טבעונילחמים ומאפים

פיתות ביתיות בתנור

מאי 7, 2019 184 Comments

פיתות ביתיות בתנורמה אתם הכי אוהבים בפיתה שלכם?

אני הכנתי רשימה של מה שאני הכי אוהבת להכניס לתוך פיתה לפי סדר העדיפויות שלי:

טוסט פיתה, פיתה עם ממרח שוקולד, פלאפל בפיתה, שווארמה, סביח, פיתה עם מיונז פסטרמה ומלפפון חמוץ.

השבוע הכנתי פיתות בבית וניסיתי אותן עם מלא דברים בפנים, תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שכשכותבים

פיתה בגוגל מיד מופיע שהערך הקלורי שלה הוא 275 קלוריות.

למה להרוס?

לקראת יום העצמאות ולכל אלו שמארחים בבית ואפילו יכולים להוציא את הפיתות חמות מהתנור

ולעשות רושם על האורחים, מתכון מעולה לפיתות, שמכינים ממש בקלות.

אני מבטיחה לכם שיהיו מלא קריאות וואו כשהן ייצאו מהתנור יפות חמות וטעימות.

אני השתמשתי בקמח כפרי, אבל קמח לבן רגיל יהיה מצוין.

כמה הערות שלי בעקבות הערות שלכם ותובנות:

-התנור חייב להיות מאוד חם וכן התבנית שבתוכו (הסבר במתכון עצמו), לכן כשפותחים אותו

כדי להוציא נגלה של פיתות ולהכניס נוספת יש לתת לו רגע להתחמם שוב, כי הוא מאבד חום בעצם

פתיחת הדלת שלו.

-את הפיתות חשוב לרדד אבל לא דק מדי כדי שלא ייקרעו או שרק צד אחד שלהם יתנפח.

פיתות ביתיות בתנור/ כ- 15 פיתות

מצרכים למתכון:

קילו קמח כפרי או קמח לבן רגיל

1.5 כפות שמרים יבשים

כף גדושה מלח דק

2 כפות סוכר חום

3 כפות שמן זית

2.5-3  (600 מ״ל) כוסות מי ברז (אפשר חמימים)

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית

מוסיפים סוכר, שמן זית, מלח ולבסוף את המים, לאט לאט עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הקערה

לשים כ 10 דקות, מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומניחים להתפחה כשעה-שעה וחצי עד שהבצק

מכפיל את נפחו.

מוציאים אויר מהבצק ומחלקים ל 15 כדורים שווים, אצלי כל כדור שקל 117 גר'.

מניחים את כדורי הבצק על מגש גדול או משטח מקומח, ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של רבע שעה.

מחממים תנור ל 250 מעלות ומכניסים פנימה תבנית אפייה הפוכה, כלומר עם הפנים כלפני מטה.

תפקיד התבנית הוא לדמות אבן אפייה, שמגיעה לטמפרטורות מאוד גבוהות בתנור, ובזכותה הפיתות

ייתנפחו.

כשהתנור חם חם, מרדדים 4 כדורי בצק לעיגולים דקים, אבל לא מדי.

מוציאים את התבנית החמה מהתנור בזהירות, מניחים עליה נייר אפייה ומניחים את

עיגולי הבצק המרודדים על תבנית האפייה.

אופים כ 3-4 דקות עד שהפיתות מתנפחות, הופכים ואופים עוד דקה שתיים ומוציאים.

שימו לב שזמני האפייה משתנים מתנור לתנור וייתכן שאצלכם זה ייקח פחות/יותר זמן.

מניחים את הפיתות להצטנן כשהן מכוסות במגבת, הן חייבות להיות מכוסות כל הזמן כי כל

טיפת אויר מייבשת אותן וחבל, הן מתרככות לאחר צינון, והן במיטבן ביום בו אופים אותן.

חג עצמאות שמח!

**ניתן להמיר 50% בקמח מלא או קמח כוסמין מלא או להמיר 100% לקמח כוסמין לבן

**הפיתות מתרככות לאחר צינון מלא, ואפשר להקפיא עשהן עטופות היטב.

פיתות ביתיות בתנור

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

184 Comments

קרן מאי 8, 2019 at 7:43 am

וואי… פשוט… הלכתי להכין… יש אפשרויות אחרות מהקמחים שרשמת?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 7:44 am

אני אוסיף גם במתכון, את יכולה להמיר חצי חצי בקמח מלא או כוסמין מלא או להכין 100% כוסמין לבן

Reply
Tamir Ben Zion מאי 8, 2019 at 8:24 pm

האם ניתן להניח על אבן פיצה?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 8:27 pm

בטח!
רצוי

Reply
Tamir Ben Zion מאי 9, 2019 at 11:42 am

הכוונה האם ניתן להניח את הפיתות ישירות על האבן.

