הסיפור!
אתם יודעים אני מ ט ו ר פ ת על פיצה, ושלא אכפת לי לנשנש כל פיצה בכל שעה, אבל כשאני אוכלת פיצה טובה, אני עפה!
סיפור אמיתי לגמרי, את יונתן הכרתי כשחברה שלי ביקשה שאפרסם אצלי בסטורי שאני מחפשת עבורה מישהו להכין פיצות בבר
מצוה של הבן שלה,ברחבה של בית הכנסת ביפו. פרסמתי בסטורי וקיבלתי מלא המלצות, ביניהן המלצה לפיצה תאנה.
לא הכרתי את תאנה אבל יונתן מפיצה תאנה כתב לי שהוא ישמח להכין פיצות והמחיר שלו היה יותר מסביר, וזה בר מצוה עם מלא ילדים
והחלטנו לזרום. בסוף הדרשה, כולם עברו מבית הכנסת לרחבה לאכול פיצה ופה התחיל הטירוף, מעבר לעובדה שכולם היו רעבים נורא,
התחילו לצאת פיצות משוגעות, ואני לא התאפקתי, ולמרות שיהיה עליהום על הפיצות גנבתי חתכה, הבנתי שמדובר בעילוי,
וניגשתי מאחורי הדלפק של הפיצות ליונתן, שבינתיים הזיע את עצמו לדעת מול שני טאבונים, והתחלתי לשאול אותו מלא שאלות.
קלטתי שהוא ילד בגיל של הבת שלי, שעושה את מה שהוא עושה ממש טוב, ושאני רוצה ללמוד ממנו.
למה? כי יש לי טאבון רוקבוקס בדיוק כמו הטאבון שהוא עובד איתו באירועים (פה למדתי שהטאבון הזה משהו משהו לא רק לשימוש ביתי)
ואני חייבת ללמוד להכין בו פיצות כמו באיטליה, בדיוק כמו שיונתן מכין. אז תוך כדי צעקות של ילדים רעבים שלא הספקיה להם הפיצה והם רוצים עוד,
סיפרתי ליונתן שיש לי סדנת אפיה איטלקית חדשה ושאני אשמח אם הוא יבוא סדנה כאורח שלי ללמד אותנו להכין פיצות ולהשתמש בטאבון.
והוא הגיע! והשתתף בסדנה שלי וחיכה יפה לסוף לחלק שלו, והביא איתו כדורי פיצה מדהימים, ודיבר ככ יפה ומקצועי, ולימד את כל
המשתתפים לעבוד עם הבצק, ולרדד אותו, ולמלא אותו במדוייק, והרחיב וסיפר והעניק מהידע שלו, ואז הלך עם כולם לטאבון והתחיל
להניס ולהוציא פיצות, שאי אפשר היה לעמוד בפניהן, וגם שם ליד הטאבון הסביר המון על עבודה עם הטאבון בבית,
ואני חשבתי לתומי, שאחרי פעם אחת עם יונתן, אני כבר אדע לבד ואוכל להיעזר במידע של יונתן כדי להכין פיצות עם המשתתפים בסדנה הבאה.
אבל יונתן היה ככ טוב, ושובה לב, שמיד אחרי הסדנה, שאלתי אותו אם ירצה להגיע לעוד אחת, ואז לעוד אחת, והבנתי,
שיונתן מומחה פיצות, ואני נהנית ממש כשהוא בא ומעשיר את הסדנאות שלי, ושהמשתתפים מכירים אותו.
(לדף האינסטוש של יונתן לחצו כאן, הוא עושה אירועים וסדנאות)
אז הוא לימד אותנו להכין פיצה ככ טעימה, והחלטתי באחד הימים לעשות נסיון לבד, להכין הכל מאפס ולעבוד לבד עם הטאבון.
ותשמעו, יצא לי בצק סוף, והצלחתי לאפות בטאבון פיצה מהסרטים. נכון, קצת שרפתי אותה, אבל מפעם לפעם אני משתפרת
ולומדת שלתפעל טאבון בצורה מדוייקת, בדיוק כמו עוד הרבה דברים בחיים, לומדים עם הנסיון.
ואחרי כמה פעמים, אני כבר מפעילה את הטאבון בלי בעיה, ומוציאה פה פיצות של איטליה אהובתי בלי להתבלבל.
