מה אתם הכי אוהבים בפיתה שלכם?
אני הכנתי רשימה של מה שאני הכי אוהבת להכניס לתוך פיתה לפי סדר העדיפויות שלי:
טוסט פיתה, פיתה עם ממרח שוקולד, פלאפל בפיתה, שווארמה, סביח, פיתה עם מיונז פסטרמה ומלפפון חמוץ.
השבוע הכנתי פיתות בבית וניסיתי אותן עם מלא דברים בפנים, תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שכשכותבים
פיתה בגוגל מיד מופיע שהערך הקלורי שלה הוא 275 קלוריות.
למה להרוס?
לקראת יום העצמאות ולכל אלו שמארחים בבית ואפילו יכולים להוציא את הפיתות חמות מהתנור
ולעשות רושם על האורחים, מתכון מעולה לפיתות, שמכינים ממש בקלות.
אני מבטיחה לכם שיהיו מלא קריאות וואו כשהן ייצאו מהתנור יפות חמות וטעימות.
אני השתמשתי בקמח כפרי, אבל קמח לבן רגיל יהיה מצוין.
כמה הערות שלי בעקבות הערות שלכם ותובנות:
-התנור חייב להיות מאוד חם וכן התבנית שבתוכו (הסבר במתכון עצמו), לכן כשפותחים אותו
כדי להוציא נגלה של פיתות ולהכניס נוספת יש לתת לו רגע להתחמם שוב, כי הוא מאבד חום בעצם
פתיחת הדלת שלו.
-את הפיתות חשוב לרדד אבל לא דק מדי כדי שלא ייקרעו או שרק צד אחד שלהם יתנפח.
פיתות ביתיות בתנור/ כ- 15 פיתות
מצרכים למתכון:
קילו קמח כפרי או קמח לבן רגיל
1.5 כפות שמרים יבשים
כף גדושה מלח דק
2 כפות סוכר חום
3 כפות שמן זית
2.5-3 (600 מ״ל) כוסות מי ברז (אפשר חמימים)
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.
מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית
מוסיפים סוכר, שמן זית, מלח ולבסוף את המים, לאט לאט עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הקערה
לשים כ 10 דקות, מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומניחים להתפחה כשעה-שעה וחצי עד שהבצק
מכפיל את נפחו.
מוציאים אויר מהבצק ומחלקים ל 15 כדורים שווים, אצלי כל כדור שקל 117 גר'.
מניחים את כדורי הבצק על מגש גדול או משטח מקומח, ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של רבע שעה.
מחממים תנור ל 250 מעלות ומכניסים פנימה תבנית אפייה הפוכה, כלומר עם הפנים כלפני מטה.
תפקיד התבנית הוא לדמות אבן אפייה, שמגיעה לטמפרטורות מאוד גבוהות בתנור, ובזכותה הפיתות
ייתנפחו.
כשהתנור חם חם, מרדדים 4 כדורי בצק לעיגולים דקים, אבל לא מדי.
מוציאים את התבנית החמה מהתנור בזהירות, מניחים עליה נייר אפייה ומניחים את
עיגולי הבצק המרודדים על תבנית האפייה.
אופים כ 3-4 דקות עד שהפיתות מתנפחות, הופכים ואופים עוד דקה שתיים ומוציאים.
שימו לב שזמני האפייה משתנים מתנור לתנור וייתכן שאצלכם זה ייקח פחות/יותר זמן.
מניחים את הפיתות להצטנן כשהן מכוסות במגבת, הן חייבות להיות מכוסות כל הזמן כי כל
טיפת אויר מייבשת אותן וחבל, הן מתרככות לאחר צינון, והן במיטבן ביום בו אופים אותן.
חג עצמאות שמח!
**ניתן להמיר 50% בקמח מלא או קמח כוסמין מלא או להמיר 100% לקמח כוסמין לבן
**הפיתות מתרככות לאחר צינון מלא, ואפשר להקפיא עשהן עטופות היטב.
184 Comments
וואי… פשוט… הלכתי להכין… יש אפשרויות אחרות מהקמחים שרשמת?
אני אוסיף גם במתכון, את יכולה להמיר חצי חצי בקמח מלא או כוסמין מלא או להכין 100% כוסמין לבן
האם ניתן להניח על אבן פיצה?