קרן אגם מאי 9, 2019 at 1:22 pm

בהחלט, ואני חושבת שעל אבן זמן האפיה מתקצר והייתי בודקת כבר אחרי דקה

פרחי חן לימור יוני 2, 2020 at 11:09 am

אפשרי במקום תבנית הפוכה להניח אבן שמוט?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2020 at 11:14 am

ברור!

גוני יוני 29, 2020 at 10:32 pm

אפשר להחליף את הכל בקמח כוסמין מלא/ בשיפון?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:41 pm

לא ממליצה להמיר את כל הכמות אלא 50% ממנה ולהוסיף מעט נוזלים לבצק

Reply
מירה מאי 1, 2022 at 9:09 pm

באיזנ מדף שמים את ההמגש תודה

Reply
קרן אגם מאי 2, 2022 at 8:48 am

אפשר באמצע או בשלישי עליון

Reply
דניאלי אמירה מרץ 10, 2024 at 6:17 pm

לאפות בטורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2024 at 4:39 pm

חום עליון תחתון לא בטורבו

Reply
שמעון קינן יוני 9, 2024 at 10:39 pm

הייי. ערב טוב. הכנתי את הפיתוץ ויצא מדהיםםם. השבוע קניתי טאבון גדוך ורציתי לשאול אם יש לך בבקשה מתכון ללאפות בטבון תודה בלי שום קשר

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:32 am

אפשר פשוט לאפות
בטאבון

Reply
Ilana Fishman מאי 8, 2019 at 9:26 am

נראה סוף!!! חייבת לנסות.
האם אפשר בטורבו כמה תבניות יחד?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 10:18 am

פחות מתאים בטורבו

Reply
אדוה דצמבר 10, 2019 at 1:39 pm

היי קרן,
לא לאפות בטורבו את הפיתות? אלא ב'למטה למעלה' רגיל?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2019 at 9:10 pm

לא בטורבו

Reply
מרב אפריל 29, 2020 at 7:53 pm

דווקא שמתי בטורבו ויצא מעולה..
למה לכתחילה המלצת שלא?

קרן אגם אפריל 29, 2020 at 8:16 pm

כי בהרבה תנורים זה לא עובד נספיק טוב וגם מאוד מייבש
לא עובדת עם טורבו בכלל

יפעת אפריל 27, 2020 at 9:58 pm

אבאלה ואמאלה איזה פיתות יצאו לי
אין עלייך

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 10:04 pm

איזה כייף יפעתוש

Reply
נוגה ניניו דצמבר 10, 2021 at 5:21 pm

מה הכוונה לסןכר חום?
יש לי סוכר חום דמררה קלאסי, זה מתאים?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2021 at 5:28 pm

כן

Reply
מירב מ. ינואר 27, 2022 at 3:54 pm

אני רוצה להכין פיתות מיני, מה הגודל שיצא עם 117 גר?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2022 at 7:52 pm

מיני אני ממליצה 50 גר לכדור

Reply
אלונה פברואר 3, 2022 at 7:56 am

יצא טעים, אבל כשפותחים אותה אחרי צינון, כמובן, צד אחד היה ממש דק כמו דף והצד השני בשרי ממש. למה?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2022 at 1:14 pm

עניין של רידוד וחום תנור, נסי לרדד פחות

Reply
שלומית מאי 8, 2019 at 4:44 pm

נראה נפלא.אני רוצה להכין מחצי קילו קמח? אז לחתוך את הכמויות שבמתכון לחצי?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 4:48 pm

בדיוק

Reply
דקלה מאי 2, 2024 at 9:00 pm

יצאו נפלא אבל ממש לבנות ולא כמו אצלך עם גוון חום יפה. למה זה?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:36 am

זה כנראה עניין של חום תנור או סוג קמח
או שהורדת בכמות סוכר או מלח?

Reply
מרב מאי 12, 2019 at 2:52 pm

אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן

Reply
קרן אגם מאי 12, 2019 at 10:02 pm

אין לי נסיון עם קמח ללא גלוטן כלל כך שקשה לי להמליץ

Reply
מיכל מאי 8, 2019 at 5:35 pm

היי, נראה מושלם!
האם ניתן להכין את הסצק ולתת לו תפיחה במקרר עד לאפייה מחר?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 8:27 pm

כן אין בעיה

Reply
דן ינואר 25, 2021 at 10:57 pm

הכנתי אחרי לילה במקרר – התוצאה הסופית היתה סבבה, אבל התהליך קצת מוזר:

אחרי המקרר בחרתי ללוש פעם שניה ולתת לו שוב לתפוח (ולהתחמם) שעה. הבצק היה ממש תפוח כשהוצאתי מהמקרר, לא חיכיתי שיתחמם לפני שהתחלתי ללוש, ודי כיווצתי אותו חזרה… הוא תפח בחזרה, אבל לא לאותם מימדים.

