מתכונים כלליעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת תפוחים הורסת

מאי 4, 2020 173 Comments

מאתמול יש לי חשק גדול לעוגת תפוחים והיעד היה היום בבוקר, רק שמסתבר שהפתק שחברת

חשמל שמה על דלת הבניין לפני כמה ימים היה אמור להעביר מסר שהתעלמתי ממנו

והוא שהיום בין 09:00-15:00 יש הפסקת חשמל. למזלי לא התחלתי להכין את העוגה

אבל ישבתי וחיכיתי כל כך יפה לשעה 15:00 עם כל המצרכים כדי לוודא שהחשמל חוזר ואני מכינה עוגה לבלוג.

ב 15:15 בול החשמל חזר ולא היתה מאושרת ממני.

לא ממש התכוננתי להפסקת חשמל לכן כל הפלאפונים בבית לא היו ממש טעונים, והמטענים הניידים

היו ריקים וכככה נתקענו בבית בלי אפשרות להטעין. החלטנו אני והמתבגרת שנצא להסתובב

ונטעין את האייפונים באוטו, ואפילו קבענו לה תור למספרה.

התקלחנו, התלבשנו יפה, שמנו קצת בושם והזמנו את המעלית, אבל היא לא הגיע כי יש הפסקת

חשמל. אז ירדנו במדרגות ונכנסו לאוטו, הפעלנו את האוטו, והפעלנו את השלט של החניון.

אבל דלת החניון לא עלתה. יש בעיה! אני הכרזתי, ושתינו התפוצצנו מצחוק. ברור שדלת החניון לא עולה.

יש הפסקת חשמל איזורית. ישבנו חצי שעה באוטו להטעין טלפונים, הודענו למספרה שלא נגיע,

ועלינו הביתה, ואז חזר החשמל.

חייבת להגיד שהייתי סקפטית לגבי העוגה, כי יש בה כוס שמן שזה לא מעט

והבלילה שלה יצאה ממש דלילה. אבל כשהיא יצאה מהתנור רכה כמו ספוג הבנתי שכל זה לא סתם.

המתכון לקוח בחלקו מכאן

 

עוגת תפוחים הורסת/תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ

(המרה לפרווה בהערות למטה בסוף הפוסט+המרה לתבנית 24)

מצרכים למתכון:

1 ביצה+2 חלמונים מביצים  L או M

1 כוס +3 כפות סוכר לבן (230 גר׳)

1 כוס (200 גר׳) שמן קנולה

1 כוס (240 מ״ל) חלב

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן

1/4 כוס קוקוס

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

3 תפוחים לא משנה איזה זן קלופים נקיים וחתוכים לקוביות

כף ברנדי

2-3 כפות מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה

בקערה מערבבים קוסיות תפוחים עם ברנדי ומיץ לימון ומניחים בצד.

בקערה אחרת  טורפים ביצים וכוס סוכר לבן (שימו לב ששלוש כפות לא נכנסות פנימה)

מוסיפים שמן וחלב וממשיכים לטרוף.

מוסיפים קוקוס, קמח, וניל, אבקת אפייה ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

התערובת נוזלית לא להיכנס לפאניקה.

מוסיפים פנימה את התפוחים ומערבבים שוב. מעבירים לתבנית אפייה, ומפזרים מעל העוגה

את 3 כפות הסוכר שהשארנו בצד.

מכניסים לתנור ואופים כ 45-55 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים.

מוציאים מצננים מעט ומגישים, אפשר עם כדור גלידה וניל בצד.

העטגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא בכלי אטום במקרר

**לגרסת פרווה ניתן להמיר חלב בחלב סויה או מיץ תפוזים באותה הכמות

**מי שאוהב קינמון יכול להוסיף כפית ישירות לתפוחים עם הברנדי

**אפשר לוותר על הברנדי או להחליף אם יש לכם בקלבדוס

**אפשר אגסים במקום תפוחים

**במקום קוקוס אפשר 1/4 כוס קמח לבן נוספת

להמרה לתבנית 24: יש להגדיל ב 1/4 את כמות המצרכים (2 ביצים וחלמון)

Print Friendly, PDF & Email

173 Comments

עדיאל מאי 4, 2020 at 10:03 pm

היי…
יש תחליף לברנדי?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 11:03 pm

כתוב בפוסט למטה, קלבדוס או לוותר על הברנדי

Reply
הודיה בוסקילה מאי 5, 2020 at 9:17 am

תודה על המתכון כבר הולכת להכין אני אוהבת עוגות תפוחים בטירוף

Reply
דפנה קוזוקרו מאי 6, 2020 at 11:50 am

יופי

Reply
רבקה מאי 5, 2020 at 12:13 pm

אם מגדילים את עוגת התפוחים לתבנית 24, סה"כ כמה ביצים?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 1:51 pm

כתוב למטה בהערות

Reply
אילנית גת מאי 5, 2020 at 8:02 pm

טוב…אני חולת תפוחים..טועמת כול עוגה שיש בה רמז לתפוחים..וזו אחת הטובות ביותר שטעמתי! עוגה מדהימה! תודה!!

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 8:16 pm

תודה אילנית

Reply
לימורצברי מאי 8, 2020 at 10:59 am

קוסיות תפוחים??

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 4:00 pm

קוביות
טעות

Reply
שרית גרמולין יוני 12, 2020 at 9:05 pm

עוגת תפוחים הכי טעימה שהכנתי אבר…מעולה ממש ומאד קלה להכנה

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 9:08 pm

תודה שמחה ממש לשמוע

Reply
איילת זהבי מאי 4, 2020 at 10:04 pm

היי מה לגבי אפייה בתבנית 24? ומה לגבי כמויות? והאם אפשר לחתוך את התפוחים לחתיכות יותק קטנות?? ואם זה לא יפגום במרקם?

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 11:02 pm

אין בעיה להגדיל ב 1/4 את כל המצרכים הוספתי כם הערה למטה בסוף הפוסט, אין בעיה לחתוך תפוחים לקטן

Reply
רינת מאי 5, 2020 at 1:19 pm

סליחה על ההיצמדות לקטנות… איך מגדילים מבחינת כמות הביצים אם רוצים תבנית 24?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 1:48 pm

תקראי למטה בהערות

Reply
ניראל מאי 7, 2020 at 11:55 am

כתבת באופן ההכנה וניל אבל לא כתבת במיצרכים שום דבר שקשור לוניל- בוניל התכוונת לתמצית וניל?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:48 pm

הוניל כתוב די בסוף-כפית

Reply
לילך סטרניק מאי 5, 2020 at 7:00 am

העוגה נראית מעולה! יש לי שאלה אחת; אני לא במיוחד אוהבת שמן העוגות, האם יש אפשרות להמיר את השמן בחמאה או במרגרינה? ואם כן, באיזה אופן?
תודה ויום טוב! לילך

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 8:45 am

אין בעיה להמיר בחמאה
לפחות 120-130 גר׳ חמאה רכה, להקציף אותה עם הסוכר ואז להתחיל להוסיף ביצים וכו…

Reply
ארנון שלי מאי 6, 2020 at 8:16 pm

היי, אין לי קוקוס. אפשר להכין ללא?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 8:21 pm

כן אין בעיה להמיר בקמח או שקדים טחונים

Reply
אילנה מאי 6, 2020 at 7:53 am

מה אפשר לעשות עם החלבונים שנותרים?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 8:16 am

אפשר להוסיף אותם לחביתה בערב
או להכין עוגיות אמרטי https://kerenagam.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%90%d7%9e%d7%a8%d7%98%d7%99/

Reply
Julia מאי 12, 2020 at 10:39 pm

תודה רבה לך! ההסברים ברורים מאוד וגם יש וידאו באינסטגרם להמחשה שאני משתמשת תמיד. עכשיו הכנתי את העוגה הזו, היא מדהימה והריח בבית אמאלה!

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 11:42 pm

תודה!

