עוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת תפוחים הפוכה

ספטמבר 19, 2019 35 Comments

אתמול היה לי יום הפוך, שבסוף הסתיים בהצלחה שימחה והילולה גדולה,

כל מה שתיכננתי לבוקר, התהפך ולא קרה, ואני, מזל שור, שונאת שינויים בתכניות, הייתי כל כך עצבנית.

הקטן החליט בבוקר שהוא לא הולך לבית הספר, הכלב חטף דוח בפארק כי היה בלי רצועה, לא הצלחתי

להגיע לשיעור פילאטיס

וגם לא לקפוץ לים, ויום ללא ספורט אצלי זה יום קשוח, לא הספקתי להכין חומר לרואה חשבון ו

שוב אני מאחרת בהגשת הדוח, קובץ מתכונים ששמרתי נעלם, ולא הספקתי להגיע בזמן לבית מרקחת

של קופת חולים לקנות משהו שאני ממש צריכה כבר שבועיים, והגעתי בדיוק כשנסגר!

ואז הגיע חצי היום השני, והתכוננתי לנסיעה לחיפה להעביר סדנת אפייה במתחם הסדנאות של הטחנות הגדולות בחיפה, והתהפך לי היום:-)

זה התחיל מעוגת תפוחים הפוכה שהכנתי כדי לצלם, ידעתי שבערב נכין אותה בסדנה

והיה לי חשוב לראות שהכל תקין באופן ההכנה שלה וכשהיא יצאה מהתנור, והפכתי אותה על צלחת,

וכל היופי שלה נגלה מלמלטה, התהפך לי בחזרה היום:-)

הבן זוג הציע להסיע אותי לחיפה ולחכות לי אצל ההורים שלו בצפון, הקטן שלא הלך לבית ספר

גילה שחבר שלו נשאר בבית והזמין אותו לבוא איתנו לנסיעה לצפון לסבא וסבתא,  וככה עלינו כולנו

על האוטו, ונסענו, שמענו שירים כל הדרך אכלנו פלאפל בתחנת דלק בנתניה עם הפיתה מקמח מלא

הכי טעימה שאכלתי (פלאפל דבוש בצומת נתניה צפון), ומהרגע שהגעתי לחיפה למתחם הטחנות,

הלב שלי התמלא מחדש, ועברתי ערב מרגש ומדהים בסדנה שהוכנה במיוחד לראש השנה,

פגשתי צפונים חיפאיים שמחכים לפגוש אותי כבר הרבה זמן, ואפינו יחד מאפים כל כך טעימים,

שהיום הזה נגמר בחיוך גדול ומלא מלא סיפוק עצמי, אהבה והודיה.

את העוגה שבתמונה, הכנו אתמול בסדנה, דווקא עם שזיפים ונקטרינות, והאמת שקשה לי לבחור

איזו גרסה היתה מוצלחת יותר היא פשוט ממש טעימה עם כל הפירות שניסיתי, היא קצת טייק אוף לטארט טאטן

הקלאסית, רק שפה היא לא מרופדת בבצק פריך ,אלא בבלית עוגה בחושה,

שודרשת קצת הקצפות אבל שווה כל דקה.

המתכון לקוח מפה, עם מעט שינויים והתאמות שלי.

עוגת תפוחים הפוכה/תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לשימון התבנית:

מעט חמאה רכה

לתחתית קרמל:

100 גר' חמאה מומסת

1/2 כוס (100 גר') סוכר חום כהה

 3-4 תפוחים קלופים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות

לעוגה:

3/4 כוס (180 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה

1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן רגיל

כוס (100 גר') אבקת שקדים

1.5 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1+1/4 כוסות (250 גר') סוכר לבן

4 ביצים גודל  L

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה ומשמנים בחמאה רכה את הדפנות

יוצקים לתוך התבנית חמאה מומסת, ומפזרים סוכר חום בשכבה אחידה

מסדרים את פלחי התפוחים במעגלים ממרכז התבנית כלפי חוץ, עד שכל תחתית התבנית מכוסה תפוחים

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מעבירים לקערה נקיה, ומכניסים למקרר

בקערה מערבבים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח

במיקסר מקציפים ביצים במהירות גבוהה למשך 4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים סוכר לבן בהדרגה וממשיכים להקציף עוד כ- 2-3 דקות

מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים באיטיות את תערובת היבשים, ומערבבים לתערובת אחידה

מקפלים את הקצפת הקרה לתוך התערובת בתנועות קיפול עדינות, עד שהיא נטמעת לחלוטין

יוצקים את הבלילה על בסיס העוגה בתבנית, ומשיירים בעזרת פלטה או גב כף

אופים 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו 

מצננים מעט, מעבירים סכין בין דפנות העוגה והתבנית והופכים על צלחת הגשה

אפשר לקשט באבקת סוכר ולהגיש, או עם כדור גלידה בצד.

