לקראת יום העצמאות (למרות שבתקופה כזו יש כאלו שלא חוגגים וזה עצוב) אני יודעת שהרבה אנשים אוהבים להכין לבד את הפיתות
אז קבלו מתכון באמת אחד הטובים לפיתות שמכינים בצק ללא לישה כך שכל אחד יכול להכין! אני חושבת שהבצק הזה הוא קסם ולא רק בזכות העובדה
שהוא ללא לישה ולא צריך להפעיל בשבילו מיקסר אלא גם בזכות העובדה שהוא מניב פשוט נתוצאות מעולות ואולי אף יותר מכל בצק אחר.
אני מבטיחה לכם שלא תצליחו לעמוד בפני הפיתות האלו.
כדי שפיתה תתנפח, היא צריכה להיכנס לתנור מאוד מאוד מאוד חם. קחו זאת בחשבון שאם התנור שלכם חלש אפילו תרימו מעלות ל 240-250
אחרת היא לא מתנפחת, שאגב זה לא כזה נורא כי הן קצת שמנמנות וככ טעימות ורכות גם בלי. אז לא להילחץ, טעים יהיה פה בטוח.
לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן
פיתות מבצק ללא לישה/ 8-10 פיתות
מצרכים למתכון:
600 גר׳ קמח חלה/לחם/פיצה/מניטובה לבן
3/4 כף (7 גר׳) שמרים יבשים
2 כפיות שטוחות מלח דק
כף דבש
450-600 מ״ל מי ברז
לקיפול:
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בקערה או בקופסא עם מכסה מערבבים את כל מצרכי הבצק, ורק 450 מ״ל מים, ובעזרת כף עץ מערבבים היטב,
הבצק אמור לצאת בסופו של דבר דביק ומלוכלך. אם יש צורך מוסיפים מים לאט לאט
לא מתקבל בצק חלק כיון שאין פה לישה רק ערבוב כמה פעמים.
מכסים את הקערה בנייילון נצמד או מכסה אם זו קופסא ומניחים להתפחה אפשר או לילה במקרר או למשך שעתיים שלוש בטמפרטורת החדר.
לאחר שהבצק תפח (בבצק הזה רואים ממש תסיסה בקערה) מוזגים מעליו שמן זית ומבצעים קיפולים, מכניסים את היד מתחת לאחת מפינות הבצק ומרימים
אותה כלפי מעלה בקיפול למרכז הבצק.
חוזרים על הפעולה עם כל פינות הבצק
מכסים שוב ומתפיחים למשך שעה.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, הבצק מאוד דביק ורך, אפשר בשלב הזה לאסוף אותו בעזרת קמח לכדור כדי לייצב אותו
מחלקים את הבצק , אם תחלקו לשמונה ייצאו לכם פיתות גדולות יחסית כך שניתן לחלק ליותר ולקבל פיתות קטנות.
מכדררים את חלקי הבצק לכדורים ומניחים אותם על מגש מקומח היטב ומכסים במגבת או ניילון רופף להתפחה של 30-4- דק
בינתיים מחממים תנור ל 230 מעלות ומניחים תבנית תנור הפוכה או אבן שמוט בתנור (לאופים בטאבון לחמם טאבון ל 300 מעלות)
כשהכדורים תפחו והתנור חם ממש, מרדדים כל עיגול בצק על מעט קמח (אם יש לכם רימי׳נטה או סמוחינה הכי טוב) לפיתה שטוחה
מניחים את הפיתות המוכנות על תבנית התנור החמה (תקמחו אותה קודם ופשוט תזרקו עליה פיתות.
אופים את הפיתות למשך 10-12 דקות עד הן מתנפחות , מוציאים ומניחים לצינון עם מגבת מעל כדי שהפיתות לא ייתייבשו.
מגישים חם וטרי
15 Comments
אפשר להשתמש בכל קמח?
כן
נראה לי שחסר במרכיבים דבש או סוכר.
תודה על מתכונים כיפים!
תודה רבה ששמת לב, תיקנתי עכשיו
בסרט נראה שהוספת דבש? אין במתכון…להוסיף סוכר או דבש?
תוקן תודה
ראשית, תודה עלייך ❤
יש אפשרות לקצר זמני התפחה?
בעקרון רצוי שלא כי זה בצק ללא לישה וזה האיכות שלו, אפשר להכין מתכון אחר מהאתר עם התפחות קצרות יותר לפיתה
הכנתי את הבצק אתמול בערב, לפני התיקון של כמות המים ותוספת הדבש במתכון… חשבתי שאולי עם התפיחה במקרר, הנוזליות שלו אמורה להסתדר.
אז לא.. וכמובן לא עזר לגלגל אותו בהרבה קמח, הוא נשאר נוזלי להפליא
בסוף שפכתי פיסות בצק נוזלי ודביק על נייר אפיה. יצאו פיתות לבנות לגמרי, בצורות משונות, אבל להפתעתי – הן אכן יצאו פיתות
פיתות רכות כמובטח.
עכשיו אני חייבת לנסות את המתכון המתוקן
האם הפיתות נפתחות? ניתנות למילוי?
כן
הי
אפשר עם קמח כוסמין?
בטח
היי נראה טוב
אפשר להכין על המחבת אם אין תנור זמין?
כן בטח