אז רגע לפני שאתם עוברים למתכון המושלם, אני שמחה לספר לכם על מבצע לטאבונים של 450 ovens,
כל הטאבונים, המלושים והאביזרים באתר שלהם ב 7% הנחה, וב 3/10 תהיה הגרלה ומישהו אחד מאושר שרכש טאבון במבצע,
יזכה לקבל את כספו בחזרה. בנוסף, יש לכם עם הקוד שלי- KEREN
150 שח מתנה על אביזרים (אי אפשר לקנות טאבון בלי אביזרים נילווים כמו: כיסוי, מרדה, כף מסובבת, מברשת וכו..) ברכישה מעל 300 ש״ח.
אז אני מקוה שתנצלו את המבצע כי אתם שואלים אותי מלא על טאבון, וזו הזמנות מצויינת להתחדש. לאתר לחצו כאן.
**הפרסום בשיתוף 450c
לסרטון עם שלבי הכנה של הפיצה לחצו כאן
פיצה ביתית בטאבון עם ירוקים ומוצרלה (או: הפיצה של יהונתן)/ 6-7 פיצות אישיות
1 קילו קמח פיצה איכותי
2+3/4 כוסות (650 מ״ל) מים קרים מאוד
1/8 כפית (2 גר׳) שמרים יבשים
כף ורבע (25 גר׳) מלח דק
לממרח עשבי תיבול:
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
2 שיני שום
מלח אטלנטי גס
שמן זית
4-5 כרוים של גבינת מוצרלה פרסקה
כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת דק
לפתיחת הבצק וקימוח לעבודה נוחה רצוי שיהיה לך קמח רימצ׳ינטה
אופן ההכנה:
מניחים את הקמח, שמרים והמים בקערת המיקסר
לשים כ10 דקות עד למרקם חלק.
מוסיפים את המלח ולשים כ3-4 דקות נוספות.
מעבירים את הבצק לקערה מכוסה ונותנים לו לנוח כשעה בחדר מצונן.
מוצאים למשטח עבודה מקומח מעט בקמח דורום (אני משתמשת ברימצ׳ינטה)
מחלקים לכדורים של 250 גרם ומעבירים למגש/תבנית או כל דבר שיהיה נוח להתפיח בו את הכדורים, מומלץ לרכוש ארגז התפחה
מעבירים למקרר 24-48 שעות, כשהכדורים סגורים בקופסת התפחה או בניילון נצמד.
מוצאים כשעתיים לפני השימוש לטמפ חדר.
מכינים את רוטב עשבי התיבול:
קוצצים היטב שיני שום, כוסברה ופטרוזיליה, אפשר בקוצץ או מעבד מזון, מוסיפים מלח אטלנטי גס ושמן זית עד לממרח. מניחים בצד.
מחממים את הטאבון ל 450 מעלות כ 40 דק׳ לפני הכנת הפיצות, משטחים את כדורי הפיצה לעיגולים, עדיף לעשות את זה עם הידיים ולא
עם מערוך, ועל קמח דורום, מפזרים מהממרח הירוק, וקרעי מוצרלה, קצת שמן זית, ופרמזן מגורדת מעל, ואופים בטאבון
כל פיצה בערך 90 שניות דק׳ תוך כדי סיבובים.
להערות של יונתן ושלי
אם אופים בתנור, מחממים ל250 מעלות , אופים קודם את הבצק עם הרוטב כ 5 דקות, ורק אז שמים מוצרלה ואופים עד שמוכנה.
** לקיצור זמנים, אפשר להכפיל את כמות השמרים ולהתפיח את הבצק רק ל 12 שעות במקרר והשאר כרגיל.
**הבצק מתאים לכל פיצה גם כזו עם רוטב עגבניות ותוספות אחרות
**אפשר לחלק לכדורים גדולים יותר ולהכין פיצות כפולות בגודל אם יש לכם טאבון גדול או שאתם אופים בתבנית גדולה של התנור הביתי
62 Comments
האם אופים את הפיצה בחום הכי גבוה או שמנמיכים את החום כשמכניסים את הפיצה לטאבון אחרי שהתחמם כמו שצריך?
הכניסה של פיצות לטאבון מורידה באופו אוטומטי את הטמפרטורה שלו אז אין צורך להוריד חום
האם ניתן להתפיח 24-48 שעות כאשר הבצק לא מחולק לכדורים? ולחלק אחרי שמוציאים מהמקרר?
ואם כן כמה זמן לתת לו לתפוח שוב ככדורים?
התשובה היא כן, ואחרי כדורים עוד שעה שעתיים בטמפרטורת החדר
הי קרן
יש לי טאבון מזה שנה וחצי ואני לא מצליחה למצוא את המתכון המושלם..
אני משתמשתת בקמחים איטלקיים איכותיים, עובדת בדיוק לפי המתכונים שקיבלתי ו.. לא ממש..
