מתכוני פרווהקינוחים

פאוורבול יוגורט וחטיפי קווקאר חמאת בוטנים

ינואר 11, 2021 36 Comments

מכירים את אלו שממש קשה להם עם סדר יום קבוע מראש?

תכירו, נעים מאוד. כלומר עד לא מזמן, אבל עכשיו אני חושבת שיש לי סדר יום מושלם,

ידוע ומתכונן מראש, ואני ממש מחבבת אותו!

זה התחיל מהסגר בו התבטלו מלא סדנאות בבית, מה שהקל על התנהלות הבית והמטבח,

המטבח לא תפוס ואפשר לנהל שגרת חיים רגילה לגמרי. זה המשיך בעובדה שריסקתי

רגל ואני בגבס ולא יכולה לדרוך, וצריכה עזרה בהמון דברים, אז בפוסטים האחרונים קצת

חפרתי על זה אבל פתאום שמתי לב שהשגרה  היומית שלי מטורפת!

נהיה לי סדר יום  של קשישה בדיור מוגן:-) , ואחד הדברים שאני הכי נהנית מהם בסדר יום,

אלו הארוחות, הכל כך מסודרות, פתאום יש זמן לשבת לאכול כמו שצריך, יש זמן לבשל

(חחח על מי אני עובדת ? מבשלים לי)

ופתאום יש המון תשומת לב לארוחות, שאחת מהן היא ארוחת הבוקר. אף פעם לא הקפדתי

על ארוחות בוקר, הן היו סוג של ״אם אני אוכל ארוחת בוקר, אני אהיה ממש יותר רעבה

במהלך היום״ אז עדיף לי לנסות ולדלג עליה, .בחדשים האחרונים

הפכה ארוחת הבוקר שלי להיות לגמרי ארוחה שאני מאוהבת בה. בסופו של דבר הבנתי,

שאם אני אוכלת ארוחת בוקר טובה, היום שלי זורם לי טוב יותר. שארוחת הצהריים וזו שבערב

מגיעות בצורה מסודרת, ואין לי את הצורך המטורף לנשנש בין הארוחות, אין לי צורך לאכול עוד

ועוד נשנשונים אחרי ארוחת הערב, ואני ממש מסתדרת עם ארוחה ארוחנה בשעה 19:00.

אני לא יודעת אם זה באמת כל זה קשור לעובדה שארוחת הבוקר שלי הפכה להיות מסודרת,

אבל אני יודעת שאני אוהבת אותה ושהיא עושה לי ממש טוב, ואני יודעת

שרובה מבוססת על קווקאר ויוגורט.

דייסה אני כבר אוכלת באופן קבוע מדי בוקר, גרנולה זה לגמרי משהו שקיים בבית כל הזמן,

ואני מרגישה צורך לגוון קצת. השבוע הכנתי חטיפי קווקאר וחמאת בוטנים מושלמים, שמכינים בצ׳יק,

מילאתי לי קערה ענקית עם יוגורט, וקצת צ׳אנקים של החטיף,

פירות יער טריים (איזה כייף שזו העונה) וסירופ מייפל מעל. וזה טעים בטירוף!

את החטיפים השבורים הכנסתי לצנצנת גדולה, אפשר לנשנש אותם ככה בכייף, (תזהרו,

יש מצב שאתם פותחים סוגרים פותחים סוגרים)ובתוך קערת היוגורט הם פשוט מושלמים.

צילום: נופר צור

 

צילום:נופר צור

פאוורבול של יוגורט עם חטיפי קווקאר חמאת בוטנים קטנים/קערה אחת והמון חטיפים לצנצנת 

(לפרווה חלופה במצרכים)

מצרכים למתכון:

1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית 

50 גר׳ חמאה רכה (או 40 גר׳ שמן קוקוס)

3/4 כוס(150 גר׳) סוכר חום בהיר

כף (10 גר׳)גדושה קמח מלא

מעט מלח

2 כפות חלב (ניתן להמיר בחלב סויה או חלב שיבולת שועל)

1/2 כפית תמצית וניל

1/4 1 כוסות (125 גר׳) קוואקר 

1/4 כוס(30 גר׳) אגוזי לוז קצוצים/גפרורי שקדים

להגשה :

1 גביע (250 גר׳) יוגורט אקטיביה

להגשה:

פירות טריים כמו תות ואוכמניות בעונה, בננות או כל פרי אחר, וסירופ מייפל 

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת החטיפים:

מחממים תנור ל 170 מעלות

בקערה טורפים חמאה וסוכר חום,  לתערובת קרמית,

מרככים מעט את חמאת הבוטנים במיקרו ומוסיפים פנימה וטורפים שוב.