פעם הבאה: אם כבר נתתי לו לילה במקרר, יש בכלל צורך בלישה נוספת? ואם כן, ללוש ישר, או לחכות קודם שיתחמם?

שוב, התוצאה הסופית היתה בכל זאת טובה סהכ…

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 11:29 pm

לא הבנתי למה ללוש שוב אחרי התפחה

Reply
זהר מאי 9, 2019 at 8:30 pm

הכנתי הבוקר ויצא מדהים! תודה רבה על מתכון מושלם 🙂

Reply
קרן אגם מאי 9, 2019 at 8:44 pm

שמחה לשמוע זהר תודה

Reply
טל מימוני דצמבר 19, 2021 at 1:42 pm

בסיר פיתות על הדז יוצא מוווש!!

Reply
מורן אוקטובר 8, 2022 at 8:42 am

היי קרן, יש לי קמח לחם של הטחנות, יכול לעבוד פה או שפחות מתאים?

Reply
כרמלה אוגוסט 16, 2019 at 6:25 am

הי קרן,
הכנתי היום ויצאו טעימות מאד. שני הצדדים של הפיתה יצאו צד אחד שמן ויפה, והשני דק כמו נייר. יש לך אולי מושג למה זה קרה? אני חושבת שאולי הבצק היה יבש מידי, הקמח פה נראה לי יותר יבש מהקמח בארץ, וכנראה שהייתי צריכה להוסיף קצת יותר מים. בכל מיקרה, הן טעימות ויפות, והשכנות האמריקאיות שלי התלהבו מהפיתות השמנות, ובקשו שיעור בהכנת פיתות.
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2019 at 6:42 am

תודה כרמלה
כן, להבא אם את מרגישה שהבצק צריך יותר נוזלים אל תפחדי להוסיף

Reply
דנה נובמבר 2, 2019 at 3:53 pm

היי קרן, גם האפייה עצמה של הפיתות נעשית על התבנית כאשר היא הפוכה?…
תודה! 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2019 at 5:05 pm

בדיוק

Reply
דנה נובמבר 3, 2019 at 9:10 pm

תודה! אשמח לשמוע על זה עוד קצת 🙂

קרן אגם נובמבר 4, 2019 at 6:56 am

התבנית ההפוכה היא בעצם גירסה ביתית לאבן שמוט, וכך הפיתה מקבלת חום מלמעלה וגם מלמטה (התבנית חמה במקסימום שלה)
הופכים את התבנית כי זו הדרך הכי נוחה להניח עליה את הפיתות וגם השטח העליון ללא שוליים עוזר לפיתות להיאפות באופן אחיד מלמעלה ללא הפרעה
מקוה שהסברתי טוב

שני אפריל 29, 2020 at 6:42 pm

היי קרן, הפיתוח יצאו מעולות!!
טעימות ויפות!!
איפה כדאי לשמור אותן, במקרר או בחוץ?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:32 pm

אם כבר אז להקפיא

אדוה דצמבר 10, 2019 at 2:35 pm

גם לי יצא ככה… אשמח לשמוע למה…

Reply
לורי אפריל 24, 2020 at 8:51 am

היי! האם אפשרי להכין את הפיתות עם מיקסר ידני / לישה ידנית?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 9:39 am

מיקסר ידני לא, לישה ידנית של 10-12 דקות רצופות עד שהבצק חלק וגמיש.

Reply
Noam מאי 1, 2020 at 7:40 am

היי קרן, למה אי אפשר להכין עם מיקסר ידני?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 9:52 am

מיקסר ידני לא לש מספיק טוב בצק
עדיף ידיים

רותם חזן אפריל 26, 2020 at 1:04 pm

היי נראה מעולה.. רציתי לדעת אם גם בזמן שהפיתות התנור זה עדיין צריך להיות ב250 מעלות?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 1:07 pm

כל הזמן טמפרטורה לא משתנה

Reply
אתי אוקטובר 2, 2020 at 11:28 pm

מה עוד אפשר להכין מבצק פיתות?

Reply
רמי אוקטובר 28, 2020 at 8:01 am

אני שואל את אותה שאלה בכל פורום ועוד לא מצאתי מישהו שיענה תשובה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2020 at 8:34 am

האם הכוונה לשאלה מה עוד אפשר להכין מבצק פיתות? בהחלט אפשר להכין חלה או לחמניות, בייגלה ירושלמי או כל בייגלה
פוקאצה או פיצה וכו…

Reply
רמי אוקטובר 28, 2020 at 8:38 am

לא
השאלה היא למה הפיתות יוצאות עבות מאד בצד אחד חדשות בשני. אני כבר איפה שנה ועוד לא פיצחתי את זה