Reply
שי מאי 5, 2020 at 8:08 am

נראה מדהים!
אפשר להכין עם חמאה במקום שמו?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 8:45 am

אין בעיה להמיר בחמאה
לפחות 120-130 גר׳ חמאה רכה, להקציף אותה עם הסוכר ואז להתחיל להוסיף ביצים וכו…

Reply
עינב מאי 5, 2020 at 9:30 am

היי, אפשר לעשות מקמח מלא/ קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 10:59 am

כן, היא תצא דחוסה יותר אבל אחלה

Reply
איילת ורסולקר מאי 5, 2020 at 9:49 am

האם תבנית 22 עגולה מקבילה לאינגליש קייק?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 10:59 am

תלוי איזו אינגליש, לא חד פעמית בטוח.
אם בכל זאת זה ממלא תבנית יותר מדי אני ממליצה לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית, ואת היתרה בתבנית קטנה אחרת

Reply
לינוי יולי 18, 2020 at 9:03 pm

היי אפשר להכין עם קמח תופח? כיצד להמיר?

Reply
tali מאי 5, 2020 at 10:16 am

היי קרן,
שקדים טחונים במקום קמח, יעשה את העבודה? 🙂

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 10:58 am

בשילוב קמח תפוחי אדמה או קורנפלור כן

Reply
זוהר מאי 5, 2020 at 11:07 pm

איך משלבים שקדים טחונים וקונפלור?
מה המינונים?
חייבת להכין… נראית סוף!

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 11:42 pm

חצי חצי במקום קמח באותה הכמות

Reply
יעל מאי 7, 2020 at 11:02 pm

מטעמי דיאטה.. האם במקום שמן ניתן להשתמש במחית תפוחי עץ? ואם כן מה הכמות?
(קראתי פעם שמחית תפוחי עץ יכולה להוות תחליף לשמן)

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 11:04 pm

הי יעל
היא יכולה להחליף ביצים:-)
את יכול הלנסות להפחית מעט, ולאכול חתיכה קטנה:-)

Reply
ברק מאי 11, 2020 at 12:13 am

העוגת תפוחים הכי טובה שאכלתי, לא הוספתי קינמון ויצא מושלם

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 12:22 am

איך אני שמחה ברק

Reply
אלדד מאי 5, 2020 at 10:19 am

כתוב באופן ההכנה להוסיף וניל, שלא קיים במצרכים. מה הכוונה ומה הכמות?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 10:58 am

כפית תמצית וניל, תוקן גם במתכון תודה

Reply
מיכל מאי 5, 2020 at 10:42 am

נראה מעולה! האם הכמות הזו תספיק לשתי תבניות אינגלישקייק?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 10:53 am

לא, יש להגדיל ברבע את כמות המצרכים את יכולה לראות בסוף הפוסט למאה בהערות

Reply
ספיר מאי 7, 2020 at 3:14 pm

מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!
עשיתי את העוגה הזאת והיא מעולה
התפוחים יצאו מעט נוקשים (אפשר לאכול בסבבה אבל הם לא היו רכים..)
ככה זה אמור להיות ?
תודה!!

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 5:38 pm

תלוי בתפוחים את יכולה להבא לבשל אותם מעט עם טיפה מים לפני

Reply
זהרית מאי 5, 2020 at 11:19 am

מראה טובבבב!! אפשר במקום קמח לבן קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 1:52 pm

כן

Reply
גבי מושקוביץ מאי 5, 2020 at 12:11 pm

היי, אפשר להוריד את כמות הסוכר מבלי לפגוע בטעם

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 1:51 pm

אפשר להוריד 1/4 כוס זה יהיה בסדר, בעיניי היא לא מתוקה מדי

Reply
רוני מאי 26, 2020 at 5:14 pm

במה אפשר להחליף את החלב אם אין בכלל וגם לא תפוזים?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 8:43 pm

מים
חלב סויה
מיץ תפוחים

Reply
רעות יולי 14, 2020 at 10:01 pm

אין מצב להחליף לחלב אורז?

