מדי?
היי קרן. אני משתדלת לא להשתמש הרבה בסוכר. במקום 1 כוס סוכר האם אפשר להשתמש בפחות סוכר?
זה ישפיע על מרקם העוגה אז אם את מורידה תורידי מקסימום 1/4 כוס
עוגה מהממת.. לגרסה ללא גלוטן מה מחליף את הקמח?
טעימה מאוד! הסוכר למעלה ממש מוסיף!
Wow כמה פשוטה ככה טעימה.
חוסלה אצלי בבית.
תודה רבה!
נהדר חנה שמחה לשמוע
עוגה מעולה. בדיוק כפי שהיא. שאפו
שכחתי לשים תמצית וניל! העוגה בתנור… כמה נורא זה?
ממש לא נורא
אם בא לך ניחוח וניל ויש לך בבית סוכר וניל פזרי עכשיו על העוגה מלמעלה
היי קרן,
בנוגע להערה למטה על הביצים לתבנית של 24.. האם אני מוסיפה עוד 2 ביצים וחלמון אחד? כלומר בטוטל 3 ביצים ו3 חלמונים??
לא, הכוונה לכמות שרשמתי
היי קרן,
מכינה אותה מחר ובכל זאת מצטרפת לשאלת ההגדלה לתבנית 24 שהתשובה עליה לא סופר ברורה. לגבי הביצים- ברור. לגבי הגדלת כל המצרכים ברבע, ז״א בנוסף לכמויות המצוינות, לקחת כוס מידה של רבע כוס ולהוסיף ל: סוכר, קמח, שמן, קוקוס, חלב? מה עם האבקת אפייה? איך מגדילים ברבע?
תודות!
בדיוק
להגדיל הכל ברבע ועוד קצת אבקת אפייה
הי קרן
עשיתי הכל לפי המרשם כל הכמויות במדויק – והטמפרטורה. העוגה יצאה רטובה מאד מבפנים ואפויה בחוץ אפילו אחרי תוספת של 10-15 דקות לזמן האפייה. לא מצליחה להבין למה?
אולי אצלך התנור חלש ? ואז היא היתה צריכה יותר זמן
בכל אופן לפעמים גם אם עוגה צריכה יותר זמן ממה שרשום אפשר להוסיף לה כמה שצריך
הכנתי עם 50% קמח מלא 80% ו50% קמח כוסמין מלא, יצא מהמם וסופר אוורירי. פיזרתי למעלה סוכר חום מעורבב עם קינמון. יצא מעולה!!! תודה רבה
שמחה לשמוע שירה תודה
היי
הכנתי . טעימה . אך לדעתי צריך להפחית בכמות השמן . יצאה מעט שמנונית .
בכל אופן תודה עבור המתכון ואם יש לך הצעות יעול ,במה אפשר להמיר את כמות השמן אשמח לדעת
אני עשיתי את העוגה והיא מעולה וחוסלה אני החלפתי את החלב בחלב סויה. כרגיל הכל חוסל
תודה רחלי
שמעי קטע.. הכנתי אותה ביום שני, והייתי קצת מסטולה מתרופות שקיבלתי. הקיצר, נזכרתי שהיא בתנור רק אחרי שעה וחצי!!
החבר'ה בעבודה התעקשו שאביא בכל זאת. ו.. תוך עשר דקות התחסלה בהתלהבות. אין העוגה הזאת פשוט להיט! אפילו אחרי ייבוש רציני היא עדיין היתה מעדן.
חחח שמחה לשמוע
הי קרן, האם לאפות על טורבו או רגיל (סטטי) ?
העוגה נראית סוף הדרך
תודה
רגיל
היי קרן,
אפשר להחליף תפוחים בדובדבנים? אם כן באיזה כמות?
אין בעיה
לפחות כוס
האם אפשר להחליף את החלב במיץ תפוחים?
אפשר לא רואה סיבה שלא
היי קרן,
איזה כיף לי שגיליתי אותך! המכונים שלך כלכך נפלאים ומשמחים! תודה!
העוגה נראית נפלא ואני רוצה להשתמש בגרניסמית מהעץ שלנו! האם את חושבת שהמתכון יעבוד אם אנסה להמיר אותו לתבנית מאפינס? לילדים יותר קל לנשנש את מה שקל להחזיק ביד (ולא לחתוך עוגה)
תודה על כל מה שאת עושה!
מאיה
אני מניחה שיעבוד וזמן האפייה יתקצר מעט
תודה על המתכון! אין לי הרבה נסיון עם עוגות תפוחים..אפיתי שעה פלוס על חום של 170-180 ויצא לעוגה מרקם אפוי מאוד מבחוץ אבל מבפנים רטוב ולח ביותר…קצת מושי
ככה אמור להיות? או שאמורה להיות ממש יבשה גם בפנים? תודה!
