טבעונילחמים ומאפים

פיתות ביתיות בתנור

מאי 7, 2019 16 Comments

פיתות ביתיות בתנורמה אתם הכי אוהבים בפיתה שלכם?

אני הכנתי רשימה של מה שאני הכי אוהבת להכניס לתוך פיתה לפי סדר העדיפויות שלי:

טוסט פיתה, פיתה עם ממרח שוקולד, פלאפל בפיתה, שווארמה, סביח, פיתה עם מיונז פסטרמה ומלפפון חמוץ.

השבוע הכנתי פיתות בבית וניסיתי אותן עם מלא דברים בפנים, תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שכשכותבים

פיתה בגוגל מיד מופיע שהערך הקלורי שלה הוא 275 קלוריות.

למה להרוס?

לקראת יום העצמאות ולכל אלו שמארחים בבית ואפילו יכולים להוציא את הפיתות חמות מהתנור

ולעשות רושם על האורחים, מתכון מעולה לפיתות, שמכינים ממש בקלות.

אני מבטיחה לכם שיהיו מלא קריאות וואו כשהן ייצאו מהתנור יפות חמות וטעימות.

אני השתמשתי בקמח כפרי, אבל קמח לבן רגיל יהיה מצוין.

פיתות ביתיות בתנור/ כ- 15 פיתות

מצרכים למתכון:

קילו קמח כפרי או קמח לבן רגיל

1.5 כפות שמרים יבשים

כף גדושה מלח דק

2 כפות סוכר חום

3 כפות שמן זית

2.5-3  כוסות מים

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית

מוסיפים סוכר, שמן זית, מלח ולבסוף את המים, לאט לאט עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הקערה

לשים כ 10 דקות, מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומניחים להתפחה כשעה-שעה וחצי עד שהבצק

מכפיל את נפחו.

מוציאים אויר מהבצק ומחלקים ל 15 כדורים שווים, אצלי כל כדור שקל 117 גר׳.

מניחים את כדורי הבצק על מגש גדול או משטח מקומח, ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של רבע שעה.

מחממים תנור ל 250 מעלות ומכניסים פנימה תבנית אפייה הפוכה, כלומר עם הפנים כלפני מטה.

כשהתנור חם חם, מרדדים 4 כדורי בצק לעיגולים דקים.

מוציאים את התבנית החמה מהתנור בזהירות, מניחים עליה נייר אפייה ומניחים את עיגולי הבצק המרודדים

על תבנית האפייה.

אופים כ 3-4 דקות עד שהפיתות מתנפחות, הופכים ואופים עוד דקה שתיים ומוציאים.

שימו לב שזמני האפייה משתנים מתנור לתנור וייתכן שאצלכם זה ייקח פחות/יותר זמן.

מניחים את הפיתות להצטנן כשהן מכוסות במגבת.

הן מתרככות לאחר צינון, והן במיטבן ביום בו אופים אותן.

חג עצמאות שמח!

**ניתן להמיר 50% בקמח מלא או קמח כוסמין מלא או להמיר 100% לקמח כוסמין לבן

**הפיתות מתרככות לאחר צינון מלא, ואפשר להקפיא עשהן עטופות היטב.

פיתות ביתיות בתנור

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

קרן מאי 8, 2019 at 7:43 am

וואי… פשוט… הלכתי להכין… יש אפשרויות אחרות מהקמחים שרשמת?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 7:44 am

אני אוסיף גם במתכון, את יכולה להמיר חצי חצי בקמח מלא או כוסמין מלא או להכין 100% כוסמין לבן

Reply
Tamir Ben Zion מאי 8, 2019 at 8:24 pm

האם ניתן להניח על אבן פיצה?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 8:27 pm

בטח!
רצוי

Reply
Tamir Ben Zion מאי 9, 2019 at 11:42 am

הכוונה האם ניתן להניח את הפיתות ישירות על האבן.

קרן אגם מאי 9, 2019 at 1:22 pm

בהחלט, ואני חושבת שעל אבן זמן האפיה מתקצר והייתי בודקת כבר אחרי דקה

Ilana Fishman מאי 8, 2019 at 9:26 am

נראה סוף!!! חייבת לנסות.
האם אפשר בטורבו כמה תבניות יחד?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 10:18 am

פחות מתאים בטורבו

Reply
שלומית מאי 8, 2019 at 4:44 pm

נראה נפלא.אני רוצה להכין מחצי קילו קמח? אז לחתוך את הכמויות שבמתכון לחצי?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 4:48 pm

בדיוק

Reply
מרב מאי 12, 2019 at 2:52 pm

אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן

Reply
קרן אגם מאי 12, 2019 at 10:02 pm

אין לי נסיון עם קמח ללא גלוטן כלל כך שקשה לי להמליץ

Reply
מיכל מאי 8, 2019 at 5:35 pm

היי, נראה מושלם!
האם ניתן להכין את הסצק ולתת לו תפיחה במקרר עד לאפייה מחר?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 8:27 pm

כן אין בעיה

Reply
זהר מאי 9, 2019 at 8:30 pm

הכנתי הבוקר ויצא מדהים! תודה רבה על מתכון מושלם 🙂

Reply
קרן אגם מאי 9, 2019 at 8:44 pm

שמחה לשמוע זהר תודה

Reply

Leave a Comment