מתכונים כללי

עוגת תפוחים יוגורט פירורים

ינואר 18, 2020 30 Comments

לילה לבן, זה מונח שמכניס אותי לחרדה מטורפת, במיוחד שזה בא מהילדים, יותר נכון רק מהבן שלי

וממש הרבה בזמן האחרון.הוא מבקש להזמין 1-2 חברים ללילה לבן.

הצלחתי די הרבה זמן לדחות את זה, פעם אחת אפילו הסכמתי אבל הם כנראה היו כל כך עייפים

שלא שרדו את הלילה הלבן של עצמם ובבוקר מצאתי אותו ישן כמו תינוק במיטה שלו לבד.

השבוע הוא תפס אותי לא מוכנה, הזכיר לי שהבטחתי לו לילה לבן ביום שישי ושהוא כבר הזמין חברים.

כל נסיון שלי לטענה מטופשת והמצאת סיבות מוזרות למה אי אפשר נענתה בטון כועס חצי בוכה שאומר

אבל הבטחת ליייייייי!

טוב אז נכנעתי. הרי הם יהיו למעלה בסלון כל הלילה ואני אשן לי בכייף.

בשעה 22:00 התייצבו פה שני חברים ויחד הם ירדו לקנות כמה חטיפים.

כשהם חזרו עם השקיות חטפתי חום, כל אחד החזיק ביד שקית ענקית ובה מלאאא חטיפים, ובקבוקי שתיה.

הגורון נכנס למטבח, לקח את הקערות הענקיות שבהן אני מכינה בדרכ בצק, והם נעלמו לחדר שלו.

אחרי שעה פתחתי את החדר לשאול משהו, הם ישבו על הרצפה ליד הקערות הענקיות עמוסות חטיפים,

ושיחקו אחד עם השני באקס בוקס.

באחת הקערות היתה במבה, שזה המאכל האהוב עליי בעולם, והגשתי את היד לקחת.

חטפתי צעקה לא לגעת ונתבקשתי לעזוב את החדר, הצלחתי לפלח 2 במבה ולצאת.

סגרתי את הדלת של החדר שלי והלכתי לישון. מאוד מפחדת ממה אמצא בבוקר בבית.

באמת שהם לא הפריעו לי לישון, אבל המתבגרת התקשרה באחת בלילה שאזמין לה ולחברה מונית חזרה

ממסיבה בגט טקסי, הזמנתי, שלחתי צילום מסך וחזרתי לישון. בשלב מסויים היא נכנסה הביתה,העירה אותי,

כנראה אמרה משהו בסגנון לילה טוב ונעלמה לחדר שלה. חזרתי לישון.

אחרי 10 דקות טלפון מחברה שלה, ששכחה את האיירפודס שלה במונית.

מכירים את השירות של גט טקסי? רק מי שהזמין את הנסיעה יכול להתקשר לנהג.

התקשרתי לנהג, ביקשתי שיחפש, אבל הוא ירד לקנות שווארמה, תיכף חוזר למונית גיברת

תתקשרי שוב עוד כמה דקות.דופקת את הראש בקיר ומחכה חמש דקות.

מתקשרת אחרי כמה דקות, מחפש את האיירפודס במונית כשאני על הקו ולא מוצא. תודה ולילה טוב.

חוזרת לישון!

החברה מתקשרת שוב, לבדוק אם הנהג מצא. ואני רק רוצה לישון! מוצאת את עצמי מנחמת אותה,

ואומרת לה שאולי יימצא אדבר איתו שוב בבוקר.

אני לא ביקשתי לילה לבן!

בסוך הצלחתי לישון קצת, ולשכוח אפילו שלמעלה בסלון מתקיים לילה לבן אמיתי.

אז מה מצאתי בבוקר? שניים ישנים בסלון, אחד בחדר, נעליים זרוקות בבית, החדר שלו עמוס בקערות

חצי ריקות, רצפה מלאה חטיפים, בקבוקים ריקים זרוקים על המיטה, כוסות שתיה מקרטון בכל מקום

שקית עם חצי מנה שווארמה שאחד החברים מסתבר עוד הביא מהבית, ובמטבח מצאתי בעיקר בלגאן,

כוסות, מחבת אחת שבלילה טיגנו בה נקנקיות, קטשופ מרוח, חפיסות שוקולד ריקות.

כשהם קמו הם שאלו מה יש לאכול והכנתי להם טוסטים.

למה קוראים לזה לילה לבן? בשבילי זה היה לילה שחור!

בכל אופן אני מקוה שסימנתי וי על הלילה הזה ובפעם הבאה שיבקשו ממני לעשות לילה לבן

אשלח אותם לבית של אמא אחרת.

אחרי שהכנתי להם טוסטים גיליתי שיש לי המון תפוחים ששכחתי מהם, והכנתי לי עוגה מנחמת עם תפוחים.