בטח!
רצוי
הכוונה האם ניתן להניח את הפיתות ישירות על האבן.
בהחלט, ואני חושבת שעל אבן זמן האפיה מתקצר והייתי בודקת כבר אחרי דקה
אפשרי במקום תבנית הפוכה להניח אבן שמוט?
ברור!
אפשר להחליף את הכל בקמח כוסמין מלא/ בשיפון?
לא ממליצה להמיר את כל הכמות אלא 50% ממנה ולהוסיף מעט נוזלים לבצק
באיזנ מדף שמים את ההמגש תודה
אפשר באמצע או בשלישי עליון
לאפות בטורבו או רגיל?
חום עליון תחתון לא בטורבו
הייי. ערב טוב. הכנתי את הפיתוץ ויצא מדהיםםם. השבוע קניתי טאבון גדוך ורציתי לשאול אם יש לך בבקשה מתכון ללאפות בטבון תודה בלי שום קשר
אפשר פשוט לאפות
בטאבון
נראה סוף!!! חייבת לנסות.
האם אפשר בטורבו כמה תבניות יחד?
פחות מתאים בטורבו
היי קרן,
לא לאפות בטורבו את הפיתות? אלא ב'למטה למעלה' רגיל?
לא בטורבו
דווקא שמתי בטורבו ויצא מעולה..
למה לכתחילה המלצת שלא?
כי בהרבה תנורים זה לא עובד נספיק טוב וגם מאוד מייבש
לא עובדת עם טורבו בכלל
אבאלה ואמאלה איזה פיתות יצאו לי
אין עלייך
איזה כייף יפעתוש
מה הכוונה לסןכר חום?
יש לי סוכר חום דמררה קלאסי, זה מתאים?
כן
אני רוצה להכין פיתות מיני, מה הגודל שיצא עם 117 גר?
מיני אני ממליצה 50 גר לכדור
יצא טעים, אבל כשפותחים אותה אחרי צינון, כמובן, צד אחד היה ממש דק כמו דף והצד השני בשרי ממש. למה?
עניין של רידוד וחום תנור, נסי לרדד פחות
נראה נפלא.אני רוצה להכין מחצי קילו קמח? אז לחתוך את הכמויות שבמתכון לחצי?
בדיוק
יצאו נפלא אבל ממש לבנות ולא כמו אצלך עם גוון חום יפה. למה זה?
זה כנראה עניין של חום תנור או סוג קמח
או שהורדת בכמות סוכר או מלח?
אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן
אין לי נסיון עם קמח ללא גלוטן כלל כך שקשה לי להמליץ
היי, נראה מושלם!
האם ניתן להכין את הסצק ולתת לו תפיחה במקרר עד לאפייה מחר?
כן אין בעיה
הכנתי אחרי לילה במקרר – התוצאה הסופית היתה סבבה, אבל התהליך קצת מוזר:
אחרי המקרר בחרתי ללוש פעם שניה ולתת לו שוב לתפוח (ולהתחמם) שעה. הבצק היה ממש תפוח כשהוצאתי מהמקרר, לא חיכיתי שיתחמם לפני שהתחלתי ללוש, ודי כיווצתי אותו חזרה… הוא תפח בחזרה, אבל לא לאותם מימדים.
פעם הבאה: אם כבר נתתי לו לילה במקרר, יש בכלל צורך בלישה נוספת? ואם כן, ללוש ישר, או לחכות קודם שיתחמם?
שוב, התוצאה הסופית היתה בכל זאת טובה סהכ…
לא הבנתי למה ללוש שוב אחרי התפחה
הכנתי הבוקר ויצא מדהים! תודה רבה על מתכון מושלם 🙂
שמחה לשמוע זהר תודה
בסיר פיתות על הדז יוצא מוווש!!
היי קרן, יש לי קמח לחם של הטחנות, יכול לעבוד פה או שפחות מתאים?
הי קרן,
הכנתי היום ויצאו טעימות מאד. שני הצדדים של הפיתה יצאו צד אחד שמן ויפה, והשני דק כמו נייר. יש לך אולי מושג למה זה קרה? אני חושבת שאולי הבצק היה יבש מידי, הקמח פה נראה לי יותר יבש מהקמח בארץ, וכנראה שהייתי צריכה להוסיף קצת יותר מים. בכל מיקרה, הן טעימות ויפות, והשכנות האמריקאיות שלי התלהבו מהפיתות השמנות, ובקשו שיעור בהכנת פיתות.
