לחמים ומאפים

פיצה ביאנקה עם גבינת פילדלפיה

יולי 26, 2021 20 Comments

לא מזמן השתתפתי בפעילות שבמסגרתה הגיעו אליי הביתה כל פעם פיצות מפיצריה אחרת

בארץ, ופיצה כידוע לכם, זה המאכל הכי אהוב עליי אחרי במבה:-)

במסגרת הפיצות שקיבלתי, כמעט כל פיצריה דאגה לשלוח אליי גם פיצת ביאנקה לבנה,

ואני חושבת שפיצה ביאנקה זה אחד הדברים הכי יפים שקיימים. בכל אחת מהפעים בהם הפיצות

הגיעו, זו היתה הראשונה שחיממתי לי ואכלתי, אמנם לא כולן היו לשביעות רצוני, אבל היו כאלו שהיו ממש

מעולות, ומאז הפעילות ההיא אני חולמת כבר להעלות מתכון שווה לביאנקה לבלוג.

במסגרת שת״פ שלי עם גבינת פילדלפיה החלטתי לשלב את הגבינה בתוך רוטב הביאנקה,

הכנתי פיצות מעלפות בטאבון הביתי והתעלפתי שוב ושוב, גם מהבצק! (בצק שום) שעבר

התפחה מאוד ארוכה (אל תוותרו!!), גם מרוטב הביאנקה, מהשילוב של השניים ומהיופי של הפיצה

המושלמת הזו.

בחלק מהפיצות החלטתי להוסיף גבינת עיזים ותלוליות של פסטו ביתי ואמאלה זה יצא מושלם.

אפשר לחלק את המתכון לשניים ולהכין שתי פיצות, הגודל של כל הפיצות בינוני וכל פיצה

מספיקה לשני אנשים.

פיצה ביאנקה עם גבינת פילדלפיה/ ארבע פיצות בינוניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח פיצה או קמח לחם לבן

כפית שמרים יבשים

3 כפות שמן זית

3 כפיות(30 גר׳) סוכר לבן

כף מלח דק

2 שיני שום כתושות (אופציונלי)

2-2.5 כוסות מי ברז

לרוטב ביאנקה:

2 מיכלים (300 גר׳) גבינת שמנת פילדלפיה

2/3 כוס שמנת להקצפה

1/2 כוס גבינת פרמזן

מלח, פלפל לפי הטעם

תוספות:

500 גר׳ גבינת מוצרלה

עלי בזיליקום לעיטור

אופציות נוספות להגשה:

תוספת של פרוסות גבינת עיזים

פרוסות בצל מבצל אחד גדול פרוס דק

תוספת של פסטו כמו במתכון הזה

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק ומומלץ ממש לתת לו לשבת במקרר לפחות 24/48 שעות לפני שעובדים איתו

במיקסר לשים את כל חומרי הבצק פרט למים, אותם מוסיפים לאט לאט עד שהבצק מתאחד,

ונוצר כדור חלק וגמיש למגע. את הכדור מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו

כך שיצופה שומן על כל צדדיו. מכסים בניילון ובמגבת ומניחים להתפחה ארוכה במקרר.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה כדורים שווים בגודלם. מניחים את הכדורים על משטח

מעט מקומח, ומכסים אותם להתפחה חוזרת של שלוש ארבע שעות במקרר בקיץ,

או על השיש בחורף(אפשר גם פחות אבל זו ההמלצה הכי טובה שלי אליכם)

כשהכדורים תפחו מחממים תנור ל 250 מעלות לפחות (או מדליקים טאבון)

ומניחים במרכז התנור תבנית הפוכה או אבן פיצה.

מערבבים את כל מצרכי המלית לתערובת אחידה ( פילדלפיה, שמנת, פרמזן מלח ופלפל)

על משטח מקומח ורצוי עם קמח דורום, בעזרת הידיים פותחים כל כדור בצק לעיגול.