Reply
רמי אוקטובר 28, 2020 at 8:39 am

ודקות מאד בצד שני

קרן אגם אוקטובר 29, 2020 at 9:43 am

גם אני לא
אני מניחה שזה קשור לאופן הרידוד אבל לצערי אין לי תשובה ממשית בנושא

ליאת מרץ 29, 2020 at 4:03 pm

היי קרן הכנתי היום והן יצאו ממש מתפרקות, יכול להיות שזה כי הן היו גדולות מידי? באיזה גודל מומלץ להכין את הפיתות?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 8:05 pm

הי ליאת
לא חושבת שזה קשור
יש מצב שלא היו מספיק נוזלים בבצק

Reply
טלי אפריל 28, 2020 at 9:35 pm

היי!
כתבת דלא להכין בטורבו. האם לאפות בחום מלעמעלה ולמטה או בגריל? באיזה גובה בתנור את שמה את התבנית? אמצע/ חלק עליון/ חלק תחתון?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:35 pm

חום עליון תחתון
פיתות אופה שליש עליון

Reply
Yamit אפריל 3, 2020 at 8:55 am

היי, האם אפשר להקפיא חלק מכדורי הבצק לאחר שתפחו שוב ולהכין מהם פיתות אח"כ?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 9:20 am

כן אפשר

Reply
נוגה מאי 3, 2022 at 2:19 pm

הי קרן,
אני קוראת כאן בתגובות שאת ממליצה לאפות בשליש העליון של התנור, פעם ראשונה שאני שומעת על זה בדר"כ קראתי שממליצים לאפות הכי נמוך בדומה לאבן שמוט, אשמח לדעת מה הסיבה שאת ממליצה לאפות בשליש העליון.
תודה

Reply
שגיא אפריל 10, 2020 at 2:13 pm

לנו עזר מאד לרכות הפיתות ולניפוח אחיד: לשים כלי פיירקס עם מים על רשת של התנור מתחת לתבנית ההפוכה, בתחילת חימום התנור. להשאיר את זה שם – האדים עשו פלאות.

Reply
ריקי סאץ אפריל 22, 2020 at 1:48 pm

קרן את אלופה נהנית מהמתכונים שלך, לצערי הפתות לא התנפחו לי ויצאו יבשות מה הסיבה לדעתך?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 4:41 pm

חום תנור לא מספיק גבוה
ראית את הסטורי שלי היום ? יש הדרכה מדוייקת

Reply
עדיאל אפריל 23, 2020 at 11:23 am

התנור שלי עד 240 זה קריטי?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 11:57 am

לא, רק לחמם ממש ממש טוב ולשים תבנית אפייה הפוכה שתתחמם ממש טוב

Reply
ויוי אפריל 23, 2020 at 10:48 pm

היי❤️ יש אפשרות להמיר בקמח שיפון מלא?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 11:00 pm

אני לא חושבת שזה ייתן תוצאה טובה זה קמח מאוד כבד… נסי 50%-50%

Reply
הדס דצמבר 23, 2021 at 8:14 am

היי קרן!
הכנתי היום והבצק יצא לי ממש ממש דביק, גם אחרי לישה ידנית של 10 דקות. הוספתי קצת קמח, אבל עדיין דביק מאוד (לא רציתי להוסיף יותר מדי כדי שלא יתייבש). עכשיו אני מחכה להתפחה ואז אראה אולי יש שיפור.

Reply
קרן אגם דצמבר 23, 2021 at 9:08 am

בצק דביק מניב מאפים רכים עסיסיים ומושלמים 🙂

Reply
לימור אפריל 23, 2020 at 11:05 pm

היי, נראה מתכון נפלא. אם אין לי וו לישה, האם לדעתך יעבוד טוב בלישה ידנית? תודה!!

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 11:06 pm

הי לימור, לישה ידנית אפשרית אבל היא חייבת להיות לפחות 10-12 דקות לישה רצופה כדי להגיע למרקם של בצק חלק וגמיש. בהצלחה

Reply
ריטה אפריל 23, 2020 at 11:24 pm

יש אפשרות להשתמש במשהו חוץ מסוכר חום?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 11:30 pm

סוכר לבן

Reply
חמי אפריל 25, 2020 at 3:18 am

האם אפשר לאפות אותם במחבת ??