ונכנסתי לנוח במיטה.

עוגת תפוחים יוגורט פירורים/תבנית מרובעת 24*24 או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

(אופציית המרה לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

5 תפוחים קלופים נקיים מליבה חצויים לרבעים ופרוסים לפרוסות

(ערבבתי בין שלושה זנים של תפוחים כך שאתם יכולים להתשמש בכל זן)

3 כוסות (420 גר') קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

קורט מלח

150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/3 כוס שמן קנולה

כוס (200 גר') סוכר לבן

4 ביצים גודל L

מיכל (200 מ״ל) יוגורט לא משנה כמה אחוז

מעט אבקת קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח, אבקת אפייה וסוכר

מוסיפים קוביות חמאה ושמן קנולה ובעזרת הידיים משפשפים ליצירת פירורים.

מוציאים כוס ורבע מהפירורים ושומרים בצד.

מוסיפים לתערובת שנותרה בקערה ביצים ויוגורט ומערבבים היטב לתערובת חלקה

מוסיפים את פרוסות התפוחים ומערבבים היטב.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים, מפזרים מעל העוגה את תערובת הפירורים

ששמרנו בצד באופן אחיד, מפזרים מעט קינמון מעל, אופים כ 30 דק' עד שקיסם הננעץ

במרכז העוגה יוצא יבש.

מחלצים מהתבנית ומגישים.

שומרים את העוגה כשהיא עטופה היטב במקרר עד שלושה ימים.

**לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בעוד 2/3 כוס שמן קנולה ואת היוגורט להמיר במיץ תפוזים, קרם קוקוס

או שמנת צמחית באותה הכמות.

**ניתן להמיר את השמן במתכון בעוד 50 גר' חמאה.

**יוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה

**את התפוחים ניתן להמיר באגסים, תותים, שזיפים או כל פרי אחר שבא לכם.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

30 Comments

מירב ינואר 18, 2020 at 6:18 pm

תודה על המתכון נראה מושלם אבל לא ככ הבנתי איך מערבבים את הקמח והחמאה עם הרטובים איך תתקבל תערובת אחידה זה כבר בצקי … איך מוסיפים את הראובים המקציף במיקסר ? בוו גיטרה ? והחמאה קרה או מומסת ? תודה רבה !!

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 6:36 pm

כתוב: 150 גר חמאה קרה
אין צורך במיקסר אחרת הייתי כמובן כותבת
קערה וכף.
כשמוסיפים ליבשים חמאה ושמן ומשפשפים נוצרים פירורי בצק
אחרי שתוסיפי להם ביצים ויוגורט זה יהפוך לעיסה חלקה
בבצלחה

Reply
עלמה ינואר 18, 2020 at 8:39 pm

החלק של הפירורים בהתחלה היה ממש ריפוי בעיסוק וכבר לפי הריח היתה לי תחושה טובה לגבי העוגה הזו.
עשיתי חצי קמח לבן וחצי כוסמין, שמנת חמוצה במקום יוגורט (כי זה מה שהיה לי)
אפיתי בתבנית אינגליש למשך שעה.
יצא שלמות! כרגיל תודה על מתכון קל ומצויין

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 9:41 pm

אלופה! איזה כייף לשמוע

Reply
מיכל ינואר 18, 2020 at 10:16 pm

אפשר לגרד את התפוחים על פומפיה … כדי שהחלק במשפחה שלא אוהב עוגות תפוחים לא ידע ‍♀️

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2020 at 6:26 am

ברור, היא תצא רטובה יותר אם אין לך בעיה עם זה

Reply
OSHRAT YOHANANI NAFTALI ינואר 19, 2020 at 1:15 pm

ביום חורף כזה, הכנו גם את העוגה שמילאה את הבית בריח מטורף וגם את הלחם ללא לישה.

הכי מנחם!

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2020 at 1:51 pm

איזה כייף! תודה

Reply
לינדה ינואר 20, 2020 at 11:36 am

קרן שלום,
אפשר קמח כוסמין במקום קמח לבן?
תודה
לינדה

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2020 at 12:11 pm

הכוונה לכוסמין לבן או מלא? לא ציינת
קמח כוסמין מלא יהיה מאוד כבד לעוגה ואני לא ממליצה להחליף יותר מ 1/4 כמות ממנו

Reply
מיכל ינואר 22, 2020 at 10:24 am

אני מעוניינת שהתפוחים יישארו מוצקים ונגיסים, לאיזה גודל את ממליצה לחתוך אותם?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2020 at 11:44 am

לריבועים בינוניים

Reply
Tal Haimoff ינואר 22, 2020 at 7:42 pm

הי. תודה על המתכון. אפיתי במאה שיבעים מעלות והייתי צריכה להוסיף לפחות חצי שעה לזמן האפיה. תבנית עשרים ושש. האם הייתי צריכה לאפות אולי במאתיים מעלות?

