מכירים את אלו שממש קשה להם עם סדר יום קבוע מראש?
תכירו, נעים מאוד. כלומר עד לא מזמן, אבל עכשיו אני חושבת שיש לי סדר יום מושלם,
ידוע ומתכונן מראש, ואני ממש מחבבת אותו!
זה התחיל מהסגר בו התבטלו מלא סדנאות בבית, מה שהקל על התנהלות הבית והמטבח,
המטבח לא תפוס ואפשר לנהל שגרת חיים רגילה לגמרי. זה המשיך בעובדה שריסקתי
רגל ואני בגבס ולא יכולה לדרוך, וצריכה עזרה בהמון דברים, אז בפוסטים האחרונים קצת
חפרתי על זה אבל פתאום שמתי לב שהשגרה היומית שלי מטורפת!
נהיה לי סדר יום של קשישה בדיור מוגן:-) , ואחד הדברים שאני הכי נהנית מהם בסדר יום,
אלו הארוחות, הכל כך מסודרות, פתאום יש זמן לשבת לאכול כמו שצריך, יש זמן לבשל
(חחח על מי אני עובדת ? מבשלים לי)
ופתאום יש המון תשומת לב לארוחות, שאחת מהן היא ארוחת הבוקר. אף פעם לא הקפדתי
על ארוחות בוקר, הן היו סוג של ״אם אני אוכל ארוחת בוקר, אני אהיה ממש יותר רעבה
במהלך היום״ אז עדיף לי לנסות ולדלג עליה, .בחדשים האחרונים
הפכה ארוחת הבוקר שלי להיות לגמרי ארוחה שאני מאוהבת בה. בסופו של דבר הבנתי,
שאם אני אוכלת ארוחת בוקר טובה, היום שלי זורם לי טוב יותר. שארוחת הצהריים וזו שבערב
מגיעות בצורה מסודרת, ואין לי את הצורך המטורף לנשנש בין הארוחות, אין לי צורך לאכול עוד
ועוד נשנשונים אחרי ארוחת הערב, ואני ממש מסתדרת עם ארוחה ארוחנה בשעה 19:00.
אני לא יודעת אם זה באמת כל זה קשור לעובדה שארוחת הבוקר שלי הפכה להיות מסודרת,
אבל אני יודעת שאני אוהבת אותה ושהיא עושה לי ממש טוב, ואני יודעת
שרובה מבוססת על קווקאר ויוגורט.
דייסה אני כבר אוכלת באופן קבוע מדי בוקר, גרנולה זה לגמרי משהו שקיים בבית כל הזמן,
ואני מרגישה צורך לגוון קצת. השבוע הכנתי חטיפי קווקאר וחמאת בוטנים מושלמים, שמכינים בצ׳יק,
מילאתי לי קערה ענקית עם יוגורט, וקצת צ׳אנקים של החטיף,
פירות יער טריים (איזה כייף שזו העונה) וסירופ מייפל מעל. וזה טעים בטירוף!
את החטיפים השבורים הכנסתי לצנצנת גדולה, אפשר לנשנש אותם ככה בכייף, (תזהרו,
יש מצב שאתם פותחים סוגרים פותחים סוגרים)ובתוך קערת היוגורט הם פשוט מושלמים.
פאוורבול של יוגורט עם חטיפי קווקאר חמאת בוטנים קטנים/קערה אחת והמון חטיפים לצנצנת
(לפרווה חלופה במצרכים)
מצרכים למתכון:
1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית
50 גר׳ חמאה רכה (או 40 גר׳ שמן קוקוס)
3/4 כוס(150 גר׳) סוכר חום בהיר
כף (10 גר׳)גדושה קמח מלא
מעט מלח
2 כפות חלב (ניתן להמיר בחלב סויה או חלב שיבולת שועל)
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוסות (125 גר׳) קוואקר
1/4 כוס(30 גר׳) אגוזי לוז קצוצים/גפרורי שקדים
להגשה :
1 גביע (250 גר׳) יוגורט אקטיביה
להגשה:
פירות טריים כמו תות ואוכמניות בעונה, בננות או כל פרי אחר, וסירופ מייפל
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת החטיפים:
מחממים תנור ל 170 מעלות
בקערה טורפים חמאה וסוכר חום, לתערובת קרמית,
מרככים מעט את חמאת הבוטנים במיקרו ומוסיפים פנימה וטורפים שוב.
מוסיפים קמח, מלח, חלב ותמצית וניל
מוסיפים קווקאר ואגוזים קצוצים ומערבבים היטב.
על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה משטחים את התערובת באופן אחיד
שתהיה דקיקה ושטוחה ככל שאפשר.
אופים כ 10-15 דקות עד שהתערובת מזהיבה, שימו לב שהיא במרקם רך, החתיכים ייתקשו בהמשך.
מוציאים ומעבירים את נייר האפיה לרשת צינון לצינון מוחלט.
בעזרת הידיים שוברים את התערובת לצ׳אנקים חופשיים.
שומרים את החטיפים בצנצנת אטומה.