**את התפוחים ניתן להמיר באגסים, נקטרינות, שזיפים, אפרסקים או בננות

**סוכר חום כהה ניתן להמיר בסוכר חום בהיר

**אפשר להמיר קמח לבן בקמח כוסמין לבן

35 Comments

בשמת ספטמבר 20, 2019 at 7:07 am

נשמע מתכון פשוט, מעולה וחגיגי… בדיוק לחג. תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2019 at 9:06 am

תודה רבה וחג שמח!

Reply
סיסי ספטמבר 22, 2019 at 2:05 pm

נו…. מה יהיה???? אחרי שבחרתי את עוגת החג – עוגת דבש עם פירורים – את באה עם העוגה הנהדרת הזו???? כמו תמיד נראה נהדר וללא שום ספק גם טעים. שנה טובה ומבורכת, בריאות, אושר וכל מה שליבך חפץ לך ולכל בני ביתך

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2019 at 2:42 pm

תודה סיסי
אחת לראש השנה השניה לסוכות ❤️
שנה מעולה!

Reply
אורנה ספטמבר 22, 2019 at 6:36 pm

היי
לא הבנתי למה השמנת מתוקה

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2019 at 8:17 pm

השמנת המתוקה היא השומן בעוגה
אין שומן אחר

Reply
רוית שרון ספטמבר 23, 2019 at 3:22 pm

היי קרן
העוגה נראית מושלמת
אפשר לאפות אותה כפרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2019 at 3:37 pm

את יכולה להמיר שמנת מתוקה בשמנת צמחית

Reply
ורדה ספטמבר 24, 2019 at 5:21 pm

קרינה , אפשר להכין ולהקפיא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2019 at 5:22 pm

כן אין בעיה להקפיא עטוף היטב, ולהפשיר לפני הגשה

Reply
תמי ספטמבר 26, 2019 at 11:12 am

עוגה טעימההההההה, הכנתי יצא מושלם.
תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2019 at 1:46 pm

שמחה לשמוע תמי שנה מהממת

Reply
קרן ספטמבר 28, 2019 at 7:40 am

היי קרן,

במתכון כתוב חצי כוס שקדים ובסוגריים 100 גרם, חצי כוס שקדים משמעותו 50 גרם. אשמח לדעת מהי הכמות?

תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2019 at 5:02 pm

צודקת
טעות שלי,כוס שלמה

Reply
רלי ספטמבר 29, 2019 at 2:18 pm

עוגה מעולה ! חוסלה.. צריכה להכין עוד אחת שנה טובה וחג שמח

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2019 at 5:01 pm

איזה כייף לשמוע! יאללה להכין עוד אחת

Reply
סמדר דצמבר 5, 2019 at 6:17 pm

היי קרן
לתחתית הקרמל, יש תחליף לחמאה?

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2019 at 7:10 pm

שמן קוקוס או שמנת מתוקה יעשו את העבודה
לפי הצורך

Reply
Edna אוגוסט 5, 2020 at 10:24 am

האם ניתן להמיר את קמח השקדים בקוקוס ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2020 at 11:24 am

אפשרי כן

Reply
יעל פברואר 21, 2021 at 8:22 am

אין לי שמנת מתוקה… מה אפשר ? במקום ?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:00 am

שמנת חמוצה או יוגורט

Reply
יעל פברואר 26, 2021 at 7:40 pm

תודה הכנתי עם יוגורט ויצאה קצת עוגת חנק…. מה לא בסדר?

Reply
שושי ספטמבר 25, 2022 at 1:49 pm

כרגע הפלתי את העוגה המהממת הזאת
תודה קרן ושנה טובה

Reply
שושי ספטמבר 25, 2022 at 1:50 pm

סליחה טעות הפכתי את העוגה

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2022 at 9:31 pm
Reply
עדי אוקטובר 12, 2022 at 11:39 pm

הכנתי
הריח מדהיםםם
רק טיפה יותר לח ממה שנראה בתמונה
מה כדאי לעשות?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2022 at 2:12 pm

מה הכוונה לח? אולי העוגה לא מוכנה עדיין ולכן היא לחה מבפנים

Reply
עדי אוקטובר 14, 2022 at 11:30 pm

הכנסתי לגריל עליון והכל הסתדר
מתכון נפלא
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2022 at 8:41 am

שמחה לשמוע, חג שמח

Reply
שהם ספטמבר 28, 2023 at 11:02 am

היי קרן, אפשר להוריד את השקדים? או במה ניתן להחליף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2023 at 2:38 pm

לא ממליצה להוריד ואם כן אז להמיר ב 1/2 כוס קמח לבן

Reply
נטע ספטמבר 14, 2023 at 12:12 am

העוגה נראית נפלא!
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר?
ולהגשה – מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר או אחרי חימום קצר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2023 at 7:20 am

לשמור במקרר כן
אפשר לחמם קודם ולהגיש עם גלידה ליד

Reply
רחלי ספטמבר 5, 2024 at 7:42 pm

אם מה אפשר להחליף את השמנת?

Reply

Leave a Comment