img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

פיתות ביתיות בתנור

מאי 7, 2019 | 190 תגובות

img

190 תגובות גולשים

TAG

User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
מאי 8, 2019 בשעה 07:43

וואי... פשוט... הלכתי להכין... יש אפשרויות אחרות מהקמחים שרשמת?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2019 at 7:44 am

אני אוסיף גם במתכון, את יכולה להמיר חצי חצי בקמח מלא או כוסמין מלא או להכין 100% כוסמין לבן

השב
User Avatar
Tamir Ben Zion
מאי 8, 2019 at 8:24 pm

האם ניתן להניח על אבן פיצה?

השב
User Avatar
גוני
יוני 29, 2020 at 10:32 pm

אפשר להחליף את הכל בקמח כוסמין מלא/ בשיפון?

השב
User Avatar
מירה
מאי 1, 2022 at 9:09 pm

באיזנ מדף שמים את ההמגש תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 2, 2022 at 8:48 am

אפשר באמצע או בשלישי עליון

השב
User Avatar
דניאלי אמירה
מרץ 10, 2024 at 6:17 pm

לאפות בטורבו או רגיל?

השב
User Avatar
שמעון קינן
יוני 9, 2024 at 10:39 pm

הייי. ערב טוב. הכנתי את הפיתוץ ויצא מדהיםםם. השבוע קניתי טאבון גדוך ורציתי לשאול אם יש לך בבקשה מתכון ללאפות בטבון תודה בלי שום קשר

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 11, 2024 at 11:32 am

אפשר פשוט לאפות בטאבון

השב
User Avatar
Ilana Fishman
starstarstarstarstar
מאי 8, 2019 בשעה 09:26

נראה סוף!!! חייבת לנסות. האם אפשר בטורבו כמה תבניות יחד?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2019 at 10:18 am

פחות מתאים בטורבו

השב
User Avatar
אדוה
דצמבר 10, 2019 at 1:39 pm

היי קרן, לא לאפות בטורבו את הפיתות? אלא ב'למטה למעלה' רגיל?

השב
User Avatar
יפעת
אפריל 27, 2020 at 9:58 pm

אבאלה ואמאלה איזה פיתות יצאו לי אין עלייך

השב
User Avatar
נוגה ניניו
דצמבר 10, 2021 at 5:21 pm

מה הכוונה לסןכר חום? יש לי סוכר חום דמררה קלאסי, זה מתאים?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 10, 2021 at 5:28 pm

כן

השב
User Avatar
מירב מ.
ינואר 27, 2022 at 3:54 pm

אני רוצה להכין פיתות מיני, מה הגודל שיצא עם 117 גר?

השב
User Avatar
אלונה
פברואר 3, 2022 at 7:56 am

יצא טעים, אבל כשפותחים אותה אחרי צינון, כמובן, צד אחד היה ממש דק כמו דף והצד השני בשרי ממש. למה?

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 3, 2022 at 1:14 pm

עניין של רידוד וחום תנור, נסי לרדד פחות

השב
User Avatar
שלומית
starstarstarstarstar
מאי 8, 2019 בשעה 16:44

נראה נפלא.אני רוצה להכין מחצי קילו קמח? אז לחתוך את הכמויות שבמתכון לחצי?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2019 at 4:48 pm

בדיוק

השב
User Avatar
דקלה
מאי 2, 2024 at 9:00 pm

יצאו נפלא אבל ממש לבנות ולא כמו אצלך עם גוון חום יפה. למה זה?

השב
User Avatar
מרב
מאי 12, 2019 at 2:52 pm

אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 12, 2019 at 10:02 pm

אין לי נסיון עם קמח ללא גלוטן כלל כך שקשה לי להמליץ

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
מאי 8, 2019 בשעה 17:35

היי, נראה מושלם! האם ניתן להכין את הסצק ולתת לו תפיחה במקרר עד לאפייה מחר?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 8, 2019 at 8:27 pm

כן אין בעיה

השב
User Avatar
דן
ינואר 25, 2021 at 10:57 pm

הכנתי אחרי לילה במקרר - התוצאה הסופית היתה סבבה, אבל התהליך קצת מוזר: אחרי המקרר בחרתי ללוש פעם שניה ולתת לו שוב לתפוח (ולהתחמם) שעה. הבצק היה ממש תפוח כשהוצאתי מהמקרר, לא חיכיתי שיתחמם לפני שהתחלתי ללוש, ודי כיווצתי אותו חזרה... הוא תפח בחזרה, אבל לא לאותם מימדים. פעם הבאה: אם כבר נתתי לו לילה במקרר, יש בכלל צורך בלישה נוספת? ואם כן, ללוש ישר, או לחכות קודם שיתחמם? שוב, התוצאה הסופית היתה בכל זאת טובה סהכ...

