פחזניות זו החולשה שלי, ולא סתם אני הרבה פעמים רואה פחזניות מוגשות כמגדל, המגדל הזה זו בדיוק הכמות שאני מסוגלת
לזלול כשהפחזניה טעימה לי:-)
כשהתחלנו צילומים לפסח, הבנות בצוות שלי הציעו שנכין פארי ברסט כשר לפסח ואני עיקמתי פרצוף.
אני תמיד עושה להן את זה , ואז אחרי שאני אומרת בסדר ומכינים את מה שהן הציעו אני מבקשת סליחה:-)
זה בדיוק מה שקרה פה עם הפחזניה הענקית המהממת הזו, הייתי מאוד סקפטית מהכנה של גרסה לפסח,
אבל אחרי שהמאפה יצא מהתנור וראיתי את הצורה שלו, התלהבתי ממש!
כשכל העסק סיים להצטלם ואנחנו טעמנו אותו הבנתי לגמרי כמה טעיתי וכמה הקינוח הזה מושלם לחג.
אני לא ככ אוהבת קרמים מתוקים מדי, וברוב הפעמים כשטעמתי פארי ברסט היה לי קצת מתוק ומוגזם מדי,
(אגב המאפה המהמם הזה נקרא על שם תחרות אפניים בין פריז לברסט שבצרפת, אין ספק שהצרפתים יודעים לחגוג טוב:-))
וזו אחת הסיבות שאני כל-כך שמחה לפרסם מתכון שהוא לא המתכון הקלאסי (במילוי קרם פרלינה) בלי שוקולד ולא מתוק ועמוס מדי.
וכמו שאני תמיד אומרת לכם, אלו שחוששים שהמתכון מסובך להם מדי, אם אני הצלחתי, אתם תצליחו בענק, רק תקפידו לקרוא את
כל המתכון מתחילתו ועד סופו לפני ההכנה, תשקלו ותמדדו מצרכים לפני, ואל תפחדו! ותשלחו לי תמונות שאהיה גאה בכם.
חג שמייח חברים אהובים
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פארי ברסט מושלם לפסח/ מאפה אחד גדול או כמה קטנים
מצרכים למתכון:
1 כוס (240 מ״ל) מי ברז
1 כוס (240 מ״ל) חלב
3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה
2 כפות גדושות (30 גר׳) סוכר לבן
מעט מלח
2 כוסות (240 גר׳) קמח מצה דק ( נקרא גם קמח מצה לעוגות)
6 ביצים גודל L
1 כפית מחית/תמצית וניל
לקרם :
2 מיכלים (500 מ״ל) של שמנת להקצפה
150 גר׳ אבקת סוכר
1 חבילה (80 גר׳) אינסטנט פודינג וניל
כפית מחית/תמצית וניל
לעיטור:
תותים טריים, אוכמניות טריות, ברס אגוזים ואבקת סוכר
אופן ההכנה:
בסיר בינוני על האש מערבבים מים, חלב,שמן ן,סוכר לבן , וניל וקצת מלח עד לרתיחה, מוסיפים קמח מצה ומערבבים היטב.
עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר כשמרימים אותו, חשוב מאוד לייבש אותו טוב כדי שאחכ לא יישתטח באפיה
מסירים מהאש ומעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ידנית בקערה גדולה וכף עץ)
מפעילים את המיקסר במהירות בינונית גבוהה למשך כמה דקות כדי לפתוח את הבצק, בהתחלה יייצאו המון אדים,
מערבבים עד שנשארים מעט אדים.
מתחילים להוסיף ביצים, במהירות גבוהה, אחת בכל פעם עד להטמעה שלה, ממליצה להתחיל עם ארבע ביצים ואת השתיים הנותרות לוודא שצריך אותן.
הבצק אמור לצאת בצק מאוד דביק ואני ממליצה לבצע בו את מבחן האצבע: מפסיקים את פעולת המיקסר וולוקחים מעט מהבצק ומותחים בין האצבעות,
בודקים שנוצר שפיץ ביניהם והבצק נמתח כמו חוט, אם זה לא קרה יש להוסיף עוד ביצים.
מעבירים את התערובת לשק זילוף, עם צנתר כוכב אפשר גם צנתר חלק.
אם אין לכם שק זיולף אפשר בשקית סנדויץ בלי צנתר.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מסמנים על הנייר עיגול בגודל הרצוי (הנחתי עליו תחתית של תבנית עגולה)
עם עפרון, הופכים את נייר האפייה, כדי שסימון העפרון יהיה למטה והעופרת שלו לא תבוא במגע עם המאפה.
מזלפים עיגול גדול (ממש ממליצה להיעזר בוידאו שבראש המתכון מעל הכותרת) בעזרת שק הזילוף.ומעליו עוד עיגול כדי לייצר נפח .
אופים כ 25-30 דקות עד שהמאפה מזהיב, אם יש צורך לתת עוד זמן זה בסדר, מכבים את התנור ומשאירים את המאפה בפנים להתייבשות
עם דלת פתוחה עד לצינון מוחלט כדי שהבצק ייתייבש, ככה הוא לא ייפול.
