מתכונים כללי

פוקאצ׳ה מהירת הכנה עם ירקות קלויים

ינואר 24, 2022 61 Comments

צילום: נופר צור

לא מזמן התארחתי אצל חבר ממש טוב שמכין לחמים ופיצות להתעלף. הוא הכין לנו פיצה בתנור,

מבצק כמו פוקאצה, התפיח אותו יום קודם, ואז התפיח שוב התפחה ארוכה בתבנית,

ואפה אותו באפייה מוקדמת פעם אחת, ואז  אפה אותו שוב עם התוספות .

נדלקתי לגמרי על הצורה והקריספ של הפיצה, שמגיע משמן זית שהבצק

נח עליו בתבנית בה אופים את הבצק,  והחלטתי להכין לכם את הגרסה המקוצרת שלו.

לא הלכתי על פיצה אלא על פוקאצה, אבל אתם יכולים הלרגיש חופשי להכין באותו אופן פיצה מאותו בצק.

אני בדרך כלל לא חובבת פוקאצות כאלו, שמגיעות בתבנית גדולה, אני יותר אוהבת אותן אישיות,

תמיד כשמגישים לי אותן הן טיפה יבשות ואני לא מבינה על מה הרעש.

אני כן אוהבת כריך שמגיע בין שתי פרוסות פוקאצה כאלו, וכמובן רק אם הן קריספיות

אבל הפוקאתה הזו, בגלל שיש בה ריבוי של שמן זית, יוצאת כל כך טעימה, רכה מלמעלה,

וקריספית בתחתית, ואני לגמרי מאוהבת בה וכבר הכנתי אותה מספר פעמים בבית.

 

פוקאצ׳ה מהירת הכנה עם ירקות קלויים/פוקאצה אחת גדולה בתבנית מלבנית גדולה

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה או קמח לבן

כף שמרים יבשים

4 כפות(40 גר׳) סוכר לבן

כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

כוס ורבע (300 מ״ל) מי ברז

לירקות:

4-5 כפות שמן זית

סלסלה פטריות חצויות מכל זוג

חופן עגבניות שרי שלמות

חופן שיני שום

3-4 כפות סילאן

3-4 כפות רוטב סויה

1/2 כוס זיתים שחורים מגולעים

טימין/אורגנו

1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח. מוסיפים את המים,

תחילה מחצית מהכמות. לשים כדקה ומוסיפים את שמן הזית ואת השום הכתוש.

ממשיכים ללוש ומתחילים להוסיף עוד מים בהדרגה.

המטרה שהבצק יהיה מעט דביק. לא לייבש אותו ולגרום לו כל הזמן להיפרד מהדפנות ומהתחתית,

תנו לו להישאר דבוק לתחתית לאורך כל התהליך.

לשים סהכ כ 10-12 דק׳.

כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה משומנת היטב בשמן זית ומגלגלים אותו בשמן.

מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר.

בינתיים, על מחבת עם שמן זית מקפיצים פטריות, שיני שום,ועגבניות שרי שלמות למשך כמה דקות

מוסיפים רוטב סויה וסילאן, וממשיכים לבשל, עד שהירקות מעט מתרככים, אבל ממש מעט.

שלא יהפכו לסמרטוטים.

כשהבצק תפח, משמנים תבנית היטב בשמן זית, אל תתקמצנו! זה ייתן מרקם ממש קריספי

לבצק אחכ באפייה. מעבירים את הבצק לתבנית ( ישירות מהקערה, אל תתעסקו איתו, אחרת

הוא יאבד מהאלסטיות שלו) בעזרת הידיים מתחילים לשטח אותו על כל  התבנית,

לפעמים זה לוקח רגע, והוא טיפה מתכווץ, בסוף זה קורה. תדאגו שהוא מכסה את כל התבנית.

מכסים במגבת או ניילון רופף ושולחים להתפחה חוזרת בטמפרטורת החדר למשך 30-40 דק.

אתם תראו כשהבצק תפח מספיק ועלה לגובה והוא נראה אוורירי.

מחממים תנור ל 230 מעלות, ומפזרים בנדיבות שמן זית מעל הבצק. בעזרת האצבעות

מתחילים להחדיר את השמן עי לחיצות קטנות על הבצק עם האצבעות.

מפזרים את כל הירקות שלנו, ומעליהם מפזרים טימין/אורגנו.

מפזרים שוב מעט מלח גס, ומפזרים גבינה מגורדת.

מכניסים לתנור ל אופים כ 20-25 דק׳, עד שהפוקאצ׳ה שחומה.

שימו לב יש תנורים שבהם זה קורה מהר יותר.

אם יש לכם אבן פיצה אתם יכולים לחמם אותה היטב לפני ולהניח את התבנית עליה.

ואם יש לכם טאבון אז בכלל תחגגו.

מוציאים ומגישים חם, אם נותרה פוקאצה עטפו אותה היטב ותאחסנו במקום קריר.

ותחממו שוב לפני הגשה, אפשר גם להקפיא.

את הירקות הקלויים אתם יכולים להחליף באיזה ירקות שאתם אוהבים.