השב
User Avatar
זהר
starstarstarstarstar
מאי 9, 2019 בשעה 20:30

הכנתי הבוקר ויצא מדהים! תודה רבה על מתכון מושלם :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 9, 2019 at 8:44 pm

שמחה לשמוע זהר תודה

השב
User Avatar
טל מימוני
דצמבר 19, 2021 at 1:42 pm

בסיר פיתות על הדז יוצא מוווש!!

השב
User Avatar
מורן
אוקטובר 8, 2022 at 8:42 am

היי קרן, יש לי קמח לחם של הטחנות, יכול לעבוד פה או שפחות מתאים?

השב
User Avatar
כרמלה
starstarstarstarstar
אוגוסט 16, 2019 בשעה 06:25

הי קרן, הכנתי היום ויצאו טעימות מאד. שני הצדדים של הפיתה יצאו צד אחד שמן ויפה, והשני דק כמו נייר. יש לך אולי מושג למה זה קרה? אני חושבת שאולי הבצק היה יבש מידי, הקמח פה נראה לי יותר יבש מהקמח בארץ, וכנראה שהייתי צריכה להוסיף קצת יותר מים. בכל מיקרה, הן טעימות ויפות, והשכנות האמריקאיות שלי התלהבו מהפיתות השמנות, ובקשו שיעור בהכנת פיתות. תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 16, 2019 at 6:42 am

תודה כרמלה כן, להבא אם את מרגישה שהבצק צריך יותר נוזלים אל תפחדי להוסיף

השב
User Avatar
דנה
נובמבר 2, 2019 at 3:53 pm

היי קרן, גם האפייה עצמה של הפיתות נעשית על התבנית כאשר היא הפוכה?... תודה! :-)

השב
User Avatar
אדוה
דצמבר 10, 2019 at 2:35 pm

גם לי יצא ככה... אשמח לשמוע למה...

השב
User Avatar
לורי
אפריל 24, 2020 at 8:51 am

היי! האם אפשרי להכין את הפיתות עם מיקסר ידני / לישה ידנית?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 24, 2020 at 9:39 am

מיקסר ידני לא, לישה ידנית של 10-12 דקות רצופות עד שהבצק חלק וגמיש.

השב
User Avatar
רותם חזן
אפריל 26, 2020 at 1:04 pm

היי נראה מעולה.. רציתי לדעת אם גם בזמן שהפיתות התנור זה עדיין צריך להיות ב250 מעלות?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 26, 2020 at 1:07 pm

כל הזמן טמפרטורה לא משתנה

השב
User Avatar
אתי
אוקטובר 2, 2020 at 11:28 pm

מה עוד אפשר להכין מבצק פיתות?

השב
User Avatar
רמי
אוקטובר 28, 2020 at 8:01 am

אני שואל את אותה שאלה בכל פורום ועוד לא מצאתי מישהו שיענה תשובה.

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 28, 2020 at 8:34 am

האם הכוונה לשאלה מה עוד אפשר להכין מבצק פיתות? בהחלט אפשר להכין חלה או לחמניות, בייגלה ירושלמי או כל בייגלה פוקאצה או פיצה וכו...

