איך לא דיברנו על האהבה שלי והגעגוע לפיצה מקפיצה של פעם ?? למי שלא יודע מה זה, מדובר בפיצה קנויה קפואה, מהסופר,
שהיתה מגיעה כעיגולי פיצה או משולשים שנארזו כל אחד בנפרד בניילון מרשרש.
תכלס, אפשר להגיד שגדלתי על פיצה מקפיצה, ונכון שאמא שלי ואבא שלי היו מבשלים מלא בבית אבל ככ אהבתי את הפיצות
האלו שישבו במקפיא וכל היום הייתי מחממת אותן כמו גרעינים!
היה להן טעם גן עדן ובצק שמרים רך רך וטעים, היינו מחממים את הפיצה בתנור או במיקרוגל אני כבר לא זוכרת למרות שלא
בטוח שהיה מיקרוגל אז בכלל 🙂 אבל אני כן זוכרת שהן היו יוצאות רכות ושמנמנות ושלפעמים כשלא היתה לי סבלנות
לחכות, הייתי מחממת חלקית ואוכלת את הפיצה כשהיא חצי קפואה. סטייה שכזו:-)
אל תשפטו אותי, אני בן אדם שבאמת באמת מטורף על פיצות בקטע הזוי.
לא מזמן הכנתי בצק שמרים בכלל לג׳בטות טריק, ומשהו בבצק הזכיר לי מאוד את הפיצות של פעם אז החלטתי לשחזר את
הפיצה מקפיצה הקלאסית ותקשיבו שיצא לי בול! אשכרה נתתי ביס בשנות ה 80 והיה לי הכי טעים שיש.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פיצה מקפיצה כמו של פעם/ 16-18 משולשים
מצרכים למתכון:
לבצק שמרים:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה/מניטובה לבן או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן
4 כפות גדושות יוגורט מכל סוג
3/4 כף שטוחה מלח
1/2 כוס (120 מ״ל) מים חמימים או מי ברז
לתוספות:
פחית רוטב עגבניות של Mutti (או כל רוטב פיצה אחר)
200 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
חופן זיתים פרוסים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר.
מוסיפים יוגורט ומתחילים ללוש, מוסיפים שמן זית ומחצית מכמות המים ולשים.
אם יש צורך מוסיפים עוד מים, שימו לב שהבצק צריך להיות חלק גמיש, ומעט מעט נדבק לתחתית הקערה, שבשום אופן לא יהיה יבש!
לשים סהכ 12 דרות ומעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בשמן זית, מגלגלים את הבצק בשומן ומכסים בניילון נצמד.
מניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים. (אפשר גם לילה במקרר)
מוציאים את הבצק מהקערה למשטח נח לעבודה ומרדדים אותו למלבן דק. לא דק מדי! כי אנחנו רוצים פיצה קצת רכה וטיפה עבה.
כלומר אין צורך לרדד את הבצק לדרגת עובי דקיקה. הוא יכול להיות בעובי של 3-4 מ״מ.
מורחים את רוטב הפיצה על פני הבצק ומשאירים מסביב שוליים נקיים.
בעזרת גלגלת פיצה פורסים את הבצק לשניים לרוחב, נוצרים שני מלבנים דקים ואותם פורסים למשולשים.
מעבירים את המשולשים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים על כל משולש גבינה מגורדת ומי שאוהב יכול להוסיף גם זיתים
מניחים להתפחה של 20-25 בטמפרטורת החדר ובינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
אופים את הפיצות למשך 15-20 דקות עד להזהבה ולא יותר, כל הכייף בפיה מקפיצה זה שהיא נשארת בהירה יחסית ויוצאת סופר רכה.
מוציאים וזוללים מיד.
אם יצאו לכם שתי תבניות תאפו כל אחת בנפרד ומקסימום זו שמחוץ לתנור שתישאר שם עוד קצת זה לא נורא.
22 Comments
מה אפשר במקום יוגורט? אפשר שמנת חמוצה?
האם אפשר עם קמח מלא/כוסמין?
כן ולהוסיף מים למתכון שהבצק לא ייצא יבש
היי, כמה מים שמים אם משתמשים בכוסמין מלא?
מוסיפים עד שהבצק מעט דביק
בטח
אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?
בטח
אין לי ספק שהמתכון טעים, בלי קשר לזה – הערה על נוסטלגיה: יש לי המון מתכונים שרשמתי מפי סבתא שלי כשהייתי צעירה. אני כמובן זוכרת אותם כטעימים מאוד. אבל מבט ברשימות מראה שהן מלאות מרגרינה, אבקת מרק, בוטנים ולא אגוזים, וכמובן סוכר וקמח הם תמיד לבנים. היום אני משדרגת הכל למצרכים שפעם נחשבו יקרים מאוד והיום נחשבים יותר בריאים. (-:
היי
צריך לשים רק חצי כוס מים?
הבצק לא מתאחד לי בכלל
תודה
כתוב במתכון :
אם יש צורך מוסיפים עוד מים, שימו לב שהבצק צריך להיות חלק גמיש, ומעט מעט נדבק לתחתית הקערה, שבשום אופן לא יהיה יבש!
אימאלה איזה מתכון! יצאה לי פיצה מקפיצה של ממש, כמו של פעם, עם תחתית עבה ורכה ונהדרת! תודה רבה על מתכון מושלם ונוסטלגי
תודה מירי
את לא מתבלת בכלל את הרוטב?
לא, כמו שהוא.
פיצה רכה וטעימה מאוד!!
הילדים שלי מבקשים ממני להכין אותה כל הזמן
תןדה
אפשר לוותר על היוגורט?….
כן, במקום היוגורט יהיה צורך להוסיף עוד מים
היי,
אם אני רוצה להקפיא חצי מהבצק, מתי לעשות זאת?
היי האם אפשר לאפות בטאבון? ועל כמה מעלות
אפשר 350 מעלות