אם אתם מתקשים אז תיעזרו במערוך. פותחים את הבצק ככה שהשוליים שלו נשארים קצת יותר

גבוהים ושמנמנים מהאמצע. מורחים את מלית הביאנקה הלבנה על גבי הבצק,

מפזרים גבינת מוצרלה מעל, ומפזרים בזיליקום לעיטור. אם תרצו זה הזמן להוסיף פרוסות בצל,

פרוסות גבינת עיזים ותלוליות קטנות של פסטו.

מכניסים לתנור חם מאוד על תבנית חמה ואופים עד שהפיצה מזהיבה.

זה אמור לקחת בתנור הביתי משהו כמו 10-15 דק׳ גג.

בטאבון זה לוקח 1.5-2 דק׳

 

Print Friendly, PDF & Email

20 Comments

הדר יולי 26, 2021 at 11:18 am

הבצק לא צריך להיות בחוץ קצת לפני הפתיחה?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2021 at 6:19 pm

כפי שכתוב, מקרר בקיץ או בחוץ בחורף, אין צורך שיעמוד בחוץ א היתה התפחה במקרר אבל אפשר אם מרגיש לך יותר נח לעבוד איתו ככה

Reply
יוליה יולי 26, 2021 at 12:09 pm

היי , קודם כל מטורפת על המתכונים שלך!! אשמח לדעת כמה זמן צריך ללוש את הבצק

Reply
קרן אגם יולי 26, 2021 at 6:19 pm

תודה! 8-12 דק׳

Reply
רעות יולי 31, 2021 at 5:54 pm

ןאיפה קונים טאבון כזה?

Reply
ליאת יולי 26, 2021 at 6:26 pm

הפיצה נראית מושלמת ומזמן חיפשתי מתכון לפיצה ביאנקה. האם יש תחליף לגבינת פילדלפיה מטעמי כשרות?

Reply
רעות פרץ יולי 26, 2021 at 7:16 pm

היי שאלה. האם אפשר לעשות את הבצק ידנית?

Reply
חגית יולי 26, 2021 at 10:28 pm

נראה מעולה.
יש לך המלצה לטאבון?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2021 at 9:50 pm

לי יש בבית רוקבוקס של 450 OVENS

Reply
עדו קטן יולי 27, 2021 at 8:48 am

מה לגבי התפחה קצרה יותר?
ברור לי שזה פחות עדיף, אבל במסגרת זמן קצר יותר מה ההמלצה?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2021 at 9:49 pm

אפשר להתפיח פחות אבל להוסיף יותר שמרים לבצק

Reply
סיגלית עמגר יולי 27, 2021 at 10:48 am

נראת מצויין כמה זם מים בגרמים לבצק

Reply
קרן אגם יולי 27, 2021 at 9:47 pm

כמו מ״ל

Reply
ענבר אוגוסט 12, 2021 at 9:54 am

המתכון מושלם, הפיצה הכי טובה שיצאה לנו האם ניתן להקפיא את הבצק לאחר התפחה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 12:33 pm

בטח! אחרי התפחה ראשונה או ככדורי בצק

Reply
דניאל אוגוסט 5, 2021 at 12:37 pm

קרן שלום
חלק מהמתכונים שלך מופיעים גם במקומות אחרים ( כמו לאשה לדוגמא) , ולפעמים יש הבדלים בין המתכון בבלוג למתכונים האחרים , לדוגמא במתכון זה כתוב כפית שמרים יבשים ובמתכון לאשה כתוב כף וחצי שמרים יבשים – ההבדל הוא גדול , מה קובע ?

Reply
Malka Gruenberg אוגוסט 8, 2021 at 7:33 am

ואווווווווווווווו, מטורףףףףף
הכנתי את הפיצה ואין מתכון יותר טוב מזה
תודה קרן

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2021 at 11:11 am

איזה משמחת!

Reply
נאוה כהן ספטמבר 10, 2021 at 5:20 pm

האם השום הכרחי לבצק או שאפשר לוותר עליו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2021 at 11:16 pm

לגמרי אפשר לוותר

Reply

Leave a Comment