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2020 בשעה 16:03

היי קרן הכנתי היום והן יצאו ממש מתפרקות, יכול להיות שזה כי הן היו גדולות מידי? באיזה גודל מומלץ להכין את הפיתות?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2020 at 8:05 pm

הי ליאת לא חושבת שזה קשור יש מצב שלא היו מספיק נוזלים בבצק

השב
User Avatar
טלי
אפריל 28, 2020 at 9:35 pm

היי! כתבת דלא להכין בטורבו. האם לאפות בחום מלעמעלה ולמטה או בגריל? באיזה גובה בתנור את שמה את התבנית? אמצע/ חלק עליון/ חלק תחתון?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2020 at 11:35 pm

חום עליון תחתון פיתות אופה שליש עליון

השב
User Avatar
Yamit
starstarstarstarstar
אפריל 3, 2020 בשעה 08:55

היי, האם אפשר להקפיא חלק מכדורי הבצק לאחר שתפחו שוב ולהכין מהם פיתות אח"כ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 3, 2020 at 9:20 am

כן אפשר

השב
User Avatar
נוגה
מאי 3, 2022 at 2:19 pm

הי קרן, אני קוראת כאן בתגובות שאת ממליצה לאפות בשליש העליון של התנור, פעם ראשונה שאני שומעת על זה בדר"כ קראתי שממליצים לאפות הכי נמוך בדומה לאבן שמוט, אשמח לדעת מה הסיבה שאת ממליצה לאפות בשליש העליון. תודה

השב
User Avatar
שגיא
starstarstarstarstar
אפריל 10, 2020 בשעה 14:13

לנו עזר מאד לרכות הפיתות ולניפוח אחיד: לשים כלי פיירקס עם מים על רשת של התנור מתחת לתבנית ההפוכה, בתחילת חימום התנור. להשאיר את זה שם - האדים עשו פלאות.

השב
User Avatar
ריקי סאץ
starstarstarstarstar
אפריל 22, 2020 בשעה 13:48

קרן את אלופה נהנית מהמתכונים שלך, לצערי הפתות לא התנפחו לי ויצאו יבשות מה הסיבה לדעתך? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 22, 2020 at 4:41 pm

חום תנור לא מספיק גבוה ראית את הסטורי שלי היום ? יש הדרכה מדוייקת

השב
User Avatar
עדיאל
אפריל 23, 2020 at 11:23 am

התנור שלי עד 240 זה קריטי?

השב
User Avatar
ויוי
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2020 בשעה 22:48

היי❤️ יש אפשרות להמיר בקמח שיפון מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2020 at 11:00 pm

אני לא חושבת שזה ייתן תוצאה טובה זה קמח מאוד כבד... נסי 50%-50%

השב
User Avatar
הדס
דצמבר 23, 2021 at 8:14 am

היי קרן! הכנתי היום והבצק יצא לי ממש ממש דביק, גם אחרי לישה ידנית של 10 דקות. הוספתי קצת קמח, אבל עדיין דביק מאוד (לא רציתי להוסיף יותר מדי כדי שלא יתייבש). עכשיו אני מחכה להתפחה ואז אראה אולי יש שיפור.

השב
User Avatar
לימור
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2020 בשעה 23:05

היי, נראה מתכון נפלא. אם אין לי וו לישה, האם לדעתך יעבוד טוב בלישה ידנית? תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2020 at 11:06 pm

הי לימור, לישה ידנית אפשרית אבל היא חייבת להיות לפחות 10-12 דקות לישה רצופה כדי להגיע למרקם של בצק חלק וגמיש. בהצלחה

השב
User Avatar
ריטה
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2020 בשעה 23:24

יש אפשרות להשתמש במשהו חוץ מסוכר חום?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 23, 2020 at 11:30 pm

סוכר לבן

השב
User Avatar
חמי
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2020 בשעה 03:18

האם אפשר לאפות אותם במחבת ??

השב
User Avatar
אילנחת
אפריל 28, 2020 at 9:46 pm

היי קרן הכנתי היום תפיתות,הבצק היה מדנים עד שלב האפייה,חיממתי תתנור 15 דקות קודם על 250,וחיממתי תבנית,אבלמשום מה הפיתות לא נפתחו,מה לא עשיתי נכון? האם לשים תתבנית באמצע התנור או הכי למעלה,הם התייבשו לי.חייבת לנסות שוב.תודה על המתכון

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2020 at 6:38 am

לדעתי התנור לא היה מספיק חם

השב
User Avatar
טניה
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2020 בשעה 16:56

