כמעט אין מוצש בלי פיצה אצלינו בין אם מכינים לבד או מזמינים, זה כבר כזה הרגל של כל כך הרבה שנים, שהשעון הביולוגי של כולנו מתחיל לפעול
לקראת סוף היום וברור לנו לכולנו שהיום אוכלים פיצה.
השבוע הבכנתי בצק לחלות כהדגמה באחת הסדנאות והבצק נותר מיותר ובודד, אז החלטתי להפוך אותו לפיצות שמכינים ממש מהר,
ויצאו לי שתי פיצות מפחידות ומדוגמות. כאלו שעשירות גם בבצק וגם בגבינה, והן מושלמות.
אז למעשה הבצק עובר התפחה אחת בלבד, אבל הכי חשוב זה לייצר עוד במיקסר בצק עשיר בנוזלים ולא להביא את הבצק למצב שבו הוא יבש.
ולאחר שתעצבו את הבצק לפיצות אין צורך לתת לו התפחה נוספת אלא ישר לאפות אותו.
והכי כייף שתוכלו להכין את הבצק אפילו ביום שישי כשאתם מכינים חלות וחצי ממנו להקדיש לפיצה של מוצש, הוא יוכל לחכות לכם במקרר.
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן
פיצה מהירת הכנה של מוצ״ש/ 2 פיצות בינוניות
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/חלה/פיצה או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
כף גדושה מלח דק
4 כפות שמן זית
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
1.5 כוסות (360 מ״ל) מים חמימים
לרוטב עגבניות
או שתקנו רוטב פיצה מוכן של MUTTI כי הוא ממש טעים או שתכינו לבד:
עגבניות מרוסקות פחית (400 גר׳)
2 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
כף שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כפית אורגנו יבש או בזיליקום
מעל הרוטב:
300 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת או כל גבינה צהובה אחרת
פרוסות עגבניה, או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים על הפיצה
מעט שמן זית
מעט מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
הבצק:
במיקסר לשים מחצית מכמות המים עם סוכר שמרים מלח וקמח, ותוך כדי לישה מוסיפים את שמן הזית
ואת יתרת המים במזיגה איטית וממש לאט,עד שמתקבל בצק רך וגמיש ודביק! שיישאר דבוק ממש לתחתית הקערה שלכם.
סהכ לשים את הבצק למשך 12 דקות, מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופו כולו בשמן.
מניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר.
(לגרסה מהירה, מניחים את הבצק למנוחה של 10 דקות ואז עובדים איתו ממשיכים כרגיל )
בינתיים מערבבים את כל מצרכי רוטב העגבניות שומרים במקרר עד לשימוש.
מחממים תנור ל 250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח מעט מקומח, אל תגעו בבצק ואל תוציאו לו אויר.
מחלקים אותו לשני חלקים שויים .
מותחים בעזרת הידייים חלק בצק אחד למלבן ארוך, מניחים על תבנית התנור (תשאירו מקום לבצק השני) ובעזרת הידיים
משטחים מעט את הבצק על התבנית למעין מלבן ארוך.
חוזרים על הפעולה עם חלק הבצק השני.
מורחים על פני הבצק (תשאירו שוליים נקיים) רוטב עגבניות, מפזרים גבינה צהובה בנדיבות ומניחים איזה ירקות שאתם אוהבים מעל.
מזלפים מעט שמן זית וקצת מלח גס ומכניסים לאפייה של 20-25 דקות עד שהבצק אפוי והגבינה מבעבעת
מגישים מיד, הפיצה תצא שחומה יפה ושמנמנה.
בתאבון
36 Comments
אם אני רוצה פיצה דקה, פשוט ליצור 4 פיצות מהכמות הזו?
מתכון מושלם
תודה
תודה תמר
מכינה את המתכון כשאני רוצה פיצה מהירה, הפעם הכנתי בטאבון ויצא מושלם!
תודה
האם אפשר לאפות את הפיצה הזו גם בטאבון בחום גבוה?