עיקר הבעיה שהבצק יוצא קפיצי מדי וקשה מאוד לפתוח אותו ואז הוא יוצא מאוד עבה ולא משוטח דק כמו בתמונות המדהימות שצרפת למתכון.
בנוגע למתכון הזה –
באיזה טמפרטורה המים צריכים להיות ? קרים? טמפרטורה של מי ברז? חמימים ?
אפשר להכניס את הבצק למקרר בלי לחלק לכדורים ולעשות אותם כשעתיים שלוש לפני השימוש ?
תודה רבה
הי גילי, אני עובדת עם מי קרח, ממש מכניסה קרח למים ואז מחכה קצת לפני שמוזגת והמים קרים בזכות הקרח.
חלק מהבעיה שלך , היא בדיוק מה ששאלת לגביו, הכדורים צריכים לשבת כמה שעות ככדורים ולנוח כדי שבאמת יהיה קל לרדד ולעבוד איתם בקלות ולהגיע לתוצאה
שבה הבצק רך, ומתמסר בידיים .
תודה , קרן
אנסה ואעדכן
הי קרן
ניסיתי והבצק יצא מוצלח מאוד !
קל לפתיחה וקריספי!
תודה על מתכון מעולה !
לגבי חום הטאבון. לא מצליחה להבין איך 2-3 דקות. בחום הזה הפיצה נשרפה תוך דקה
לגמרי טעות שלי, זה לוקח בדרך כלל סביב 90 שניות , תוקן גם במתכון
רציתי לוודא רק 2 גרם שמרים לקילו קמח. לי יש טרבון 450 שנים והבצק קילו קמח עם 10 גרם שמרים מתכון של בת חן דיאמנט מלכת הטאבון לבדיקתך
יש המון מתכונים ברשת והמון אלופים ברשת
מוזמן לנסות או להמשיך עם בצק שאתה אוהב
היי, האם חייבים לעטוף את הבצק עם קמח לפני שמכניסים להתפחה נוספת ? ואם כן, האם אפשר עם קמח רגיל?
האם מניחים את הפיצה בטאבון ישירות על האבן?
כן בטח
היי קרן, יש אפשרות להשאיר את הבצק שלם להתפחה במקרר כ24 שעות ובערך 3 שעות לפני להוציא, לתת להגיע לטמפרטורת החדר ואז לחלק לכדורים?
במידה ומשאירים ככדורים 48 שעות האם הם לא יתייבשו?
תודה!!
אפשר את האופציה שכתבת
היי קרן,
הבצק נפתח ממש טוב אבל ברגע שרציתי להעביר לתוך הטאבון הוא ממש הפך לנוזלי והיה קשה מאוד להעביר אותו ואיבד מצורתו העגולה והיפה, היה ממש לא יציב. מה אפשר לעשות ?
קשה לי לדעת מה העניין , המעבר בין הרידוד לטאבון אמור להיות מהיר ןלהיעשות על גבי מרדה מקומחת אני לא יודעת מה בדיוק קרה
היי קרן. אכלתי באיטליה פיצה ביאנקה שהבצק שלה היה אפוי עם רוטב שאני לא יודע מהו, ואחרי האפייה פזרו עליה קרעי מוצרלה, נטיפי מסקרפונה ועלי רוגולה וכך היא הוגשה, ללא אפייה נוספת כשהבצק חם והתוספות קרות. מדהימה. השף הלך הביתה לפני שהספקתי לתחקר אותו. האם את מכירה? האם את יודעת איזה רוטב שמים על הבצק?
לא מכירה 🙂 יש מצב שביוטיוב אתה יכול למצוא
היי קרן, יש אפשרות להקפיא חלק מהבצק באחד מהשלבים ולהפשיר כשרוצים להשתמש?
בטח
מנסה את ההנחה באתר והקופון לא עובד.
הי, יש הנחה של 7% על הטאבון ללא קשר לקוד, הנחת הקוד תקפה לאביזרים נילווים ברכישה מעל 300 ש״ח, בדקתי וזה עבד לי. אם עדיין לא הצלחת צרי קשר בוואטסאם עם המפיקה שלי 0587980177
היי קרן,
באיזה שלב מומלץ להקפיא חלק מהבצק אם לא רוצים להכין הכל?
אחרי התפחה ראשונה
ה יי קרן,
אין סוכר לשמרים?
אבי
נראה מעולה
אפשר כמויות ויותר פירוט לממרח הירוק בבקשה?
שכחתי לכתוב במתכון את אופן ההכנה של הממרח ועכשיו הוספתי, תודה על ההארה
היי קרן… אין שמן זית בבצק? לא צריך למרות את התחתית ואת שולי הפיצה בשמן זית לקריספיות?
