פטאייר זה לגמרי אחד המאפים שאכלתי המון פעמים וברובם הוא לא היה לי כל כך טעים.
כדי שיהיה לי טעים הבצק שלו צריך להיות סוף הדרך והמלית עדינה ולא מרירה מדי, שני דברים שלא תמיד קל לשמור עליהם.
אבל כשזה טעים? וואו זה מדהים!
אז כבר הרבה זמן מתכננת להכין בבית פטאייר, והשבוע קיבלתי זר ענק מטורף של זעתר טרי שהגיע מקלקיליה.
מי שמכיר אותי יודע שאני שרופה על זעתר, זה ביי פאר עשב התבלין הכי הכי שמיש אצלי במטבח ויש לי חברים מיפו
שמביאים לי עלי זעתר יבשים מכפרים בצפון, דואגים לייבש לי אותם, וככה יש לי כל הזמן בבית זעתר גם בעונה שבה אין להשיג.
בתוך בצק, במליות, כתוספת לציפויים לבייגלה, אני משתמשת המון.
אז הפטאייר הקלאסי ממולא בתרד וסומאק לדעתי, חלק מוסיפים בצל מטוגן , ואני החלטתי להכין אותו קצת אחרת
להכניס זעתר טרי לבצק ולמלא את הפטאייר בגבינות . ואחרי שהברשנו את המשולשים בשמן זית אחרי תנור,
וטעמנו, המאפה הוכרז כאחד המאפים הכי הכי טעימים שעלו לבלוג.
בבצק יש יוגורט עיזים, בעיניי זה עושה הבדל משמעותי ואני ממליצה לקנות ולהשתמש בו להכנה.
במלית גבינה בולגרית גם של המשק, עדינה אבל עם טעם דומיננטי מעולה.
תזמינו דחוף אורחים לשבת ותכינו!
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
**פרסום ממוומן בשיתוף משק צוריאל
פטאייר זעתר עם גבינות/ 14-15 יחידות
מצרכים למתכון:
4 כוסות (560 גר׳) קמח פיצה/לחם/חלה או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר׳) שמן זית
כף סוכר לבן
כפית מלח דק
מיכל (150 גר׳) יוגורט עיזים של משק צוריאל
תערובת עשבי תיבול קצוצים (אני מילאתי 3/4 כוס) וקצצתי פטרוזילה וזעתר טרי אפשר כל ירוק אחר.
200 מ״ל מים חמימים
למילוי:
מיכל 250 גר׳) גבינה בולגרית מעודנת 5% של משק צוריאל
100 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
חופן עלי זעתר טריים
לציפוי:
1/4 כוס שומשום
שמן זית
אופן ההכנה:
בקערה גדולה (אפשר ידנית ואפשר במיקסר) מערבבים קמח, מלח, שמרים וסוכר, מוסיפים שמן זית, יוגורט ועשבי תיבול ומערבבים
הכי טוב בעזרת כף עץ. מתחילים להוסיף את המים, קצת בכל פעם ומערבבים. אני בשלב הזה עברתי ללישה ידנית בתוך הקערה
זה לקח לי שתי דקות. אם יש צורך והבצק יבש מוסיפים עוד מעט מים בכל פעם עד שהוא הופך לכדור נעים.
אין צורך ללוש את הבצק יותר משתיים שלוש ארבע דקות.
משמנים את הבצק ומכסים בניילון נצמד להתפחה של שעה וחצי.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גר׳.
בקערה קטנה מערבבים גבינה בולגרית עם גבינת מוצרלה ועלי זעתר טרי.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
על משטח מעט מקומח מרדדים כל חלק בצק לעיגול, אני מתחתי עם הידיים הבצק מאוד מתמסר וזה קל.
מניחים במרכז העיגול כף ממלית הגבינה, וסוגרים את הבצק כמו אוזן המן, צד ימין על צד שמאל ואת החלק התחתון פנימה למשולש.
מניחים את כל המשולשים על תבנית האפייה, מברישים אותם בשמן זית ומפזרים מעט שומשום.
