לחמים ומאפיםמאפים ללא לישה

פיתות מבצק ללא לישה

מאי 13, 2024 13 Comments

לקראת יום העצמאות (למרות שבתקופה כזו יש כאלו שלא חוגגים וזה עצוב) אני יודעת שהרבה אנשים אוהבים להכין לבד את הפיתות

אז קבלו מתכון באמת אחד הטובים לפיתות שמכינים בצק ללא לישה כך שכל אחד יכול להכין! אני חושבת שהבצק הזה הוא קסם ולא רק בזכות העובדה

שהוא ללא לישה ולא צריך להפעיל בשבילו מיקסר אלא גם בזכות העובדה שהוא מניב פשוט נתוצאות מעולות ואולי אף יותר מכל בצק אחר.

אני מבטיחה לכם שלא תצליחו לעמוד בפני הפיתות האלו.

כדי שפיתה תתנפח, היא צריכה להיכנס לתנור מאוד מאוד מאוד חם. קחו זאת בחשבון שאם התנור שלכם חלש אפילו תרימו מעלות ל 240-250

אחרת היא לא מתנפחת, שאגב זה לא כזה נורא כי הן קצת שמנמנות וככ טעימות ורכות גם בלי. אז לא להילחץ, טעים יהיה פה בטוח.

לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן

פיתות מבצק ללא לישה/ 8-10 פיתות

מצרכים למתכון:

600 גר׳ קמח חלה/לחם/פיצה/מניטובה לבן

3/4 כף (7 גר׳) שמרים יבשים

2 כפיות שטוחות מלח דק

כף דבש

450-600  מ״ל מי ברז

לקיפול:

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

בקערה או בקופסא עם מכסה מערבבים את כל מצרכי הבצק, ורק 450 מ״ל מים, ובעזרת כף עץ מערבבים היטב,

הבצק אמור לצאת בסופו של דבר דביק ומלוכלך. אם יש צורך מוסיפים מים לאט לאט

לא מתקבל בצק חלק כיון שאין פה לישה רק ערבוב כמה פעמים.

מכסים את הקערה בנייילון נצמד או מכסה אם זו קופסא ומניחים להתפחה אפשר או לילה במקרר או למשך שעתיים שלוש בטמפרטורת החדר.

לאחר שהבצק תפח (בבצק הזה רואים ממש תסיסה בקערה) מוזגים מעליו שמן זית ומבצעים קיפולים, מכניסים את היד מתחת לאחת מפינות הבצק ומרימים

אותה כלפי מעלה בקיפול למרכז הבצק.

חוזרים על הפעולה עם כל פינות הבצק

מכסים שוב ומתפיחים למשך שעה.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, הבצק מאוד דביק ורך, אפשר בשלב הזה לאסוף אותו בעזרת קמח לכדור כדי לייצב אותו

מחלקים את הבצק ,  אם תחלקו לשמונה ייצאו לכם פיתות גדולות יחסית כך שניתן לחלק ליותר ולקבל פיתות קטנות.

מכדררים את חלקי הבצק לכדורים ומניחים אותם על מגש מקומח היטב ומכסים במגבת או ניילון רופף להתפחה של 30-4- דק

בינתיים מחממים תנור ל 230 מעלות ומניחים תבנית תנור הפוכה או אבן שמוט בתנור (לאופים בטאבון לחמם טאבון ל 300 מעלות)

כשהכדורים תפחו והתנור חם ממש, מרדדים כל עיגול בצק על מעט קמח (אם יש לכם רימי׳נטה או סמוחינה הכי טוב) לפיתה שטוחה

מניחים את הפיתות המוכנות על תבנית התנור החמה (תקמחו אותה קודם ופשוט תזרקו עליה פיתות.

אופים את הפיתות למשך 10-12 דקות עד הן מתנפחות , מוציאים ומניחים לצינון עם מגבת מעל כדי שהפיתות לא ייתייבשו.

מגישים חם וטרי

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

שיר מאי 13, 2024 at 7:39 pm

אפשר להשתמש בכל קמח?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:21 pm

כן

Reply
אביטל מאי 13, 2024 at 10:55 pm

נראה לי שחסר במרכיבים דבש או סוכר.
תודה על מתכונים כיפים!

Reply
קרן אגם מאי 14, 2024 at 7:58 am

תודה רבה ששמת לב, תיקנתי עכשיו

Reply
Or מאי 13, 2024 at 10:55 pm

בסרט נראה שהוספת דבש? אין במתכון…להוסיף סוכר או דבש?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:21 pm

תוקן תודה

Reply
אביטל מאי 14, 2024 at 11:39 am

ראשית, תודה עלייך ❤
יש אפשרות לקצר זמני התפחה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:22 pm

בעקרון רצוי שלא כי זה בצק ללא לישה וזה האיכות שלו, אפשר להכין מתכון אחר מהאתר עם התפחות קצרות יותר לפיתה

Reply
אפרת מאי 14, 2024 at 3:48 pm

הכנתי את הבצק אתמול בערב, לפני התיקון של כמות המים ותוספת הדבש במתכון… חשבתי שאולי עם התפיחה במקרר, הנוזליות שלו אמורה להסתדר.
אז לא.. וכמובן לא עזר לגלגל אותו בהרבה קמח, הוא נשאר נוזלי להפליא
בסוף שפכתי פיסות בצק נוזלי ודביק על נייר אפיה. יצאו פיתות לבנות לגמרי, בצורות משונות, אבל להפתעתי – הן אכן יצאו פיתות
פיתות רכות כמובטח.
עכשיו אני חייבת לנסות את המתכון המתוקן

Reply
הודיה מאי 14, 2024 at 9:02 pm

האם הפיתות נפתחות? ניתנות למילוי?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:20 pm

כן

Reply
דורית מאי 14, 2024 at 9:47 pm

הי
אפשר עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2024 at 12:20 pm

בטח

Reply

Leave a Comment