לא מזמן השתתפתי בפעילות שבמסגרתה הגיעו אליי הביתה כל פעם פיצות מפיצריה אחרת
בארץ, ופיצה כידוע לכם, זה המאכל הכי אהוב עליי אחרי במבה:-)
במסגרת הפיצות שקיבלתי, כמעט כל פיצריה דאגה לשלוח אליי גם פיצת ביאנקה לבנה,
ואני חושבת שפיצה ביאנקה זה אחד הדברים הכי יפים שקיימים. בכל אחת מהפעים בהם הפיצות
הגיעו, זו היתה הראשונה שחיממתי לי ואכלתי, אמנם לא כולן היו לשביעות רצוני, אבל היו כאלו שהיו ממש
מעולות, ומאז הפעילות ההיא אני חולמת כבר להעלות מתכון שווה לביאנקה לבלוג.
במסגרת שת״פ שלי עם גבינת פילדלפיה החלטתי לשלב את הגבינה בתוך רוטב הביאנקה,
הכנתי פיצות מעלפות בטאבון הביתי והתעלפתי שוב ושוב, גם מהבצק! (בצק שום) שעבר
התפחה מאוד ארוכה (אל תוותרו!!), גם מרוטב הביאנקה, מהשילוב של השניים ומהיופי של הפיצה
המושלמת הזו.
בחלק מהפיצות החלטתי להוסיף גבינת עיזים ותלוליות של פסטו ביתי ואמאלה זה יצא מושלם.
אפשר לחלק את המתכון לשניים ולהכין שתי פיצות, הגודל של כל הפיצות בינוני וכל פיצה
מספיקה לשני אנשים.
פיצה ביאנקה עם גבינת פילדלפיה/ ארבע פיצות בינוניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח פיצה או קמח לחם לבן
כפית שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
3 כפיות(30 גר׳) סוכר לבן
כף מלח דק
2 שיני שום כתושות (אופציונלי)
2-2.5 כוסות מי ברז
לרוטב ביאנקה:
2 מיכלים (300 גר׳) גבינת שמנת פילדלפיה
2/3 כוס שמנת להקצפה
1/2 כוס גבינת פרמזן
מלח, פלפל לפי הטעם
תוספות:
500 גר׳ גבינת מוצרלה
עלי בזיליקום לעיטור
אופציות נוספות להגשה:
תוספת של פרוסות גבינת עיזים
פרוסות בצל מבצל אחד גדול פרוס דק
תוספת של פסטו כמו במתכון הזה
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק ומומלץ ממש לתת לו לשבת במקרר לפחות 24/48 שעות לפני שעובדים איתו
במיקסר לשים את כל חומרי הבצק פרט למים, אותם מוסיפים לאט לאט עד שהבצק מתאחד,
ונוצר כדור חלק וגמיש למגע. את הכדור מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו
כך שיצופה שומן על כל צדדיו. מכסים בניילון ובמגבת ומניחים להתפחה ארוכה במקרר.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לארבעה כדורים שווים בגודלם. מניחים את הכדורים על משטח
מעט מקומח, ומכסים אותם להתפחה חוזרת של שלוש ארבע שעות במקרר בקיץ,
או על השיש בחורף(אפשר גם פחות אבל זו ההמלצה הכי טובה שלי אליכם)
כשהכדורים תפחו מחממים תנור ל 250 מעלות לפחות (או מדליקים טאבון)
ומניחים במרכז התנור תבנית הפוכה או אבן פיצה.
מערבבים את כל מצרכי המלית לתערובת אחידה ( פילדלפיה, שמנת, פרמזן מלח ופלפל)
על משטח מקומח ורצוי עם קמח דורום, בעזרת הידיים פותחים כל כדור בצק לעיגול.
אם אתם מתקשים אז תיעזרו במערוך. פותחים את הבצק ככה שהשוליים שלו נשארים קצת יותר
גבוהים ושמנמנים מהאמצע. מורחים את מלית הביאנקה הלבנה על גבי הבצק,
מפזרים גבינת מוצרלה מעל, ומפזרים בזיליקום לעיטור. אם תרצו זה הזמן להוסיף פרוסות בצל,
פרוסות גבינת עיזים ותלוליות קטנות של פסטו.
