אתמול היה לי יום הפוך, שבסוף הסתיים בהצלחה שימחה והילולה גדולה,
כל מה שתיכננתי לבוקר, התהפך ולא קרה, ואני, מזל שור, שונאת שינויים בתכניות, הייתי כל כך עצבנית.
הקטן החליט בבוקר שהוא לא הולך לבית הספר, הכלב חטף דוח בפארק כי היה בלי רצועה, לא הצלחתי
להגיע לשיעור פילאטיס
וגם לא לקפוץ לים, ויום ללא ספורט אצלי זה יום קשוח, לא הספקתי להכין חומר לרואה חשבון ו
שוב אני מאחרת בהגשת הדוח, קובץ מתכונים ששמרתי נעלם, ולא הספקתי להגיע בזמן לבית מרקחת
של קופת חולים לקנות משהו שאני ממש צריכה כבר שבועיים, והגעתי בדיוק כשנסגר!
ואז הגיע חצי היום השני, והתכוננתי לנסיעה לחיפה להעביר סדנת אפייה במתחם הסדנאות של הטחנות הגדולות בחיפה, והתהפך לי היום:-)
זה התחיל מעוגת תפוחים הפוכה שהכנתי כדי לצלם, ידעתי שבערב נכין אותה בסדנה
והיה לי חשוב לראות שהכל תקין באופן ההכנה שלה וכשהיא יצאה מהתנור, והפכתי אותה על צלחת,
וכל היופי שלה נגלה מלמלטה, התהפך לי בחזרה היום:-)
הבן זוג הציע להסיע אותי לחיפה ולחכות לי אצל ההורים שלו בצפון, הקטן שלא הלך לבית ספר
גילה שחבר שלו נשאר בבית והזמין אותו לבוא איתנו לנסיעה לצפון לסבא וסבתא, וככה עלינו כולנו
על האוטו, ונסענו, שמענו שירים כל הדרך אכלנו פלאפל בתחנת דלק בנתניה עם הפיתה מקמח מלא
הכי טעימה שאכלתי (פלאפל דבוש בצומת נתניה צפון), ומהרגע שהגעתי לחיפה למתחם הטחנות,
הלב שלי התמלא מחדש, ועברתי ערב מרגש ומדהים בסדנה שהוכנה במיוחד לראש השנה,
פגשתי צפונים חיפאיים שמחכים לפגוש אותי כבר הרבה זמן, ואפינו יחד מאפים כל כך טעימים,
שהיום הזה נגמר בחיוך גדול ומלא מלא סיפוק עצמי, אהבה והודיה.
את העוגה שבתמונה, הכנו אתמול בסדנה, דווקא עם שזיפים ונקטרינות, והאמת שקשה לי לבחור
איזו גרסה היתה מוצלחת יותר היא פשוט ממש טעימה עם כל הפירות שניסיתי, היא קצת טייק אוף לטארט טאטן
הקלאסית, רק שפה היא לא מרופדת בבצק פריך ,אלא בבלית עוגה בחושה,
שודרשת קצת הקצפות אבל שווה כל דקה.
המתכון לקוח מפה, עם מעט שינויים והתאמות שלי.
עוגת תפוחים הפוכה/תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לשימון התבנית:
מעט חמאה רכה
לתחתית קרמל:
100 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום כהה
3-4 תפוחים קלופים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
לעוגה:
3/4 כוס (180 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן רגיל
כוס (100 גר') אבקת שקדים
1.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1+1/4 כוסות (250 גר') סוכר לבן
4 ביצים גודל L
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה ומשמנים בחמאה רכה את הדפנות
יוצקים לתוך התבנית חמאה מומסת, ומפזרים סוכר חום בשכבה אחידה
מסדרים את פלחי התפוחים במעגלים ממרכז התבנית כלפי חוץ, עד שכל תחתית התבנית מכוסה תפוחים
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מעבירים לקערה נקיה, ומכניסים למקרר
בקערה מערבבים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח
במיקסר מקציפים ביצים במהירות גבוהה למשך 4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים סוכר לבן בהדרגה וממשיכים להקציף עוד כ- 2-3 דקות
מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים באיטיות את תערובת היבשים, ומערבבים לתערובת אחידה
מקפלים את הקצפת הקרה לתוך התערובת בתנועות קיפול עדינות, עד שהיא נטמעת לחלוטין
יוצקים את הבלילה על בסיס העוגה בתבנית, ומשיירים בעזרת פלטה או גב כף
אופים 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו
מצננים מעט, מעבירים סכין בין דפנות העוגה והתבנית והופכים על צלחת הגשה
אפשר לקשט באבקת סוכר ולהגיש, או עם כדור גלידה בצד.
