היום בבוקר יצאתי בבוקר להידרותרפיה, טיפול לרגל שלי במים, ככ התרגשתי הרגשתי כאילו מינימום יצאתי לגלוש
במערבי, לקחתי בגד ים גלישה שלם, מגבת, משקפי שמש ועוד רגע הייתי מפוצצת את הפנים בקרם שיזוף.
הטיפול, לא באופן רומנטי בחוף הים, היה אמור להתקיים בבית חולים תל השומר, בבריכה הטיפולית.
מפה לשם הגעתי ועשו לי אבחון אצל המנהלת במשרד, נכנסתי אליה עם התיק של הגלישה חחחח.
ישבנו קצת מילאנו טפסים, היא שאלה הרבה שאלות והקלידה מלאאאאא במחשב.ואני דיברתי וסיפרתי
על מצבי, היה רגע אפילו של הזלת דמעה של התרגשות מזה שאני הולכת להיכנס לבריכה.
אוקיי סיימנו היא אמרה, עכשיו תחזרי לפקידה תקבעי לך תור. שתיקה.
מה תור? אני בתוררררררר אמרתי לה.
כן אבל היום זה רק אבחון, תקבעי תורים הלאה.
יצאתי משם אני והתיק גלישה שלי, קבענו תור להמשך וחזרנו הביתה יבשים.
אבל התפנה לי זמן ואתמול בסדנה הכנתי פיתות זעתר אז למה שלא נכין פיתות???
תקשיבו! אני גרה ביפו וזה ידוע שיש פה מלא פיתות זעתר נכון? אבל נשבעת לכם שכאלו אין.
הן הכי רכות וטעימות שאכלתי. ואם הייתי יכולה הייתי פותחת חלון קטן בבית ומוכרת אותם לכל מי שרק
ירצה מרוב שאני חושבת שכולם חייבים לאכול אותן.
המתכון מבוסס על המתכון המאתר המעולה הנחתום מפה עם שינויים שלי.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פיתות זעתר/ 10 פיתות
מצרכים למתכון :
2 כוסות+2 כפות (300 גר׳) קמח לחם לבן
כוס+3/4 (250 גר׳) קמח פיצה
כף מלח דק
כפית וחצי (6 גר׳) שמרים יבשים
כף וחצי(15 גר׳) סוכר לבן
1/4 כוס (50 גר׳ ) שמן זית
כוס ורבע (300 מ״ל) מים ברז חמימים
לזעתר:
תערובת זעתר טחון
שמן זית
מעט מלח גס
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים שני סוגי קמח ומערבבים היטב, מוסיפים אתשמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים שוב.
מוסיפים שמן זית ואת המים תחילה מחצית מהכמות,ואז לאט לאט את השאר ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
למשך 10 דק עד שמתקבל בצק רך וגמיש וקצת דביק
(השאירו מעט מים בצד כדי להימנע מעודף נוזלים, עדיף שיהיו קצת פחות ותוכלו להוסיף)
מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה
למשך כארבעים וחמש דקות עד שעה.הבצק לא תופח רבה וזה בסדר.
בקערה קטנה מערבבים את תערובת הזעתר עם שמן זית ,אמורה להתקבל משחה סמיכה.
כשהבצק תפח, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח עבודה נח.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר׳ כל כדור (אצלי יצאו 10) מניחים על תבנית מעט
משומנת ומכסים אותן במגבת לחה. מרדדים כדור על משטח מקומח,עדיך בקמח דורום,
כך שיתקבל עיגול בצק דק. בעזרת מזלג, מנקבים את הבצק
(אפשר גם עם הידיים לעשות מלא מלא לחיצות) מניחים את הבצק על נייר אפייה,
וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. מורחים בנדיבות מתערובת הזעתר על הבצק,ומפזרים טיפה מלח
גס, משאירים את השוליים נקיים. מחממים תנור לחום 250 מעלות, עם אבן בפנים או תבנית תנור הפוכה.
מחליקים את הפיתות, יחד עם נייר האפייה או בלי (אני מעדיפה בלי)
לתנור ואופים ישירות על האבן או התבנית ההפוכה. אופים את הפיתות למשך 5-6 דקות, עד שהשוליים זהובים.
מגישים חם חם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**אפשר להמיר לקמח לבן רגיל או לקמח כוסמין, המרה לקמחים מלאים אפשרים במחצית מכמות הקמח ויש
להוסיף עוד נוזלים לבצק)
**אפשר להכין ולהקפיא אחרי אפייה כשהפיתות רכות אבל אני מעדיפה דווקא את אלו לאכול טריות טריות
עם השמן והזעתר עליהן במיטבו.