קרן מה שלומך עשיתי את הפיתות היום ויצאו מאוד טעימות. מה שקרה זה שלא התנפחו על מנת שיצא כיס בתוכן. מה יכולה להיות הסיבה לדעתך ? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 25, 2020 at 6:45 pm

יש כמה סיבות אפשריות או שהתנור לא היה מספיק חם או שהתבנית לא היתה מספיק חמה או שהפיתות רודדו דק מדי

השב
User Avatar
אילנית
אפריל 29, 2020 at 1:57 pm

זהו נראה לי שהתנור לא היה חם מספיק ובטוח הן רודגו יותר מידי,הבנתי את זה מהתגובות הקודמות פה למעלה.תודה על המתכונים והסרטונים,הכל נראה מעולה

השב
User Avatar
racheli
starstarstarstarstar
אפריל 25, 2020 בשעה 18:38

היי, הכנתי את הפיתות, יצאו מאוד טעימות, נפתח הכיס אבל משום מה סדוקות ולא חלקות. איך ניתן לשפר לפעם הבאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 25, 2020 at 6:43 pm

יש מצב שזה נוזלים שהיו קצת חסרים לבצק

השב
User Avatar
רוני
אפריל 29, 2020 at 12:08 pm

היי קרן, האם ניתן להכין עם חלק מהבצק גם לחמניות או חלות?

השב
User Avatar
דניאל
starstarstarstarstar
אפריל 26, 2020 בשעה 23:01

הי, נעים להכיר! שאלה של מתחילים...אם זמני ההתפחה ארוכים מאילו שציינת, זה בעייתי? נניח מתפיחה בבוקר ובסוף אופה רק בערב, זה בסדר? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2020 at 11:39 pm

רק אם את מכניסה את הבצק למקרר להתפחה איטית

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
אפריל 27, 2020 בשעה 15:25

תודה על המתכון. האם אפשר לתת לבצק לנוח לילה במקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 27, 2020 at 3:38 pm

בטח

השב
User Avatar
אורן
starstarstarstarstar
אפריל 27, 2020 בשעה 15:45

אם אין לי שמרים יבשים רק שמרית מה ההמרה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2020 at 11:37 pm

כף שמרים יבשים=25 גר׳ שמרים טריים

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
אפריל 27, 2020 בשעה 23:17

היי קרן, התנור שלי מגיע רק עד 225 מעלות בערך, זה יכול להיות בסדר או שעדיף לוותר? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2020 at 8:19 am

לא לוותר, להקפיד על תבנית הפוכה בתנור ולחמם אותה 40 דק

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
אפריל 28, 2020 בשעה 01:06

הי קרן, האם אפשר להשתמש בשימרית במקום שמרים יבשים ובאיזו כמות? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2020 at 8:19 am

בטח 2 כפות שמרים יבשים שווה ל 50 גר טריים

השב
User Avatar
יפעת
אפריל 10, 2021 at 1:33 am

היי קרן, סוכר חום - זה דמררה או סוכר חום כהה? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 10, 2021 at 8:03 am

דמררה

השב
User Avatar
Nava Queroub
starstarstarstarstar
אפריל 28, 2020 בשעה 03:15

היי, אפשר להכין עם כוסמין 70%? וסילאן במקום סוכר? האם צריך בשביל זה לשנות עוד משהו במתכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2020 at 8:18 am

אפשר סילאן אפשק קמח מלא צריך לדעת לעבוד איתו יותר נוזלים (סביב 1/3 כוס לקילו) וזמני התפחה קצת יותר ארוכים ולקחת בחשבון שיש מצב שהן ייצאו מעט דחוסות ופחות מתנפחות אולי

השב
User Avatar
שני
אפריל 29, 2020 at 6:43 pm

היי קרן, הפיתוח יצאו מעולות!! טעימות ויפות!! איפה כדאי לשמור אותן, במקרר או בחוץ?

