
צילום: נופר צור
אני זוכרת את הרגע שבו פיצה האט הגיעו לארץ, והיו להיט היסטרי. כולם רצו לאכול פיצה כמו באמריקה,
והיו להם מלא מלא חיקויים. גרתי ליד נתניה והיה לי חבר נתנייתי עם רכב, שהתחיל לעבוד כשליח בלילות,
במקום של פיצות שעובד רק על משלוחים, ומכין בדיוק פיצה כמו של פיצה האט, עבה בשרנית ומפוצצת
גבינה. כל כך אהבתי אותו שהצטרפתי אליו בלילות לעבודה, ויצאתי איתו לשליחויות.
אני זוכרת שהבעלים של הפיצה היו זוג ישראלים שחזרו מאמריקה, ורצו להביא את הבשורה כנראה גם לנתניה.
אני לא זוכרת כמה זמן הם שרדו, אבל אני כן זוכרת שפעמיים או שלוש בכל לילה הייתי אוכלת פיצה,
כי זה המאכל הכי אהוב עליי בעולם. במשך שנים כשהיינו מחפשים מקום לאכול פיצה, הרבה אחרי שנפרדתי
כבר מהחבר ההוא, ועד היום, אני תמיד מעדיפה פיצה עבה, עם הרבה בצק, כי אני חובבת בצק.
אני זוכרת שהיו תקופות שהייתי מתווכחת עם חברים שרצו לאכול פיצה איטלקית, ואני הייתי שוב ושוב
טוענת שפיצה האט זה הכי! תכלס אני אוהבת כל פיצה, אבל לגמרי מודה שאלו עם כמות גדולה של
בצק יותר עושות לי את זה. כזו אני, חובבת בצק. בשביל זה אני פה לא?
השבוע הכנתי בצק לחלה, לסדנת שמרים שהתבטלה ברגע האחרון עקב תקלה בחשמל, ונתקעתי עם
כמות מאוד גדולה של בצק שלא היה לי מה להכין איתו. אז בערב אחרי שהחשמל חזר,החלטתי להכין
פיצה מהבצק של החלה, ובגלל שזה לא בצק פיצה קלאסי עם כמות קטנה של שמרים, אלא בצק בכלל
לחלה מקמח פיצה שיש בבלוג, הבצק יצא שמנמן ותפח ממש יפה והפיצה יצאה מהתנור עבה ועסיסית
בדיוק כמו שאני אוהבת. הבנתי אחרי שהעליתי תמונות לאינסטוש שאני כנראה לא היחידה, והרבה אנשים
אוהבים את הבצק של הפיצה עבה, ואני סתם חשבתי שזה לא באופנה יותר לאהוב טונות של בצק:-)
אם אתם בכל זאת מעדיפים פיצה דקה יחסית אתם יכולים להיכנס למתכון הזה
שימו לב -לאחרונה נוסתה גרסה של הפיצה ללא התפחה ויצאה מצויין לכן המלצתי אליכם אם אתם
ממש ממהרים או סתם עצלנים 🙂 אפשר לוותר על התפחת הבצק ולהכין ממנו ישירות פיצה,
היא תצא פחות עבה ועדיין ממש טעימה
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור
פיצה ביתית עבה/לארבע פיצות בינוניות
מצרכים למתכון:
1 קילו קמח פיצה
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
כף מלח דק
4 כפות שמן זית
2.5 כוסות (550-600 מ״ל) מי ברז
לרוטב:
כוס ממרח mutti (או כל רוטב עגבניות לפיצה)
תבלין אורגנו
400 גר׳ גבינת מוצרלה קשה מגורדת
מלח גס, פלפל שחור גרוס
עלי בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמרים יבשים.
מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים שמן זית ואת המים, תחילה מחצית מכמות הנוזל,
ואז לאט לאט מוסיפים עוד עד שהבצק לא צריך יותר. אל תפחדו להוסיף מים כדי שהבצק לא יהיה יבש.
לשים למשך 10 דק׳ עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופו בשומן.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקרר למשך שש שעות לפחות, ורצוי אף ללילה.
( ראו הערה למעלה בנוגע להכנת הפיצה ללא התפחה כלל )
מוציאים את הבצק ונותנים לו לעמוד כשעה בחוץ בטמפרטורת החדר.
מחלקים אותו לארבע חלקים שווים, מכדררים כל חלק לעיגול ומניחים על משטח מעט מקומח.
מכסים במגבת ונותנים לעיגולים לנוח כרבע שעה.
מחממים תנור ל 210-220 מעלות, ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בעזרת הידיים מתחילים לתפוח כדור בצק, עד שהוא מתרחב ונהיה עיגול גדול.