להגשה:
מעבירים לקערה מיכל יוגורט (אני אוהבת כל כך את המנה שתמיד מכינה קערה זוגית גדולה
עם שני מיכלי יוגורט בפנים) ומסדרים מעל צ׳אנקים של החטיפיםף איזה פירות שאוהבים,
מזלפים מעל הכל מעט סירופ מיפל וטורפים.
**למתכון לחטיפים פרווה/טבעוני ממירים חלב בחלב סויה וחמאה ב 40 גר׳ שמן קוקוס.
את החלב בחלב סויה או חלב שיבולת שועל. כמובן שאפשר לאכול כמנה עם יוגורט טבעוני.
**לגרסת ללא גלוטן בקלות ממירים קוואקר לשיבולת שועל ללא גלוטן ואת הקמח במתכון
לקמח ללא גלוטן.
**את חמאת הבוטנים ניתן להחליף בכל חמאת אגוזים אחרת (קשיו/שקדים) וטחינה.
36 Comments
את הצ'אנקים אפשרי ללא חמאה? משהו דיאטטי יותר?
היי איך אפשר להפוך את החתיכות הטעימות האלה לעוגיות. כלומר שיתגבשו יותר.תודה
להוסיף שומן
הי תודה רבה על התשובה המהירה. המתכונים שלך פשוט מדהימים!!!! אשמח לדעת כמה שומן להוסיף. תודה
קרן יקרה,
הבן החייל מבקש כבר הרבה זמן חטיפים בריאים. די נמאס לו מתמרים… שלחתי איתו הבוקר קופסה גדולה של חטיפי הקוואקר. נראה לי שיתפוס חזק שם בחברה… חוץ מזה יש קבוע עוגיות שוקולד צ'יפס המדהימות שלך. מחכה לעדכון קרקרים 🙂
תודהההה
הי קרן, מה שלומך?
טוב אז יש לי בעל מאוהב… בך
עשינו כבר שני מתכוני עוגות שיצאו פשוט נהדר ואתמול עשינו את חטיפי הקווקאר, אבל הפעם היה פחות מוצלח.
זה פשוט לא התקשה לנו ולא הפך לחטיף אלא היה בעצם מפורר כמו גרנולה רגילה.
השתמשנו בשמן קוקוס במקום חמאה, את חושבת שאולי בגלל זה?
נשמח לטיפים לשיפור לפעם הבאה.
תודה רבה לך
כיף שנכנסת לנו לחיים
נעמה ורונן
איזה כייף על מחמאות המון תודה! אני בהחלט חושבת שיחס ההמרה לשמן קוקוס היה בעייתי והתערובת לא התחברה, פשוט לנסות יותר שמן
אם אני כותבת בפעם השנייה אז ממש מתנצלת
שאלתי היא האם אפשרי במקום חמאה בצ'אנקי אפשרי לשים משהו דיאטטי יותר?
מניחה ששמן קוקוס יעבוד לא רע
הי, שאלה – שיבולת שועל מהירת הכנה או שלמה? או לא משנה?
קוואקר זה שיבולת שועל מהירת הכנה
היוגורט נכנס לתוך הצ'אנקים לפני האפייה? הוא מופיע לכאורה ברכיבי המתכון….
מהמם!! אפשר להשתמש רק בחמאת בוטנים ללא תוספת של חמאה או שמן?
אפשר להוסיך שמן קוקוס
האם ניתן לעשות את זה מתוק כחטיף???
זה מתוק
היי כמה זמן החטיפים יכולים להישמר בצנצנת? צריך לשמור בקירור?
לא בקירור, אצלי הם החזיקו חמישה שישה ימים בארון בצנצנת טריים ואפשר כמובן במקרר או בפריזר
מה???
את לא אוכלת כלום מ7 בערב עד הארוחת צהרים של יום למחרת (19 שעות צום)?
דואגת לך!!
החטיפים בתנור, אעדכן איך יצאו
פספסת את כל עניין ארוחת הבוקר שלי??????
האם ניתן להחליף את חמאת הבוטנים במייפל? או שוקולד? אולי דבש? משהו שזמין לי יותר במזווה..
טחינה, כתוב למטה.
היי די מוזר אבל לא חולת חמאת בוטנים יש משהו אחר שניתן לשים?
כתבתי למטה, טחינה גולמית או חמאת שקדים
הכנתי ,יצא טעים מאוד אבל לא התקשה וזה מתפורר. הכנתי בגרסה הפרווה עם שמן קוקוס .
מה לא עשיתי נכון?
אולי לא היה מסיפק שומן
היי!
האם אפשר להשתמש ביוגורט גריק במקום אקטיבית
ובאגוזי לוז מלוחים? זה מה יש
כן אין בעיה
יצא ממש מתוק. אפשר להפחית סוכר?
אפשר מעט
הי קרן, אפשר להמיר את הסוכר בדבש? ואם כן מה הכמות? תודה!
אפשר לשים שיבולת שועל שלמה במקום קוואקר?
אפשר
יש גביע אקטיביה של 250???
או שזו טעות?? כי אני מכירה של 150 או של 200…
האם צריך להיות 250 מל יוגורט במתכון ?
היוגורט זה להגשה בלבד זה לא נכנס למתכון לכן הגודל לא ממש משנה