לפיצה הזו הגעתי בכלל מפוקאצה שכבר המון זמן אני רוצה להכין (מתכון בקרוב)
המתכון המקורי הוא של פוקצ׳ה שנקראת דה רקו, והיא מגיעה מאיזור מסויים באיטליה שם הכינו אותה לראשונה מבצק ללא שמרים.
יש שמועה שאומרת שהיא הוכנה בכלל מבצק שנשאר מבצק פסטה ולכן היא ללא שמרים, אני לא יודעת אם זה נכון,
אבל בכל מקרה מדובר במתכון לא אופייני לפיצה ופוקאצה אבל מאוד אופייני לאיזור באיטליה שנקרא ליגוריה.
אם אתם שם אני בטוחה שתיתקלו הרבה בסגנון האפייה הזה.
אחרי הכנה של הבצק נותנים לו מנוחה יפה, כדי לגרום לו להיות יותר אלסטי ולהתרחב בקלות לבצק דקיק.
מניחים שתי שכבות של בצק דקיק מאוד עד שקוף וביניהם מלית, על תבנית מתאימה, רצוי מעין מגש מלבני, ואופים בחום גבוה.
חזרתי אתמול מאיטליה, לא ביקרתי באיזור שבו מכינים את הפיצה המדוברת כי עליתי יותר צפונה, אבל מה אני אגיד לכם
שלא אמרו לפני? איטליה היתה מדהימה, והשאירה בי טעם של עוד, ואני מאחלת לעצמי להגיע לשם כמה שיותר מהר.
אני טיילתי באיזור ורונה, ולפוליצ׳לה, ברגטו, סירמיונה, עליתי לונציה שהיתה לי מאוד מיותרת אולי בגלל הגשם,
וירדנו חזרה לכיון ברגמו ליד מילאנו שם בילינו לילה אחרון וחבל שרק אחד! עיר היסטרית.
בכל פינה פגשתי פיצות פוקאצות ושלל מאפים שעשו לי חשק, אני חייבת לציין שחלקם יותר יפים מטעימים, ושיש לי טעם מאוד ישראלי,
כי יש המון מאפים שאכלתי שם וסיננתי לעמי מתחת לשפם שאני מכינה יותר טעים חחחח, לדעתי זה בגלל טעמים קצת שונים שאני לא רגילה אליהם.
אכלתי בורונה אוכל די בינוני לטעמי, ואת הטורטליני הכי טעים שאכלתי בחיי אכלתי ב כפר שנקרא valeggio, מחוז הטורטליני, וכשאני אומרת טעים אני מתכוונת לטעים שלא אכלתי בחיים כזה!
ביקרנו בונציה שהיתה לנו קצת הרבה מיותרת בגשם, ועפנו לברגמו, שם הצטערתי שלא לקחתי שני לילות לפחות, ואכלנו שם אוכל מעולה!
אני חושבת שאין כמו איטליה כדי לפתוח את הראש ולתת השראה לאנשים כמוני שאפיה ומטבח זה החיים שלהם.
עוד יש לי המון מתכונים להעלות לכם, אבל בינתיים קבלו את אחד המתכונים הטובים ביותר שיצא לי להכין, ולא רק בגלל הטעם.
יש משהו בבצק המטורף הזה, שברגע שתיגעו בו ותתעסקו איתו אתם תעופו עליו ועל עצמכם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פיצה דקיקה וקריספית מבצק ללא שמרים / 2 מגשים
מצרכים למתכון:
5+3/4 כוסות (800 גר׳) קמח מניטובה/פיצה/לחם עדיפות לקמחים חזקים ואם אין אז קמח לבן רגיל
2 כפיות גדושות (16 גר׳) מלח דק
1+3/4 כוס (420 מ״ל) מי ברז
1/4 כוס (50 גר׳) שמן זית
למילוי:
רוטב פיצה מוכן ( אני משתמשת במוכן של Mutti) (אם יש לכם מתכון לרוטב םיצה שלכם, אין בעיה להשתמש בו)
2 כדורים של מוצרלה פרסקה (רצוי מסוננים ילילה קודם במקרר)
100 גר׳ גבינת גרנה פדנו מגורדת (אפשר להמיר בכל גבינה צהובה אחרת)
חופן זיתי קלמטה מגולענים
להברשה:
מלח גס חופן
3 כפות מים
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה לשים במהירות גבוהה קמח, מלח ומחצית מכמות המים למשך דקה, מוסיפים שמן זית ועוד מחצית כמות המים שנותרה,
וממשיכים ללוש במהירות גבוהה למשך 3-4 דקות, מוסיפים אם יש צורך והבצק לא מתאחד, תוך כדי לישה את יתרת המים לאט לאט
(יתכן ולא תצטרכו את כל הכמות לכן עושים זאת באופן איטי ובהדרגה)
מורידים מהירות למהירות איטית ולשים עוד 5-7 דק׳, עד לקבלת בצק חלק.