אפשר כמובן לעשות את זה עם מערוך על משטח קצת מקומח אבל אם השתמשתם בבצק מקמח פיצה,
ונתתם לו מספיק זמני התפחה הוא יהיה מאוד קל וגמיש בידיים שלכם.
מניחים את עיגול הבצק על נייר אפייה ובעזרת האצבעות יוצרים מעין מסגרת בשולי הבצק שהיא מעט עבה יותר.
מניחים 3-4 כפות ממרח עגבניות על חלקה הפנימי של הפיצה, מפזרים תבלין אורגנו,
מפזרים גבינה ומסדרים אותה באופן שווה, מתבלים קצת במלח גס ופלפל גרוס.
מעבירים את נייר האפייה עם הפיצה לתבנית ואופים כ 15-20 דק עד שהפיצה שחומה בחלקה העליון.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**אפשר להשתמש בקמח לחם או קמח חלה ואפשר גם קמח לבן.
**על הפיצה אפשר איזה תוספות שאוהבים.
**במקום להתמש במררח עגבניות מוכן אתם יכולים להכין בבית לבד כל ממרח עגבניות שמתאים.
**מהכמות הזו יוצאות ארבע פיצות יפות, אפשר כמובן לחלק את כל המצרכים לחצי ולהכין פחות.
95 Comments
היי קרן
שמרים- ניתן להמיר בטריים? ואם כן- מה הכמות?
50 גר שמרים טריים
היי קרן,
אפשר להכין אותה פשוט דקה?
יש בבלוג מתכון לפיצה שוווה ולא ככ עבה עדיף לחפש שם
הי
אפשר להקפיא את הבצק? איך משתמשים בבצק לאחר ההקפאה?
אין בעיה להקפיא
עטוף היטב בניילון ואחרי התפחה ראשונה כמובן
להפשיר לילה או כמה שעות במקרר ולהמשיך כרגיל
הי קרן
אם אני רוצה להקפיא לאחר תפיחה ראשונה
אני יכולה להקפיא את זה בתור עיגול בצק?
או עדיף לרדד ואז להקפיא בתור שטוח ?
תודה נהדרת
לשטח זה מעולה תוכלי לעבוד איתו בקלות אחרי
התמונות ממש מגרות, נראה מעולה!
מה זה ממרח mutti??
ממרחי עגבניות מאיטליה לגמרי הטובים ביותר שווה לחפש בגוגל והיום מוכרים אותם בכל סופר
ואו מתכון מושלם !! יצאו לי 3 גדולות ועבות
התפחתי בצק כשעה יצא רק אווירי ופדוט מושלם !!!!
שמחה לשמוע
פשוט לפתוח אותה עבה או שהיא מתנפחת באפייה?
כשאת כותבת קמח פיצה הכוונה לקמח פיצה של אסם? אין בזה כבר שמרים?
זה קמח פיצה עם שמרים ? או קמח רגיל כמו שמוכרים קמח לחם ?
קמח לחם ללא שמרים, את השמרים מוסיפים בנפרד, אבל אפשר לקנות קמח פיצה עם שמרים ולהשתמש בו
נראה מדהים!! גם אני חובב בצקים ואוהב את הבצק שלי עם רוטב וגבינה ולא להיפך
איך את מצליחה להגיע לתוצאה כזו מושלמת ולבועיות היפהפיות האלה על הבצק והשחמה כזו יפה ואחידה?
וסתם כדרך אגב- תודה רבה על כל האנרגיות הטובות שאת מפזרת
הי אלי תודה!! אני מניחה שזה שילוב של התפחה ארוכה
חום תנור גבוהה ואהבה לפיצה ❤️
קרן אוהבת ועוקבת באדיקות! מתכונים אשששש מוכשרת אחת! אין לי זמן להתפחה ארוכה ואוהבת בצק עבה
אפשר להתפיח שעה?
תודה הילה. אפשר, רע זה לא ייצא
הגבינה נאפית לי הרבה יותר מהר מהבצק… האם את מפעילה על טורבו? ובאיזה גובה להניח את התבנית בתנור?
אני לא אופה בטורבו, נסי לרדד את הבצק דק יותר כדי שיאפה מהר יותר ולהניח את התבנית במרכז התנור ולא בחלקה העליון
כמה גרם זה בשמרים? 🙂
היי קרן, פעם ראשונה שנכנסתי לאתר שלך וזה נראה פשוט מדהיםם!
רציתי לשאול, אנחנו בבית משתמשים רק בקמח מלא 80%, האם אפשרי להכין את הפיצה מהקמח הזה?
תודה רבה ושבת שלום ומבורכת
אפשר כן
אולי קצת יותר מים 2-3 כפות
הי קרן, לכמה פיצות הכמות תספיק בתבניות של תנור סטנדרטי ?
שתי כפות שמרים בהתפחה איטית – זה לא הרבה מדי?
