מתכונים כללי

פיצה ביתית בטאבון עם ירוקים ומוצרלה (או: הפיצה של יהונתן)

ספטמבר 15, 2022 62 Comments

הסיפור!

אתם יודעים אני  מ ט ו ר פ ת על פיצה, ושלא אכפת לי לנשנש כל פיצה בכל שעה, אבל כשאני אוכלת פיצה טובה, אני עפה!

סיפור אמיתי לגמרי, את יונתן הכרתי כשחברה שלי ביקשה שאפרסם אצלי בסטורי שאני מחפשת עבורה מישהו להכין פיצות בבר

מצוה של הבן שלה,ברחבה של בית הכנסת ביפו. פרסמתי בסטורי וקיבלתי מלא המלצות, ביניהן המלצה לפיצה תאנה.

לא הכרתי את תאנה אבל יונתן מפיצה תאנה כתב לי שהוא ישמח להכין פיצות והמחיר שלו היה יותר מסביר, וזה בר מצוה עם מלא ילדים

והחלטנו לזרום. בסוף הדרשה, כולם עברו מבית הכנסת לרחבה לאכול פיצה ופה התחיל הטירוף, מעבר לעובדה שכולם היו רעבים נורא,

התחילו לצאת פיצות משוגעות, ואני לא התאפקתי, ולמרות שיהיה עליהום על הפיצות גנבתי חתכה, הבנתי שמדובר בעילוי,

וניגשתי מאחורי הדלפק של הפיצות ליונתן, שבינתיים הזיע את עצמו לדעת מול שני טאבונים, והתחלתי לשאול אותו מלא שאלות.

קלטתי שהוא ילד בגיל של הבת שלי, שעושה את מה שהוא עושה ממש טוב, ושאני רוצה ללמוד ממנו.

למה? כי יש לי טאבון רוקבוקס בדיוק כמו הטאבון שהוא עובד איתו באירועים (פה למדתי שהטאבון הזה משהו משהו לא רק לשימוש ביתי)

ואני חייבת ללמוד להכין בו פיצות כמו באיטליה, בדיוק כמו שיונתן מכין. אז תוך כדי צעקות של ילדים רעבים שלא הספקיה להם הפיצה והם רוצים עוד,

סיפרתי ליונתן שיש לי סדנת  אפיה איטלקית חדשה ושאני אשמח אם הוא יבוא סדנה כאורח שלי ללמד אותנו להכין פיצות ולהשתמש בטאבון.

והוא הגיע! והשתתף בסדנה שלי וחיכה יפה לסוף לחלק שלו, והביא איתו כדורי פיצה מדהימים, ודיבר ככ יפה ומקצועי, ולימד את כל

המשתתפים לעבוד עם הבצק, ולרדד אותו, ולמלא אותו במדוייק, והרחיב וסיפר והעניק מהידע שלו, ואז הלך עם כולם לטאבון והתחיל

להניס ולהוציא פיצות, שאי אפשר היה לעמוד בפניהן, וגם שם ליד הטאבון הסביר המון על עבודה עם הטאבון בבית,

ואני חשבתי לתומי, שאחרי פעם אחת עם יונתן, אני כבר אדע לבד ואוכל להיעזר במידע של יונתן כדי להכין פיצות עם המשתתפים בסדנה הבאה.

אבל יונתן היה ככ טוב, ושובה לב, שמיד אחרי הסדנה, שאלתי אותו אם ירצה להגיע לעוד אחת, ואז לעוד אחת, והבנתי,

שיונתן מומחה פיצות, ואני נהנית ממש כשהוא בא ומעשיר את הסדנאות שלי, ושהמשתתפים מכירים אותו.

(לדף האינסטוש של יונתן לחצו כאן, הוא עושה אירועים וסדנאות)

אז הוא לימד אותנו להכין פיצה ככ טעימה, והחלטתי באחד הימים לעשות נסיון לבד, להכין הכל מאפס ולעבוד לבד עם הטאבון.

ותשמעו, יצא לי בצק סוף, והצלחתי לאפות בטאבון פיצה מהסרטים. נכון, קצת שרפתי אותה, אבל מפעם לפעם אני משתפרת

ולומדת שלתפעל טאבון בצורה מדוייקת, בדיוק כמו עוד הרבה דברים בחיים, לומדים עם הנסיון.