השב
User Avatar
אדוה
starstarstarstarstar
אפריל 28, 2020 בשעה 10:32

היי, צריך לשים נייר אפייה או קמח על האבן? בנוסף, האם אפשר להכניס את הפיתות ישירות לתנור במקום להוציא את האבן מהתנור?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2020 at 11:09 am

אני מניחה נייר אפייה, לא הבנתי מה הכוונה בלי להוציא את האבן, כדי להניח עליה את הפיתות? אין שום בעיה אם זה נח לך

השב
User Avatar
שילת
אפריל 28, 2020 at 2:48 pm

היי, אם אני רוצה להכין את הבצק היום ולהכין את הפיתות עצמי מחר, מה לעשות? להכין את הבצק ולתת לו לתפוח במקרר עד מחר ואז מתי שאני רוצה להכין להוציא ולהכין את הכדורים ולהמשיך במתכון כרגיל, או בדרך אחרת?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2020 at 3:18 pm

הבנת בול !

השב
User Avatar
דינה שרון
starstarstarstarstar
אפריל 28, 2020 בשעה 13:30

היי קרן אפשר לאפות את הפיתות במחבת חשמלית של פעם אם כן לשים פשוט בתחתית . ובתנור איפה את שמה את התבנית החמה באמצע ובחלק התחתון ? ועוד שאלה קטנה כל הלחמים והלחמניות את אופה לא בטורבו בחום עליון ותחתון ? תודה על התשובות דינה ❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2020 at 3:22 pm

אני מניחה שאפשר במחבת לא ניסיתי בתנור תבנית באמצע אני לא אופה בטורבו

השב
User Avatar
דפנה אמיר
starstarstarstarstar
אפריל 28, 2020 בשעה 14:09

היי קרן עשיתי את הפיתות ויצאו מדהימות ונפוחות באיזה שלב מקפאים אותן ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 28, 2020 at 3:18 pm

כשהן ממש טריות טיפה אחרי צינון

השב
User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2020 בשעה 08:05

היי קרן, הכנתי את הפיתות שיצאו טעימות להפליא. והבצק היה מושלם רק שצד אחד יצא ממש דק, יש לך מושג מה הסיבה? דבר שני רציתי לדעת באיזה מיקום בתנור שמת את התבנית ועל איזה פונקציה? האם על אפייה רגילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2020 at 8:32 am

הי, זה משהו שאני מנסה לפצח ולהבין עדיין, ואחת הסיבות לדעתי זה רידוד דק מדי ממליצה לרדד פחות ולייצר עיגולי בצק קצת שמנמנים ואז הפיתה יוצאת אמנם טיפה קטנה יותר אבל עבה יותר

השב
User Avatar
לימור
אפריל 29, 2020 at 3:24 pm

היי קרן, אחרי עצתך לחמם את התנור שוב בין לבין נגלות, עשיתי זאת והעלתי את המגש לגבוה יותר בתוך התנור וזה עבד נפלא והתנפח!! תודה!

השב
User Avatar
ליאור
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2020 בשעה 13:22

היי קרן, השתמשתי בחצי הכמות ולשתי ידנית 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. האם את יודעת מדוע לא תפח הבצק?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2020 at 11:34 pm

משהו השתבש לו אולי השמרים לא בתוקף?

השב
User Avatar
לימור
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2020 בשעה 14:35

היי קרן, הכנתי את מתכון הפיתות, הנגלה הראשונה תפחה יפה בתנור, אבל הנגלות הבאות לא כל כך תפחו בתנור, האם יש לך הצעה? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2020 at 3:00 pm

אני חושבת שזה בגלל שחום התנור יורד אחרי הנגלה הראשונה כשפותחים וסוגרים אותו, רצוי לתת לו להתחמם שוב לפני שמכניסים כל נגלה אוסיך גם במתכון זה משהו שבהחלט למדתי מהתגובות לאחרונה

השב
User Avatar
ציפי
אפריל 29, 2020 at 10:42 pm

הפיתות יצאו מעולה. לא מסובך להכין וכל כך טעים ונפתחו ממש כמו פיתות רגילות. תודה רבה וחג עצמאות שמח :)

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2020 at 11:10 pm

תודה ציפי

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2020 בשעה 17:40

הן טפחו לי ויצאו ממש טעימות אבל למדתי פעם הבאה שאולי כדאי לי לרדד טיפה פחות והן יצאו לי ממש לבנות ולא שזופות כמו שלך.. מחשבות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 29, 2020 at 5:46 pm

אולי חום התנור שלך, תגבירי אותו או שתחליפי סוג קמח

השב
User Avatar
תללל
starstarstarstarstar
אפריל 29, 2020 בשעה 18:17

האם לאפות בלי טורבו?