Reply
קרן אגם יולי 15, 2020 at 8:46 am

לא נראה לי שיש בעיה עם חלב אורז

רועי מאי 5, 2020 at 12:33 pm

מה זה כוס קוקוס ? קרם קוקוס?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 1:50 pm

קוקוס רגיל לא קרם

Reply
מיטל מאי 5, 2020 at 12:54 pm

סוכר קנים במקום סוכר לבן? אפשרי?

בנוסף, קמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 70% במקום קמח לבן גם אפשרי?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 1:50 pm

סוכר קנים אחלה
כוסמין לבן או חצי כוסמים לבן חצי מלא מעולה

Reply
צ מאי 5, 2020 at 1:00 pm

הכמות במתכון מתאימה ל 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות ?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 1:49 pm

כן, אולי טיפה נמוכות, אבל את יכולה להגדיל ברבע את כות המצרכים יש בהערות למטה פירוט

Reply
דבי מאי 5, 2020 at 1:29 pm

אפשר להחליף את החלב בריצ' פרווה?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 1:48 pm

כן

Reply
דבי מאי 5, 2020 at 5:47 pm

תודה רבה!! יצא מעולה!!! מתכון מדהים

Reply
ליבנת מאי 5, 2020 at 2:05 pm

האם יש חשיבות להקצפה הראשונית של הביצה עם הסוכר והשמן לפני שמערבלים את המצרכים היבשים? האם קמח שקדים במקום קוקוס יוסיף?

Reply
מעיין מאי 5, 2020 at 8:22 pm

היי קרן,
העוגה יצאה טעימה מאוד!! תודה.
שואלת לגבי האחסון. במקרר או בחוץ?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 9:29 pm

במקרר

Reply
מור מאי 5, 2020 at 2:11 pm

אפשר במקום הקוקוס שקדים טחונים?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 3:47 pm

כן

Reply
מירי מאי 5, 2020 at 2:36 pm

אפשר לוותר על התפוחים?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 3:47 pm

אפשר פרי אחר במקום

Reply
ג'ו מאי 25, 2020 at 2:56 am

עוגה טעימה במיוחד

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 7:10 am

תודה ג’ו

Reply
noemie biegeleisen מאי 5, 2020 at 2:50 pm

היי כל המתכונים שלך מעולים!
שאלה באינסטגראם השתמשת בתמצית וניל אבל פה במתכון לא מופיע.. אפשר לוותר או כמה לשים? תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 3:46 pm

כן מופיע למטה
כפית ואפשר בלי

Reply
Galia מאי 23, 2020 at 6:37 pm

היי קרן
לצערי נותרתי עם תפוח אחד בבית, האם אני יכולה להוסיף 2 אפרסקים או נקטרינות במקום התפוחים?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 8:42 pm

בטח, יהיה משגע

Reply
איתן מאי 5, 2020 at 3:33 pm

למה הכוונה – קוסיות תפוחים?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 3:45 pm

קוביות

Reply
רונה קטן מאי 5, 2020 at 3:38 pm

היי קרן,
את חושבת שאפשר לשים תותים במקום תפוחים?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 3:45 pm

ברור

Reply
לינה כהנוב מאי 5, 2020 at 4:06 pm

היי קרן,
אני רואה שבאינסטגרם ציינת שיש להוסיף וניל ופה לא רשמת זאת. ובנוסף, רשמת פעמיים קמח כנראה כי התכוונת לכתוב את הוניל!
חוץ מזה, העוגה יצאה מדהים ואת אלופה!

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 4:12 pm

תודה כתוב וניל במתכון בסוף וקמח נכון בטעות פעמיים תוקן

Reply
נגה מאי 5, 2020 at 4:34 pm

הי קרן

מתה על הבלוג. עוגת הגזר הטבעונית חוסלה לאחר חצי שעה והייתה מספיק בריאה בשביל שאתן לבן שלי לאכול ממנה. אלופה שאת
איך אפשר לטבען גם את העוגה הזאת לדעתך ולשמור על המרקם הקליל? תודה!