מכניסים לתנור חם מאוד על תבנית חמה ואופים עד שהפיצה מזהיבה.
זה אמור לקחת בתנור הביתי משהו כמו 10-15 דק׳ גג.
בטאבון זה לוקח 1.5-2 דק׳
-הפרסום בשיתוף גבינת פילדלפיה
34 Comments
הבצק לא צריך להיות בחוץ קצת לפני הפתיחה?
כפי שכתוב, מקרר בקיץ או בחוץ בחורף, אין צורך שיעמוד בחוץ א היתה התפחה במקרר אבל אפשר אם מרגיש לך יותר נח לעבוד איתו ככה
האם אפשר להקפיא את הבצק? והוציא באותו היום( לאפייה בטאבון?
אפשר אחרי התפחה ראשונה לחלק לכדורים ולהקפיא, חייבים להשיר ולהתפיח המון זמן לשימוש אחכ בטאבון
היי , קודם כל מטורפת על המתכונים שלך!! אשמח לדעת כמה זמן צריך ללוש את הבצק
תודה! 8-12 דק׳
ןאיפה קונים טאבון כזה?
הפיצה נראית מושלמת ומזמן חיפשתי מתכון לפיצה ביאנקה. האם יש תחליף לגבינת פילדלפיה מטעמי כשרות?
היי שאלה. האם אפשר לעשות את הבצק ידנית?
נראה מעולה.
יש לך המלצה לטאבון?
לי יש בבית רוקבוקס של 450 OVENS
מה לגבי התפחה קצרה יותר?
ברור לי שזה פחות עדיף, אבל במסגרת זמן קצר יותר מה ההמלצה?
אפשר להתפיח פחות אבל להוסיף יותר שמרים לבצק
נראת מצויין כמה זם מים בגרמים לבצק
כמו מ״ל
המתכון מושלם, הפיצה הכי טובה שיצאה לנו האם ניתן להקפיא את הבצק לאחר התפחה?
בטח! אחרי התפחה ראשונה או ככדורי בצק
קרן שלום
חלק מהמתכונים שלך מופיעים גם במקומות אחרים ( כמו לאשה לדוגמא) , ולפעמים יש הבדלים בין המתכון בבלוג למתכונים האחרים , לדוגמא במתכון זה כתוב כפית שמרים יבשים ובמתכון לאשה כתוב כף וחצי שמרים יבשים – ההבדל הוא גדול , מה קובע ?
ואווווווווווווווו, מטורףףףףף
הכנתי את הפיצה ואין מתכון יותר טוב מזה
תודה קרן
איזה משמחת!
האם השום הכרחי לבצק או שאפשר לוותר עליו?
לגמרי אפשר לוותר
היי קרן אין לי טאבון האם להניח את הפיצה ישירות על תבנית התנור או ע"ג ניר אפיה
תודה על מתכונים נפלאים ❤️
היי קרן חג שמח הכנתי את הבצק ולאחר שחילקתי לכדורים הוא לא תפח ונהייה קשה
מה עשיתי לא נכון?
לא יודעת להגיד מה השתבש
אולי הוא רק התקשה בחלקו החיצוני שווה לנסות לעבוד איתו
היי, האם אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין והכל ייצא אותו הדבר?
בהמרה לקמחים אחרים התוצאה תהיה שונה
אפשר להמיר ולהוסיף יותר מים למתכון
היי קרן. הבצק במקרר כבר 4 שעות אבל לא נראה שהוא תופח. זה אמור להיות כך?
התפחה במקרר היא התפחה איטית
ארבע שעות זה לא מספיק
אם את רוצה שייתפח מהר לא להכניס למקרר
הי קרן
ראשית המתכונים שלך טעימים ומוצלחים
תענוג להכין
שאלה, הכנתי פיצה ללא התפחה, כמובן שהטופס יצא טעים וקריספי
הבעיה שהבסיס יצא לבן מאוד
איך אני משחימה שאת הבסיס?
תודה לך על הכל
נסי להניח אותו על תבנית מאוד חמה של התנור או קרוב יותר לגוף חימום תחתון בתנור ולחמם את התנור לחום גבוהה
היי
בטאבון גם על 250 מעלות?
תודה
היי קרן במה אפשר להמיר את הגבינת פילדלפיה
כל גבינת שמנת אחרת