אולי הכוונה לשתי כפיות?
זו התוצאה שהתקבלה כפי שאתה רואה בתמונה וככה העליתי את המתכון אז זה כנראה לא הרבה מדי
האם ניתן לקבל מתכון לפיצה ללא גלוטן?
אין לי כזה סורי
יש אפשרות לעשות עם קמח כוסמין מלא?
אפשר לשלב רבע מכמות הקמח במתכון לכוסמין מלא ולהוסיף קצת מים, אם רוצים יותר קמח מלא יש להוסיף נוזלים בהתאם כדי שהבצק לא ייצא קשה ויבש
היי קרן, נראה מעולה !
רציתי לשאול מה זה ממרח mutti.
אני מכירה את המוצרים שלהם אבל לא ידעתי שיש להם ממרח. איפה אפשר להשיג?
זה נקרא PASATA
מגיע בבקבוק זכוכית ארוך
היי קרן
האם ניתן להכין את הבצק ולשמור במקרר 24 שעות?
כן
היי, אפשר להתשמש בקמח שמרים של אסם? ואם כן אז כזה שמתאים לפיצה או כזה שמתאים לחלות ומאפי שמרים?
זה שמתאים לפיצה מן הסתם מתאים פה יותר
היי! אני יכולה לחלק את הבצק לרבע שזו תהיה פיצה אישית?
ואיזה כייף שהעלית מתכון לפיצה עבה! היא האהובה עליי ואני הרבה זמן כבר מחפשת מתכון כזה באינטרנט ולא ממש מוצאת!
לדעתי עדיף להכין חצי ולהקפיא לא בטוחה איך יגיב הבצק בחלוקה שלו לרבע
מה ההבדל בין קמח פיצה לקמח רגיל?
אני יודעת שבקמח עוגה יש פחות גלוטן ובקמח חלה יותר
מה יש בקמח פיצה?
היי,
אפשר להתפיח במשך שעתיים ולחכות שהוא יכפיל את הנפח במקום לחכות כל הלילה?
אפשר כן
אפשר להקפיא את שאריות הבצק?
בטח. לעטוף טוב בניילון נצמד ולהכניס לפריזר
יצאה פיצה עבה וטעימה מאוד. מתכון מדהים, באמת בצק הפיצה הכי טוב שעשיתי עד היום, תודה רבה! (לטעמי היה מאוד מלוח, אז לרגישים למלח פה – ממליצה להוריד את הכמות לפחות בחצי) תודה קרן!!
תודה רבה שמחה שאהבתם
את כנראה רגישה למלח כי זו לא כמות גדולה ולא ממליצה לאחרים להוריד
היי, את מהממת!!! המתכון המיליון שלך שאני הולכת להכין. שאלת ocd קצת.. לאיזה קוטר עיגולים בערך לפתוח את הבצק? (שלא יצא עבה/דק מדי לאחר התפיחה)
שאלה טובה אבל לא ממש מדדתי
אצלי היא יצאה ממש עבה ועפו על זה
זה בסדר להתפיח 5 שעות במקרר?
כן בטח
היי קרן, אני ממש בדרך להכין את הפיצה.
אבל לצערי אין לי קמח פיצה
יש לי קמח לבן רגיל מנופה פשוט.
האם יעבוד ויראה כזה מושלם?!
קמח לבן גם אחלה
היי, הכנתי לפני איזה חודש וחצי את הפיצה שלך, יצא פגז. אבל הקפאתי 2 עיגולים, כשאני מפשירה אני צריכה אחרי זה להתפיח עוד פעם את הבצק? מה אני אמורה לעשות איתו בדיוק?
בזמן ההפשרה הוא תופח מעט אין צורך
היי קרן,
המתכון נראה מעולה!!!
הגנתי את הבצק (הוא היה במקרר מהבוקר) , ויש לי 2 שאלות:
1. כשיצאתי את הבצק מהמשרד היא היה ממש תפוח, גלש מהדירה, זה אמור להיות ככה?
2. יש לך אולי רעיון מה אני יכולה לשים ברוטב עגבניות במקום המולטי?
תודה רבה!!
היי האם אפשר להכין מהבצק הזה קערה ??
כמו קערה קריספית כזאת לסלט ?
תודה
וואו אני רואה שהיה לי תיקון אוטומטי מזעזע…
הכנתי את הבצק (הוא היה במקרר מהבוקר), ויש לי 2 שאלות:
1.כשהוצאתי את הבצק מהמקרר הוא היה ממש נפוח, גלש מהקערה, זה אמור להיות ככה?
2.יש לך אולי רעיון מה אני יכולה לשים ברוטב עגבניות במקום המולטי?
ושוב תודה!!!
