לחמים ומאפים

פיצה ביתית עבה

נובמבר 19, 2020 33 Comments

אני זוכרת את הרגע שבו פיצה האט הגיעו לארץ, והיו להיט היסטרי. כולם רצו לאכול פיצה כמו באמריקה,

והיו להם מלא מלא חיקויים. גרתי ליד נתניה והיה לי חבר נתנייתי עם רכב, שהתחיל לעבוד כשליח בלילות,

במקום של פיצות שעובד רק על משלוחים, ומכין בדיוק פיצה כמו של פיצה האט, עבה בשרנית ומפוצצת

גבינה. כל כך אהבתי אותו שהצטרפתי אליו בלילות לעבודה, ויצאתי איתו  לשליחויות.

אני זוכרת שהבעלים של הפיצה היו זוג ישראלים שחזרו מאמריקה, ורצו להביא את הבשורה כנראה גם לנתניה.

אני לא זוכרת כמה זמן הם שרדו, אבל אני כן זוכרת שפעמיים או שלוש בכל לילה הייתי אוכלת פיצה,

כי זה המאכל הכי אהוב עליי בעולם. במשך שנים כשהיינו מחפשים מקום לאכול פיצה, הרבה אחרי שנפרדתי

כבר מהחבר ההוא, ועד היום, אני תמיד מעדיפה פיצה עבה, עם הרבה בצק, כי אני חובבת בצק.

אני זוכרת שהיו תקופות שהייתי מתווכחת עם חברים שרצו לאכול פיצה איטלקית, ואני הייתי שוב ושוב

טוענת שפיצה האט זה הכי! תכלס אני אוהבת כל פיצה, אבל לגמרי מודה שאלו עם כמות גדולה של

בצק יותר עושות לי את זה. כזו אני, חובבת בצק. בשביל זה אני פה לא?

השבוע הכנתי בצק לחלה, לסדנת שמרים שהתבטלה ברגע האחרון עקב תקלה בחשמל, ונתקעתי עם

כמות מאוד גדולה של בצק שלא היה לי מה להכין איתו. אז בערב אחרי שהחשמל חזר,החלטתי להכין

פיצה מהבצק של החלה, ובגלל שזה לא בצק פיצה קלאסי עם כמות קטנה של שמרים, אלא בצק בכלל

לחלה מקמח פיצה שיש בבלוג, הבצק יצא שמנמן ותפח ממש יפה והפיצה יצאה מהתנור עבה ועסיסית

בדיוק כמו שאני אוהבת. הבנתי אחרי שהעליתי תמונות לאינסטוש שאני כנראה לא היחידה, והרבה אנשים

אוהבים את הבצק של הפיצה עבה, ואני סתם חשבתי שזה לא באופנה יותר לאהוב טונות של בצק:-)

אם אתם בכל זאת מעדיפים פיצה דקה יחסית אתם יכולים להיכנס למתכון הזה

פיצה ביתית עבה/לארבע פיצות בינוניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח פיצה

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

כף מלח דק

4 כפות שמן זית

2.5 כוסות (550-600 מ״ל) מי ברז

לרוטב:

כוס ממרח mutti

תבלין אורגנו

400 גר׳ גבינת מוצרלה קשה מגורדת

מלח גס, פלפל שחור גרוס

עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמרים יבשים.

מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים שמן זית ואת המים, תחילה מחצית מכמות הנוזל,

ואז לאט לאט מוסיפים עוד עד שהבצק לא צריך יותר. אל תפחדו להוסיף מים כדי שהבצק לא יהיה יבש.

לשים למשך 10 דק׳ עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופו בשומן.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקרר למשך שש שעות לפחות, ורצוי אף ללילה.

מוציאים את הבצק ונותנים לו לעמוד כשעה בחוץ בטמפרטורת החדר.

מחלקים אותו לארבע חלקים שווים, מכדררים כל חלק לעיגול ומניחים על משטח מעט מקומח.

מכסים במגבת ונותנים לעיגולים לנוח כרבע שעה.

מחממים תנור ל 210-220 מעלות, ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.

בעזרת הידיים מתחילים לתפוח כדור בצק, עד שהוא מתרחב ונהיה עיגול גדול.

אפשר כמובן לעשות את זה עם מערוך על משטח קצת מקומח אבל אם השתמשתם בבצק מקמח פיצה,

ונתתם לו מספיק זמני התפחה הוא יהיה מאוד קל וגמיש בידיים שלכם.

מניחים את עיגול הבצק על נייר אפייה ובעזרת האצבעות יוצרים מעין מסגרת בשולי הבצק שהיא מעט עבה יותר.

מניחים 3-4 כפות ממרח עגבניות על חלקה הפנימי של הפיצה, מפזרים תבלין אורגנו,

מפזרים גבינה ומסדרים אותה באופן שווה, מתבלים קצת במלח גס ופלפל גרוס.

מעבירים את נייר האפייה עם הפיצה לתבנית ואופים כ 15-20 דק עד שהפיצה שחומה בחלקה העליון.

**אפשר להשתמש בקמח לחם או קמח חלה ואפשר גם קמח לבן.

**על הפיצה אפשר איזה תוספות שאוהבים.

**במקום להתמש במררח עגבניות מוכן אתם יכולים להכין בבית לבד כל ממרח עגבניות שמתאים.

**מהכמות הזו יוצאות ארבע פיצות יפות, אפשר כמובן לחלק את כל המצרכים לחצי ולהכין פחות.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

33 Comments

נועה נובמבר 19, 2020 at 4:53 pm

היי קרן
שמרים- ניתן להמיר בטריים? ואם כן- מה הכמות?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 6:16 pm

50 גר שמרים טריים

Reply
אוראל דנן נובמבר 19, 2020 at 5:16 pm

היי קרן,

אפשר להכין אותה פשוט דקה?