מכסים את הקערה בניילון, ונותנים לו מנוחה של 20 דק׳.
אחרי 20 דק מכינים מגש מרופד בנייר אפייה, ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מכדררים כל חלק בצק לעיגול ומניחים אותם על המגש,
ושוב מכסים אותם ונותנים להם מנוחה של שעה נוספת.
בזכות זמן המנוחה הבצק יהפוך להיות מאוד אלסטי וגמיש ותוכלו בקלות לפתוח אותו.
מחממים תנור ל 250 מעלות.
מתחילים עם כדור אחד, מרדדים על משטח מקומח בעזרת מערוך כמה שיותר דק, בשלב מסויים ממשיכים עם הידיים.
מחזיקים את הבצק ובעזרת הידיים מותחים אותו כשכל פעם מחליפים מיקום של הידיים ושוב מותחים. הבצק אמור להיות מאוד דקיק כמו
בתמונות למעלה.
מברישים תבנית/ מגש אפייה בשמן זית ומניחים את הבצק על המגש, הבצק אמור לכסות את כל המגש ואף לצאת מהשוליים החוצה.
מניחים כמה כפות רוטב פיצה על הבצק ובעזרת פלטה או ספטולה מורחים עד כיסוי של הבצק. לא צריך שכבה עבה מדי.
מניחים על הרוטב תלוליות של גבינת מוצרלה פרסקה, ומפזרים גרנה פדנו מגורדת וזיתים על כל המגש.
מניחים את המגש בצד ומרדדים שוב עלה נוסף, גם הפעם באותה השיטה. העלה אמור להיות ממש דקיק דקוף.
מניחים את העלה מעל הגבינות כך שיכסה את כל המגש שוב, עם שוליים החוצה.
בעזרת גלגלת פיצה או מספריים, גוזרים את שולי הבצק שיוצאים מחוץ לתבנית, ואת מה שנותר דוחפים פנימה על השוליים.
בעזרת הידיים, יוצרים קרעים קטנים בבצק בדיוק מעל התלוליות של המוצרלה פרסקה.
מערבבים בקערה שמן זית עם מלח ומים, ומברישים בנדיבות את כל החלק העליון של הבצק.
אופים כ -10-15 דק׳ עד להזהבה.
מגישים טרי וחם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**עם הגבינות תרגישו חופשי לשחק אין ביה להמיר להחליף ולהשתמש בה שיש או אוהבים
**אפשר להוסיף תוספות איזה שאוהבים, לא חייבים רק זיתים
23 Comments
היי, מה זה קמח חזק?
קמח עשיר בגלוטן כדוגמת קמח פיצה, קמח לחם, קמח מניטובה
האם אפשר את המנוחה השניה לעשות לילה במקרר? רוצה להכין בצק בלילה ובבוקר לאפות ליום המחנך
כן בטח
היי , נראה מעולה.
מה גודל התבנית והיכן ניתן לרכוש?
35*40
בנעמן
נראה מדליק ממש, אהבתי שזה בלי שמרים ושכבה דקה של בצק!! שאלה- שייך להכין את הפיצה משכבה אחת של בצק כמו בפיצה רגילה?
הוא דק מדי
היי נראה מעולה, יש אפשרות להקפיא? אם כן בריזה שלב
באיזה שלב שרוציםמ
קרן הי
אפשר להשאיר חצי במקרר למחרת?
בטח
האם אפשר לאפות בטאבון?
לא ניסיתי אני מניחה שכן אבל לא במעלות גבוהות מדי
האם אפשר את המנוחה השניה לעשות לילה במקרר? רוצה להכין בצק בלילה ובבוקר לאפות ליום המחנך
יצא מעולה! והבצק מושלם!
יש מצב לעשות ממנו אמפנדס קצת יותר עבה?
וואו! איזה בצק מדהים, יצא מאפה מיוחד וטעים!
מה דעתך על הבצק הזה כבצק לשטרודל? יעבוד?
איפה אכלתם טעים בברגמו? תני המלצות
אני מעלה הילייטס לאינסטגרם תבדקי שם
היי , יש אפשרות לעשות עם קמח מלא ?
כן, רק להוסיף עוד מים לבצק שלא ייצא יבש
הי אפשר עם קמח ללא גלוטן?
לא חושבת שזה עובד 1:1 אז לא יודעת להגיד איך