השבוע הכנתי עוגת תפוחים שעלתה למדור שלי במאקו, זה השבוע החורפי הראשון בארץ ולא היה לי מושג
למרות שהיה צריך להיות לי שכל כך הרבה אנשים ירצו להכין עוגת תפוחים בסופ״ש הזה.
זה לא סתם שתפוחים יש בהם סימן חורפי שמחמם את הבטן ואת הלב, וכל שנה מחדש בעונה
הזו אני מתחילה לקנות מלא תפוחים ולהכין איתם עוגות בלי ששמתי לב אפילו שזה קורה.
פאי תפוחים קלאסי אין בבלוג, וממש רציתי שיהיה, וגיליתי הבוקר שאני הולכת להכין פאי כזה אבל
שאין לי מספיק תפוחים אלא תפוחים ובננות והכנסתי פנימה בננות, ובכך שוב הרסתי את הגרסה
הקלאסית לפאי תפוחים אמריקאי קלאסי לבלוג, אבל אתם!! תתיחסו אליו כקלאסי לגמרי,
ואתם יכולים להכין בלי בננות בכלל ולהפוך אותו להכי קלאסי שיש.
פאי תפוחים (ובננות) קלאסי/תבנית פאי או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
(לגרסת פרווה טבעונית ראו בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
לבצק הפאי:
2 ורבע (300 גר׳) כוסות קמח לבן רגיל
4 כפות (40 גר׳) אבקת סוכר
מעט מלח
200 גר׳ חמאה רכה
4 כפות מי קרח או מים קרים מאוד
למלית:
5 תפוחים מזן גרני סמית גדולים או מיקס של תפוחים ובננות, קלופים, נקיים מליבה חצויים
ופרוסים לפרוסות דקות. אם הוספתם בננות רק לפרוס לפרוסות בעובי ס״מ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות (20 גר׳)קמח לבן
1/3 כוס ועוד כף (75 גר׳ )סוכר חום בהיר
כפית קינמון
45 גר׳ קוביות חמאה קרות
להברשת הבצק:
3 כפות חלב או שמנת מתוקה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון עם להב פלדה או כמוני בקערה עם הידיים, מערבבים קמח, אבקת סוכר,
מלח וקוביות חמאה עד שנורים פירורי בצק. מוסיפים מים קרים וממשיכים לעבד עד יצירת כדור.
מחלקים את הכדור לשני חלקים, אחד קצת יותר גדול מהשני, עוטפים כל אחד בנפרד בניילון
נצמד ושולחים למקרר לצינון של 30 דק׳.
בינתיים מערבבים את חומרי המלית, פרוסות תפוחים (ובננות) עם מיץ לימון סוכר חום קינמון
וקמח, ומערבבים.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומקמחים היטב נייר אפייה. מוציאים את שני חלקי הבצק מהמקרר,
ומרדדים את החלק הגדול יותר על נייר האפייה לעיגול שגדול מקוטר הבתנית שבחרתם.
אין צורך לשמן את התבנית. אם יש צורך מקמחים היטב את המערוך. לאחר הרידוד הופכים
את הבצק בעזרת נייר האפייה ישירות לתוך התבנית כשנייר האפייה נשאר למעלה, ומסירים אותו
בעדינות. מסדרים את הבצק בתבנית. מכניסים פנימה את המלית שלנו,ומפזרים מעליה קוביות חמאה קרות.
וממשיכים ברידוד החלק השני של הבצק.
שוב על נייר האפייה המקומח מרדדים לעיגול גדול מקוטר התבנית שלנו, ושוב הופכים את הנייר עפ הבצק בפנים על פני התבנית ומכסים עם הבצק את המלית. מהדקים את השוליים של הבצק לתבנית היטב.
מברישים את הבצק בשמנת מתוקה או בחלה, אם רוצים אפשר לפזר מעל סוכר חום מעל אני לא פיזרתי.
בעזרת סכין חדה, יוצרים עיגול קטן במרכז הבצק בתבנית כדי שאוויר יוכל להשתחרר החוצה זמן
האפייה. אופים את הפאי כשעה עד שהבצק זהוב. מגישים חם עם גלידה או קצפת בצד.
**לפרווה/טבעוני המירו בבצק את החמאה למחמאה או נטורינה באותה הכמות, או בשמן קוקוס כ 160 גר׳
והברישו את הבצק מלמעלה עם חלב סויה. במלית אפשר לווותר על החמאה.