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 6:59 pm

נראה לי שרסק תפוחים במקום הביצים

Reply
ליה מאי 5, 2020 at 4:52 pm

מלבד החלפה עם קמח, האם אפשר במקום קוקוס לשים שקדים טחונים?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 6:59 pm

כן

Reply
טל מאי 5, 2020 at 4:59 pm

היי,
אחלה מתכון אבל יש לי 2 הערות:
בהוראות ההכנה כתוב להוסיף וניל לבלילה עם הקמח.. הוניל לא רשום במצרכים (גם לא הכמות) והמילה קמח כתובה פעמיים בהוראות ההכנה

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 6:59 pm

כבר תוקן תודה

Reply
הדר מאי 5, 2020 at 5:05 pm

הי, מצוין באופן ההכנה להוסיף ״וניל״ – למה הכוונה? סוכר וניל, תמצית? באיזה כמות? לא מצוין במרכיבים… 🙂

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 6:58 pm

כתוב במתכון כפית תמצית ניל

Reply
רחל מאי 7, 2020 at 7:42 am

הי קרן מה עשית עם הקצת סוכר שהשארת בצד? טחנת לאבקת סוכר?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:51 pm

פיזרתי מעל העוגה לפני אפייה וכתוב גם:-)

Reply
לאה דהאן מאי 5, 2020 at 5:18 pm

במתכון כתוב להוסיף את התפוחים ולערבב ואחר כל כתוב לפזר את התפוחים מלמעלה. מה באמת?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 6:57 pm

לא כתוב לפזר תפוחים מלמעלה, כתוב לפזר מעל התפוחים סוכר

Reply
איילה מאי 5, 2020 at 5:43 pm

הכנתי.. עכשיו בתנור..

Reply
קורל מאי 5, 2020 at 5:57 pm

אפשר להשתמש בתבנית קוגלהוף?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 6:56 pm

כן אולי העוגה לא תגיע לגובה התבנית אבל אחלה

Reply
Nofar Ajzenberg מאי 5, 2020 at 6:38 pm

היי מהממת רשום פעמים תפוחים האם משאירים חלק ואז מוסיפים את החצי השני ?
מקווה שלא יצאתי סתומה בשאלה ‍♀️

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 6:55 pm

לא רואה שכתוב פעמיים….

Reply
אלה מאי 5, 2020 at 9:20 pm

באיזה סוג אפייה בתנור לאפות את העוגה?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 9:27 pm

עליון תחתון

Reply
שרה מאי 6, 2020 at 7:55 am

הננתי מיד. יצאה נהדר, מאוד מאוד מעודנת ומיוחדת.

Reply
זיו מאי 6, 2020 at 9:48 am

היי קרן נראת עוגה מדהימה שאני אנסה עוד כמה ימים אבל יש לי שאלונת.. כתבת שאפשר לוותר על ברנדי ואפשר באמת להוסיף קינמון במקום?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 9:57 am

לגמרי אפשר

Reply
אביבה מאי 6, 2020 at 10:57 am

היי אגם!
אפשר במקום חלב לשים מים?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 12:21 pm

כן

Reply
זיו מאי 6, 2020 at 2:26 pm

אפשר גם במקום חלב רגיל לשים חלב דל לקטוז או שזה יהיה ממש מורגש כנל לגבי המים במקום החלב זה יהיה מורגש בעוגה? הכוונה אם תצא פחות רכה ואוורירית כמו שלך

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 2:46 pm

אין בעיה עם חלב דל

Reply
מרים מאי 6, 2020 at 1:07 pm

היי קרן, רק מלקרוא את המתכון רואים שהוא סוףףףף, את מפרטת בבהירות את ההכנה, ועל זה מגיע לך יישר כוח, כמו כל המתכונים שלך. אם יש לך אפשרות בכל זאת לתרגם את ההמרה למי שרוצה לעשות את העוגה בתבנית 24, אני בטוחה שכולנו נודה
לך על כך, למשל בקוקוס,בכמות התפוחים ובכמות הביצים ?? מראש מודה לך על עזרתך בעניין.
הולכת לקנות מה שחסר לי, אכין ואדווח בהמשך,תודה, מרים.