השב
User Avatar
רותי
starstarstarstarstar
אפריל 30, 2020 בשעה 05:55

זו כבר שנה שנייה ברציפות שאני מכינה את הפיתות האלה ביום העצמאות כדי להרגיש קצת בארץ בארה"ב והן פשוט חלום!! תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 30, 2020 at 7:40 am

איך זה משמח רותי ! תודהה

השב
User Avatar
מורן
אוקטובר 8, 2022 at 8:46 am

היי קרן האם אפשר להשתמש בקמח לחם של הטחנות? או שפחו. מתאים?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 8, 2022 at 9:00 am

ברור שאפשר ורצוי

השב
User Avatar
ענבל
starstarstarstarstar
מאי 3, 2020 בשעה 00:50

היי קרן, מתכון מושלם! טרפו את הפיתות, הכנתי ביום העצמאות עם פלאפל וחומוס בית היה אליפות. תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2020 at 6:40 am

שמחה בשבילך ענבל תודה

השב
User Avatar
פרידה
starstarstarstarstar
מאי 5, 2020 בשעה 15:02

הכנתי את הפיתות בדיוק לפי המתכון, יצאו מעולה. התאהבתי במתכונים שלך.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 5, 2020 at 3:46 pm

תודה!

השב
User Avatar
ימית שפר
starstarstarstarstar
יוני 17, 2020 בשעה 09:01

היי קרן, האם אני יכולה להכין חצי מהכמות? 15 פיתות זה כמות גדולה מידיי :) תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 17, 2020 at 9:10 am

בטח

השב
User Avatar
נועה
אוקטובר 4, 2020 at 2:42 am

היי קרן, סוכר חום דחוס זה בסדר? רו עדיף להמיר לסוכר לבן באותה כמות?

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2020 at 7:06 am

לבן בלבד

השב
User Avatar
Yasmin
starstarstarstarstar
יולי 1, 2020 בשעה 11:32

היי קרן האם ניתן לאפות בטאבון?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 9, 2020 at 11:29 pm

ברוררררר!

השב
User Avatar
תהילה
אוקטובר 3, 2020 at 10:36 pm

היי קרן, יש לי אבן אפייה, איפה את ממליצה לשים בתנור? עדיין בשליש העליון? כלומר להניח את האבן אפייה על התבנית של התנור בשליש העליון

השב
User Avatar
איריס
starstarstarstarstar
אוקטובר 31, 2020 בשעה 09:35

הכנתי עכשיו מקמח כפרי יצא מדהים

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 31, 2020 at 2:51 pm

איזה כייף לשמוע

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
נובמבר 18, 2020 בשעה 11:05

בפעם הראשונה הכנתי מחצית קמח מלא ומחצית קמח לבן.יצא סבבה. היום יצא מעולה- מחצית קמח שיפון מלא ומחצית קמח פוקצ'ה. המון תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 18, 2020 at 1:26 pm

נשמע מעולה תודה

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
ינואר 1, 2021 בשעה 13:40

הם טעימות מאוד אבל לא נפתחו באמצע, גם בתנור לא התנפחו... מה עשיתי לא בסדר?

השב
User Avatar
אלון
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2021 בשעה 11:50

אם אני מכין עם קחמ כוסמין, כל הכמויות של השמרים השמן מים מלח נשארות זהות ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 23, 2021 at 4:37 pm

לא ציינת אם אתה משתמש בכוסמים לבן או מלא... בלבן אין שינוי , במלא יש צורך ביותר נוזלים תלוי קמח... לא ממליצה להכין אותן 100% קמח מלא

השב
User Avatar
שחר
starstarstarstarstar
ינואר 28, 2021 בשעה 19:46

היי קרן, אני מתכוון להכין עם חצי כוסמין מלא חצי קמח לבן, חצי כמות, כמה מים להוסיף בערך? מה בעצם מרקם הבצק שנרצה לקבל בסוף הלישה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 28, 2021 at 8:59 pm

בסיום לישה בצק אך וגמיש שלא סובל מיובש להמרת מחצית הכמות לקמח מלא אני ממליצה להוסיף עוד כמה כפות מים עד שהבצק מגיע למרקם הרצוי בהצלחה

השב
User Avatar
שחר
starstarstarstarstar
ינואר 28, 2021 בשעה 19:47

היי קרן, אני מתכוון להכין עם חצי כוסמין מלא חצי קמח לבן, כמה מים להוסיף בערך על הכמות שציינת? מה בעצם מרקם הבצק שנרצה לקבל בסוף הלישה?