אופים כ 20 דקות עד שהמשולשים זהובים למראה.
כשהפטאייר יוצאים מהתנור מברישים אותם בזמן זית ומגישים
מדובר באחד המאפים המטורפים!
45 Comments
שמש בוקר טוב
אפשר להשתמש ביוגורט רגיל?
יש לי בעייה עם עיזים/כבשים.
תודה
אפשר
מה הכמות לזער יבש?
חופן
מתכון מעולה!!! יצא ממש טעים
הכנתי לארוחת ערב וכולם טרפו
בתנור חום סטטי? או טורבו ?
בנוסף האם ניתן לאפות בטאבון ביתי? אם כן באיזו טמפרטורה?
עליון תחתון
אפשר בטאבון 300
לא הצלחתי למצוא עלי זעתר. עלי אורגנו זה מספיק קרוב?
מדהים!!! יצא מטריף
תודה טלי
תודה על מתכון מפנק
האם ניתן להשתמש בזעתר יבש אם אין טרי?
בטח
אפשר להתפיח למשך הלילה?
בטח, אפילו רצוי
אם אין לי אפשרות להשיג זעתר טרי מה לשים במקום?
עשבי תיבול אחרים כמו טימין אורגנו וכו
מאיפה אפשר להשיג זעתר טרי?
בשווקים או אצל הערבים
הקפאה עדיף לפני התפחה שניה או אחרי אפיה?
אני אף פעם לא יודעת לתזמן הפשרה. כלומר איך אני יודעת כמה זמן צריך להשאיר בחוץ גם בשביל הפשרה וגם בשביל התפחה?
חלק גדול מהם נפתחו והמלית יצאה, יש פתרון לזה?
למלא פחות מלית
ניתן למלא בסלומון מעושן?
בטח
המאפים התנפחו והמלית התרכזה בתחתית, ככה שזה מרגיש שאין מספיק מלית. זה אמור להיות ככה?
תוסיפי מלית להבא אולי לא שמת מספיק
הקפאה עדיף לפני התפחה שניה או אחרי אפיה?
אני אף פעם לא יודעת לתזמן הפשרה. כלומר איך אני יודעת כמה זמן צריך להשאיר בחוץ גם בשביל הפשרה וגם בשביל התפחה?
עדיף אחרי אפייה ופשוט להכניס ישר לתנור כשזה מפשיר או עדיין קפוא
אם אין זעתר טרי כמה זעתר יבש לשים בבצק וכמה למילוי ?
חופן בבצק וחופן במילוי
היי! יעבוד עם החלפת חלק מהקמח לקמח כוסמין מלא? ואם כן, כמה?
אפשר להמיר מחצית מהכמות לקמח מלא ולהוסיף מים כדי שהבצק לא יהיה יבש
יצא מעולה, תודה!
מתכון מדהים!!!
הכנתי עם יוגורט רגיל ועם עירית וזעתר טרי בבצק.
לתערובת הגבינות הכנסתי גם ג'יבן עיראקי שמצאתי בשוק.
כל כך טעים שאני מתכוונת להכין היום עוד.
תודה רבה רבה!
תודה הילה
במידה ויש לי רק זעתר יבש כמה לשים בבצק וכמה לשים במילוי ?
היי
רוצה לעשות פטייר עם זעתר טרי ותרד.. האם צריך לחלוט את הזעתר במים על מנת להןציא מרירות ? או לאדות עם בצל ותרד ?
תאדי אותו
היי, מה לגבי תרד במקום זעתר?
מעולה
בצק מטורף!! לא להאמין כמה פשוט ככה טעים
הכנתי עם יוגורט רגיל וזעתר מיובש
במילוי: גבינה לבנה, קוטג', צהובה ובולגרית
נחטף
מהמם תודה אביטל
הכנו את המתכון כבר כמה פעמים וזה יוצא מדהים! הילדים עפים על זה!
תודה
תודה תמר
אפשר קמח כוסמין מלא?
בטח, ולהוסיף יותר נוזחים לבצק שיהיה אלסטי וגמיש