Reply
לי מאי 6, 2020 at 5:58 pm

היי אפשר סוכר חום במקום לבן?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 6:09 pm

בטח

Reply
Hanna מאי 6, 2020 at 8:00 pm

הי,
האם אפשר להכין את העוגה בסיר ג'חנון

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 8:21 pm

לא רואה סיבה שלא

Reply
נחמן מאי 7, 2020 at 8:46 am

היי קרן.האם ניתן להמיר את הקמח הלבן לקמח תופח?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:49 pm

בטח

Reply
ענת מאי 7, 2020 at 11:26 am

היי,
יש לי שמן סויה שנקנה בטעות ולא קנולה
האם ההבדל משמעותי?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 2:49 pm

אין הבדל זה בסדר

Reply
אביגיל מאי 7, 2020 at 7:26 pm

הכנתי אותה היום והעוגה יצאה מעולה!!
אישית שמתי יותר סוכר וניל , הוספתי יותר ברנדי ולמעלה שמתי סוכר חום והוספתי שקדים
שמחה שיש מישהי שהמתכונים (המדהימים אם יורשה לי לציין) לא מצריכים לקנות את כל הסופר!
רציתי לדעת בבקשה מה ההבדל בין להקציף את החלמונים לבין רק את החלבונים- עד כמה משמעותי זה יהיה בעוגה אם הייתי מקציפה רק חלבונים במקום.
תודה ושבת שלום (:

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 8:46 pm

הי אביגיל תודה, אין בכלל הקצפה במתכון אז לא ככ הבנתי את שאלתך

Reply
Noga מאי 7, 2020 at 7:40 pm

קרן יקרה, תודה על עוד מתכון פשוט נהדר! יצאה עוגה נפלאה! טעימה ורכה ועדינה.

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 8:45 pm

תודה נגה

Reply
שי מאי 7, 2020 at 9:23 pm

טוב זה מושלם, שילבתי בין אגסים ותפוחים. לא היה לי ברנדי אז שילבתי עם מטקסה שזה ברנדי יווני והמתקתי אותו קצת עם דרמבויי ( שניהם יצא כף אחת). יצא מאוד מאוד טעים. השכבה למעלה של הסוכר יצאה קצת קשיחה – זה צריך להיות ככה או שפיזור הסוכר יצא לא אחיד (ביתי בת ה4 היתה חלק פעיל מהכנת העוגה) 😉
העוגה יצאה כמו שדמיינתי רטובה בפנים עם פירות ומתיקות נעימה. תודה קרן גם על שיתוף המתכון הנוסף שהתלווה לשלך.

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 10:06 pm

מהמם שי
השכבה החיצונית אמורה לצאת קריספי , הצליח לך

Reply
ים מאי 7, 2020 at 10:41 pm

היי קרן אגם האחת והיחידה,
האם אפשר להשתמש בחלב שקדים לגירסאת הפרווה? או כבד מידי?

תודה מראש על תשובתך

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 11:05 pm

חלב שקדים אחלה

Reply
עירית מאי 9, 2020 at 9:31 am

היי קרן
רוצה לוודא לגבי הביצים רשום למעלה ביצה אחת ;+ 2 חלמונים ובשביל להגדיל ל 24 2 ביצים+ חלמון
כלומר פחות חלמונים ? כמה סהכ צריך לעוגה בגודל 24; ובכמה להגדיל אם רוצים גודל 26

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 10:20 am

להכפיל ל 26
ול 24 להגדיל ברבע את כל המצרכים ולעשות מה שכתבתי עם הכמות של הביצים

Reply
הדר מאי 8, 2020 at 7:00 am

הי קרן,
האם לדעתך אפשר לאפות ברינג או שהבלילה נוזלית מדי? פשוט אין לי תבנית 22 אבל יש רינג מתכוונן.
וגם – תודה על המתכון לעוגת התפוחים הנהדרת שפרסמת בפסח. יצאה מצוינת.

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 8:31 am

הבלילה ממש נוזלית ספיציפית בעוגה הזו ממליצה לא לאפות ברינג

Reply
סיון מאי 8, 2020 at 7:45 pm

העוגה יצאה מעט דחוסה, מה יכולה להיות הסיבה? החלפתי את הקוקוס בקמח (לא אוהבים אצלנו בבית).

