רגע לפני ראש השנה, ודקה אחרי שהבטחתי לעצמי לא להכין יותר מתכונים לחג הכנתי עוגת תפוחים עם מייפל ופקאנים שלא התאפקתי ולחקתי ממנה
פרוסה גדולה ועבה וטרפתי את כולה כשהיא עוד חמימה.
אל תעמיסי לפני החג אני אומרת לעצמי תמיד, אבל הרשת עמוסה במתכונים והרעיונות לא מפסיקים לעלות לראש, אז הייתי חייבת.
יואו איזו עוגה שווה!
שילוב לש מייפל עם פקאנים ותפוחים שלא יכול להיות טוב ממנו, רק אל תעשו את הטעות שאאני עשיתי.
אני אפיתי את העוגה בתבנית מתפרקת וזו היתה טעות כי המייפל קצת הרבה ברחי לי בתנור.
תכינו בתבנית לא מתפרקת ויישאר לכם מלא מייפל בתחתית.
העוגה לא מאוד מאוד מתוקה למרות שיש בה גם סוכר וגם מייפל, יחסית לבלילה אין המון, אם אתם אוהבים ממש מתוק תוסיפו לה 1/4 כוס סוכר לבן .
לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת תפוחים פקאן ומייפל הפוכה/ תבנית עגולה 22-24 ס״מ
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1 כוס (200 גר׳) שמן קנולה
1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה
1 כפית מחית/תמצית וניל
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס (120 גר׳ ) מייפל
150 גר׳ פקאנים קצוצים דק (לא קלויים )
3 תפוחים מזםן גרני סמית קלופים נקייים מליבה וחתוכים לקוביות
אחרי אפייה:
1/3 כוס (100 מ״ל) מייפל מעל העוגה
אופן ההכנה:
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן לתערובת תפוחה למשך 5-6 דקות
מוסיפים שמן ושמנת להקצפה וממשיכים להקציף, מוסיפים וניל ושוב מקציפים
מוסיפים קמח (הכי טוב להעביר אותו דרך מסננת למניעת גושים) ואבקת אפייה
מערבבים שוב לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים תפוחים ומערבבים
מחממים תנו רל 180 מעלות ומפרדים תבנית בנייר אפייה, רצוי שהתבנית תהיה לא מתפרקת ושיהיה נייר גם על הדפנות
מוזגים מייפל לתבניתֿ, ומעליו מפזרים את הפקאנים הקצוצים.
מוזגים את בלילת העוגה ואופים כ 45-50 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, תתחילו לבדוק כבר אחרי 35 דק.
כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה על צלחת הגשה, ומוזגים את יתרת המייפל מעל .
מגישים בטמפרטורת החדר או חמים עם מעט גלידה בצד.
**פקאנים ניתן להמיר באגוזי מלך
**סוכר לבן ניתן להמיר בסוכר חום בהיר
40 Comments
הי מה אפשר במקום שמנת להקצפה ? הכונה איך להמיר לפרווה
קרם קוקוס הכי מומלץ
האם ניתן להשתמש בשמנת צמחית כדי להפוך את העוגה לפרווה?
כן, עדיף קרם קוקוס אבל לא חובה
היי קרן, האם אפשר להפוך את העוגה לפרווה? להחליף את השמנת המתוקה במיץ תפוזים? תודה
בקרם קוקוס
היייי מהממת … את המייפל ישר מהבקבוק לתבנית או יש תהליך ? כמה בתבנית ? כמו כוס כזה ? תודה חג שמח ושנה מתוקה כמוך ❤️
אפשר דבש במקום מייפל, שיהיה יותר מתאים לראש השנה?
מה אפשר לשים במקום השמנת המתוקה שאין עכשיו… ? וגם להפוך את העוגה לפרווה
קרם קוקוס הכי מומלץ
היי קרן, במה ניתן להחליף את השמנת להקצפה? (יש מחסור מתמשך במוצר זה בסופרים)
בקרם קוקוס הכי מומלץ
אפשר להפוך את המתכון לפרווה?
שנה תובה קרן היקרה,
האם המייפל הוא עם סוכר?
לא כזה משנה
למה להפוך את העוגה ? אפשר לשפוך את המייפל בלי להפוך ?
כייף להפוך כי אז רואים את האגוזים
האם העוגה תצא טוב עם תבנית שלא מתפרקת?
איך אוציא בשלמות?
תהפכי
הי קרן, אפשר להכין בתבנית קוגלהוף? יהיה קל להפוך אותה?
תודה
אפשר כן אבל רצוי לשמן טוב את התבנית ואת העמוד המרכזי
אפשר להשתמש בשמנת להקצפה פרווה? יש הבדל של ממש בטעם?
הי,
כמה מייפל שופכים כל התבנית וכמה על העוגה כשהיא מוכנה?
איך אפשר להפוך לפרווה? קרם קוקוס או משהו אחר?
יכול להתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק?
האם אפשר לחבר ל2 תבניות?
נראה שהולכת להיות עוגת פגז בטעם. תודה
בטח
היי קרן אם אני רוצה להמיר לתבנית של עוגות פס כמה עוגות זה יוצא ?
שתי עוגות
לא אוכלים אגוזים בראש השנה
מנהג שאני לא מכירה, אז לא כולם, מעבר לכך אפשר להכין בכל יום אחר
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?
היי קרן , התפוחים אמורים להיות בתחתית העוגה ?
כי בתמונה/ סרטון זה לא נראה
לא,התפוחים מעורבבים עם הבלילה
Hello! I will love to make this cake for rosh hashana.. can you translate the recipe please!
My email I
[email protected]
THANK YOU VERY MUCH
שנה טובה קרן היקרה!
האם הכוונה היא למייפל עם סוכר או למייפל טבעי?
לא כזה משנה אני השתמשתי בטבעי
איך הופכים את העוגה? ברגע שניסיתי להוציא אותה מהתבנית ולהפוך אותה הכל התפרק…
הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה!!! תודה על מתכון מדהים. האם אפשר להשאיר את העוגה מחוץ למקרר למרות שיש בה שמנת מתוקה?
הבעיה היא התפוחים לא השמנת…הם אמורים להיות במקרר אחרת מחמיצים בחוץ