להכנת פוקאצה לא ירקות, מפזרים על הבצק בתבנית אחרי התפחה שמן זית ומלח גס, ואופים, אפשר שוב להבריש בשמן זית אחרי אפייה.

 

61 Comments

יריב ינואר 24, 2022 at 5:28 pm

החבר שהכין פיצה
האם הכוונה לפיצה סיציליאנית?
אם כן, אחת הפיצות המטריפות שיש
הבצק קריספי מהשמן ומלא בבועות אויר.
תודה על המתכון

Reply
נטע אוגוסט 3, 2023 at 11:55 pm

יש אפשרות להכין מהבצק הזה פוקאצות אישיות קטנות? במקום אחת ענקית.

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2023 at 7:39 am

בטח

Reply
מיכל ינואר 24, 2022 at 8:03 pm

אם אני רוצה להכין את הבצק בבוקר או אפילו ערב קודם, ולשמור במקרר, אפשרי? אם כן, איזה התאמות נדרשות למתכון?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2022 at 8:12 am

אפשר אין בעיה, ואין צורך לשנות את המתכון

Reply
פנינה ינואר 25, 2022 at 8:45 am

תודה !
נראה מוש!
אפשר עם קמח כוסמין ?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2022 at 10:14 am

מלא? לא ממליצה יותר מ 1/4 כמות והשאר לבן ולהוסיף נוזלים לבצק

Reply
נטלי יוני 14, 2023 at 7:06 pm

טעים,נאכל מיד לא נשאר אפילו פירור.תודה קרן

Reply
קרן אגם יוני 15, 2023 at 6:40 am

תודההההה

Reply
אורנה ספטמבר 27, 2024 at 5:36 am

הפכת אותי לאגדה!!! לא נותנים לי לבוא לבקר ללא הפוקצ׳ה הזו!
תודה ❤️❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2024 at 9:18 am

ישששש איזה כייף לשמוע

Reply
עדנה ינואר 25, 2022 at 2:03 pm

שלום רב קרן,
אם מעוניינים להכין יום מראש, האם לשמור במקרר לאחר הלישה ולפני ההתפחות?
או אחרת?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2022 at 6:45 am

בדיוק עדנה

Reply
עופרה ינואר 25, 2022 at 8:16 pm

אם עושים במלוש אנקרסרום שמים את הכול ביחד?

Reply
מאירה ינואר 26, 2022 at 8:16 am

מתכון מדהים קרן !
האם אפשר לחלק את הבצק ולהקפיא חלק להכנה עתידית ? תודה 🙂

Reply
עינב ינואר 26, 2022 at 10:09 am

נראית מעולה, מה גודל התבנית בערך?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 8:24 am

45 על 30

Reply
עינב ינואר 27, 2022 at 11:55 am

תודה! 🙂

Reply
אסתר ינואר 26, 2022 at 7:34 pm

נראה מעולה!
יש תמונה של פוקאצה בלי ירקות
מה יש מעל?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 8:23 am

אכתוב גם במתכון, מלח גס ואחרי אפייה שמן זית

Reply
מיכל ינואר 28, 2022 at 7:09 pm

וואו!!! מה זה הדבר המושלם הזה?
אף פעם לא יצאה לי פוקאצ'ה כל כך אותנטית ומעולה.
נהדר! תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2022 at 7:57 am

תודה מיכל

Reply
אוקסנה ינואר 30, 2022 at 4:18 pm

אבל איפה המהירה?? בהחלט אנסה את המתכון, נשמע מבטיח. אולי יש לך מתכוני בצק לארוחת ערב ציק צק לילדים? ספונטנית בלי הרבה שעות התפחה? וכוללת כמובן פחממת בצק מנחמת ומשביעה

Reply
דיקלה פברואר 7, 2022 at 12:34 pm

היי יצא נדיררררררר
אין מאפים כאלוווו
תודה תודה

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2022 at 1:48 pm

תודה דקלה

Reply
תהילה פברואר 25, 2022 at 4:07 pm

היי,
אפשר להכין בתבנית תנור? אם כן, לחמם אותה בזמן שהתנור מתחמם ל-230 מעלות ואז להניח את הפואקצה שהתבנית חמה?

תודה,
תהילה

Reply
ליאור מרץ 29, 2022 at 2:11 am

היי אני רגילה לעשות פוקצ'ה לגודל של תבנית תנור מקילו קמח.. כך יוצאת לי עבה . האם כדאי להכפיל את המתכון כאן כדי למלא את כל התבנית תנור או להשאיר כך?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2022 at 12:59 pm

תכיני כמות כפולה

Reply
טל מרץ 30, 2022 at 6:14 pm

היי, רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין ללא וו לישה? פשוט אין לי, וגם אם זה יתפח טוב?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2022 at 8:16 pm

אפשר לישה ידנית אין בעיה

Reply
אנאל אפריל 1, 2022 at 9:12 am

הפוקאצ'ה הכי טעימה שאכלתי בפער !