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 11:11 pm

אולי שמת יותר מדי קמח ? או שערבבת יותר מדי?

Reply
Shoshana מאי 8, 2020 at 9:04 pm

היי קרן. אני משתדלת לא להשתמש הרבה בסוכר. במקום 1 כוס סוכר האם אפשר להשתמש בפחות סוכר?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 11:10 pm

זה ישפיע על מרקם העוגה אז אם את מורידה תורידי מקסימום 1/4 כוס

Reply
אורית מאי 9, 2020 at 4:20 pm

טעימה מאוד! הסוכר למעלה ממש מוסיף!

Reply
Hanna מאי 11, 2020 at 4:24 pm

Wow כמה פשוטה ככה טעימה.
חוסלה אצלי בבית.
תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 4:29 pm

נהדר חנה שמחה לשמוע

Reply
נורית מאי 9, 2020 at 7:31 pm

עוגה מעולה. בדיוק כפי שהיא. שאפו

Reply
שירלי מאי 11, 2020 at 9:04 pm

שכחתי לשים תמצית וניל! העוגה בתנור… כמה נורא זה?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 9:34 pm

ממש לא נורא
אם בא לך ניחוח וניל ויש לך בבית סוכר וניל פזרי עכשיו על העוגה מלמעלה

Reply
עדי מאי 18, 2020 at 8:28 pm

היי קרן,
בנוגע להערה למטה על הביצים לתבנית של 24.. האם אני מוסיפה עוד 2 ביצים וחלמון אחד? כלומר בטוטל 3 ביצים ו3 חלמונים??

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 8:42 pm

לא, הכוונה לכמות שרשמתי

Reply
נעמי מאי 14, 2020 at 9:24 pm

היי קרן,
מכינה אותה מחר ובכל זאת מצטרפת לשאלת ההגדלה לתבנית 24 שהתשובה עליה לא סופר ברורה. לגבי הביצים- ברור. לגבי הגדלת כל המצרכים ברבע, ז״א בנוסף לכמויות המצוינות, לקחת כוס מידה של רבע כוס ולהוסיף ל: סוכר, קמח, שמן, קוקוס, חלב? מה עם האבקת אפייה? איך מגדילים ברבע?
תודות!

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 10:33 pm

בדיוק
להגדיל הכל ברבע ועוד קצת אבקת אפייה

Reply
עירית מאי 21, 2020 at 4:58 pm

הי קרן
עשיתי הכל לפי המרשם כל הכמויות במדויק – והטמפרטורה. העוגה יצאה רטובה מאד מבפנים ואפויה בחוץ אפילו אחרי תוספת של 10-15 דקות לזמן האפייה. לא מצליחה להבין למה?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 6:27 pm

אולי אצלך התנור חלש ? ואז היא היתה צריכה יותר זמן
בכל אופן לפעמים גם אם עוגה צריכה יותר זמן ממה שרשום אפשר להוסיף לה כמה שצריך

Reply
שירה מאי 23, 2020 at 11:38 am

הכנתי עם 50% קמח מלא 80% ו50% קמח כוסמין מלא, יצא מהמם וסופר אוורירי. פיזרתי למעלה סוכר חום מעורבב עם קינמון. יצא מעולה!!! תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 3:37 pm

שמחה לשמוע שירה תודה

Reply
Yud מאי 24, 2020 at 7:55 pm

היי
הכנתי . טעימה . אך לדעתי צריך להפחית בכמות השמן . יצאה מעט שמנונית .
בכל אופן תודה עבור המתכון ואם יש לך הצעות יעול ,במה אפשר להמיר את כמות השמן אשמח לדעת

Reply
רחלי מאי 27, 2020 at 7:34 pm

אני עשיתי את העוגה והיא מעולה וחוסלה אני החלפתי את החלב בחלב סויה. כרגיל הכל חוסל

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:27 am

תודה רחלי

Reply
ענת יוני 4, 2020 at 2:03 pm

שמעי קטע.. הכנתי אותה ביום שני, והייתי קצת מסטולה מתרופות שקיבלתי. הקיצר, נזכרתי שהיא בתנור רק אחרי שעה וחצי!!
החבר'ה בעבודה התעקשו שאביא בכל זאת. ו.. תוך עשר דקות התחסלה בהתלהבות. אין העוגה הזאת פשוט להיט! אפילו אחרי ייבוש רציני היא עדיין היתה מעדן.