מוסיפים קמח, מלח, חלב ותמצית וניל

מוסיפים קווקאר ואגוזים קצוצים ומערבבים היטב.

על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה משטחים את התערובת באופן אחיד

שתהיה דקיקה ושטוחה ככל שאפשר.

אופים כ 10-15 דקות עד שהתערובת מזהיבה, שימו לב שהיא במרקם רך, החתיכים ייתקשו בהמשך.

מוציאים ומעבירים את נייר האפיה לרשת צינון לצינון מוחלט.

בעזרת הידיים שוברים את התערובת לצ׳אנקים חופשיים.

שומרים את החטיפים בצנצנת אטומה.

להגשה:

מעבירים לקערה מיכל יוגורט (אני אוהבת כל כך את המנה שתמיד מכינה קערה זוגית גדולה 

עם שני מיכלי יוגורט בפנים) ומסדרים מעל צ׳אנקים של החטיפיםף איזה פירות שאוהבים,

מזלפים מעל הכל מעט סירופ מיפל וטורפים.

**למתכון לחטיפים פרווה/טבעוני ממירים חלב בחלב סויה וחמאה ב 40 גר׳ שמן קוקוס.

את החלב בחלב סויה או חלב שיבולת שועל. כמובן שאפשר לאכול כמנה עם יוגורט טבעוני.

**לגרסת ללא גלוטן בקלות ממירים קוואקר לשיבולת שועל ללא גלוטן ואת הקמח במתכון

לקמח ללא גלוטן.

**את חמאת הבוטנים ניתן להחליף בכל חמאת אגוזים אחרת (קשיו/שקדים) וטחינה. 

36 Comments

אסתי ינואר 11, 2021 at 11:22 am

את הצ'אנקים אפשרי ללא חמאה? משהו דיאטטי יותר?

Reply
ריקי ינואר 22, 2021 at 7:07 pm

היי איך אפשר להפוך את החתיכות הטעימות האלה לעוגיות. כלומר שיתגבשו יותר.תודה

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:19 pm

להוסיף שומן

Reply
ריקי ינואר 22, 2021 at 10:41 pm

הי תודה רבה על התשובה המהירה. המתכונים שלך פשוט מדהימים!!!! אשמח לדעת כמה שומן להוסיף. תודה

Reply
אריאלה פברואר 7, 2021 at 5:06 pm

קרן יקרה,
הבן החייל מבקש כבר הרבה זמן חטיפים בריאים. די נמאס לו מתמרים… שלחתי איתו הבוקר קופסה גדולה של חטיפי הקוואקר. נראה לי שיתפוס חזק שם בחברה… חוץ מזה יש קבוע עוגיות שוקולד צ'יפס המדהימות שלך. מחכה לעדכון קרקרים 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:59 pm

תודהההה

Reply
נעמה שטיינהרט לאור פברואר 24, 2021 at 7:54 am

הי קרן, מה שלומך?
טוב אז יש לי בעל מאוהב… בך
עשינו כבר שני מתכוני עוגות שיצאו פשוט נהדר ואתמול עשינו את חטיפי הקווקאר, אבל הפעם היה פחות מוצלח.
זה פשוט לא התקשה לנו ולא הפך לחטיף אלא היה בעצם מפורר כמו גרנולה רגילה.
השתמשנו בשמן קוקוס במקום חמאה, את חושבת שאולי בגלל זה?
נשמח לטיפים לשיפור לפעם הבאה.
תודה רבה לך
כיף שנכנסת לנו לחיים
נעמה ורונן