מכינים קרם :
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת, אבקת סוכר, פודינג וניל ומחית וניל לקצפת יציבה.
פורסים תותים לחצאים או פרוסות.
כשהמאפה הצטנן, בעזרת סכין לחם חוצים אותו לרוחב לשני עיגולים כדי שנוכל להכניס פנימה קרם ולהניח מעליו את החלק העליון.
מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר כוכב (שוב, אם אין לכם גם שקית סנדויץ תעשה את העבודה)
מזלפים קרם מעל החלק התחתון של העיגול, בנדיבות. אם יש לכם ברס אגוזים תפזרו מעל הקצפת.
סוגרים את העיגול עם החלק העליון . ומזלפים שוב קרם, אני ויתרתי בשלב הזה על הצנטר ופשוט גזרתי את שק הזילוף למטה לעיגול די עבה
וזילפתי טיפות גדולות, עד שכל המאפה מכוסה .
מפזרים חצאי או פרוסות תותים על הקרם, וגם אוכמניות וברס אגוזים אם יש, ומעבירים לצינון במקרר עד להגשה.
לפני הגשה בוזקים אבקת סוכר ומגישים .
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
אפשר במקום לזלף עיגול אחד גדול בשתי שכבות, לזלף שני עיגולים מקבילים קטנים יותר ולאפות אותם יחד, ואז לייצר שני מאפים קטנים יותר
**לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים
**אפשר להכין מהבצק פחזניות, זה בצק רבוך לכל דבר.
**אפשר להמיר את הקרם בכל קרם אחר שאוהבים ולקשט בכל מה שמתחשק לכם .
36 Comments
הי קרן הנפלאה
האם אפשר להכין עם קמחים אחרים לפסח כמו קמחים ללא גלוטן לצליאקים?
לצערי לא ניסיתי אז לא יודעת להגיד בוודאות
אפשר אם קמח תפוח אדמה
לא יודעת אם זה יעבוד
האם אפשר לשים קמח שקדים במקום קמח מצה?
לא יעבוד
היי אפייה על טורבו? הבצק לא תופח באפיה
לא אפיתי בטורבו
בלי אבקת אפיה?
בלי
האם אפשרי להכין יום לפני בלי הפירות? או לפחות רק את הבצק ולהשאיר במקרר?
בטח! אפשר להכין את הפחזניה מראש לשמור עטופה היטב ולמחרת למלא
יש אופציה להמיר שמן לחמאה?
150 גר
היי
אפשר להכין עם קמח תמי?
לא ניסיתי אני לא בטוחה אבל שווה נסיון
תודה!!
קמח מצה רגיל או קמח מצה לעוגות?
קמח מצה לעוגות , מיד אוסיף
האם אפשר להכין עם קמח רב תכליתי?
לא לפסח ?
יש מתכון באתר לפחזניות רגילות קחי משם
תודה על המתכון הנפלא
לעוגה פרווה להשתמש בשתי מיכלים של שמנת צמחית? זה ייצא טעים? ושתי כוסות מים?
בטח שטעים
אם אני צריכה לסוע איתה שעה וחצי, יהיה בעייתי?
אם לא חם אז אין בעיה אבל אם חם ממליצה לקרר אותה בדרך איכשהו , יש בפנים קרם וחבל
היי קרן! (: קמח מצה רגיל לא יעבוד? אני לא מוצאת לצערי קמח מצה לעוגות
נסי לטחון אותו במעבד מזון קודם
היי קרן,
מאד נהנת מהמתכונים שלך! – תודה!
האם נראה לך שזה יצא טוב גם עם קמח מצה רגיל? אני לא בארץ, והביאו לפה רק קמח מצה רגיל.. אם לא נראה לך, אכין משהו אחר.
תודה!
אני חושבת שכדאי לטחון אותו במעבד מזון ליתר בטחון
איך ממירים לפרווה במקום חלב ?
שמנת מתוקה לא בעיה להחליף לקצםת ריץ'
אבל חלב לא יודעת מה במקום
מים
אפשר להחליף את השמן בחמאה?
כן 150 גר׳
היי קרן!
נראה לי שיש טעות במרכיבים של הקרם. הוא יצא מתוק מדי ולא אכיל.
(רציתי לחזק את הוניל, אז שמתי 140 גר א.סוכר, 10 גר סוכר וניל, 80 גר אנסטנט פודינג)
יכול להיות?
מתוק זה עניין של טעם, אני לא אוהבת מתוק מדי וזה היה לי סבבה אולי לך זה מתוק מדי אבל אין טעות במתכון
היי יקרה, תודה על מתכון מדהים ❤️
אפשר להכין את הפחזנית המהממת הזאת יום לפני ואם כן, האם לשמור אותה במקרר או עטופה בחוץ?
אפשר להכין יום קודם ולעטוף היטב אים צור במקרר אם הן לא עם קרם, במידה וכן אז ברור שמקרר