תודה!
תודה כרמלה
כן, להבא אם את מרגישה שהבצק צריך יותר נוזלים אל תפחדי להוסיף
היי קרן, גם האפייה עצמה של הפיתות נעשית על התבנית כאשר היא הפוכה?…
תודה! 🙂
בדיוק
תודה! אשמח לשמוע על זה עוד קצת 🙂
התבנית ההפוכה היא בעצם גירסה ביתית לאבן שמוט, וכך הפיתה מקבלת חום מלמעלה וגם מלמטה (התבנית חמה במקסימום שלה)
הופכים את התבנית כי זו הדרך הכי נוחה להניח עליה את הפיתות וגם השטח העליון ללא שוליים עוזר לפיתות להיאפות באופן אחיד מלמעלה ללא הפרעה
מקוה שהסברתי טוב
היי קרן, הפיתוח יצאו מעולות!!
טעימות ויפות!!
איפה כדאי לשמור אותן, במקרר או בחוץ?
אם כבר אז להקפיא
גם לי יצא ככה… אשמח לשמוע למה…
היי! האם אפשרי להכין את הפיתות עם מיקסר ידני / לישה ידנית?
מיקסר ידני לא, לישה ידנית של 10-12 דקות רצופות עד שהבצק חלק וגמיש.
היי קרן, למה אי אפשר להכין עם מיקסר ידני?
מיקסר ידני לא לש מספיק טוב בצק
עדיף ידיים
היי נראה מעולה.. רציתי לדעת אם גם בזמן שהפיתות התנור זה עדיין צריך להיות ב250 מעלות?
כל הזמן טמפרטורה לא משתנה
מה עוד אפשר להכין מבצק פיתות?
אני שואל את אותה שאלה בכל פורום ועוד לא מצאתי מישהו שיענה תשובה.
האם הכוונה לשאלה מה עוד אפשר להכין מבצק פיתות? בהחלט אפשר להכין חלה או לחמניות, בייגלה ירושלמי או כל בייגלה
פוקאצה או פיצה וכו…
לא
השאלה היא למה הפיתות יוצאות עבות מאד בצד אחד חדשות בשני. אני כבר איפה שנה ועוד לא פיצחתי את זה
ודקות מאד בצד שני
גם אני לא
אני מניחה שזה קשור לאופן הרידוד אבל לצערי אין לי תשובה ממשית בנושא
היי קרן הכנתי היום והן יצאו ממש מתפרקות, יכול להיות שזה כי הן היו גדולות מידי? באיזה גודל מומלץ להכין את הפיתות?
הי ליאת
לא חושבת שזה קשור
יש מצב שלא היו מספיק נוזלים בבצק
היי!
כתבת דלא להכין בטורבו. האם לאפות בחום מלעמעלה ולמטה או בגריל? באיזה גובה בתנור את שמה את התבנית? אמצע/ חלק עליון/ חלק תחתון?
חום עליון תחתון
פיתות אופה שליש עליון
היי, האם אפשר להקפיא חלק מכדורי הבצק לאחר שתפחו שוב ולהכין מהם פיתות אח"כ?
כן אפשר
הי קרן,
אני קוראת כאן בתגובות שאת ממליצה לאפות בשליש העליון של התנור, פעם ראשונה שאני שומעת על זה בדר"כ קראתי שממליצים לאפות הכי נמוך בדומה לאבן שמוט, אשמח לדעת מה הסיבה שאת ממליצה לאפות בשליש העליון.
תודה
לנו עזר מאד לרכות הפיתות ולניפוח אחיד: לשים כלי פיירקס עם מים על רשת של התנור מתחת לתבנית ההפוכה, בתחילת חימום התנור. להשאיר את זה שם – האדים עשו פלאות.
קרן את אלופה נהנית מהמתכונים שלך, לצערי הפתות לא התנפחו לי ויצאו יבשות מה הסיבה לדעתך?
תודה
חום תנור לא מספיק גבוה
ראית את הסטורי שלי היום ? יש הדרכה מדוייקת
התנור שלי עד 240 זה קריטי?