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:42 pm

איזה כייף על מחמאות המון תודה! אני בהחלט חושבת שיחס ההמרה לשמן קוקוס היה בעייתי והתערובת לא התחברה, פשוט לנסות יותר שמן

Reply
אסתי ינואר 11, 2021 at 11:26 am

אם אני כותבת בפעם השנייה אז ממש מתנצלת
שאלתי היא האם אפשרי במקום חמאה בצ'אנקי אפשרי לשים משהו דיאטטי יותר?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 1:17 pm

מניחה ששמן קוקוס יעבוד לא רע

Reply
תמר ינואר 11, 2021 at 11:37 am

הי, שאלה – שיבולת שועל מהירת הכנה או שלמה? או לא משנה?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 1:17 pm

קוואקר זה שיבולת שועל מהירת הכנה

Reply
נועה ינואר 13, 2021 at 8:58 am

היוגורט נכנס לתוך הצ'אנקים לפני האפייה? הוא מופיע לכאורה ברכיבי המתכון….

Reply
ארד ינואר 11, 2021 at 11:50 am

מהמם!! אפשר להשתמש רק בחמאת בוטנים ללא תוספת של חמאה או שמן?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 1:18 pm

אפשר להוסיך שמן קוקוס

Reply
סטלה קינדל ינואר 11, 2021 at 4:37 pm

האם ניתן לעשות את זה מתוק כחטיף???

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 5:07 pm

זה מתוק

Reply
נועה ינואר 11, 2021 at 1:26 pm

היי כמה זמן החטיפים יכולים להישמר בצנצנת? צריך לשמור בקירור?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 3:29 pm

לא בקירור, אצלי הם החזיקו חמישה שישה ימים בארון בצנצנת טריים ואפשר כמובן במקרר או בפריזר

Reply
חן ינואר 11, 2021 at 2:58 pm

מה???
את לא אוכלת כלום מ7 בערב עד הארוחת צהרים של יום למחרת (19 שעות צום)?
דואגת לך!!
החטיפים בתנור, אעדכן איך יצאו

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 3:28 pm

פספסת את כל עניין ארוחת הבוקר שלי??????

Reply
tomi balulu ינואר 11, 2021 at 5:59 pm

האם ניתן להחליף את חמאת הבוטנים במייפל? או שוקולד? אולי דבש? משהו שזמין לי יותר במזווה..

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 6:49 pm

טחינה, כתוב למטה.

Reply
טלי ינואר 11, 2021 at 6:11 pm

היי די מוזר אבל לא חולת חמאת בוטנים יש משהו אחר שניתן לשים?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 6:49 pm

כתבתי למטה, טחינה גולמית או חמאת שקדים

Reply
עליזה ינואר 14, 2021 at 4:38 pm

הכנתי ,יצא טעים מאוד אבל לא התקשה וזה מתפורר. הכנתי בגרסה הפרווה עם שמן קוקוס .
מה לא עשיתי נכון?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2021 at 10:22 pm

אולי לא היה מסיפק שומן

Reply
רוני חן ינואר 13, 2021 at 3:54 pm

היי!
האם אפשר להשתמש ביוגורט גריק במקום אקטיבית
ובאגוזי לוז מלוחים? זה מה יש

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2021 at 4:48 pm

כן אין בעיה

Reply
Vilana ינואר 13, 2021 at 11:20 pm

יצא ממש מתוק. אפשר להפחית סוכר?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2021 at 12:07 pm

אפשר מעט

Reply
נועה ינואר 14, 2021 at 8:09 pm

הי קרן, אפשר להמיר את הסוכר בדבש? ואם כן מה הכמות? תודה!

Reply
תמנע ינואר 18, 2021 at 9:06 am

אפשר לשים שיבולת שועל שלמה במקום קוואקר?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 12:29 pm

אפשר

Reply
שרון פברואר 5, 2021 at 7:24 am

יש גביע אקטיביה של 250???
או שזו טעות?? כי אני מכירה של 150 או של 200…
האם צריך להיות 250 מל יוגורט במתכון ?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 9:26 am

היוגורט זה להגשה בלבד זה לא נכנס למתכון לכן הגודל לא ממש משנה

Reply

Leave a Comment