Reply
אילנחת אפריל 28, 2020 at 9:46 pm

היי קרן הכנתי היום תפיתות,הבצק היה מדנים עד שלב האפייה,חיממתי תתנור 15 דקות קודם על 250,וחיממתי תבנית,אבלמשום מה הפיתות לא נפתחו,מה לא עשיתי נכון? האם לשים תתבנית באמצע התנור או הכי למעלה,הם התייבשו לי.חייבת לנסות שוב.תודה על המתכון

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 6:38 am

לדעתי התנור לא היה מספיק חם

Reply
טניה אפריל 25, 2020 at 4:56 pm

קרן מה שלומך
עשיתי את הפיתות היום ויצאו מאוד טעימות.
מה שקרה זה שלא התנפחו על מנת שיצא כיס בתוכן.
מה יכולה להיות הסיבה לדעתך ?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 6:45 pm

יש כמה סיבות אפשריות
או שהתנור לא היה מספיק חם
או שהתבנית לא היתה מספיק חמה
או שהפיתות רודדו דק מדי

Reply
אילנית אפריל 29, 2020 at 1:57 pm

זהו נראה לי שהתנור לא היה חם מספיק ובטוח הן רודגו יותר מידי,הבנתי את זה מהתגובות הקודמות פה למעלה.תודה על המתכונים והסרטונים,הכל נראה מעולה

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 3:02 pm

תודה אילנית

Reply
racheli אפריל 25, 2020 at 6:38 pm

היי, הכנתי את הפיתות, יצאו מאוד טעימות, נפתח הכיס אבל משום מה סדוקות ולא חלקות.
איך ניתן לשפר לפעם הבאה?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 6:43 pm

יש מצב שזה נוזלים שהיו קצת חסרים לבצק

Reply
רוני אפריל 29, 2020 at 12:08 pm

היי קרן, האם ניתן להכין עם חלק מהבצק גם לחמניות או חלות?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 12:11 pm

כן בטח אין בעיה

Reply
דניאל אפריל 26, 2020 at 11:01 pm

הי,
נעים להכיר!
שאלה של מתחילים…אם זמני ההתפחה ארוכים מאילו שציינת, זה בעייתי?
נניח מתפיחה בבוקר ובסוף אופה רק בערב, זה בסדר?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:39 pm

רק אם את מכניסה את הבצק למקרר להתפחה איטית

Reply
מאיה אפריל 27, 2020 at 3:25 pm

תודה על המתכון.
האם אפשר לתת לבצק לנוח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 3:38 pm

בטח

Reply
אורן אפריל 27, 2020 at 3:45 pm

אם אין לי שמרים יבשים רק שמרית מה ההמרה?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:37 pm

כף שמרים יבשים=25 גר׳ שמרים טריים

Reply
נעמה אפריל 27, 2020 at 11:17 pm

היי קרן,
התנור שלי מגיע רק עד 225 מעלות בערך, זה יכול להיות בסדר או שעדיף לוותר?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 8:19 am

לא לוותר, להקפיד על תבנית הפוכה בתנור ולחמם אותה 40 דק

Reply
גל אפריל 28, 2020 at 1:06 am

הי קרן,
האם אפשר להשתמש בשימרית במקום שמרים יבשים ובאיזו כמות?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 8:19 am

בטח
2 כפות שמרים יבשים שווה ל 50 גר טריים

Reply
יפעת אפריל 10, 2021 at 1:33 am

היי קרן,
סוכר חום – זה דמררה או סוכר חום כהה?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2021 at 8:03 am

דמררה

Reply
Nava Queroub אפריל 28, 2020 at 3:15 am

היי, אפשר להכין עם כוסמין 70%? וסילאן במקום סוכר? האם צריך בשביל זה לשנות עוד משהו במתכון?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 8:18 am

אפשר סילאן
אפשק קמח מלא
צריך לדעת לעבוד איתו
יותר נוזלים (סביב 1/3 כוס לקילו)
וזמני התפחה קצת יותר ארוכים
ולקחת בחשבון שיש מצב שהן ייצאו מעט דחוסות ופחות מתנפחות אולי

Reply
שני אפריל 29, 2020 at 6:43 pm

היי קרן, הפיתוח יצאו מעולות!!
טעימות ויפות!!
איפה כדאי לשמור אותן, במקרר או בחוץ?

Reply
אדוה אפריל 28, 2020 at 10:32 am

היי, צריך לשים נייר אפייה או קמח על האבן? בנוסף, האם אפשר להכניס את הפיתות ישירות לתנור במקום להוציא את האבן מהתנור?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 11:09 am

אני מניחה נייר אפייה, לא הבנתי מה הכוונה בלי להוציא את האבן, כדי להניח עליה את הפיתות? אין שום בעיה אם זה נח לך

Reply
שילת אפריל 28, 2020 at 2:48 pm

היי, אם אני רוצה להכין את הבצק היום ולהכין את הפיתות עצמי מחר, מה לעשות? להכין את הבצק ולתת לו לתפוח במקרר עד מחר ואז מתי שאני רוצה להכין להוציא ולהכין את הכדורים ולהמשיך במתכון כרגיל, או בדרך אחרת?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 3:18 pm

הבנת בול !