ואחרי כמה פעמים, אני כבר מפעילה את הטאבון בלי בעיה, ומוציאה פה פיצות של איטליה אהובתי בלי להתבלבל.

אז רגע לפני שאתם עוברים למתכון המושלם, אני שמחה לספר לכם על מבצע לטאבונים של 450 ovens,

כל הטאבונים, המלושים והאביזרים באתר שלהם ב 7% הנחה, וב 3/10 תהיה הגרלה ומישהו אחד מאושר שרכש טאבון במבצע,

יזכה לקבל את כספו בחזרה. בנוסף, יש לכם עם הקוד שלי- KEREN

150 שח מתנה על אביזרים (אי אפשר לקנות טאבון בלי אביזרים נילווים כמו: כיסוי, מרדה, כף מסובבת, מברשת וכו..) ברכישה מעל 300 ש״ח.

אז אני מקוה שתנצלו את המבצע כי אתם שואלים אותי מלא על טאבון, וזו הזמנות מצויינת להתחדש. לאתר לחצו כאן.

**הפרסום בשיתוף 450c

לסרטון עם שלבי הכנה של הפיצה לחצו כאן

פיצה ביתית בטאבון עם ירוקים ומוצרלה (או: הפיצה של יהונתן)/ 6-7 פיצות אישיות

1 קילו קמח פיצה איכותי

2+3/4 כוסות (650 מ״ל) מים קרים מאוד

1/8 כפית (2 גר׳) שמרים יבשים

כף ורבע (25 גר׳) מלח דק

לממרח עשבי תיבול:

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

2 שיני שום

מלח אטלנטי גס

שמן זית

4-5 כרוים של גבינת מוצרלה פרסקה

כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת דק

לפתיחת הבצק וקימוח לעבודה נוחה רצוי שיהיה לך קמח רימצ׳ינטה

אופן ההכנה:

מניחים את הקמח, שמרים והמים בקערת המיקסר

לשים כ10 דקות עד למרקם חלק.

מוסיפים את המלח ולשים כ3-4 דקות נוספות.

מעבירים את הבצק לקערה מכוסה ונותנים לו לנוח כשעה בחדר מצונן.

 מוצאים למשטח עבודה מקומח מעט בקמח דורום (אני משתמשת ברימצ׳ינטה)

מחלקים לכדורים של 250 גרם ומעבירים למגש/תבנית או כל דבר שיהיה נוח להתפיח בו את הכדורים, מומלץ לרכוש ארגז התפחה

מעבירים למקרר  24-48 שעות, כשהכדורים סגורים בקופסת התפחה או בניילון נצמד.

מוצאים כשעתיים לפני השימוש לטמפ חדר.

מכינים את רוטב עשבי התיבול:

קוצצים היטב שיני שום, כוסברה ופטרוזיליה, אפשר בקוצץ או מעבד מזון, מוסיפים מלח אטלנטי גס ושמן זית עד לממרח. מניחים בצד.

מחממים את הטאבון ל 450 מעלות כ 40 דק׳ לפני הכנת הפיצות, משטחים את כדורי הפיצה לעיגולים, עדיף לעשות את זה עם הידיים ולא

עם מערוך, ועל קמח דורום, מפזרים מהממרח הירוק, וקרעי מוצרלה, קצת שמן זית, ופרמזן מגורדת מעל, ואופים בטאבון

כל פיצה בערך 90 שניות  דק׳ תוך כדי סיבובים.

להערות של יונתן ושלי

אם אופים בתנור, מחממים ל250 מעלות , אופים קודם את הבצק עם הרוטב כ 5 דקות, ורק אז שמים מוצרלה ואופים עד  שמוכנה.

** לקיצור זמנים, אפשר להכפיל את כמות השמרים ולהתפיח את הבצק רק ל 12 שעות במקרר והשאר כרגיל.

 

**הבצק מתאים לכל פיצה גם כזו עם רוטב עגבניות ותוספות אחרות

**אפשר לחלק לכדורים גדולים יותר ולהכין פיצות כפולות בגודל אם יש לכם טאבון גדול או שאתם אופים בתבנית גדולה של התנור הביתי

62 Comments

לידיה פליסקוב ספטמבר 15, 2022 at 3:20 pm

האם אופים את הפיצה בחום הכי גבוה או שמנמיכים את החום כשמכניסים את הפיצה לטאבון אחרי שהתחמם כמו שצריך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2022 at 3:21 pm

