לא מזמן התארחתי אצל חבר ממש טוב שמכין לחמים ופיצות להתעלף. הוא הכין לנו פיצה בתנור,
מבצק כמו פוקאצה, התפיח אותו יום קודם, ואז התפיח שוב התפחה ארוכה בתבנית,
ואפה אותו באפייה מוקדמת פעם אחת, ואז אפה אותו שוב עם התוספות .
נדלקתי לגמרי על הצורה והקריספ של הפיצה, שמגיע משמן זית שהבצק
נח עליו בתבנית בה אופים את הבצק, והחלטתי להכין לכם את הגרסה המקוצרת שלו.
לא הלכתי על פיצה אלא על פוקאצה, אבל אתם יכולים הלרגיש חופשי להכין באותו אופן פיצה מאותו בצק.
אני בדרך כלל לא חובבת פוקאצות כאלו, שמגיעות בתבנית גדולה, אני יותר אוהבת אותן אישיות,
תמיד כשמגישים לי אותן הן טיפה יבשות ואני לא מבינה על מה הרעש.
אני כן אוהבת כריך שמגיע בין שתי פרוסות פוקאצה כאלו, וכמובן רק אם הן קריספיות
אבל הפוקאתה הזו, בגלל שיש בה ריבוי של שמן זית, יוצאת כל כך טעימה, רכה מלמעלה,
וקריספית בתחתית, ואני לגמרי מאוהבת בה וכבר הכנתי אותה מספר פעמים בבית.
פוקאצ׳ה מהירת הכנה עם ירקות קלויים/פוקאצה אחת גדולה בתבנית מלבנית גדולה
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה או קמח לבן
כף שמרים יבשים
4 כפות(40 גר׳) סוכר לבן
כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
כוס ורבע (300 מ״ל) מי ברז
לירקות:
4-5 כפות שמן זית
סלסלה פטריות חצויות מכל זוג
חופן עגבניות שרי שלמות
חופן שיני שום
3-4 כפות סילאן
3-4 כפות רוטב סויה
1/2 כוס זיתים שחורים מגולעים
טימין/אורגנו
1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים
מעט מלח גס
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח. מוסיפים את המים,
תחילה מחצית מהכמות. לשים כדקה ומוסיפים את שמן הזית ואת השום הכתוש.
ממשיכים ללוש ומתחילים להוסיף עוד מים בהדרגה.
המטרה שהבצק יהיה מעט דביק. לא לייבש אותו ולגרום לו כל הזמן להיפרד מהדפנות ומהתחתית,
תנו לו להישאר דבוק לתחתית לאורך כל התהליך.
לשים סהכ כ 10-12 דק׳.
כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה משומנת היטב בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן.
מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר.
בינתיים, על מחבת עם שמן זית מקפיצים פטריות, שיני שום,ועגבניות שרי שלמות למשך כמה דקות
מוסיפים רוטב סויה וסילאן, וממשיכים לבשל, עד שהירקות מעט מתרככים, אבל ממש מעט.
שלא יהפכו לסמרטוטים.
כשהבצק תפח, משמנים תבנית היטב בשמן זית, אל תתקמצנו! זה ייתן מרקם ממש קריספי
לבצק אחכ באפייה. מעבירים את הבצק לתבנית ( ישירות מהקערה, אל תתעסקו איתו, אחרת
הוא יאבד מהאלסטיות שלו) בעזרת הידיים מתחילים לשטח אותו על כל התבנית,
לפעמים זה לוקח רגע, והוא טיפה מתכווץ, בסוף זה קורה. תדאגו שהוא מכסה את כל התבנית.
מכסים במגבת או ניילון רופף ושולחים להתפחה חוזרת בטמפרטורת החדר למשך 30-40 דק.
אתם תראו כשהבצק תפח מספיק ועלה לגובה והוא נראה אוורירי.