השב
User Avatar
דוד זהר
starstarstarstarstar
פברואר 20, 2021 בשעה 21:39

שלום קרן, תודה על כל מה שאת עושה לחובבי המטבח.. האם יש מתבונים שבהם את משתמשת בוו הלישה שמגיע עם המיקסר של דאבו?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 21, 2021 at 9:01 am

אתה מתכוון למערוך?

השב
User Avatar
עמית אביטבול
starstarstarstarstar
פברואר 22, 2021 בשעה 19:57

היי קרן, האם יש אפשרות לשמור את הבצק במקרר (של 0 מעלות) למשך לילה? להוציא לאפות בבוקר?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 23, 2021 at 7:48 am

לא מומלץ לאפות פיתות מבצק קר, אפשר להכין את הבצק לילה מראש, להביא חזרה לטמפרטות החדר הכין עיגולים להתפיח ולאפות

השב
User Avatar
שיר
starstarstarstarstar
יולי 18, 2021 בשעה 18:51

היי, הפיתות ייצאות ממש טעימות והמתכוו מדהים..רק שצד אחד של הפיתה יוצא עבה וצד אחד דק מידי...מדוע? איך אפשר למנוע את זה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 18, 2021 at 10:10 pm

בעיקר עניין של רידוד וחום תנור

השב
User Avatar
עופר
starstarstarstarstar
אוגוסט 17, 2021 בשעה 11:24

לנושא הצד הדק והצד העבה שעלה כאן מספר פעמים - ההבדל נוצר לדעתי מהבדלי הטמפרטורה בין שני צידי הפיתה בתנור, עד לשלב ההתנפחות. בשלב זה כבר הפיתה "התחלקה" לצד עבה ולצד דק, ולכן ההיפוך רק משחים אותה, אבל אינו מפצה על הבדל העובי הראשוני. על תבנית הפוכה, אבן שמוט, ומה לא - לעולם הטמפרטורה שהבצק חווה משני צדדיו תהיה שונה. בצד החם יותר המים שבבצק מייצרים בועות שיוצרים "כיסים" אווריריים, ואילו בצד השני, פחות אוויר ייכלא בבצק והוא יצא דק ופחות אוורירי. את אותו המתכון (כאן, או ממקומות אחרים שאינם שונים מהותית) עשיתי שנים בתנור. יצא טעים מאוד, ובד"כ יצא באמת א-סימטרי. היו גם מקרים שהכפיתות לא התנפחו לכיס. בין שברידוד לבצק דק, ובין שברידוד עדיו באצבעות לעיגולים עבים יותר. לפני כשנה רכשתי תנור לפיצות, ואת אותו המתכון העברתי לאפייה בתנור הזה. כאן כבר מדובר על מכת חום של 500 מעלות. במקרה זה, גם אם יש הבדל טמפ מסויים בין האבן בתחתית לחלל הטאבון העליון, הבדל הזה זניח יחסית לטמפרטורה הגבוהה מאוד של הטאבון. הפיתות מוכנות בתוך פחות מדקה. אין צורך להפוך צד, והפיתות יוצאות אחידות בעוביין משני הצדדים. אם מקודם המתכון הוציא פיתות טובות מאוד, בטאבון הן יוצאות מעולות שבמעולות. כנראה שמכת החום מוציאה יותר מתיקות מן הסוכרים שבבצק. ממליץ לנסות למי שיש לו תנור פיצות זמין המגיע לטמפרטורות גבוהות.

