לחמים ומאפים

פיתות זעתר

מרץ 7, 2021 14 Comments

 

 

היום בבוקר יצאתי בבוקר להידרותרפיה, טיפול לרגל שלי במים, ככ התרגשתי הרגשתי כאילו מינימום יצאתי לגלוש

במערבי, לקחתי בגד ים גלישה שלם, מגבת, משקפי שמש ועוד רגע הייתי מפוצצת את הפנים בקרם שיזוף.

הטיפול, לא באופן רומנטי בחוף הים, היה אמור להתקיים בבית חולים תל השומר, בבריכה הטיפולית.

מפה לשם הגעתי ועשו לי אבחון אצל המנהלת במשרד, נכנסתי אליה עם התיק של הגלישה חחחח.

ישבנו קצת מילאנו טפסים, היא שאלה הרבה שאלות והקלידה מלאאאאא במחשב.ואני דיברתי וסיפרתי

על מצבי, היה רגע אפילו של הזלת דמעה של התרגשות מזה שאני הולכת להיכנס לבריכה.

אוקיי סיימנו היא אמרה, עכשיו תחזרי לפקידה תקבעי לך תור. שתיקה.

מה תור? אני בתוררררררר אמרתי לה.

כן אבל היום זה רק אבחון, תקבעי תורים הלאה.

יצאתי משם אני והתיק גלישה שלי, קבענו תור להמשך וחזרנו הביתה יבשים.

אבל התפנה לי זמן ואתמול בסדנה הכנתי פיתות זעתר אז למה שלא נכין פיתות???

תקשיבו! אני גרה ביפו וזה ידוע שיש פה מלא פיתות זעתר נכון? אבל נשבעת לכם שכאלו אין.

הן הכי רכות וטעימות שאכלתי. ואם הייתי יכולה הייתי פותחת חלון קטן בבית ומוכרת אותם לכל מי שרק

ירצה מרוב שאני חושבת שכולם חייבים לאכול אותן.

המתכון מבוסס על המתכון המאתר המעולה הנחתום מפה עם שינויים שלי.

פיתות זעתר/ 10 פיתות

מצרכים למתכון :

2 כוסות+2 כפות (300 גר׳) קמח לחם לבן

כוס+3/4 (250 גר׳)  קמח פיצה

כף מלח דק

כפית וחצי  (6 גר׳) שמרים יבשים

כף וחצי(15 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר׳ ) שמן זית

כוס ורבע (300 מ״ל) מים ברז חמימים

לזעתר:

תערובת זעתר טחון

שמן זית

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים  שני סוגי קמח ומערבבים היטב, מוסיפים אתשמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים שוב.

מוסיפים שמן זית ואת המים תחילה מחצית מהכמות,ואז לאט לאט את השאר ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה

למשך 10 דק עד שמתקבל בצק רך וגמיש וקצת דביק

(השאירו מעט מים בצד כדי להימנע מעודף נוזלים, עדיף שיהיו קצת פחות ותוכלו להוסיף)

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה

למשך כארבעים וחמש דקות עד שעה.הבצק לא תופח רבה וזה בסדר.

בקערה קטנה מערבבים את תערובת הזעתר עם שמן זית ,אמורה להתקבל משחה סמיכה.

כשהבצק תפח, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח עבודה נח.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר׳ כל כדור (אצלי יצאו 10)  מניחים על תבנית מעט

משומנת ומכסים אותן במגבת לחה. מרדדים כדור על משטח מקומח,עדיך בקמח דורום,

כך שיתקבל עיגול בצק דק. בעזרת מזלג, מנקבים את הבצק

(אפשר גם עם הידיים לעשות מלא מלא לחיצות) מניחים את הבצק על נייר אפייה,

וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מורחים בנדיבות מתערובת הזעתר על הבצק,ומפזרים טיפה מלח

גס, משאירים את השוליים נקיים. מחממים תנור לחום 250 מעלות, עם אבן בפנים או תבנית תנור הפוכה.

מחליקים את הפיתות, יחד עם נייר האפייה  או בלי (אני מעדיפה בלי)

 לתנור ואופים ישירות על האבן או התבנית ההפוכה. אופים את הפיתות  למשך 5-6 דקות, עד שהשוליים זהובים.

מגישים חם חם.

**אפשר להמיר לקמח לבן רגיל או לקמח כוסמין, המרה לקמחים מלאים אפשרים במחצית מכמות הקמח ויש

להוסיף עוד נוזלים לבצק)

**אפשר להכין ולהקפיא אחרי אפייה כשהפיתות רכות אבל אני מעדיפה דווקא את אלו לאכול טריות טריות

עם השמן והזעתר עליהן במיטבו.

**אפשר להכפיל כמויות.

Print Friendly, PDF & Email

14 Comments

עמית מרץ 8, 2021 at 1:53 pm

היי קרן, נראה מושלם!! לדעתך קמח חלה גם יעשה את העבודה? או שתכלס כן עדיף קמח פיצה ולחם לבן? 🙂

Reply
ניקול מרץ 8, 2021 at 5:05 pm

מה הכמויות של הזעתר והשמן זית צא רשום

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 6:56 am

על כמוץ הבצק הזו זה בערך כוס שמן ו1/2 כוס זעתר ולשים לב שהתערובת סמיכה

Reply
רוני גולדשטיין מרץ 9, 2021 at 9:29 am

היי קרן, כרגיל תענוג לעשות את המתכונים המושלמים שלך! התפחה ראשונה ללילה במקרר תעבוד?

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 2:29 pm

כן בטח

Reply
שירן כהן מרץ 9, 2021 at 10:08 pm

הייוש קרן , קודם כל בריאות♡
לגבי הקמח אפשר רק קמח רגיל??
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2021 at 10:17 pm

תודה! בהחלט אפשר להמיר לקמח לבן

Reply
Shani מרץ 12, 2021 at 12:23 pm

מה אפשר במקום קמח פיצה. גרה בחול ולא נראה לי שיש פה משהו כזה.

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2021 at 6:28 pm

קמח לחם או קמח לבן רכיל

Reply
מאיה מרץ 12, 2021 at 5:38 pm

נראה מדהים! אפשר להכין ולקחת לפיקניק או שהמרקם של הפיתות ייהרס אחרי כמה שעות?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2021 at 6:29 pm

אם תעטפי טוב המרקם יהיה מעולה

Reply
שירה מרץ 21, 2021 at 12:20 am

יצא מעולה, עשיתי התפחה בלילה, מתכון ממש מוצלח, תודה רבה

Reply
טניה אפריל 14, 2021 at 2:15 pm

יש לי קמח מניטובה לבן , זה יעבוד במקום קמח פיצה?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2021 at 4:50 pm

כן

Reply

Leave a Comment