השנה אנחנו בראש השנה אצל חמותי, בצפון, ובגלל שהיא כבר בת 92, שתיבדל כמובן לחיים ארוכים, אנחנו משתדלים להכין את כל האוכל לבד ולהביא
איתנו.כדי שהיא לא תעמוד במטבח כל היום.
אני מחפשת תמיד מתכונים שיהיו לי קלים להכנה, שלא אצטרף לעבוד בשבילם קשה ושהתוצאה שלהם וואו, אז זה הסיר שלי השנה!
עוף צלוי בדבש, על מצע של בצל מקורמל עם תפא קטנטנים, ערמונים ובצלי שאלוט, שיצא פשוט וואו, והילדים אכלו ושאלו למה צריך לחכות שוב לראש
השנה כדי לאכול אותו ושהם יישמחו שזה יהיה מתכון קבוע בבית.
את הבצל קירמלי טוב טוב עד שהיה ממש ממש חום שזוף מאוד ואני ממליצה לא לוותר על השלב הזה, תפא האדמה הקטנים ממש לא חייבים להיות קלופים
ואם אין לכם בצלי שאלוט, אז גם רבעים של בצל סגול יהיו טובים פה
מקוה שתכינו את הסיר הזה לחג, הוא ישמח אתכם מאוד.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוף שלם עסיסי צלוי בדבש/ ארבע מנות
מצרכים למתכון:
עוף שלם גדול
4 בצלים בינוניים קלופים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
6 בצלי שאלוט קלופים שלמים
חבילה של ערמונים בוואקום
לטיגון הבצלים:
5 כפות שמן זית
כף סוכר חום בהיר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
4 כפות רוטב טריאקי
3 כפות דבש
2 כפות רכז רימונים
3 כפות רוטב סויה
4 שיני שום קטנות כתושות
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית גדושה מלח דק
כפית פלפל שחור טחון דק
3-4 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים תנו רל 200 מעלות
בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומניחים בצד.
בסיר כבד שנכנס לתנור, מחממים שמן זית, מוסיפים סוכר מלח ופלפל, וכשהשמן חם מטגנים את הבצלים, מורידים את האש לבינונית
ומדי פעם מערבבים, עד שהבצלים לגמרי מתקרמלים.
מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, ערמונים ובצלי שאלוט.
מברישים את העוף ברוטב (הכי טוב עם מברשת, ככה מגיע לכל פינה גם בפנים.
את שאר הרוטב מוזגים לסיר, ומערבבים היטב עם הבצלים ותפוחי האדמה.
מניחים מעל את העוף השלם, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לצלייה של 45 דקות
;;;;0אפש רלפתוח באמצע ולוודא שיש מספיק נוזלים.
מסירים את המכסה, ומרטיבים את העוף ברוטב מתחתית הסיר
ממשיכים לצלות לעוד 20-25 דקות עד שהעוף שחום היטב, אם יש צורך מוסיפים עוד זמן.
מגישים חם חם .
8 Comments
נראה מושלם♥️♥️
חייבים עוף שלם?
ממש לא
אפשר גם חלקי עוף
היי קרן, אם אין לי רכז רימונים, מה כדאי לשים במקום?
עוד טיפה סילאן
היי קרן, נראה נהדר. איזה שינויים יש לבצע לבישול באינדוקציה? אין תנור.
להביא לרתיחה ולבשל הרבה זמן עד שעוף מתרכך על אש נמוכה ולבדוק באמצע שלא צריך להוסיף נוזלים
לקחת בחשבון שהעוף לא יהיה צלוי
לא מופיע במתכון עצמו תפו"א.
אם מכינים עם חלקי עוף, האם משך זמן הצליה משתנה?
אולי טיפה מתקצר