רצוי להוריד מעלות קצת בטאבון כי זו פיצה עבה יחסית אבל לגמרי אפשרי בטאבון
הי, במידה ומעוניינת להכפיל כמויות- כמה סוכר שמים?
האם להכפיל הכל?
תודה
הכל
יצא נפלא הכי טוב עד היום ואני בשלנית לא קטנה. תודה רבה
תודה לימור
הכנתי הרגע ויצא קטלני!! התפחה של כולה רבע שעה בזמן שהכנתי את כל התוספות
הבצק יצא קצת מתוק לטעמי (השתמשתי בסוכר דמררה), אפשר להוריד ממנו קצת?
אפשר לווש ביד איך התוצאה גם כן טובה?
לישה ידנית של 8-10 דקות אין בעיה
סליחה על השאלה, אפייה בתנור קו עליון קו תחתון או או קו תחתון טורבו?
עליון תחתון
הי אם רוצים לאפות בטורבו על כמה מעלות לשים?
אותן מעלות
המרקם של הבצק יוצא מדהים. עשיתי את הוורסיה הזריזה, והבצק שלמות, נוח מאוד לעבודה ופשוט יפיפה. אבל – הגבינה כבר כמעט נשרפה והבצק אפילו לא קרוב להיות מוכן, די מבאס. באינטואיציה שלי היה צריך או לאפות את הבצק אפיה ראשונית, להפוך שהתחתית תהיה למעלה ולשים את הרוטב והגבינה, או לאפות ב 180. בד"כ המתכונים פה כל כך מושלמים שהחלטתי לסמוך ודי התבאסתי…
שאלה קטנה
הכנתי את המתכון מספר פעמים ובכל פעם הבצק יוצא ממש נוזלי.
האם הבצק אמור לצאת במרקם של בצק החלות?
את מוסיפה יותר מדי מים בבת אחת להבא בהדרגה עד שהוא גמיש אך לא דביק מדי
היי!
אפשר ממש להשאיר את הבצק מיום שישי עד מוצש במקרר ?
דתיה:)
אין בעיה
אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80%?
אפשר, יש מצב שהבצק יידרוש יותר נוזלים
היי קרן כמה מגרה
שאלה
אפשר לחלק ליותר פיצות או שזה יהרוס את הבצק?
תודה
מרים
כמה פיצות שרוצים
לא ממליצה להכין ללא התפחה. הבצק מאוד דביק, זה נוח למתיחה על התבנית בקלות אבל הוא לא תופח, גם לא באפיה. מה שגורם לגבינה להיות מוכנה בעוד שהבצק לא אפוי. אפילו קראתי תגובה דומה כאן והספקתי להןריד את הפיצה לתחתית התנור, אחר כך גם הורדתי מעלות אבל זה לא הציל אותה. מניחה שעדיף להכניס את הבצק לאפיה ואחר כך להוציא ולמרוח רוטב וגבינה ולהחזיר שוב. דווקא התלהבתי שיש מתכון זריז. הילדים ציפו וזה דיי מאכזב. השתמשתי בקמח פיצה מעולה, כנראה שעדיף לתת לבצק לתפוח.
הי גילי
אני מכינה קבוע את הבצק ללא התפחה מעולם לא קרה לי דבר כזה, כנראה שאת מוסיפה לבצק יותר מדי מים, כל מה שצריך לעשות זה להוריד קצת, אני חושבת שחבל לוותר, אחד הבצקים השווים
הי קרן, הבצק תפח יופי בקערה אבל לא ממש בתנור. מה יכולה להיות הסיבה?
מתכון מצוין, עשיתי אותו כבר כמה פעמים והוא מדהים!!!
אפשרי לעשות איתו גם מאפים מתוקים?
תודה מראש
פחות מתאים, יש המון מתכונים לעוגות ומאפי שמרים מתוקים באתר
אמא שלי הכינה, היה ממש טעים הפיצה הכי טובה בעולם.מתכון מושלם
תודה!!!
יצא מעולה. בלי התפתחה ועם קמח כוסמין 80% . תודה
משמח מאוד תודה