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2022 at 2:01 pm

תודה! כייף
שאהבת

Reply
שירן אוגוסט 2, 2023 at 11:08 am

וואו יצא מדהים! איזה כיף למצוא מתכון לפוקצ׳ה עם זמן התפחה קצר יחסית:)

Reply
michal אפריל 5, 2022 at 2:19 pm

באיזה תבנית את ממליצה להשתמש ?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 7:34 pm

אפשק תבנית מלבנית או תבנית תנור
גם עגולה בקור 28-30 תעשה את העבודה

Reply
ענבר יוני 18, 2022 at 5:30 pm

מתכון מטורף אפיתי כבר 8 פעמים 100%הצלחה
את משהו קרן❤️

Reply
קרן אגם יוני 21, 2022 at 1:52 pm

תודה ענבר יקרה

Reply
פוקאצ׳ה עם תפוחים וגבינה כחולה - נשואה למאפייה יוני 26, 2022 at 1:58 pm

[…] של אפייה שלמדתי מחבר קרוב, ושיתפתי כבר לגביה בפוסט הזה , ומאז אני מכינה אותה עם שילובים […]

Reply
רעות ספטמבר 24, 2022 at 12:47 am

הי קרן אני מנסה את התכונים שלך כבר שנים והם תמיד נפלאים! אז תודה רב על הנדיבות!!! ושאלה: כתוב במתכון לשים את המלח בהתחלה עם השמרים הקמח והסוכר. ממה שאני יודעת מלח מפריע לשמרים ואמורים להוסיף אותו בסוף הלישה אחרי שהשמרים כבר התערבבו טוב טוב עם שאר החומרים והמים…. אז ללכת לפי המתכון שלך (מפחדת שלא ית0ח לי ונמאס לי מפוקצות קשות ודקיקות) או בכל זאת להוסיף את המלח רק בסוף הלישה? ושוב המון תודה ושנה טובה מתוקה מלאה בטעם ויופי

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 7:39 am

תודה רבה רעות
אני לא מפרידה שמרים יבשים ומלח אף פעם ולא קורה כלום
אם את מפחדת תפרידי, זה לא משפיע על הבצק

Reply
זמירה נובמבר 15, 2022 at 9:24 am

כרגיל אני בתוך המתכונים הנהדרים שלך.
מה אפשר במקום סילאן ?
תודה והמשך יום נהדר לך
זמירה

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2022 at 7:32 pm

תודה זמירה
אפשר דבש או סוכר

Reply
אדוה דצמבר 14, 2022 at 9:44 am

היי קרן הפוקאצה יצאה טעימה מאוד
אבל לצערי התחתית לא נאפתה לי בכלל נשארה בצקית ולבנה
מה יכולה להיות הסיבה לדעתך? איפה הטעות?
*בוודאות שמתי על חום עליון תחתון תמיד אני שמה אותו*
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2022 at 10:32 pm

אולי התבנית לא מתאימה או שהחום התחתון לא תקין

Reply
‪Orel ינואר 4, 2023 at 12:53 pm

היי, במה ניתן להחליף את הקמח הלבן/קמח פיצה?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2023 at 1:13 pm

קמח חלה, קמח מניטובה

Reply
חגית מאי 26, 2023 at 6:41 pm

היי. האם אפשרי להכין את הפוקצ'ה בתבנית חד פעמי (אולימניום)?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 9:41 pm

אפשר

Reply
נופית יולי 25, 2023 at 9:16 pm

היי,במידה ורוצים קילו להכפיל כמוית?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2023 at 4:52 pm

כן

Reply
רגינה אוגוסט 25, 2023 at 2:48 pm

הכנתי עכשיו. בצק ממש נוח. עוד מעט נכנס לתנור

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2023 at 4:47 pm

מקוה שיצא טוב!

Reply
Orna Clark ספטמבר 21, 2023 at 8:19 pm

פשוט לא מכינה פוקצ׳ה בצורה אחרת!!! רק לפי המתכון הזה!
פשוט נהדר נהדר נהדר וכל כל טעים!!!
לימדתי את חצי קיימברידג׳שייר להכין את הפוקצ׳ה הזו. עם קרדיט מלא לקרן!
טעים כבר אמרתי!!!!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2023 at 12:18 pm

משמח ממש!

Reply
זהבה מרקס דצמבר 18, 2023 at 9:15 pm

אני משתמשת בקמח חיטה או כוסמין מלא. כמה מים לשים במתכון עבור קילו קמח?

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2023 at 6:08 pm

600-700 עד שהבצק רך וגמיש ולא יבש

Reply
רחל פברואר 11, 2024 at 12:46 am

אפשר להכין אישיות ולשמן את הניר שעל גבי התבנית ועל איזה מצב אפיה בתנור תודה לך

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:08 pm

אין בעיה להכין אישיות
חום עליון תחתון

Reply
יערה אפריל 12, 2024 at 10:34 pm

עשיתי בדיוק ויצא ככה ככה

Reply
אפרת פרנקנשטיין מאי 7, 2024 at 5:04 pm

היי קרן, תודה על המתכונים המעולים
שאלה, האם אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר?

Reply
אפרת פרנקנשטיין מאי 7, 2024 at 5:05 pm

הכוונה לבצק, אם אפשר להכין מראש יומיים קודם?

Reply

Leave a Comment