יש מצב שגולש לפעמים לא נורא שה לא אומר שהוא לא טוב
תוציאי אויר ותחזירי לגודל מקורי. אפשר לבדל רסק עגבניות עם שמן זית שום אורגנו וקצת סוכר ולהכין רוטב לבד
היי, תודה על המתכונים. הכנתי ויצא מושלם.
שאלה: האם לאפות בטורבו או בצורת אפייה אחרת ?
תודה
אפשר עם פחות סוכר? אנחנו לא אוהבים אוכל מתוק, אפשר רק 2 כפות סוכר? תודה
לא ממליצה להוריד לפחות מ 1/4 כוס
היי קרן,
מעולפת על המתכונים שלך ונהנית ממש. תודה על זה.
רציתי לדעת האם אפשר להכין את הפיצה מקמח כוסמין?
היי קרן, אפשר להכין ללא התפחה בכלל?
כן אפשר וכתבתי
היי קרן המתכון הכי טוב שיצא לי להכין!! יש לי הפעם קמח שמרים לפיצה של אסם. האם צריך להוסיף עוד שמרים לבלילה, או להוסיף רק את שאר המרכיבים חוץ משמרים? והאם עדיין אפשר להתפיח ללילה לתוצאה טובה יותר?
אפשר לילה במקרר ולא להוסיף שמרים
היי התפחה של שעה תספיק?
כן
זה קמח 00?
כן
אהלן, אשמח לדעת אם אפשר להשאיר את הבצק במקרר יומיים או עדיף להקפיא:)
אפשר להדתמש בחלק מהבצק להכנת פוקאצות? הכוונה לפואקצה אוורירית ושמנמנה
כן בטח, אני אוהבת בפוקאצות התפחה יותר ארוכה
אפשר במקום להתפיח לילה במקרר
להתפיח שעה בתנור על 50 מעלות.
ככה אנחנו עושים בחלות ועוד..
או שעדיף לילה במקרר?
אני רוצה בצק מושלם
לא חייבים לילה במקרר
זאת הפיצה הכי טובה שהכנתי עד כה!!!!
אני צריכה להכין מראש למסיבת יום הולדת. איך הכי נכון? להקפיא אותה מוכנה מיד כשהיא חמה? או להקפיא רק את הבצק כשהוא אפוי? או להקפיא את הבצק לא אפוי? מה דעתך?
להקפיא רק בצק אפוי
וכמה זמן אם כך לאפות את הצק?
ולאפות כמו שאמרת על התבנית ההפוכה?
ערב טוב קרן אגם
ראשית תודה רבה על המתכונים
הכנתי את המתכון הזה מספר פעמים ויצא מוצלח אך הפעם
הפעם האחרונה שהכנתי אחרי התםחה של לילה במקרר הבצק לא תפח ובאפייה הוא נהיה דק ויחסית קשב וממש לא עבה ורך כמו שבעבר יצא דבר אחד רק שיניתי לא את סוג השמרים או הקמח את המלח במקום מלח לבן דק מלח גם דק יחסית בצבע ורוד של הרי ההימלאיה יש קשר אולי זה מלח חזק ששבר את השמרים?
קרן, לכמה פיצות בתבניות של תנור סטנדרטי הכמות תספיק ?
אפשר לתת לבצק גם יומיים במקרר?
אם רוצים שהבצק יהיה ככ הרבה זמן במקרר יש להוריד משמעותית את כמות השמרים לכפית
היי קרן,
מעולפת על המתכונים שלך ונהנית ממש. תודה על זה.
רציתי לדעת האם אפשר להכין את הפיצה מקמח כוסמין?
הי , אפשר אבל רצוי לשלב עם קמח לחם או פיצה
היי קרן, אני מחפשת להכין פיצות גדולות ולחתוך לריבועים לא גדולים (בשביל יומולדת כיתתי). איזה ממתכוני הפיצה שלך היית ממליצה למטרה זו? אני צריכה בערך 120 חתיכות, כמה פיצות כדאי להכין ובאיזה גודל (כלומר כמה קילו קמח)?
1/2 כוס סוכר ? ממש הגזמה, אני שמה 2 כפות, זו פיצה, לא עוגה…
יש מלא סוגי פיצות
שום דבר לא מוגזם זה עניין של טעם והעדפה
מתכון מושלם!!! תודה לך
הי קרןף אם אני רוצה להכין את הםיצה כמה ימים לפני ההגשה, האם כדי לאפות ולהקפיא או להקפיא ללא אפיה או אפייה חלקית לפני אפיה ?
אפשר להכין להקפיא ולחמם
היי קרן נהדרת, האם אפשר להכניס את הבצק הזה לאפייה בטאבון?
בטח
יווו איזה מתכון מקסים✨ הכנתי מקודם ויצא ממש ממש טעים כולם אהבו ברוך ה' ,תודה רבה לך✨
תודה מלי