מחממים תנור ל 230 מעלות, ומפזרים בנדיבות שמן זית מעל הבצק. בעזרת האצבעות
מתחילים להחדיר את השמן עי לחיצות קטנות על הבצק עם האצבעות.
מפזרים את כל הירקות שלנו, ומעליהם מפזרים טימין/אורגנו.
מפזרים שוב מעט מלח גס, ומפזרים גבינה מגורדת.
מכניסים לתנור ל אופים כ 20-25 דק׳, עד שהפוקאצ׳ה שחומה.
שימו לב יש תנורים שבהם זה קורה מהר יותר.
אם יש לכם אבן פיצה אתם יכולים לחמם אותה היטב לפני ולהניח את התבנית עליה.
ואם יש לכם טאבון אז בכלל תחגגו.
מוציאים ומגישים חם, אם נותרה פוקאצה עטפו אותה היטב ותאחסנו במקום קריר.
ותחממו שוב לפני הגשה, אפשר גם להקפיא.
את הירקות הקלויים אתם יכולים להחליף באיזה ירקות שאתם אוהבים.
להכנת פוקאצה לא ירקות, מפזרים על הבצק בתבנית אחרי התפחה שמן זית ומלח גס, ואופים, אפשר שוב להבריש בשמן זית אחרי אפייה.
61 Comments
החבר שהכין פיצה
האם הכוונה לפיצה סיציליאנית?
אם כן, אחת הפיצות המטריפות שיש
הבצק קריספי מהשמן ומלא בבועות אויר.
תודה על המתכון
יש אפשרות להכין מהבצק הזה פוקאצות אישיות קטנות? במקום אחת ענקית.
בטח
אם אני רוצה להכין את הבצק בבוקר או אפילו ערב קודם, ולשמור במקרר, אפשרי? אם כן, איזה התאמות נדרשות למתכון?
אפשר אין בעיה, ואין צורך לשנות את המתכון
תודה !
נראה מוש!
אפשר עם קמח כוסמין ?
מלא? לא ממליצה יותר מ 1/4 כמות והשאר לבן ולהוסיף נוזלים לבצק
טעים,נאכל מיד לא נשאר אפילו פירור.תודה קרן
תודההההה
הפכת אותי לאגדה!!! לא נותנים לי לבוא לבקר ללא הפוקצ׳ה הזו!
תודה ❤️❤️
ישששש איזה כייף לשמוע
שלום רב קרן,
אם מעוניינים להכין יום מראש, האם לשמור במקרר לאחר הלישה ולפני ההתפחות?
או אחרת?
תודה רבה
בדיוק עדנה
אם עושים במלוש אנקרסרום שמים את הכול ביחד?
מתכון מדהים קרן !
האם אפשר לחלק את הבצק ולהקפיא חלק להכנה עתידית ? תודה 🙂
נראית מעולה, מה גודל התבנית בערך?
45 על 30
תודה! 🙂
נראה מעולה!
יש תמונה של פוקאצה בלי ירקות
מה יש מעל?
אכתוב גם במתכון, מלח גס ואחרי אפייה שמן זית
וואו!!! מה זה הדבר המושלם הזה?
אף פעם לא יצאה לי פוקאצ'ה כל כך אותנטית ומעולה.
נהדר! תודה רבה 🙂
תודה מיכל
אבל איפה המהירה?? בהחלט אנסה את המתכון, נשמע מבטיח. אולי יש לך מתכוני בצק לארוחת ערב ציק צק לילדים? ספונטנית בלי הרבה שעות התפחה? וכוללת כמובן פחממת בצק מנחמת ומשביעה
היי יצא נדיררררררר
אין מאפים כאלוווו
תודה תודה
תודה דקלה
היי,
אפשר להכין בתבנית תנור? אם כן, לחמם אותה בזמן שהתנור מתחמם ל-230 מעלות ואז להניח את הפואקצה שהתבנית חמה?
תודה,
תהילה
היי אני רגילה לעשות פוקצ'ה לגודל של תבנית תנור מקילו קמח.. כך יוצאת לי עבה . האם כדאי להכפיל את המתכון כאן כדי למלא את כל התבנית תנור או להשאיר כך?
