כיפורעוגות בחושותראש השנה

עוגת תפוחים פקאן ומייפל הפוכה

ספטמבר 29, 2024 53 Comments

רגע לפני ראש השנה, ודקה אחרי שהבטחתי לעצמי לא להכין יותר מתכונים לחג הכנתי עוגת תפוחים עם מייפל ופקאנים שלא התאפקתי ולחקתי ממנה

פרוסה גדולה ועבה וטרפתי את כולה כשהיא עוד חמימה.

אל תעמיסי לפני החג אני אומרת לעצמי תמיד, אבל הרשת עמוסה במתכונים והרעיונות לא מפסיקים לעלות לראש, אז הייתי חייבת.

יואו איזו עוגה שווה!

שילוב לש מייפל עם פקאנים ותפוחים שלא יכול להיות טוב ממנו, רק אל תעשו את הטעות שאאני עשיתי.

אני אפיתי את העוגה בתבנית מתפרקת וזו היתה טעות כי המייפל קצת הרבה ברחי לי בתנור.

תכינו בתבנית לא מתפרקת ויישאר לכם מלא מייפל בתחתית.

העוגה לא מאוד מאוד מתוקה למרות שיש בה גם סוכר וגם מייפל, יחסית לבלילה אין המון, אם אתם אוהבים ממש מתוק תוסיפו לה 1/4 כוס סוכר לבן .

לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן 

עוגת תפוחים פקאן ומייפל הפוכה/ תבנית עגולה 22-24 ס״מ

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1 כוס (200 גר׳) שמן קנולה

1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה

1 כפית מחית/תמצית וניל

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כוס (120 גר׳ ) מייפל

150 גר׳ פקאנים קצוצים דק (לא קלויים )

3 תפוחים מזםן גרני סמית קלופים נקייים מליבה וחתוכים לקוביות

אחרי אפייה:

1/3 כוס (100 מ״ל) מייפל מעל העוגה

אופן ההכנה:

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן לתערובת תפוחה למשך 5-6 דקות

מוסיפים שמן ושמנת להקצפה וממשיכים להקציף, מוסיפים וניל ושוב מקציפים

מוסיפים קמח (הכי טוב להעביר אותו דרך מסננת למניעת גושים) ואבקת אפייה

מערבבים שוב לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים תפוחים ומערבבים

מחממים תנו רל 180 מעלות ומפרדים תבנית בנייר אפייה, רצוי שהתבנית תהיה לא מתפרקת ושיהיה נייר גם על הדפנות

מוזגים מייפל לתבניתֿ, ומעליו מפזרים את הפקאנים הקצוצים.

מוזגים את בלילת העוגה ואופים כ 45-50 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, תתחילו לבדוק כבר אחרי 35 דק.

כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה על צלחת הגשה, ומוזגים את יתרת המייפל מעל .

מגישים בטמפרטורת החדר או חמים עם מעט גלידה בצד.

**פקאנים ניתן להמיר באגוזי מלך

**סוכר לבן ניתן להמיר בסוכר חום בהיר

 

 

 

53 Comments

דבי ספטמבר 29, 2024 at 5:03 pm

הי מה אפשר במקום שמנת להקצפה ? הכונה איך להמיר לפרווה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:52 pm

קרם קוקוס הכי מומלץ

Reply
הדס נובמבר 16, 2024 at 6:24 pm

עוגה קטלנית !! נראית על פניו פשוטה בטעם אבל השילוב של המייפל עם הפקאנים המרוכזים למעלה – וואו טעים בקטע אחר!

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2024 at 6:14 am

איזה כייף שאהבת

Reply
Hadar Volovelsky ספטמבר 29, 2024 at 5:05 pm

האם ניתן להשתמש בשמנת צמחית כדי להפוך את העוגה לפרווה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:51 pm

כן, עדיף קרם קוקוס אבל לא חובה

Reply
תמר ספטמבר 29, 2024 at 5:23 pm

היי קרן, האם אפשר להפוך את העוגה לפרווה? להחליף את השמנת המתוקה במיץ תפוזים? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:51 pm

בקרם קוקוס

Reply
רותי ספטמבר 29, 2024 at 5:58 pm

היייי מהממת … את המייפל ישר מהבקבוק לתבנית או יש תהליך ? כמה בתבנית ? כמו כוס כזה ? תודה חג שמח ושנה מתוקה כמוך ❤️

Reply
יהודית אוקטובר 1, 2024 at 6:00 pm

אפשר דבש במקום מייפל, שיהיה יותר מתאים לראש השנה?

Reply
חגית ספטמבר 29, 2024 at 7:13 pm

מה אפשר לשים במקום השמנת המתוקה שאין עכשיו… ? וגם להפוך את העוגה לפרווה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:51 pm

קרם קוקוס הכי מומלץ

Reply
מיכל ספטמבר 29, 2024 at 8:05 pm

היי קרן, במה ניתן להחליף את השמנת להקצפה? (יש מחסור מתמשך במוצר זה בסופרים)

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:50 pm

בקרם קוקוס הכי מומלץ

Reply
Tanya ספטמבר 29, 2024 at 8:17 pm

אפשר להפוך את המתכון לפרווה?