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2020 at 6:15 pm

יש בבלוג מתכון לפיצה שוווה ולא ככ עבה עדיף לחפש שם

Reply
רנית גוטסמן נובמבר 20, 2020 at 8:42 am

הי
אפשר להקפיא את הבצק? איך משתמשים בבצק לאחר ההקפאה?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2020 at 9:11 am

אין בעיה להקפיא
עטוף היטב בניילון ואחרי התפחה ראשונה כמובן
להפשיר לילה או כמה שעות במקרר ולהמשיך כרגיל

Reply
מעין נובמבר 22, 2020 at 4:16 pm

התמונות ממש מגרות, נראה מעולה!
מה זה ממרח mutti??

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2020 at 5:34 pm

ממרחי עגבניות מאיטליה לגמרי הטובים ביותר שווה לחפש בגוגל והיום מוכרים אותם בכל סופר

Reply
רחלי נובמבר 19, 2020 at 6:18 pm

פשוט לפתוח אותה עבה או שהיא מתנפחת באפייה?

Reply
ענת נובמבר 19, 2020 at 9:58 pm

כשאת כותבת קמח פיצה הכוונה לקמח פיצה של אסם? אין בזה כבר שמרים?

Reply
גל נובמבר 23, 2020 at 7:42 pm

זה קמח פיצה עם שמרים ? או קמח רגיל כמו שמוכרים קמח לחם ?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2020 at 7:45 pm

קמח לחם ללא שמרים, את השמרים מוסיפים בנפרד, אבל אפשר לקנות קמח פיצה עם שמרים ולהשתמש בו

Reply
אליהו נובמבר 20, 2020 at 3:18 am

נראה מדהים!! גם אני חובב בצקים ואוהב את הבצק שלי עם רוטב וגבינה ולא להיפך
איך את מצליחה להגיע לתוצאה כזו מושלמת ולבועיות היפהפיות האלה על הבצק והשחמה כזו יפה ואחידה?
וסתם כדרך אגב- תודה רבה על כל האנרגיות הטובות שאת מפזרת

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2020 at 6:09 am

הי אלי תודה!! אני מניחה שזה שילוב של התפחה ארוכה
חום תנור גבוהה ואהבה לפיצה ❤️

Reply
הילה נובמבר 21, 2020 at 4:33 pm

קרן אוהבת ועוקבת באדיקות! מתכונים אשששש מוכשרת אחת! אין לי זמן להתפחה ארוכה ואוהבת בצק עבה
אפשר להתפיח שעה?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 4:34 pm

תודה הילה. אפשר, רע זה לא ייצא

Reply
היי(: נובמבר 20, 2020 at 10:25 am

היי קרן, פעם ראשונה שנכנסתי לאתר שלך וזה נראה פשוט מדהיםם!
רציתי לשאול, אנחנו בבית משתמשים רק בקמח מלא 80%, האם אפשרי להכין את הפיצה מהקמח הזה?
תודה רבה ושבת שלום ומבורכת

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2020 at 1:17 pm

אפשר כן
אולי קצת יותר מים 2-3 כפות

Reply
יוסי נובמבר 20, 2020 at 12:13 pm

שתי כפות שמרים בהתפחה איטית – זה לא הרבה מדי?
אולי הכוונה לשתי כפיות?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2020 at 1:16 pm

זו התוצאה שהתקבלה כפי שאתה רואה בתמונה וככה העליתי את המתכון אז זה כנראה לא הרבה מדי

Reply
אביטל נובמבר 21, 2020 at 11:22 am

האם ניתן לקבל מתכון לפיצה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 4:38 pm

אין לי כזה סורי

Reply
דינה נובמבר 21, 2020 at 7:54 pm

היי קרן, נראה מעולה !
רציתי לשאול מה זה ממרח mutti.
אני מכירה את המוצרים שלהם אבל לא ידעתי שיש להם ממרח. איפה אפשר להשיג?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2020 at 8:58 pm

זה נקרא PASATA
מגיע בבקבוק זכוכית ארוך

Reply
מזל נובמבר 22, 2020 at 3:25 pm

היי קרן
האם ניתן להכין את הבצק ולשמור במקרר 24 שעות?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2020 at 3:35 pm

כן

Reply
אוריה נובמבר 22, 2020 at 3:56 pm

היי, אפשר להתשמש בקמח שמרים של אסם? ואם כן אז כזה שמתאים לפיצה או כזה שמתאים לחלות ומאפי שמרים?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2020 at 5:35 pm

זה שמתאים לפיצה מן הסתם מתאים פה יותר

Reply
רוני נובמבר 23, 2020 at 9:50 am

היי! אני יכולה לחלק את הבצק לרבע שזו תהיה פיצה אישית?
ואיזה כייף שהעלית מתכון לפיצה עבה! היא האהובה עליי ואני הרבה זמן כבר מחפשת מתכון כזה באינטרנט ולא ממש מוצאת!

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2020 at 7:42 pm

לדעתי עדיף להכין חצי ולהקפיא לא בטוחה איך יגיב הבצק בחלוקה שלו לרבע

Reply
מיכל נוימן נובמבר 24, 2020 at 1:34 pm

מה ההבדל בין קמח פיצה לקמח רגיל?
אני יודעת שבקמח עוגה יש פחות גלוטן ובקמח חלה יותר
מה יש בקמח פיצה?

Reply
רננה נפש נובמבר 25, 2020 at 2:31 pm

היי,
אפשר להתפיח במשך שעתיים ולחכות שהוא יכפיל את הנפח במקום לחכות כל הלילה?

Reply
קרן אגם נובמבר 25, 2020 at 9:10 pm

אפשר כן

Reply

Leave a Comment