הכניסה של פיצות לטאבון מורידה באופו אוטומטי את הטמפרטורה שלו אז אין צורך להוריד חום

Reply
מירב פברואר 20, 2023 at 12:34 pm

האם ניתן להתפיח 24-48 שעות כאשר הבצק לא מחולק לכדורים? ולחלק אחרי שמוציאים מהמקרר?
ואם כן כמה זמן לתת לו לתפוח שוב ככדורים?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2023 at 5:26 pm

התשובה היא כן, ואחרי כדורים עוד שעה שעתיים בטמפרטורת החדר

Reply
גילי קדיש ספטמבר 15, 2022 at 3:45 pm

הי קרן
יש לי טאבון מזה שנה וחצי ואני לא מצליחה למצוא את המתכון המושלם..
אני משתמשתת בקמחים איטלקיים איכותיים, עובדת בדיוק לפי המתכונים שקיבלתי ו.. לא ממש..
עיקר הבעיה שהבצק יוצא קפיצי מדי וקשה מאוד לפתוח אותו ואז הוא יוצא מאוד עבה ולא משוטח דק כמו בתמונות המדהימות שצרפת למתכון.
בנוגע למתכון הזה –
באיזה טמפרטורה המים צריכים להיות ? קרים? טמפרטורה של מי ברז? חמימים ?
אפשר להכניס את הבצק למקרר בלי לחלק לכדורים ולעשות אותם כשעתיים שלוש לפני השימוש ?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2022 at 4:21 pm

הי גילי, אני עובדת עם מי קרח, ממש מכניסה קרח למים ואז מחכה קצת לפני שמוזגת והמים קרים בזכות הקרח.
חלק מהבעיה שלך , היא בדיוק מה ששאלת לגביו, הכדורים צריכים לשבת כמה שעות ככדורים ולנוח כדי שבאמת יהיה קל לרדד ולעבוד איתם בקלות ולהגיע לתוצאה
שבה הבצק רך, ומתמסר בידיים .

Reply
גילי קדיש ספטמבר 15, 2022 at 8:23 pm

תודה , קרן
אנסה ואעדכן

Reply
[email protected] ספטמבר 18, 2022 at 9:33 am

הי קרן
ניסיתי והבצק יצא מוצלח מאוד !
קל לפתיחה וקריספי!
תודה על מתכון מעולה !
לגבי חום הטאבון. לא מצליחה להבין איך 2-3 דקות. בחום הזה הפיצה נשרפה תוך דקה

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2022 at 3:35 pm

לגמרי טעות שלי, זה לוקח בדרך כלל סביב 90 שניות , תוקן גם במתכון

ניצה שפירא ספטמבר 16, 2022 at 11:18 am

רציתי לוודא רק 2 גרם שמרים לקילו קמח. לי יש טרבון 450 שנים והבצק קילו קמח עם 10 גרם שמרים מתכון של בת חן דיאמנט מלכת הטאבון לבדיקתך

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2022 at 2:38 pm

יש המון מתכונים ברשת והמון אלופים ברשת
מוזמן לנסות או להמשיך עם בצק שאתה אוהב

Reply
טלי יוני 6, 2024 at 9:26 pm

היי, האם חייבים לעטוף את הבצק עם קמח לפני שמכניסים להתפחה נוספת ? ואם כן, האם אפשר עם קמח רגיל?

חלי מרץ 15, 2024 at 9:27 am

האם מניחים את הפיצה בטאבון ישירות על האבן?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 6:57 am

כן בטח

Reply
עופרה ספטמבר 15, 2022 at 5:47 pm

היי קרן, יש אפשרות להשאיר את הבצק שלם להתפחה במקרר כ24 שעות ובערך 3 שעות לפני להוציא, לתת להגיע לטמפרטורת החדר ואז לחלק לכדורים?
במידה ומשאירים ככדורים 48 שעות האם הם לא יתייבשו?
תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2022 at 6:30 pm

אפשר את האופציה שכתבת

Reply
בר אפריל 22, 2023 at 4:28 pm

היי קרן,
הבצק נפתח ממש טוב אבל ברגע שרציתי להעביר לתוך הטאבון הוא ממש הפך לנוזלי והיה קשה מאוד להעביר אותו ואיבד מצורתו העגולה והיפה, היה ממש לא יציב. מה אפשר לעשות ?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2023 at 11:12 pm

