כמעט אין מוצש בלי פיצה אצלינו בין אם מכינים לבד או מזמינים, זה כבר כזה הרגל של כל כך הרבה שנים, שהשעון הביולוגי של כולנו מתחיל לפעול
לקראת סוף היום וברור לנו לכולנו שהיום אוכלים פיצה.
השבוע הבכנתי בצק לחלות כהדגמה באחת הסדנאות והבצק נותר מיותר ובודד, אז החלטתי להפוך אותו לפיצות שמכינים ממש מהר,
ויצאו לי שתי פיצות מפחידות ומדוגמות. כאלו שעשירות גם בבצק וגם בגבינה, והן מושלמות.
אז למעשה הבצק עובר התפחה אחת בלבד, אבל הכי חשוב זה לייצר עוד במיקסר בצק עשיר בנוזלים ולא להביא את הבצק למצב שבו הוא יבש.
ולאחר שתעצבו את הבצק לפיצות אין צורך לתת לו התפחה נוספת אלא ישר לאפות אותו.
והכי כייף שתוכלו להכין את הבצק אפילו ביום שישי כשאתם מכינים חלות וחצי ממנו להקדיש לפיצה של מוצש, הוא יוכל לחכות לכם במקרר.
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן
פיצה מהירת הכנה של מוצ״ש/ 2 פיצות בינוניות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/חלה/פיצה או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
כף גדושה מלח דק
4 כפות שמן זית
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
1.5 כוסות (360 מ״ל) מים חמימים
לרוטב עגבניות
או שתקנו רוטב פיצה מוכן של MUTTI כי הוא ממש טעים או שתכינו לבד:
עגבניות מרוסקות פחית (400 גר׳)
2 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
כף שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כפית אורגנו יבש או בזיליקום
מעל הרוטב:
300 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת או כל גבינה צהובה אחרת
פרוסות עגבניה, או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים על הפיצה
מעט שמן זית
מעט מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
הבצק:
במיקסר לשים מחצית מכמות המים עם סוכר שמרים מלח וקמח, ותוך כדי לישה מוסיפים את שמן הזית
ואת יתרת המים במזיגה איטית וממש לאט,עד שמתקבל בצק רך וגמיש ודביק! שיישאר דבוק ממש לתחתית הקערה שלכם.
סהכ לשים את הבצק למשך 12 דקות, מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופו כולו בשמן.
מניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר.
בינתיים מערבבים את כל מצרכי רוטב העגבניות שומרים במקרר עד לשימוש.
מחממים תנור ל 250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח מעט מקומח, אל תגעו בבצק ואל תוציאו לו אויר.
מחלקים אותו לשני חלקים שויים .
מותחים בעזרת הידייים חלק בצק אחד למלבן ארוך, מניחים על תבנית התנור (תשאירו מקום לבצק השני) ובעזרת הידיים
משטחים מעט את הבצק על התבנית למעין מלבן ארוך.
חוזרים על הפעולה עם חלק הבצק השני.
מורחים על פני הבצק (תשאירו שוליים נקיים) רוטב עגבניות, מפזרים גבינה צהובה בנדיבות ומניחים איזה ירקות שאתם אוהבים מעל.
מזלפים מעט שמן זית וקצת מלח גס ומכניסים לאפייה של 20-25 דקות עד שהבצק אפוי והגבינה מבעבעת
מגישים מיד, הפיצה תצא שחומה יפה ושמנמנה.
בתאבון
19 Comments
אם אני רוצה פיצה דקה, פשוט ליצור 4 פיצות מהכמות הזו?
מתכון מושלם
תודה
תודה תמר
האם אפשר לאפות את הפיצה הזו גם בטאבון בחום גבוה?
רצוי להוריד מעלות קצת בטאבון כי זו פיצה עבה יחסית אבל לגמרי אפשרי בטאבון
הי, במידה ומעוניינת להכפיל כמויות- כמה סוכר שמים?
האם להכפיל הכל?
תודה
הכל
יצא נפלא הכי טוב עד היום ואני בשלנית לא קטנה. תודה רבה
תודה לימור
אפשר לווש ביד איך התוצאה גם כן טובה?
לישה ידנית של 8-10 דקות אין בעיה
סליחה על השאלה, אפייה בתנור קו עליון קו תחתון או או קו תחתון טורבו?
עליון תחתון
שאלה קטנה
הכנתי את המתכון מספר פעמים ובכל פעם הבצק יוצא ממש נוזלי.
האם הבצק אמור לצאת במרקם של בצק החלות?
את מוסיפה יותר מדי מים בבת אחת להבא בהדרגה עד שהוא גמיש אך לא דביק מדי
היי!
אפשר ממש להשאיר את הבצק מיום שישי עד מוצש במקרר ?
דתיה:)
אין בעיה
אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80%?
אפשר, יש מצב שהבצק יידרוש יותר נוזלים