**אפשר להכפיל כמויות.
51 Comments
היי קרן, נראה מושלם!! לדעתך קמח חלה גם יעשה את העבודה? או שתכלס כן עדיף קמח פיצה ולחם לבן? 🙂
מה הכמויות של הזעתר והשמן זית צא רשום
על כמוץ הבצק הזו זה בערך כוס שמן ו1/2 כוס זעתר ולשים לב שהתערובת סמיכה
היי קרן, כרגיל תענוג לעשות את המתכונים המושלמים שלך! התפחה ראשונה ללילה במקרר תעבוד?
כן בטח
הייוש קרן , קודם כל בריאות♡
לגבי הקמח אפשר רק קמח רגיל??
תודה
תודה! בהחלט אפשר להמיר לקמח לבן
מה אפשר במקום קמח פיצה. גרה בחול ולא נראה לי שיש פה משהו כזה.
קמח לחם או קמח לבן רכיל
נראה מדהים! אפשר להכין ולקחת לפיקניק או שהמרקם של הפיתות ייהרס אחרי כמה שעות?
אם תעטפי טוב המרקם יהיה מעולה
הי קרן , יש לי רק קמח לחם וקצת קמח פיצה, יעבוד לדעתך?
בוודאי שיעבוד
יצא מעולה, עשיתי התפחה בלילה, מתכון ממש מוצלח, תודה רבה
יש לי קמח מניטובה לבן , זה יעבוד במקום קמח פיצה?
כן
אופים את הפיתות על טורבו ?
חום עליון תחתון
האם אפייה בטאבון היא גם ב 250 מעלות?
הי קרן, תודה על המתכונים המעולים!
האם אפשר לאפות את הבצק גם בטאבון? והאם יש לך מתכון בבלוג לחלה שאפשר לאפות בטאבון?
תודה רבה ושבת שלום
ברור שאפשר בטאבון
לגבי חלה טרם ניסיתי בטאבון
לדעתי ומנסיוני אפשר בהחלט להכין מקמח מלא צריך רק קצת יותר מים וזה יוצא מעולה אני מכינה מבצק מחמצת מקמח מלא מלחמניות פיתות ועד פיצה בתאבוו
הי
אין התפחה אחרי שמכינים את הכדורים? כמה זמן?
אני לא מתפיחה את הכדורים אלא מתחילה לרדד לפיתה את הראשון שגלגלתי לכדור ובזמן הזה הם נחים קצת
מה זה אומר לאפות על תבנית הפוכה?
להפוך את התבנית של התנור ולחמם אותה עם התנור, וכשהיא מאוד חמה וגם התנור אז להעביר אליה את הפיתות לאפייה. זה מדמה אבן אפייה
הי קרן, רציתי לוודא שאין טעות וצריך כף מלח ולא כפית (בדרך כלל במתכוניפ של קילו את רושמת כף מלח).
תודה:)
המתכון מדוייק כפיי שהוא
היי קרן , מה כמות הקמח אם אני ממירה לקמח לבן ?
אותה הכמות
קרן את פשוט מלכה. אני מכינה את המתכון הזה כל סופש שני והוא פשוט מושלםם! זה יוצא אוורירי וטעים וכל פעם מחדש אני בהלם שאני הכנתי את זה. תודה רבה רבה ששיתפת את המתכון הזה את פשוט מהממת.
תודה ענבר!
היי קרן, צריכה לעשות כמות יותר גדולה, תוכלי להמיר לי כמויות לקג קמח בבקשה?
נראה מוש! האם קמח כוסמין לבן נחשב לקמח מלא או להתייחס כמו קמח רגיל?
כמו לבן רגיל
איזו מצחיקה, כתבת שאת מעדיפה לאפות בלי נייר אפייה ובתמונות רואים שאפיתן עם נייר אפייה
האם הפיתות טובות גם יום למחרת?
היי קרן, האם אפשר להחליף את הזעתר בבשר טחון (כמו לחמג'ון) והאם צריך לטגן קודם את הבשר?
אפשר להכין מהבצק לחמעג׳ון אני ממש ממליצה לחפש בגוגל מתכון לבשר זה לא נגמר בטיגון יש לתבל גם
היי קרן , האם אפשר להכין את הפיתות האלה בסיר גריל חשמלי ? אם כן כמה זמן ?
הי קרן,
יעבוד בנינג'ה גריל?
בטח
קרן אלופה תודה רבה רבה!! יצאו אחלה פיתות!!
שמחה לשמוע
הכנתי את הפיתות ומרחתי למעלה את הרוטב פיציות שלך
יצע מהמם!
הקטן שלי לא הפסיק לבקש עוד
יצא מצוין
תודה
הכנתי ומרחתי מלמעלה את הרוטב המהמם שלך לפיציות!
יצא מושלם הפשוש שלי בו השנתיים רק מבקש עוד חתיכה
כייף לשמוע
אשמח לדעת האם יש הבדל בטעם בשימוש עם קמח פיצה? אני תוהה האם כדאי לקנות במיוחד עבור המתכון
אין הבדל בטעם יש הבדלים באיכות הבצק אבל את יכולה להכין מקמח לבן רגיל וייצא לך אחלה