לא, רק לחמם ממש ממש טוב ולשים תבנית אפייה הפוכה שתתחמם ממש טוב
היי❤️ יש אפשרות להמיר בקמח שיפון מלא?
אני לא חושבת שזה ייתן תוצאה טובה זה קמח מאוד כבד… נסי 50%-50%
היי קרן!
הכנתי היום והבצק יצא לי ממש ממש דביק, גם אחרי לישה ידנית של 10 דקות. הוספתי קצת קמח, אבל עדיין דביק מאוד (לא רציתי להוסיף יותר מדי כדי שלא יתייבש). עכשיו אני מחכה להתפחה ואז אראה אולי יש שיפור.
בצק דביק מניב מאפים רכים עסיסיים ומושלמים 🙂
היי, נראה מתכון נפלא. אם אין לי וו לישה, האם לדעתך יעבוד טוב בלישה ידנית? תודה!!
הי לימור, לישה ידנית אפשרית אבל היא חייבת להיות לפחות 10-12 דקות לישה רצופה כדי להגיע למרקם של בצק חלק וגמיש. בהצלחה
יש אפשרות להשתמש במשהו חוץ מסוכר חום?
סוכר לבן
האם אפשר לאפות אותם במחבת ??
אפשר, אבל הן לא יתנפחו, ויש את אלו
https://kerenagam.co.il/%d7%a4%d7%99%d7%aa%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%97%d7%91%d7%aa-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%94%d7%aa%d7%a4%d7%97%d7%94-%d7%a2%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%9d-%d7%95%d7%96%d7%a2%d7%aa%d7%a8/
היי קרן הכנתי היום תפיתות,הבצק היה מדנים עד שלב האפייה,חיממתי תתנור 15 דקות קודם על 250,וחיממתי תבנית,אבלמשום מה הפיתות לא נפתחו,מה לא עשיתי נכון? האם לשים תתבנית באמצע התנור או הכי למעלה,הם התייבשו לי.חייבת לנסות שוב.תודה על המתכון
לדעתי התנור לא היה מספיק חם
קרן מה שלומך
עשיתי את הפיתות היום ויצאו מאוד טעימות.
מה שקרה זה שלא התנפחו על מנת שיצא כיס בתוכן.
מה יכולה להיות הסיבה לדעתך ?
תודה
יש כמה סיבות אפשריות
או שהתנור לא היה מספיק חם
או שהתבנית לא היתה מספיק חמה
או שהפיתות רודדו דק מדי
זהו נראה לי שהתנור לא היה חם מספיק ובטוח הן רודגו יותר מידי,הבנתי את זה מהתגובות הקודמות פה למעלה.תודה על המתכונים והסרטונים,הכל נראה מעולה
תודה אילנית
היי, הכנתי את הפיתות, יצאו מאוד טעימות, נפתח הכיס אבל משום מה סדוקות ולא חלקות.
איך ניתן לשפר לפעם הבאה?
יש מצב שזה נוזלים שהיו קצת חסרים לבצק
היי קרן, האם ניתן להכין עם חלק מהבצק גם לחמניות או חלות?
כן בטח אין בעיה
הי,
נעים להכיר!
שאלה של מתחילים…אם זמני ההתפחה ארוכים מאילו שציינת, זה בעייתי?
נניח מתפיחה בבוקר ובסוף אופה רק בערב, זה בסדר?
תודה
רק אם את מכניסה את הבצק למקרר להתפחה איטית
תודה על המתכון.
האם אפשר לתת לבצק לנוח לילה במקרר?
בטח
אם אין לי שמרים יבשים רק שמרית מה ההמרה?
כף שמרים יבשים=25 גר׳ שמרים טריים
היי קרן,
התנור שלי מגיע רק עד 225 מעלות בערך, זה יכול להיות בסדר או שעדיף לוותר?
תודה!
לא לוותר, להקפיד על תבנית הפוכה בתנור ולחמם אותה 40 דק
הי קרן,
האם אפשר להשתמש בשימרית במקום שמרים יבשים ובאיזו כמות?
תודה
בטח
2 כפות שמרים יבשים שווה ל 50 גר טריים
היי קרן,
סוכר חום – זה דמררה או סוכר חום כהה?