קשה לי לדעת מה העניין , המעבר בין הרידוד לטאבון אמור להיות מהיר ןלהיעשות על גבי מרדה מקומחת אני לא יודעת מה בדיוק קרה

Reply
מיכאל ספטמבר 15, 2022 at 5:48 pm

היי קרן. אכלתי באיטליה פיצה ביאנקה שהבצק שלה היה אפוי עם רוטב שאני לא יודע מהו, ואחרי האפייה פזרו עליה קרעי מוצרלה, נטיפי מסקרפונה ועלי רוגולה וכך היא הוגשה, ללא אפייה נוספת כשהבצק חם והתוספות קרות. מדהימה. השף הלך הביתה לפני שהספקתי לתחקר אותו. האם את מכירה? האם את יודעת איזה רוטב שמים על הבצק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2022 at 7:29 pm

לא מכירה 🙂 יש מצב שביוטיוב אתה יכול למצוא

Reply
א ספטמבר 15, 2022 at 5:50 pm

היי קרן, יש אפשרות להקפיא חלק מהבצק באחד מהשלבים ולהפשיר כשרוצים להשתמש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2022 at 6:29 pm

בטח

Reply
Ariel ספטמבר 22, 2022 at 6:28 am

מנסה את ההנחה באתר והקופון לא עובד.

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 10:31 am

הי, יש הנחה של 7% על הטאבון ללא קשר לקוד, הנחת הקוד תקפה לאביזרים נילווים ברכישה מעל 300 ש״ח, בדקתי וזה עבד לי. אם עדיין לא הצלחת צרי קשר בוואטסאם עם המפיקה שלי 0587980177

Reply
הדר נובמבר 25, 2022 at 6:30 pm

היי קרן,
באיזה שלב מומלץ להקפיא חלק מהבצק אם לא רוצים להכין הכל?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2022 at 7:10 am

אחרי התפחה ראשונה

Reply
אבי פברואר 13, 2024 at 10:27 pm

ה יי קרן,
אין סוכר לשמרים?

אבי

Reply
עמי ספטמבר 15, 2022 at 6:52 pm

נראה מעולה
אפשר כמויות ויותר פירוט לממרח הירוק בבקשה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2022 at 7:35 pm

שכחתי לכתוב במתכון את אופן ההכנה של הממרח ועכשיו הוספתי, תודה על ההארה

Reply
מיכל תורגמן ספטמבר 15, 2022 at 10:11 pm

היי קרן… אין שמן זית בבצק? לא צריך למרות את התחתית ואת שולי הפיצה בשמן זית לקריספיות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2022 at 6:56 am

אין שמן בבצק, מריח השל שמן זית היא בחירה ולא מרחתי

Reply
עינב ספטמבר 17, 2022 at 10:42 am

היי קרן, אני מבינה שזה לא בצק ספונטני אבל בא לי ממש לארוחת ערב. נראה לך ששבע שעות במקרר זה גם בסדר? בכל מקרה, אכפיל את כמות השמרים לפי ההמלצה

Reply
עינב ספטמבר 17, 2022 at 12:01 pm

היי קרן, אני מבינה שזה בצק לא ספונטני אבל ממש בא לי אותו לארוחת ערב. אפשר להסתפק בשבע שעות במקרר? ברור שאני אכפיל שמרים לפי ההמלצה של יונתן

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2022 at 12:06 pm

את יכולה להכפיל, זה ייצא שונה מבצק שיושב מספיק זמן אבל טעים בכל מקרה

Reply
חני ספטמבר 18, 2022 at 9:09 am

האם אפשר לאפות בתנור. אין לי טאבון

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2022 at 3:31 pm

בטח, לחמם את התנור ל 250 מעלות היטב לפני כניסת הפיצה לתנור

Reply
רבקה אוקטובר 3, 2022 at 12:59 pm

שלום,
קודם כל תודה על מתכונים מדהימים!!!
רציתי לשאול לגבי הבצק ,אני הכנתי כמה פעמים בצק פיצה עם בצק מקדים פוליש
מה לדעתך עדיף?? התפלה ארוכה של כל הבצק?? או הכנת פוליש??
ראיתי ברשת מתכונים שגם וגם אבל זה קצת כבד לי…
יום קודם להתחיל בהכנה זה סבבה, אבל לא יותר….
מה לדעתך יעשה את הבצק אורירי וקריספי יותר???