לא יבשה מבפנים
במידה והגדלתי את הכמות בעוד 1/4 כפי שרשמת ואני אופה ב 2 תבניות אינגליש קייק, זמן האפייה מתקצר או נשאר אותו הדבר?
אולי ייתקצר במעט, תתחילי לבדוק אחרי 30 דקות
כרגיל מדויק ומעולה, כמו כל מתכון
פשוט מדהימה! תודה רבה
תודה רונית
הכנתי את העוגה והיא יצאה במרקם מאוד שומני ורטוב. ככה זה אמור להיות? או יותר פירורי כמו עוגה בחושה?
היא עוגה בחושה קצת רטובה, נשמע שלא היתה אפויה מספיק אצלך
אפיתי מעל שעה ועדיין לא היה שינוי
אז מרימים חום תנור וממשיכים
קרן אלופה,
אפיתי אותה , הטעם יצא נפלא, הנראות פחות,
התפרקה לי, התפוחים שקעו לקרקעית…
מה הסיבה?
יש לציין שהמרתי את החלב לחלב סויה לפרווה
תודה
אין קשר לחלב
האם שינית עוד משהו במרכיבים
משהו התפספס בדרך ואין לי ככ מושג מה
היי העוגה טעימה מאוד אבל מאוד שומנית ומתוקה לטעמי. בפעם הבאה אפחית את כמות השמן והסוכר.
שאלה מדוע העוגה צנחה אחרי ההוצאה מהתנור ? האם אמורה לצנוח מעט ?
לא אמורה לצנוח כנראה לא אפויה מספיק ולכן גם שומנית
היי קרן,
אני רוצה להכין את העוגה ומעניין אותי מהתמונה ששמת למעלה מה אמור לעשות את הנראות של החלק העליון שלה ככה? נראה עם צורה ייחודית יחסית וקראנצ'י.
תודה!
כפי שכתוב במתכון
מפזרים סוכר מעל בלילת העוגה לפני תנור
לא אהבנו בכלל.
יצאה שמנונית כזו.
חבל ממש, זו אחת העוגות הכי נצפות וטעימות בבלוג, אולי משהו ששינתם במתכון לא היה לטובתכם ?
אפשר להחליף קמח בקמח תופח ללא גלוטן של Gfree?
מניחה שבלי בעיה
מעדכנת שהגעתי עם קמח ללא גלוטן ויצא מעולה
עדכון חשוב! תודה
אפשר עם קמח מלא או קמח שיפון
שיפון לא
קמח מלא רק חצי מהכמות
הכנתי והעוגה מעולה.. פעם הבאה אנסה להפחית במעט את כמות השמן.
הכנתי עכשיו את העוגה לבעלי שנמצא בבידוד ואוהב ממש תפוחים לדבריו "אין דברים כאלו אימל'הההההה" איזה טעימה ורכה …..
(לא איבד את חוש הטעם עדיין חחח)
תודה רבה יקרה על מתכונים נפלאים ומדויקים והכי חשוב מטריפים את בלוטות הטעם
את מדהימה !!!!
חג שמייח
תודה מיטל
היי קרן,
הכנתי את המתכון כפי שהוא, והכנסתי לתבנית אינגלייש קייק רגילה ואחת נוספת קטנה.
העוגה יצאה טעימה מאוד, אבל אחרי שהצטננה בחוץ היא קצת צנחה..
מה יכול להיות שעשיתי לא בסדר?
בכל מקרה יצאה מעולה, ובטוח אנסה שוב!
לאפות יותר זמן אולי לא היתה אפויה מבפנים
יעבוד עם אמרטו במקום ברנדי?
כן בטח
עוגה מדהימה הכי טעימה שהכנתי.
רק לעניין הזמנים…. בגלל שהמסה מאוד נוזלית זה לקח בתנור פלוס מינוס שעה עד שהקיסם יצא נקי
תודה על השיתוף אביטל שמחה שאהבת
היי קרן, האם ניתן להחליף את החלב ביוגורט?
אפשרי
האם יתאים לדעתך לעשות שכבת מרנג מעל, כדי להפוך לעוגה קצת יותר מרשימה שאנחנו מביאים לאורחים?
אם כן האם שתי החלבונים שנותרו יספיקו?
לא חושבת שהיא צריכה תוספת כי היא ככ מדהימה כמו שהיא אבל בהחלט אפשרי
היי קרן, יצא פשוט מעולה!! אחת העוגות הפשוטות והטעימות. תודה רבה.