Reply
דינה שרון אפריל 28, 2020 at 1:30 pm

היי קרן אפשר לאפות את הפיתות במחבת חשמלית של פעם אם כן לשים פשוט בתחתית . ובתנור איפה את שמה את התבנית החמה באמצע ובחלק התחתון ? ועוד שאלה קטנה כל הלחמים והלחמניות את אופה לא בטורבו בחום עליון ותחתון ?
תודה על התשובות
דינה ❤️

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 3:22 pm

אני מניחה שאפשר במחבת לא ניסיתי
בתנור תבנית באמצע
אני לא אופה בטורבו

Reply
דפנה אמיר אפריל 28, 2020 at 2:09 pm

היי קרן עשיתי את הפיתות ויצאו מדהימות ונפוחות באיזה שלב מקפאים אותן ?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 3:18 pm

כשהן ממש טריות טיפה אחרי צינון

Reply
מורן אפריל 29, 2020 at 8:05 am

היי קרן, הכנתי את הפיתות שיצאו טעימות להפליא. והבצק היה מושלם רק שצד אחד יצא ממש דק, יש לך מושג מה הסיבה?
דבר שני רציתי לדעת באיזה מיקום בתנור שמת את התבנית ועל איזה פונקציה? האם על אפייה רגילה?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 8:32 am

הי, זה משהו שאני מנסה לפצח ולהבין עדיין, ואחת הסיבות לדעתי זה רידוד דק מדי
ממליצה לרדד פחות ולייצר עיגולי בצק קצת שמנמנים ואז הפיתה יוצאת אמנם טיפה קטנה יותר אבל עבה יותר

Reply
לימור אפריל 29, 2020 at 3:24 pm

היי קרן,
אחרי עצתך לחמם את התנור שוב בין לבין נגלות, עשיתי זאת והעלתי את המגש לגבוה יותר בתוך התנור וזה עבד נפלא והתנפח!! תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 5:47 pm

יששששששש! תודה שעדכנת אותי

Reply
ליאור אפריל 29, 2020 at 1:22 pm

היי קרן,
השתמשתי בחצי הכמות ולשתי ידנית 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
האם את יודעת מדוע לא תפח הבצק?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:34 pm

משהו השתבש לו אולי השמרים לא בתוקף?

Reply
לימור אפריל 29, 2020 at 2:35 pm

היי קרן,
הכנתי את מתכון הפיתות, הנגלה הראשונה תפחה יפה בתנור, אבל הנגלות הבאות לא כל כך תפחו בתנור, האם יש לך הצעה? תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 3:00 pm

אני חושבת שזה בגלל שחום התנור יורד אחרי הנגלה הראשונה כשפותחים וסוגרים אותו, רצוי לתת לו להתחמם שוב לפני שמכניסים כל נגלה
אוסיך גם במתכון זה משהו שבהחלט למדתי מהתגובות לאחרונה

Reply
ציפי אפריל 29, 2020 at 10:42 pm

הפיתות יצאו מעולה. לא מסובך להכין וכל כך טעים ונפתחו ממש כמו פיתות רגילות. תודה רבה וחג עצמאות שמח 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 11:10 pm

תודה ציפי

Reply
ליאת אפריל 29, 2020 at 5:40 pm

הן טפחו לי ויצאו ממש טעימות אבל למדתי פעם הבאה שאולי כדאי לי לרדד טיפה פחות והן יצאו לי ממש לבנות ולא שזופות כמו שלך.. מחשבות?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 5:46 pm

אולי חום התנור שלך, תגבירי אותו או שתחליפי סוג קמח

Reply
תללל אפריל 29, 2020 at 6:17 pm

האם לאפות בלי טורבו?

Reply
רותי אפריל 30, 2020 at 5:55 am

זו כבר שנה שנייה ברציפות שאני מכינה את הפיתות האלה ביום העצמאות כדי להרגיש קצת בארץ בארה"ב והן פשוט חלום!! תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2020 at 7:40 am

איך זה משמח רותי ! תודהה

Reply
מורן אוקטובר 8, 2022 at 8:46 am

היי קרן
האם אפשר להשתמש בקמח לחם של הטחנות? או שפחו. מתאים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2022 at 9:00 am

ברור שאפשר ורצוי

Reply
ענבל מאי 3, 2020 at 12:50 am

היי קרן, מתכון מושלם! טרפו את הפיתות, הכנתי ביום העצמאות עם פלאפל וחומוס בית היה אליפות. תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 6:40 am

שמחה בשבילך ענבל תודה

Reply
פרידה מאי 5, 2020 at 3:02 pm

הכנתי את הפיתות בדיוק לפי המתכון, יצאו מעולה. התאהבתי במתכונים שלך.

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 3:46 pm

תודה!

Reply
ימית שפר יוני 17, 2020 at 9:01 am

היי קרן, האם אני יכולה להכין חצי מהכמות? 15 פיתות זה כמות גדולה מידיי 🙂 תודה

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:10 am

בטח

Reply
נועה אוקטובר 4, 2020 at 2:42 am

היי קרן,
סוכר חום דחוס זה בסדר? רו עדיף להמיר לסוכר לבן באותה כמות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2020 at 7:06 am

לבן בלבד

Reply
Yasmin יולי 1, 2020 at 11:32 am

היי קרן האם ניתן לאפות בטאבון?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 11:29 pm

ברוררררר!