תודה
דמררה
היי, אפשר להכין עם כוסמין 70%? וסילאן במקום סוכר? האם צריך בשביל זה לשנות עוד משהו במתכון?
אפשר סילאן
אפשק קמח מלא
צריך לדעת לעבוד איתו
יותר נוזלים (סביב 1/3 כוס לקילו)
וזמני התפחה קצת יותר ארוכים
ולקחת בחשבון שיש מצב שהן ייצאו מעט דחוסות ופחות מתנפחות אולי
היי קרן, הפיתוח יצאו מעולות!!
טעימות ויפות!!
איפה כדאי לשמור אותן, במקרר או בחוץ?
היי, צריך לשים נייר אפייה או קמח על האבן? בנוסף, האם אפשר להכניס את הפיתות ישירות לתנור במקום להוציא את האבן מהתנור?
אני מניחה נייר אפייה, לא הבנתי מה הכוונה בלי להוציא את האבן, כדי להניח עליה את הפיתות? אין שום בעיה אם זה נח לך
היי, אם אני רוצה להכין את הבצק היום ולהכין את הפיתות עצמי מחר, מה לעשות? להכין את הבצק ולתת לו לתפוח במקרר עד מחר ואז מתי שאני רוצה להכין להוציא ולהכין את הכדורים ולהמשיך במתכון כרגיל, או בדרך אחרת?
הבנת בול !
היי קרן אפשר לאפות את הפיתות במחבת חשמלית של פעם אם כן לשים פשוט בתחתית . ובתנור איפה את שמה את התבנית החמה באמצע ובחלק התחתון ? ועוד שאלה קטנה כל הלחמים והלחמניות את אופה לא בטורבו בחום עליון ותחתון ?
תודה על התשובות
דינה ❤️
אני מניחה שאפשר במחבת לא ניסיתי
בתנור תבנית באמצע
אני לא אופה בטורבו
היי קרן עשיתי את הפיתות ויצאו מדהימות ונפוחות באיזה שלב מקפאים אותן ?
כשהן ממש טריות טיפה אחרי צינון
היי קרן, הכנתי את הפיתות שיצאו טעימות להפליא. והבצק היה מושלם רק שצד אחד יצא ממש דק, יש לך מושג מה הסיבה?
דבר שני רציתי לדעת באיזה מיקום בתנור שמת את התבנית ועל איזה פונקציה? האם על אפייה רגילה?
הי, זה משהו שאני מנסה לפצח ולהבין עדיין, ואחת הסיבות לדעתי זה רידוד דק מדי
ממליצה לרדד פחות ולייצר עיגולי בצק קצת שמנמנים ואז הפיתה יוצאת אמנם טיפה קטנה יותר אבל עבה יותר
היי קרן,
אחרי עצתך לחמם את התנור שוב בין לבין נגלות, עשיתי זאת והעלתי את המגש לגבוה יותר בתוך התנור וזה עבד נפלא והתנפח!! תודה!
יששששששש! תודה שעדכנת אותי
היי קרן,
השתמשתי בחצי הכמות ולשתי ידנית 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
האם את יודעת מדוע לא תפח הבצק?
משהו השתבש לו אולי השמרים לא בתוקף?
היי קרן,
הכנתי את מתכון הפיתות, הנגלה הראשונה תפחה יפה בתנור, אבל הנגלות הבאות לא כל כך תפחו בתנור, האם יש לך הצעה? תודה!
אני חושבת שזה בגלל שחום התנור יורד אחרי הנגלה הראשונה כשפותחים וסוגרים אותו, רצוי לתת לו להתחמם שוב לפני שמכניסים כל נגלה
אוסיך גם במתכון זה משהו שבהחלט למדתי מהתגובות לאחרונה
הפיתות יצאו מעולה. לא מסובך להכין וכל כך טעים ונפתחו ממש כמו פיתות רגילות. תודה רבה וחג עצמאות שמח 🙂
תודה ציפי
הן טפחו לי ויצאו ממש טעימות אבל למדתי פעם הבאה שאולי כדאי לי לרדד טיפה פחות והן יצאו לי ממש לבנות ולא שזופות כמו שלך.. מחשבות?
אולי חום התנור שלך, תגבירי אותו או שתחליפי סוג קמח
האם לאפות בלי טורבו?