השב
User Avatar
שני
starstarstarstarstar
ספטמבר 19, 2021 בשעה 21:58

המון תודה על מתכונים נהדרים! אפשר לשים את הבצק להתפחה ארוכה במקרר כמו שעושים עם בצק פיצה למרקם אוורירי יותר? זה יעבוד פה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2021 at 11:03 pm

זה לא ככ ישנה

השב
User Avatar
מירב מויגר
ינואר 29, 2022 at 6:22 pm

וואו הפיתות יצאו מדהים!! איך נהניתי! תודה על המתכון ♥️

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 30, 2022 at 9:22 pm

תודה מירב

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
מאי 2, 2022 בשעה 11:15

הי קרן, תודה על המתכון! האם יש אפשרות להכין את הפיתות בנינג'ה גריל במקום בתנור?

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
מאי 2, 2022 בשעה 12:24

הי קרן, האם יש אפשרות לאפות את הפיצות בנינג'ה גריל?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 2, 2022 at 4:01 pm

מניחה שללא בעיה

השב
User Avatar
מיכל
מאי 7, 2022 at 2:35 pm

היי, הפיתות יצאו מעולות, אבל הצד התחתון שלהן סדוק…. כך שאי אפשר למשל לשים בפנים פלאפל….איך אפשר למנוע את זה? תודה

השב
User Avatar
שי
starstarstarstarstar
מאי 2, 2022 בשעה 17:46

היי קרן רציתי לשאול האם אפשר לקבל את הכמויות של הרכיבים בגרמים ? אני פשוט עובדת עם משקל. בנוסף רציתי לדעת האם ניתן לאפות על משטח נירוסטה את הפיתות שמשמש כמו אבן פיצה ? והאם אפשר לעשות שימוש בקמח לחם או פיתה עשירים בגלוטן ?

השב
User Avatar
Annemarie
starstarstarstarstar
ינואר 4, 2024 בשעה 10:26

הי קרן, קודם כל תודה רבה על כל המתכונים שלך! כל-כך כיף להכין לבעלי הישראלי הרגשה של בית בחול :) הפיתות שלי יוצאים עם טעם טוב אבל הכיס לא יוצא באמצע אלא יוצא כיס מאוד דק בלמלא (upper side) של הפיתה. מה אפשר לעשות אחרת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 4, 2024 at 4:29 pm

נסי להתפיח מעט את הפיתות לאחר רידוד אולי זה יעזור

השב
User Avatar
מאור
starstarstarstarstar
מאי 6, 2024 בשעה 20:32

לא מצליח לרדד את הבצק של הםיתה לעיגול.. תמיד יוצא לי צורה מעוותת. למישהו יש טיפ מה עושים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2024 at 9:51 am

ברגע שהבצק תופח כעיגולים אז עצם העיגול ברגע שמשטחים נשארת הצורה או שתתחיל לרדד וכל פעם תסובב ממש מעט את הבצק לפני כל רידוד ממש כמה מילימטרים ימינה בסיבוב ורידוד תוך כדי מניחה שיש סרטונים ביוטיוב שיעזרו

השב
User Avatar
אלה
starstarstarstarstar
מאי 11, 2024 בשעה 19:03

היי קרן יקרה, האם ניתן להכין ולאפות בטאבון.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2024 at 12:26 pm

כן בטח

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
יוני 7, 2024 בשעה 16:02

הי יקרה, מודה לך על המתכון, ממש עכשיו זה יצא מהתנור , ונראה טוווב ועושה חיוך! הכנתי לכבוד שבת, אז תודה על ההסבר הברור והמדויק

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 11, 2024 at 11:35 am

תודה שירה

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
נובמבר 6, 2024 בשעה 08:54

הי, במתכון הזה במאקו כתבת שאפשר להכין מ-100% כוסמין מלא, ופה כתבת חצי מלא וחצי לבן. מה התובנות מאז? תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 6, 2024 at 9:35 pm

אפשר ככה או ככה, רק יש לקחת בחשבון שככל שכמות הקמח המלא במתכון עולה יש צורך ביותר נוזלים

השב
User Avatar
Liraz
starstarstarstarstar
יולי 10, 2025 בשעה 06:57

היי, איך אוכל להכין מאותה הכמות 30 פיתות מיני? פשוט לחצות בחצי את עיגול הבצק?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 10, 2025 at 9:09 am

בדיוק

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img