Reply
תהילה אוקטובר 3, 2020 at 10:36 pm

היי קרן,
יש לי אבן אפייה, איפה את ממליצה לשים בתנור? עדיין בשליש העליון? כלומר להניח את האבן אפייה על התבנית של התנור בשליש העליון

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 11:20 pm

את יכולה להניח את האבן כל רשת התנור באמצע

Reply
תהילה אוקטובר 3, 2020 at 11:23 pm

תודה ועוד שאלה, אם אני רוצה פיתות יותר עבות , בשרניות, אפשר לעשות פחות כדורים? או שזה לא יאפה טוב

איריס אוקטובר 31, 2020 at 9:35 am

הכנתי עכשיו מקמח כפרי יצא מדהים

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 2:51 pm

איזה כייף לשמוע

Reply
עינת נובמבר 18, 2020 at 11:05 am

בפעם הראשונה הכנתי מחצית קמח מלא ומחצית קמח לבן.יצא סבבה. היום יצא מעולה- מחצית קמח שיפון מלא ומחצית קמח פוקצ'ה. המון תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2020 at 1:26 pm

נשמע מעולה תודה

Reply
מירב ינואר 1, 2021 at 1:40 pm

הם טעימות מאוד אבל לא נפתחו באמצע, גם בתנור לא התנפחו…
מה עשיתי לא בסדר?

Reply
אלון ינואר 23, 2021 at 11:50 am

אם אני מכין עם קחמ כוסמין, כל הכמויות של השמרים השמן מים מלח נשארות זהות ?

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 4:37 pm

לא ציינת אם אתה משתמש בכוסמים לבן או מלא… בלבן אין שינוי , במלא יש צורך ביותר נוזלים תלוי קמח… לא ממליצה להכין אותן 100% קמח מלא

Reply
שחר ינואר 28, 2021 at 7:46 pm

היי קרן,
אני מתכוון להכין עם חצי כוסמין מלא חצי קמח לבן, חצי כמות, כמה מים להוסיף בערך? מה בעצם מרקם הבצק שנרצה לקבל בסוף הלישה?

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2021 at 8:59 pm

בסיום לישה בצק אך וגמיש שלא סובל מיובש
להמרת מחצית הכמות לקמח מלא אני ממליצה להוסיף עוד כמה כפות מים עד שהבצק מגיע למרקם הרצוי
בהצלחה

Reply
שחר ינואר 28, 2021 at 7:47 pm

היי קרן,
אני מתכוון להכין עם חצי כוסמין מלא חצי קמח לבן, כמה מים להוסיף בערך על הכמות שציינת? מה בעצם מרקם הבצק שנרצה לקבל בסוף הלישה?

Reply
דוד זהר פברואר 20, 2021 at 9:39 pm

שלום קרן,
תודה על כל מה שאת עושה לחובבי המטבח..
האם יש מתבונים שבהם את משתמשת בוו הלישה שמגיע עם המיקסר של דאבו?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2021 at 9:01 am

אתה מתכוון למערוך?

Reply
עמית אביטבול פברואר 22, 2021 at 7:57 pm

היי קרן, האם יש אפשרות לשמור את הבצק במקרר (של 0 מעלות) למשך לילה? להוציא לאפות בבוקר?

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2021 at 7:48 am

לא מומלץ לאפות פיתות מבצק קר, אפשר להכין את הבצק לילה מראש, להביא חזרה לטמפרטות החדר הכין עיגולים להתפיח ולאפות

Reply
שיר יולי 18, 2021 at 6:51 pm

היי, הפיתות ייצאות ממש טעימות והמתכוו מדהים..רק שצד אחד של הפיתה יוצא עבה וצד אחד דק מידי…מדוע? איך אפשר למנוע את זה?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 10:10 pm

בעיקר עניין של רידוד וחום תנור

Reply
עופר אוגוסט 17, 2021 at 11:24 am

לנושא הצד הדק והצד העבה שעלה כאן מספר פעמים –
ההבדל נוצר לדעתי מהבדלי הטמפרטורה בין שני צידי הפיתה בתנור, עד לשלב ההתנפחות. בשלב זה כבר הפיתה "התחלקה" לצד עבה ולצד דק, ולכן ההיפוך רק משחים אותה, אבל אינו מפצה על הבדל העובי הראשוני.