אין שמן בבצק, מריח השל שמן זית היא בחירה ולא מרחתי
היי קרן, אני מבינה שזה לא בצק ספונטני אבל בא לי ממש לארוחת ערב. נראה לך ששבע שעות במקרר זה גם בסדר? בכל מקרה, אכפיל את כמות השמרים לפי ההמלצה
היי קרן, אני מבינה שזה בצק לא ספונטני אבל ממש בא לי אותו לארוחת ערב. אפשר להסתפק בשבע שעות במקרר? ברור שאני אכפיל שמרים לפי ההמלצה של יונתן
את יכולה להכפיל, זה ייצא שונה מבצק שיושב מספיק זמן אבל טעים בכל מקרה
האם אפשר לאפות בתנור. אין לי טאבון
בטח, לחמם את התנור ל 250 מעלות היטב לפני כניסת הפיצה לתנור
שלום,
קודם כל תודה על מתכונים מדהימים!!!
רציתי לשאול לגבי הבצק ,אני הכנתי כמה פעמים בצק פיצה עם בצק מקדים פוליש
מה לדעתך עדיף?? התפלה ארוכה של כל הבצק?? או הכנת פוליש??
ראיתי ברשת מתכונים שגם וגם אבל זה קצת כבד לי…
יום קודם להתחיל בהכנה זה סבבה, אבל לא יותר….
מה לדעתך יעשה את הבצק אורירי וקריספי יותר???
אשמח לקבל תשובה
מה את ממליצה יותר?
התפחה ארוכה של כל הבצק, זא' להכין את הבצק יום קודם??
או הכנת פוליש יום קודם + התפחה של כמה שעות?
דעתך חשובה לי
תודה רבה
ממליצה על המתכון בדיוק כפי שהוא
היי, יש מתכונים נוספים לפיצה ביתית בטאבון? למשל נפוליטנית קלאסית ועוד כל מיני
אפשר למרוח על הבצק רוטב לפיצה וגבינה וזהו והיא תצא נפוליטנית
בבצק מתאים לכל הסוגים
יש עוד מתכון באתר לפיצה ביתית מהממת (לא מהירת הכנה)
הי קרן, אם רוצים להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים, מהי הכמות? תודה מראש
מכפילים ב 2.5
היי קרן! האם כששמים לתפיחה במקרר צריך להצמיד את הניילון הנצמד? נשמע לי טיפה מוזר כי איך הוא יתפח ככה? תודה רבה!
הניילון נצמד לקערה שבתוכה יושב הבצק
לא לבצק עצמו
איזה קוטר פיצה יוצא מ250 גרם בצק?
תודה
היי קרן,
אם אני מכין את הפיצות בתנור על אבן שמוט.
עדיין להכניס אותה עם הרוטב ל-5 דקות אפייה לפני הגבינה והתוספות?
האם יש תחליף למוצרלה פרסקה במים? אולי מוצרלה יבשה שאת ממליצה?
בטח , כל גבינה צהובה מגורדת
הי, אפשר להמיר לקמח כוסמין?
פחות מתאים
אפשר להכין עם קמח כוסמין?
אפשר
פחות מתאים לפיצות אבל אפשרי
היי קרן,
אין סוכר במתכון. זה בכוונה?
היי קרן,
משום מה אני מוצא את עצמי כוצב את השאלה בפעם השלישית… (לא רואים אותה).
במתכון של הבצק אין סוכר. זה בכוונה?
תודה
אבי
הי אבי
כן לגמרי בכוונה. יש כל מני סוגים של בצקים לפיצה, וברוב המתכונים לפיצות יותר לטאבון הבצקים ללא סוכר
שלום. שאלה בסיסית ביותר… האם הלישה צריכה להיעשות ידנית או שאפשר במיקסר, ואם במיקסר, על איזו מהירות?
אפשר ידנית אין בעיה ללוש 10 דקות רצופות או במיקסר במהירות איטית
חבל שלא צילמת או לפחות תיארת איך נראים הכדורים בסוף ההתפחה, כי אני לא יודעת למה לצפות. בינתיים, לאחר 24 שעות לא תפחו בכלל והם קשים. האם הם אמורים לפתח בועות אוויר ולהפוך לאווריריים כאלה? להכפיל את נפחם?
הי טל, כנראה שהבצק שלך מאוד יבש אם לא תפח, כמות המים הגדולה הכרחית להצלחת המתכון, ואולי השמרים שלך לא טובים, הכדורים תופחים מאוד
היי קרן
אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים? אם כן, מה הכמות ?
אפשר אין בעיה