תודה!
היי קרן,
נראה מעולה! אם אני רוצה להכין להוסיף קינמון כמה בערך להוסיף?
הכנתי את העוגה, חוסלה, הייתה ממש טעימה, אבל קצת רפרפתית, כך היא אמורה לצאת? בתמונה שלך נראית אורירית יותר
לא הבנתי מה זה רפרפתית? זו עוגה מעט רטובה
לא הייתי קוראת לה רטובה, פשוט לא אורירית, כבדה?
או שערבבת יותר מדי
או שהתבנית לא התאימה
או שאפית בטורבו ?
הי קרן! יש לך גם את זה https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/keren_agam_bakery/Recipe-a90a7479bde8571027.htm
מה יותר טעים?!?
חח שתיהן מדהימות אבל לכי על ההורסת
היי
אם ניתן את החלב בחלב שקדים או שעדיף מיץ תפוזים?
תודה,שרון
שתי האופציות בסדר
שתי האופציות אחלה
אני רוצה לספר לכולם שהעוגה הזאת מטורפת ! היא כל כך ורסטילית .. הכנתי אותה עם כמה סוגים של תפוחים, עם תותים, עם נקטרינות ואפרסקים.. ובכל פעם היא טעימה להפליא
וכל כך קלה להכנה ..
קרן את אגדה אני אוהבת אותך ואת מה שאת עושה המשיכי בדרכך !
היי קרן יוצא נפלא
רעיונות מה לעשות עם 2 חלבונים ?
להוסיף לחביתה:-)
או להכין את העוגיות האלו https://kerenagam.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%92%d7%95%d7%96%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%a1-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%9f/
היי
האם אפשר להחליף את הברנדי בתמצית רום?
אפשר בטח
הי קרן , העוגה תסתדר בתבנית בקוטר 20 ס״מ?
יש לך טעותפיצית ממש במקום קוביות קוסיות חחח אולי התכוונת שהן כאלה (; …
אז רק אם בא לך לתקן זה לא קריטי ואני הולכת להכין את העוגה הזו כי היא נראת אששששששש
תודה זוהרה
יש אפשרות אולי להוסיף קישור לסרטון שלו באינסטגרם?
הסרטון כבר לא קיים
נעשה בקרוב מחדש
היי האם אפשר מהחלבונים שנשארו לעשות שכבה מעל של מרנג
תודה על המתכון, נראה מצויין. אשמח לדעת איך הקוקוס תורם לעוגה וכמה הוא דומיננטי, נשמע לי לא שגרתי קוקוס בעוגת תפוחים ואני מתלבטת אם להחליף במשהו אחר…
תורם בעדינות ולא הייתי מוותרת. עוגה שוס
הי, נשמע טעימה מאוד. שאלה לא קשורה למתכון, מה אפשר לעשות עם החלבונים שלא משתמשים חוץ ממרנג?
העוגה יצאה מאוד טעימה, אך מאוד רטובה, דחוסה שומנית. אפיתי אותה שעה עד שהקיסם יצא יבש. מה יכולה להיות הסיבה ?
זו עוגה קצת רטובה ושעה נשמע לי אחלה אם זה מה שצריך אצלך בתנור
חייבת לומר לך שזו אחת העוגות המוצלחות ממש , כל פעם חוזרת אליה ,כבר נעשתה פה בבית יותר מחמישים פעמים
פשוט עוגה מושלמת נקודה , ואני חיה עם שף מאוד ביקורתי וקשה והוא רוצה רק את זו כל פעם !!!
היי קרן
הכנתי את העוגה
אך החלק העליון יצא שטוח
לא כמו אצלך בתמונה שהתפוחים בולטים 😉
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה.
היי, הכנתי את העוגה כמה פעמים ולא יצאה לי מוכנה בכלל
יש אולי סיבה? בגלל שהבלילה דלילה מידי?
הבלילה דלילה אבל זה לא משפיעה על התוצאה הסופית, ציינתי שהמרקם של העוגה שונה ומזכיר קצ פנקיק יותר מאשר עוגה בחושה
אולי ציפית למרקם מסויים והוא לא התקבל ?
הי, תבנית מלבנית 20×30
אותן כמויות?
נראה לי שכן
כמה קמח צריך להשים ?לא רשמת
קמח רגיל או קמח תופח
,העוגה לא הצליחה לי תפחה ועלתה בפנים הכל נוזלי . חבל ממש התאכזבתי.
עוגה נוזלית זו עוגה לא מוכנה מבפנים אין מה להתאכזב, רק להבא לאפותת יותר זמן