על תבנית הפוכה, אבן שמוט, ומה לא – לעולם הטמפרטורה שהבצק חווה משני צדדיו תהיה שונה. בצד החם יותר המים שבבצק מייצרים בועות שיוצרים "כיסים" אווריריים, ואילו בצד השני, פחות אוויר ייכלא בבצק והוא יצא דק ופחות אוורירי.
את אותו המתכון (כאן, או ממקומות אחרים שאינם שונים מהותית) עשיתי שנים בתנור. יצא טעים מאוד, ובד"כ יצא באמת א-סימטרי. היו גם מקרים שהכפיתות לא התנפחו לכיס. בין שברידוד לבצק דק, ובין שברידוד עדיו באצבעות לעיגולים עבים יותר.

לפני כשנה רכשתי תנור לפיצות, ואת אותו המתכון העברתי לאפייה בתנור הזה. כאן כבר מדובר על מכת חום של 500 מעלות. במקרה זה, גם אם יש הבדל טמפ מסויים בין האבן בתחתית לחלל הטאבון העליון, הבדל הזה זניח יחסית לטמפרטורה הגבוהה מאוד של הטאבון.
הפיתות מוכנות בתוך פחות מדקה. אין צורך להפוך צד, והפיתות יוצאות אחידות בעוביין משני הצדדים.

אם מקודם המתכון הוציא פיתות טובות מאוד, בטאבון הן יוצאות מעולות שבמעולות. כנראה שמכת החום מוציאה יותר מתיקות מן הסוכרים שבבצק. ממליץ לנסות למי שיש לו תנור פיצות זמין המגיע לטמפרטורות גבוהות.

Reply
שני ספטמבר 19, 2021 at 9:58 pm

המון תודה על מתכונים נהדרים!
אפשר לשים את הבצק להתפחה ארוכה במקרר כמו שעושים עם בצק פיצה למרקם אוורירי יותר? זה יעבוד פה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 11:03 pm

זה לא ככ ישנה

Reply
מירב מויגר ינואר 29, 2022 at 6:22 pm

וואו הפיתות יצאו מדהים!! איך נהניתי! תודה על המתכון ♥️

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2022 at 9:22 pm

תודה מירב

Reply
מיטל מאי 2, 2022 at 11:15 am

הי קרן,

תודה על המתכון! האם יש אפשרות להכין את הפיתות בנינג'ה גריל במקום בתנור?

Reply
מיטל מאי 2, 2022 at 12:24 pm

הי קרן, האם יש אפשרות לאפות את הפיצות בנינג'ה גריל?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2022 at 4:01 pm

מניחה שללא בעיה

Reply
מיכל מאי 7, 2022 at 2:35 pm

היי, הפיתות יצאו מעולות, אבל הצד התחתון שלהן סדוק…. כך שאי אפשר למשל לשים בפנים פלאפל….איך אפשר למנוע את זה?
תודה

Reply
שי מאי 2, 2022 at 5:46 pm

היי קרן רציתי לשאול האם אפשר לקבל את הכמויות של הרכיבים בגרמים ? אני פשוט עובדת עם משקל.

בנוסף רציתי לדעת האם ניתן לאפות על משטח נירוסטה את הפיתות שמשמש כמו אבן פיצה ?

והאם אפשר לעשות שימוש בקמח לחם או פיתה עשירים בגלוטן ?

Reply
Annemarie ינואר 4, 2024 at 10:26 am

הי קרן,
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים שלך! כל-כך כיף להכין לבעלי הישראלי הרגשה של בית בחול 🙂
הפיתות שלי יוצאים עם טעם טוב אבל הכיס לא יוצא באמצע אלא יוצא כיס מאוד דק בלמלא (upper side) של הפיתה. מה אפשר לעשות אחרת?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2024 at 4:29 pm

נסי להתפיח מעט את הפיתות לאחר רידוד אולי זה יעזור

Reply
מאור מאי 6, 2024 at 8:32 pm

לא מצליח לרדד את הבצק של הםיתה לעיגול.. תמיד יוצא לי צורה מעוותת.
למישהו יש טיפ מה עושים?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2024 at 9:51 am

ברגע שהבצק תופח כעיגולים
אז עצם העיגול ברגע שמשטחים נשארת הצורה
או שתתחיל לרדד וכל פעם תסובב ממש מעט את הבצק לפני כל רידוד ממש כמה מילימטרים ימינה בסיבוב ורידוד תוך כדי
מניחה שיש סרטונים ביוטיוב שיעזרו

Reply
אלה מאי 11, 2024 at 7:03 pm

היי קרן יקרה,
האם ניתן להכין ולאפות בטאבון.

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:26 pm

כן בטח

Reply
שירה יוני 7, 2024 at 4:02 pm

הי יקרה,
מודה לך על המתכון, ממש עכשיו זה יצא מהתנור , ונראה טוווב ועושה חיוך!
הכנתי לכבוד שבת, אז תודה על ההסבר הברור והמדויק

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:35 am

תודה שירה

Reply

Leave a Comment