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2020 at 11:27 am

200 מעלות לא
אבל לעיתים יש הסדלי חום בתנורים ואצלך זה כנראה לקח קצת יותר זמן.
העיקר שיצאה טעימה?

Reply
תמר פברואר 8, 2020 at 5:11 am

יצא מושלם וממש פשוט ומהיר להכנה. תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2020 at 11:42 am

כייף!

Reply
איילת מאי 24, 2020 at 4:20 pm

חחח, סימן שאת אמא! למתבגרים!

Reply
ריקי מאי 25, 2020 at 5:49 pm

הכנתי אותה ויצא מעולה רק השארתי אותה בחוץ ל3 ימים כזה והיא החמיצה זה בגלל היוגורט?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 6:10 pm

לא משאירים עוגות פירות בקיץ בחוץ… גם לא בחורף

Reply
ריקי מאי 25, 2020 at 6:12 pm

לא ידעתי :/ אבל מה שגורם לזה להחמיץ זה מוצרי החלב והפירות ?

Reply
דפנה שגב דצמבר 15, 2020 at 6:53 pm

יש אפשרות להחליף את שמן הקנולה בשמן קוקוס?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2020 at 7:47 am

באותה הכמות כן

Reply
בן מרץ 26, 2021 at 9:55 pm

הולך להכין את זה מחר, נראה לי שאוסיף לתערובת קצת קרנבריז שיוסיפו צבע וקצת טעם, וגם שוקל לקרמל קוביות של תפוח או שניים עם קצת חמאה וסוכר ולשים מעל עם הפירורים. אפשרי לאפות את זה נניח רק 20 דקות ואז להוסיף מעל את התפוחים הנוספים ואת הפירורים לעוד 10 דקות? או שזה לא יספיק לפירורים? אני מניח שאם אני אוסיף אותם בתחילת האפייה התפוחים ישקעו למטה. קינמון – כמה מעט זה מעט? כפית? מעולם לא השתמשתי בקינמון טחון אז אין לי מושג מה הפרופורציות.
תודה על המתכון, אני משמין בינתיים רק מלתכנן להכין אותו מחר 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:58 am

הי בן לעוגה כבר יש פירורים כך שאם תוסיף עוד תפוחים מקורמלים מעל יש סיכוי גדול מאוד שהכל ישקע לכן לא ממליצה
אפשר פשוט לקרמל את התפוחים שבעוגה ולהניח על הבלילה ומעל את הקראמבל. 1/2 כפית קינמון או כפית לאוהבים

Reply
בן מרץ 27, 2021 at 4:43 pm

טוב, ויתרתי על הרעיון של לקרמל ועל הקרנבריז, ופשוט הוספתי חצי תפוח פרוס מסודר יפה מעל לפני שהוספתי את הקראמבל. השתמשתי בערך בחצי מהכמויות (יוגורט שמתי גביע מלא), הוספתי גם ווניל, והשמשתי בפינק ליידי, סמית, ותפוח אדום גדול שזהותו נותרה אנונימית 😛 הייתי צריך להוסיף 20-30 דקות בערך לאפייה עד שהקיסם יצא יבש. הריח כבר מטמטם פה, תודה על המתכון עוד לפני שטעמתי (מחכה שיתקרר) 🙂

ככה זה נראה רגע לפני האפייה:
https://bit.ly/3fhX9kn

וככה אחרי כמעט שעה בתנור:
https://bit.ly/3w4Ttsg

Reply
בן מרץ 27, 2021 at 4:46 pm

אופסי, משהו תקול בלינק השני לתמונה, אולי הפעם יעבוד?
https://bit.ly/3w2IAqP

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:08 pm

לא עובד אבל בטוחה שהיא טעימה

Noa Bloch ספטמבר 30, 2023 at 8:25 am

הכנתי ויצא מושלםםם מתה על המתכונים שלך
אפיתי חצי באינגליש וחצי כמאפינס
ועכשיו מתכוננת להכין שוב עם אגסים.. מחכה לראות איך יצא. חג שמח ושנה טובה קרן!

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2023 at 1:58 pm

תודה נועה, חג שמח

Reply
בן מרץ 27, 2021 at 9:49 pm

חבל, הלינק הראשון והשלישי דווקא עובדים לי אבל אולי זה כי אני מחובר לחשבון של עצמי (מן הסתם) 🙂

יכולה לנסות להציץ כאן אם בא לך, בתקווה שיעבוד. ושוב תודה:

https://www.instagram.com/p/CM6_cWhAwIq/

https://www.instagram.com/p/CM7G7H_AG03/

Reply

Leave a Comment