Reply
קרן אגם יוני 4, 2020 at 2:53 pm

חחח שמחה לשמוע

Reply
זיוית בן - שיטרית יוני 11, 2020 at 3:17 pm

הי קרן, האם לאפות על טורבו או רגיל (סטטי) ?
העוגה נראית סוף הדרך
תודה

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 4:41 pm

רגיל

Reply
טלי יוני 25, 2020 at 7:04 pm

היי קרן,
אפשר להחליף תפוחים בדובדבנים? אם כן באיזה כמות?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 9:22 pm

אין בעיה
לפחות כוס

Reply
אורית יולי 4, 2020 at 10:28 am

האם אפשר להחליף את החלב במיץ תפוחים?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 2:12 pm

אפשר לא רואה סיבה שלא

Reply
Maya Orbach יולי 12, 2020 at 11:03 pm

היי קרן,
איזה כיף לי שגיליתי אותך! המכונים שלך כלכך נפלאים ומשמחים! תודה!
העוגה נראית נפלא ואני רוצה להשתמש בגרניסמית מהעץ שלנו! האם את חושבת שהמתכון יעבוד אם אנסה להמיר אותו לתבנית מאפינס? לילדים יותר קל לנשנש את מה שקל להחזיק ביד (ולא לחתוך עוגה)
תודה על כל מה שאת עושה!
מאיה

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 9:42 am

אני מניחה שיעבוד וזמן האפייה יתקצר מעט

Reply
בתאל יולי 13, 2020 at 3:18 pm

תודה על המתכון! אין לי הרבה נסיון עם עוגות תפוחים..אפיתי שעה פלוס על חום של 170-180 ויצא לעוגה מרקם אפוי מאוד מבחוץ אבל מבפנים רטוב ולח ביותר…קצת מושי
ככה אמור להיות? או שאמורה להיות ממש יבשה גם בפנים? תודה!

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 4:26 pm

לא יבשה מבפנים

Reply
הלן אוריה יולי 26, 2020 at 12:52 pm

במידה והגדלתי את הכמות בעוד 1/4 כפי שרשמת ואני אופה ב 2 תבניות אינגליש קייק, זמן האפייה מתקצר או נשאר אותו הדבר?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2020 at 1:31 pm

אולי ייתקצר במעט, תתחילי לבדוק אחרי 30 דקות

Reply
רונית יולי 28, 2020 at 6:30 pm

כרגיל מדויק ומעולה, כמו כל מתכון
פשוט מדהימה! תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 28, 2020 at 8:55 pm

תודה רונית

Reply
ליאור סיגאוי יולי 29, 2020 at 11:13 pm

הכנתי את העוגה והיא יצאה במרקם מאוד שומני ורטוב. ככה זה אמור להיות? או יותר פירורי כמו עוגה בחושה?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 6:51 am

היא עוגה בחושה קצת רטובה, נשמע שלא היתה אפויה מספיק אצלך

Reply
Lior Sigawy יולי 30, 2020 at 12:40 pm

אפיתי מעל שעה ועדיין לא היה שינוי

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 3:19 pm

אז מרימים חום תנור וממשיכים

Reply
נחמה רמתי אוגוסט 1, 2020 at 6:55 pm

קרן אלופה,
אפיתי אותה , הטעם יצא נפלא, הנראות פחות,
התפרקה לי, התפוחים שקעו לקרקעית…
מה הסיבה?
יש לציין שהמרתי את החלב לחלב סויה לפרווה
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 6:37 am

אין קשר לחלב
האם שינית עוד משהו במרכיבים
משהו התפספס בדרך ואין לי ככ מושג מה

Reply

Leave a Comment