זו כבר שנה שנייה ברציפות שאני מכינה את הפיתות האלה ביום העצמאות כדי להרגיש קצת בארץ בארה"ב והן פשוט חלום!! תודה!
איך זה משמח רותי ! תודהה
היי קרן
האם אפשר להשתמש בקמח לחם של הטחנות? או שפחו. מתאים?
ברור שאפשר ורצוי
היי קרן, מתכון מושלם! טרפו את הפיתות, הכנתי ביום העצמאות עם פלאפל וחומוס בית היה אליפות. תודה רבה
שמחה בשבילך ענבל תודה
הכנתי את הפיתות בדיוק לפי המתכון, יצאו מעולה. התאהבתי במתכונים שלך.
תודה!
היי קרן, האם אני יכולה להכין חצי מהכמות? 15 פיתות זה כמות גדולה מידיי 🙂 תודה
בטח
היי קרן,
סוכר חום דחוס זה בסדר? רו עדיף להמיר לסוכר לבן באותה כמות?
לבן בלבד
היי קרן האם ניתן לאפות בטאבון?
ברוררררר!
היי קרן,
יש לי אבן אפייה, איפה את ממליצה לשים בתנור? עדיין בשליש העליון? כלומר להניח את האבן אפייה על התבנית של התנור בשליש העליון
את יכולה להניח את האבן כל רשת התנור באמצע
תודה ועוד שאלה, אם אני רוצה פיתות יותר עבות , בשרניות, אפשר לעשות פחות כדורים? או שזה לא יאפה טוב
הכנתי עכשיו מקמח כפרי יצא מדהים
איזה כייף לשמוע
בפעם הראשונה הכנתי מחצית קמח מלא ומחצית קמח לבן.יצא סבבה. היום יצא מעולה- מחצית קמח שיפון מלא ומחצית קמח פוקצ'ה. המון תודה
נשמע מעולה תודה
הם טעימות מאוד אבל לא נפתחו באמצע, גם בתנור לא התנפחו…
מה עשיתי לא בסדר?
אם אני מכין עם קחמ כוסמין, כל הכמויות של השמרים השמן מים מלח נשארות זהות ?
לא ציינת אם אתה משתמש בכוסמים לבן או מלא… בלבן אין שינוי , במלא יש צורך ביותר נוזלים תלוי קמח… לא ממליצה להכין אותן 100% קמח מלא
היי קרן,
אני מתכוון להכין עם חצי כוסמין מלא חצי קמח לבן, חצי כמות, כמה מים להוסיף בערך? מה בעצם מרקם הבצק שנרצה לקבל בסוף הלישה?
בסיום לישה בצק אך וגמיש שלא סובל מיובש
להמרת מחצית הכמות לקמח מלא אני ממליצה להוסיף עוד כמה כפות מים עד שהבצק מגיע למרקם הרצוי
בהצלחה
היי קרן,
אני מתכוון להכין עם חצי כוסמין מלא חצי קמח לבן, כמה מים להוסיף בערך על הכמות שציינת? מה בעצם מרקם הבצק שנרצה לקבל בסוף הלישה?
שלום קרן,
תודה על כל מה שאת עושה לחובבי המטבח..
האם יש מתבונים שבהם את משתמשת בוו הלישה שמגיע עם המיקסר של דאבו?
אתה מתכוון למערוך?
היי קרן, האם יש אפשרות לשמור את הבצק במקרר (של 0 מעלות) למשך לילה? להוציא לאפות בבוקר?
לא מומלץ לאפות פיתות מבצק קר, אפשר להכין את הבצק לילה מראש, להביא חזרה לטמפרטות החדר הכין עיגולים להתפיח ולאפות
היי, הפיתות ייצאות ממש טעימות והמתכוו מדהים..רק שצד אחד של הפיתה יוצא עבה וצד אחד דק מידי…מדוע? איך אפשר למנוע את זה?
בעיקר עניין של רידוד וחום תנור
לנושא הצד הדק והצד העבה שעלה כאן מספר פעמים –
ההבדל נוצר לדעתי מהבדלי הטמפרטורה בין שני צידי הפיתה בתנור, עד לשלב ההתנפחות. בשלב זה כבר הפיתה "התחלקה" לצד עבה ולצד דק, ולכן ההיפוך רק משחים אותה, אבל אינו מפצה על הבדל העובי הראשוני.