Reply
Ezra Rashel אוקטובר 2, 2024 at 9:53 am

שנה תובה קרן היקרה,
האם המייפל הוא עם סוכר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:31 pm

לא כזה משנה

Reply
דור ספטמבר 29, 2024 at 8:43 pm

למה להפוך את העוגה ? אפשר לשפוך את המייפל בלי להפוך ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:50 pm

כייף להפוך כי אז רואים את האגוזים

Reply
Zohar ספטמבר 29, 2024 at 10:07 pm

האם העוגה תצא טוב עם תבנית שלא מתפרקת?
איך אוציא בשלמות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:50 pm

תהפכי

Reply
רעות ספטמבר 29, 2024 at 10:47 pm

הי קרן, אפשר להכין בתבנית קוגלהוף? יהיה קל להפוך אותה?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:50 pm

אפשר כן אבל רצוי לשמן טוב את התבנית ואת העמוד המרכזי

Reply
הדס ספטמבר 29, 2024 at 10:56 pm

אפשר להשתמש בשמנת להקצפה פרווה? יש הבדל של ממש בטעם?

Reply
מיכל וקסמן ספטמבר 30, 2024 at 12:43 am

הי,
כמה מייפל שופכים כל התבנית וכמה על העוגה כשהיא מוכנה?

Reply
אודליה אוקטובר 8, 2024 at 9:58 pm

היי קרן יקרה
לגבי הפקאנים. אפשרי לשים פאקן מסוכר ?
זה מה שיש לי כרגע.
להפחית אולי סוכר מהמתכון?
ייצא מוצלח לדעתך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2024 at 6:19 pm

אפשר פקאן מסוכר
לא הייתי מוריהד מהסוכר במתכון כי זה ישפיע על מרקם בצק העוגה אז פשוט להכין ככה ובטוחה שייצא טעים

Reply
חן ספטמבר 30, 2024 at 11:11 am

איך אפשר להפוך לפרווה? קרם קוקוס או משהו אחר?

Reply
דנה ספטמבר 30, 2024 at 2:36 pm

יכול להתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק?

Reply
שוש כץ ספטמבר 30, 2024 at 7:29 pm

האם אפשר לחבר ל2 תבניות?
נראה שהולכת להיות עוגת פגז בטעם. תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:47 pm

בטח

Reply
מעיין אוקטובר 2, 2024 at 3:52 pm

היי קרן אם אני רוצה להמיר לתבנית של עוגות פס כמה עוגות זה יוצא ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:30 pm

שתי עוגות

Reply
טליה ספטמבר 30, 2024 at 8:40 pm

לא אוכלים אגוזים בראש השנה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:45 pm

מנהג שאני לא מכירה, אז לא כולם, מעבר לכך אפשר להכין בכל יום אחר

Reply
יעלה אוקטובר 2, 2024 at 10:02 am

האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?

Reply
מושון ספטמבר 30, 2024 at 9:16 pm

היי קרן , התפוחים אמורים להיות בתחתית העוגה ?
כי בתמונה/ סרטון זה לא נראה

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2024 at 5:42 pm

לא,התפוחים מעורבבים עם הבלילה

Reply
Marianne Sredni ספטמבר 30, 2024 at 11:35 pm

Hello! I will love to make this cake for rosh hashana.. can you translate the recipe please!
My email I
[email protected]
THANK YOU VERY MUCH

Reply
Rashel אוקטובר 2, 2024 at 9:55 am

שנה טובה קרן היקרה!
האם הכוונה היא למייפל עם סוכר או למייפל טבעי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2024 at 10:31 pm

לא כזה משנה אני השתמשתי בטבעי

Reply
מאיה אוקטובר 2, 2024 at 5:58 pm

איך הופכים את העוגה? ברגע שניסיתי להוציא אותה מהתבנית ולהפוך אותה הכל התפרק…

Reply
Sivan אוקטובר 4, 2024 at 2:40 am

הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה!!! תודה על מתכון מדהים. האם אפשר להשאיר את העוגה מחוץ למקרר למרות שיש בה שמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2024 at 7:41 am

הבעיה היא התפוחים לא השמנת…הם אמורים להיות במקרר אחרת מחמיצים בחוץ

Reply
נורית אוקטובר 8, 2024 at 5:16 pm

שומרים את העוגה מכוסה במקרר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2024 at 6:20 pm

בעקרון בגלל התפוחים אז כן

Reply
עדי אוקטובר 10, 2024 at 10:35 am

היי האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2024 at 1:13 pm

העוגה לא תחזיק רק על קמח שקדים, אפש רלהמיר חלק מהקמח הלבן בקמח ללא גלוטן וחלק בשקדים

Reply
אביגיל נובמבר 10, 2024 at 4:56 pm

הכנתי בגרסת הפרווה ויצא שוס!
טרפו את זה

Reply
נועם נובמבר 29, 2024 at 8:02 am

היי קרן, אפשר ללא תפוחים?

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2024 at 3:23 pm

כן

Reply
רונית נובמבר 29, 2024 at 11:26 am

קרן,
הזדמנות להגיד תודה על מתכונים נהדרים שמוגשים בחן ובקלילות .
ושאלה לגבי העוגה הזו, האם ניתן לוותר על הקצפה? היא מאווררת את התערובת ובמשפחה שלנו חיבה ממשית למרקם של בחושות נטו.
תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2024 at 3:23 pm

אפשר

Reply

Leave a Comment