**את התפוחים ניתן להמיר באגסים, נקטרינות, שזיפים, אפרסקים או בננות
**סוכר חום כהה ניתן להמיר בסוכר חום בהיר
**אפשר להמיר קמח לבן בקמח כוסמין לבן
35 Comments
נשמע מתכון פשוט, מעולה וחגיגי… בדיוק לחג. תודה
תודה רבה וחג שמח!
נו…. מה יהיה???? אחרי שבחרתי את עוגת החג – עוגת דבש עם פירורים – את באה עם העוגה הנהדרת הזו???? כמו תמיד נראה נהדר וללא שום ספק גם טעים. שנה טובה ומבורכת, בריאות, אושר וכל מה שליבך חפץ לך ולכל בני ביתך
תודה סיסי
אחת לראש השנה השניה לסוכות ❤️
שנה מעולה!
היי
לא הבנתי למה השמנת מתוקה
השמנת המתוקה היא השומן בעוגה
אין שומן אחר
היי קרן
העוגה נראית מושלמת
אפשר לאפות אותה כפרווה?
את יכולה להמיר שמנת מתוקה בשמנת צמחית
קרינה , אפשר להכין ולהקפיא?
כן אין בעיה להקפיא עטוף היטב, ולהפשיר לפני הגשה
עוגה טעימההההההה, הכנתי יצא מושלם.
תודה ושנה טובה
שמחה לשמוע תמי שנה מהממת
היי קרן,
במתכון כתוב חצי כוס שקדים ובסוגריים 100 גרם, חצי כוס שקדים משמעותו 50 גרם. אשמח לדעת מהי הכמות?
תודה ושנה טובה
צודקת
טעות שלי,כוס שלמה
עוגה מעולה ! חוסלה.. צריכה להכין עוד אחת שנה טובה וחג שמח
איזה כייף לשמוע! יאללה להכין עוד אחת
היי קרן
לתחתית הקרמל, יש תחליף לחמאה?
שמן קוקוס או שמנת מתוקה יעשו את העבודה
לפי הצורך
האם ניתן להמיר את קמח השקדים בקוקוס ?
אפשרי כן
אין לי שמנת מתוקה… מה אפשר ? במקום ?
שמנת חמוצה או יוגורט
תודה הכנתי עם יוגורט ויצאה קצת עוגת חנק…. מה לא בסדר?
כרגע הפלתי את העוגה המהממת הזאת
תודה קרן ושנה טובה
סליחה טעות הפכתי את העוגה
הכנתי
הריח מדהיםםם
רק טיפה יותר לח ממה שנראה בתמונה
מה כדאי לעשות?
תודה רבה
מה הכוונה לח? אולי העוגה לא מוכנה עדיין ולכן היא לחה מבפנים
הכנסתי לגריל עליון והכל הסתדר
מתכון נפלא
תודה רבה
שמחה לשמוע, חג שמח
היי קרן, אפשר להוריד את השקדים? או במה ניתן להחליף?
לא ממליצה להוריד ואם כן אז להמיר ב 1/2 כוס קמח לבן
העוגה נראית נפלא!
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר?
ולהגשה – מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר או אחרי חימום קצר?
לשמור במקרר כן
אפשר לחמם קודם ולהגיש עם גלידה ליד
אם מה אפשר להחליף את השמנת?