**אפשר להכניס פנימה כל פרי שאוהבים זה לא חייב להיות רק פאי תפוחים, זה אחלה בסיס
לכל פאי פירות
**אפשר להמיר במלית סוכר חום בסוכר לבן
**קמח לבן אפשר להמיר בכוסמין לבן 100% או להמיר מחצית לקמח מלא או כוסמין מלא ולהוסיף
עוד כף שתיים מי קרח לבצק.
40 Comments
יצא מעולה ! כולם טרפו והפתיעו!
שמתי את כל הפירות שנשארו שמקרר מיש מש מסכנים:) עשיתי אותה בגרסה הטבעונית!
שמחתי לשמוע תודה
נראה מעולה. רוצה להכין אבל ללא שכבת הבצק העליונה. כמו שמגישים במסעדות. האם זה אפשרי? ואיך לאפות ללא כיסוי?
אותה אפייה בדיוק
בוקר טוב …באמצע הכנה מקווה שתעני לי מהר לא הבנתי לגביי כמות הסוכר במלית כוס ועוד כף או 2 כוסות 1/3 כוס וכף ? תודה בכל מקרה .
1/3 כוס ועוד כף, הספרה 2 השתרבבה לשם בטעות
1/3 כוס ועוד כף. טעות שלי
כן זה מה ששמתי נשמע לי הגיוני לכמות …בכל מקרה הכנתי היום גם את הפאי וגם את העוגת שוקולד שלך שעלתה במאקו ויצא מושששש…קיצר אין עלייך !!! תודהההה
הוספתי בננה לדעתי זה ממש הרס את הטעם
גם הבת שלי פחות אהבה
אבל המתכון הקלאסי מצויין
תודה
זה לגמרי עניין של טעם, אנחנו עפנו על זה, אין בעיה פשוט להכין בלי
היי אם יש לי תבנית בקוטר 26, בכמה להכפיל את הכמויות? 🙂
ברבע מהכמות
כמה זמן היא נשמרת בקופסא סגורה?
היא מחזיקה מעמד במקרר לא בחוץ שלושה ארבעה ימים
הי קרן, העוגה מדהימה!! יש לי שאלה, האם ניתן חהקפיא, או שהתפוחים יגירו נוזלים?
תודה רבה
הילה
אפשר להקפיא
בגרסת הפרווה, אם אין לי חלב סויה, יש משהו אחר שאפשר למרוח?
מים
היי..
המתכון נראה טוב.. אם אמיר את הקמח הרגיל לקמח קוסמין יש צורך בשינוי כמות הנוזלים/ שומן?
תודה (:
יש להוסיף במידת הצורך מעט מים קרים לבצק אם הוא לא מתאחד. בקלות לכדור
המתכונים שלך כל כך מיוחדים כל פעם מתאהבת מחדש!!
שאלה קטנה
עשיתי אותה בגירסה פרווה (עם שמן קוקוס)
אחרי הקירור הבצק היה לי מעט פירורי וקצת יבש
הוספתי חלמון
לדעתך עשיתי טוב?
(יש לציין שבעיבוד הראשוני הבצק היה רך ונעים לעבודה)
אם חלמון עזר לך לייצב את הבצק אז אחלה! להבא אפשר פשוט להוסיף מים קרים
היי קרן, עוגה נפלאה. נטרפה תוך חצי יום. בכלל העוגות שלך נהדרות כמוך
תודה אורית
הי קרן, מתכון מהמם וברור כרגיל. שאלה קטנה: שמים את המלית עם הנוזלים? או אוספים רק את התפוחים?
הכל
הכנתי בדיוק לפי המתכון אבל עם קמח בלי גלוטן (קמח כרגיל). יצא פאי מהממם ביופיו וטעים ממש!! תודה רבה
שמחה לשמוע שגרסת ללא גלואן עובדת פה תודה
שיט… שכחתי לשים קוביות חמאה על המלית.. מה תפקידן? האם לשים מעל לבצק?
לא אסון
לא לשים מעל הבצק
תודה 🙂 אעדכן איך יצא
היי- חיפשתי פאי תפוחים לחג ההודיה ונראה שמצאתי! שאלת ביצה- בחלק מהמתכונים שלך לבצק פריך/פאי יש ביצה ובחלק אין- מה ההבדל? מבחינת המרקם? תודה רבה
אפשר לא לכסות לגמרי בעוד שכבת בצק מעל אלא לכסות עם קישוטים כמו פסים של הבצק מעל?
בטח שאפשר
האם אופים בטורבו או אפייה
לא טורבו
חום עליון תחתון
יעבוד גם עם תותים?
בהחלט
עיצא מעןלה לא נשאר פירור
תודההה