Reply
רבקה אוקטובר 4, 2022 at 1:41 pm

אשמח לקבל תשובה
מה את ממליצה יותר?
התפחה ארוכה של כל הבצק, זא' להכין את הבצק יום קודם??
או הכנת פוליש יום קודם + התפחה של כמה שעות?
דעתך חשובה לי
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2022 at 4:51 pm

ממליצה על המתכון בדיוק כפי שהוא

Reply
Avi_S אוקטובר 27, 2022 at 2:15 pm

היי, יש מתכונים נוספים לפיצה ביתית בטאבון? למשל נפוליטנית קלאסית ועוד כל מיני

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2022 at 2:32 pm

אפשר למרוח על הבצק רוטב לפיצה וגבינה וזהו והיא תצא נפוליטנית
בבצק מתאים לכל הסוגים
יש עוד מתכון באתר לפיצה ביתית מהממת (לא מהירת הכנה)

Reply
מיקי נובמבר 5, 2022 at 11:11 am

הי קרן, אם רוצים להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים, מהי הכמות? תודה מראש

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2022 at 3:00 pm

מכפילים ב 2.5

Reply
אנה ינואר 20, 2023 at 5:12 pm

היי קרן! האם כששמים לתפיחה במקרר צריך להצמיד את הניילון הנצמד? נשמע לי טיפה מוזר כי איך הוא יתפח ככה? תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2023 at 5:29 pm

הניילון נצמד לקערה שבתוכה יושב הבצק
לא לבצק עצמו

Reply
צופיה מרץ 14, 2023 at 11:44 am

איזה קוטר פיצה יוצא מ250 גרם בצק?
תודה

Reply
עידו יוני 9, 2023 at 8:40 am

היי קרן,
אם אני מכין את הפיצות בתנור על אבן שמוט.
עדיין להכניס אותה עם הרוטב ל-5 דקות אפייה לפני הגבינה והתוספות?

Reply
נטע יולי 31, 2023 at 8:07 pm

האם יש תחליף למוצרלה פרסקה במים? אולי מוצרלה יבשה שאת ממליצה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2023 at 8:42 am

בטח , כל גבינה צהובה מגורדת

Reply
אורן אוגוסט 21, 2023 at 10:19 pm

הי, אפשר להמיר לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2023 at 9:46 am

פחות מתאים

Reply
אורן אוגוסט 22, 2023 at 9:58 am

אפשר להכין עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2023 at 6:22 pm

אפשר
פחות מתאים לפיצות אבל אפשרי

Reply
אבי כרמל פברואר 14, 2024 at 9:42 am

היי קרן,
אין סוכר במתכון. זה בכוונה?

Reply
אבי כרמל פברואר 14, 2024 at 11:27 am

היי קרן,
משום מה אני מוצא את עצמי כוצב את השאלה בפעם השלישית… (לא רואים אותה).

במתכון של הבצק אין סוכר. זה בכוונה?

תודה

אבי

Reply
קרן אגם פברואר 14, 2024 at 12:54 pm

הי אבי
כן לגמרי בכוונה. יש כל מני סוגים של בצקים לפיצה, וברוב המתכונים לפיצות יותר לטאבון הבצקים ללא סוכר

Reply
יעל מאי 1, 2024 at 9:58 am

שלום. שאלה בסיסית ביותר… האם הלישה צריכה להיעשות ידנית או שאפשר במיקסר, ואם במיקסר, על איזו מהירות?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:31 am

אפשר ידנית אין בעיה ללוש 10 דקות רצופות או במיקסר במהירות איטית

Reply
טל יוני 7, 2024 at 5:37 pm

חבל שלא צילמת או לפחות תיארת איך נראים הכדורים בסוף ההתפחה, כי אני לא יודעת למה לצפות. בינתיים, לאחר 24 שעות לא תפחו בכלל והם קשים. האם הם אמורים לפתח בועות אוויר ולהפוך לאווריריים כאלה? להכפיל את נפחם?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:28 pm

הי טל, כנראה שהבצק שלך מאוד יבש אם לא תפח, כמות המים הגדולה הכרחית להצלחת המתכון, ואולי השמרים שלך לא טובים, הכדורים תופחים מאוד

Reply
שירלי אוקטובר 21, 2024 at 10:03 am

היי קרן
אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים? אם כן, מה הכמות ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2024 at 12:11 am

אפשר אין בעיה

Reply

Leave a Comment