תכיני כמות כפולה
היי, רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין ללא וו לישה? פשוט אין לי, וגם אם זה יתפח טוב?
אפשר לישה ידנית אין בעיה
הפוקאצ'ה הכי טעימה שאכלתי בפער !
תודה! כייף
שאהבת
וואו יצא מדהים! איזה כיף למצוא מתכון לפוקצ׳ה עם זמן התפחה קצר יחסית:)
באיזה תבנית את ממליצה להשתמש ?
אפשק תבנית מלבנית או תבנית תנור
גם עגולה בקור 28-30 תעשה את העבודה
מתכון מטורף אפיתי כבר 8 פעמים 100%הצלחה
את משהו קרן❤️
תודה ענבר יקרה
[…] של אפייה שלמדתי מחבר קרוב, ושיתפתי כבר לגביה בפוסט הזה , ומאז אני מכינה אותה עם שילובים […]
הי קרן אני מנסה את התכונים שלך כבר שנים והם תמיד נפלאים! אז תודה רב על הנדיבות!!! ושאלה: כתוב במתכון לשים את המלח בהתחלה עם השמרים הקמח והסוכר. ממה שאני יודעת מלח מפריע לשמרים ואמורים להוסיף אותו בסוף הלישה אחרי שהשמרים כבר התערבבו טוב טוב עם שאר החומרים והמים…. אז ללכת לפי המתכון שלך (מפחדת שלא ית0ח לי ונמאס לי מפוקצות קשות ודקיקות) או בכל זאת להוסיף את המלח רק בסוף הלישה? ושוב המון תודה ושנה טובה מתוקה מלאה בטעם ויופי
תודה רבה רעות
אני לא מפרידה שמרים יבשים ומלח אף פעם ולא קורה כלום
אם את מפחדת תפרידי, זה לא משפיע על הבצק
כרגיל אני בתוך המתכונים הנהדרים שלך.
מה אפשר במקום סילאן ?
תודה והמשך יום נהדר לך
זמירה
תודה זמירה
אפשר דבש או סוכר
היי קרן הפוקאצה יצאה טעימה מאוד
אבל לצערי התחתית לא נאפתה לי בכלל נשארה בצקית ולבנה
מה יכולה להיות הסיבה לדעתך? איפה הטעות?
*בוודאות שמתי על חום עליון תחתון תמיד אני שמה אותו*
תודה
אולי התבנית לא מתאימה או שהחום התחתון לא תקין
היי, במה ניתן להחליף את הקמח הלבן/קמח פיצה?
קמח חלה, קמח מניטובה
היי. האם אפשרי להכין את הפוקצ'ה בתבנית חד פעמי (אולימניום)?
אפשר
היי,במידה ורוצים קילו להכפיל כמוית?
כן
הכנתי עכשיו. בצק ממש נוח. עוד מעט נכנס לתנור
מקוה שיצא טוב!
פשוט לא מכינה פוקצ׳ה בצורה אחרת!!! רק לפי המתכון הזה!
פשוט נהדר נהדר נהדר וכל כל טעים!!!
לימדתי את חצי קיימברידג׳שייר להכין את הפוקצ׳ה הזו. עם קרדיט מלא לקרן!
טעים כבר אמרתי!!!!!!
משמח ממש!
אני משתמשת בקמח חיטה או כוסמין מלא. כמה מים לשים במתכון עבור קילו קמח?
600-700 עד שהבצק רך וגמיש ולא יבש
אפשר להכין אישיות ולשמן את הניר שעל גבי התבנית ועל איזה מצב אפיה בתנור תודה לך
אין בעיה להכין אישיות
חום עליון תחתון
עשיתי בדיוק ויצא ככה ככה
היי קרן, תודה על המתכונים המעולים
שאלה, האם אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר?
הכוונה לבצק, אם אפשר להכין מראש יומיים קודם?