על תבנית הפוכה, אבן שמוט, ומה לא – לעולם הטמפרטורה שהבצק חווה משני צדדיו תהיה שונה. בצד החם יותר המים שבבצק מייצרים בועות שיוצרים "כיסים" אווריריים, ואילו בצד השני, פחות אוויר ייכלא בבצק והוא יצא דק ופחות אוורירי.
את אותו המתכון (כאן, או ממקומות אחרים שאינם שונים מהותית) עשיתי שנים בתנור. יצא טעים מאוד, ובד"כ יצא באמת א-סימטרי. היו גם מקרים שהכפיתות לא התנפחו לכיס. בין שברידוד לבצק דק, ובין שברידוד עדיו באצבעות לעיגולים עבים יותר.
לפני כשנה רכשתי תנור לפיצות, ואת אותו המתכון העברתי לאפייה בתנור הזה. כאן כבר מדובר על מכת חום של 500 מעלות. במקרה זה, גם אם יש הבדל טמפ מסויים בין האבן בתחתית לחלל הטאבון העליון, הבדל הזה זניח יחסית לטמפרטורה הגבוהה מאוד של הטאבון.
הפיתות מוכנות בתוך פחות מדקה. אין צורך להפוך צד, והפיתות יוצאות אחידות בעוביין משני הצדדים.
אם מקודם המתכון הוציא פיתות טובות מאוד, בטאבון הן יוצאות מעולות שבמעולות. כנראה שמכת החום מוציאה יותר מתיקות מן הסוכרים שבבצק. ממליץ לנסות למי שיש לו תנור פיצות זמין המגיע לטמפרטורות גבוהות.
המון תודה על מתכונים נהדרים!
אפשר לשים את הבצק להתפחה ארוכה במקרר כמו שעושים עם בצק פיצה למרקם אוורירי יותר? זה יעבוד פה?
זה לא ככ ישנה
וואו הפיתות יצאו מדהים!! איך נהניתי! תודה על המתכון ♥️
תודה מירב
הי קרן,
תודה על המתכון! האם יש אפשרות להכין את הפיתות בנינג'ה גריל במקום בתנור?
הי קרן, האם יש אפשרות לאפות את הפיצות בנינג'ה גריל?
מניחה שללא בעיה
היי, הפיתות יצאו מעולות, אבל הצד התחתון שלהן סדוק…. כך שאי אפשר למשל לשים בפנים פלאפל….איך אפשר למנוע את זה?
תודה
היי קרן רציתי לשאול האם אפשר לקבל את הכמויות של הרכיבים בגרמים ? אני פשוט עובדת עם משקל.
בנוסף רציתי לדעת האם ניתן לאפות על משטח נירוסטה את הפיתות שמשמש כמו אבן פיצה ?
והאם אפשר לעשות שימוש בקמח לחם או פיתה עשירים בגלוטן ?
הי קרן,
קודם כל תודה רבה על כל המתכונים שלך! כל-כך כיף להכין לבעלי הישראלי הרגשה של בית בחול 🙂
הפיתות שלי יוצאים עם טעם טוב אבל הכיס לא יוצא באמצע אלא יוצא כיס מאוד דק בלמלא (upper side) של הפיתה. מה אפשר לעשות אחרת?
נסי להתפיח מעט את הפיתות לאחר רידוד אולי זה יעזור
לא מצליח לרדד את הבצק של הםיתה לעיגול.. תמיד יוצא לי צורה מעוותת.
למישהו יש טיפ מה עושים?
ברגע שהבצק תופח כעיגולים
אז עצם העיגול ברגע שמשטחים נשארת הצורה
או שתתחיל לרדד וכל פעם תסובב ממש מעט את הבצק לפני כל רידוד ממש כמה מילימטרים ימינה בסיבוב ורידוד תוך כדי
מניחה שיש סרטונים ביוטיוב שיעזרו
היי קרן יקרה,
האם ניתן להכין ולאפות בטאבון.
כן בטח
הי יקרה,
מודה לך על המתכון, ממש עכשיו זה יצא מהתנור , ונראה טוווב ועושה חיוך!
הכנתי לכבוד שבת, אז תודה על ההסבר הברור והמדויק
תודה שירה