בשבת הקרובה אני מארחת לארוחת בראנץ הראשונה שלי ד,, מה שאומר מאני מארחת לא לסדנה אלא לארוחת בוקר קצרה יותר, עם תפריט ידוע מראש,
והארוחה הוזמנה כאירוע פרטי.
כשישבתי לכתוב את התפריט, הכנסתי פנימה כל מיני מאכלים ומאפים שטרם ניסיתי,
אבל היתה לי הרגשה שיצליחו בהמשך,
ואם לא אז אני אפתח אותם עד שיהיו כאלה.
אחד הדברים שכתבתי שנגיש בבראץ, הוא לחם טורקי מבצק יוגורט.
חשבתי על זה כי כבר עברו כמה חודשים מאז שאבא שלי שלח לי מתכון במייל ללחם/פיתות האלו.
אבא שלי עוד שולח לי מתכונים במייל, הוא לא גר בארץ, וככה נוח לו יותר:-)
בטורקית קוראים להם גוזלמה, זה נשמע לי מצויין ונורא רציתי לנסות.
אז היום החלטתי לערוך נסיון ולוודא שמדובר באמת במאפה מוצלח, ועל כן נוסו שתי גרסאות,
אחת ללא תוספות בבצק והשניה עם שום ועלי זעתר טריים, הוורסיה השניה לקחה בגדול.
האמת, שזה יצא טעים אבל הרבה לפני הטעם התפשט בבית ריח של שום וזעתר והיה קשה לעמוד בפיתוי.
הפיתות, שקולים אותן זמן מאוד קצר על המחבת יוצאות רכות ומגרות.
בזמן שצילמתי אותן, היה ילד אחד שלא התאפק, התישב בסט הצילום והתחיל לאכול מהן.
מדובר בילד נורא בררן ואני הייתי קצת בשוק מזה שהוא אוכל פיתות עם שום וזעתר טרי…
וכשנשאלתי מה יש בפנים אמרתי שרק קמח מים שמן ומלח…
אז הוא אמר שלהבא צריך להוסיף מעט מלח:-)
מהר מאוד פתחנו שולחן, עם חומוס, זיתים, ושמן זית עם זרעי עגבניה, והיה כל כך טעים.
פיתות יוגורט על מחבת ללא התפחה עם שום ועלי זעתר טרי/כ 16 פיתות קטנות
מצרכים למתכון:
4.5 כוסות (630 גר') קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
כף סוכר לבן
כף גדושה מלח דק
2 כפות שמן זית
200-250 מ״ל מי ברז
1.5 גביעי יוגורט (300 מ״ל)
3 שיני שום כתושות
חופן עלי זעתר טריים
לשימון התבנית והפיתות:
קערה קטנה עם שמן זית
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים יבשים,
מוסיפים לקערה סוכר, מלח, שמן זית וממשיכים לערבל
מוסיפים יוגורט, ובמזיגה איטית את המים.
ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות המים, תתחילו מ 150 מ״ל ולאט לאט תוסיפו.
כשהמים נטמעים בבצק מוסיפים את השום הכתוש ואת עלי הזעתר.
ממשיכים לערבל וללוש עוד כ 12 דק', עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מניחים את הבצק לנוח בקערה כ 15 דק'.
מחלקים את הבצק ל 16 כדורים שווים בגודלם, כל אחד במשקל 80-90 גר'.
מכסים אותם במגבת ובינתיים מחממים מחבת בינונית, עם מעט שמן זית,
בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לצורת פיתה, ומניחים על המחבת.
מורחים את חלקה העליון של הפיתה בשמן זית נוסף, ומפזרים מעט שומשום.
וכאשר מתחילות להיווצר בועות על גבי הבצק מלמעלה, זה הזמן והסימן שלכם להפוך את הפיתה לצד השני,
ולהמשיך לקלות אותה, עוד כדקה.
מוציאים מהמחבת לצלחת ומכסי במגבת.
ממשיכים כך עם כל הפיתות.
מגישים עם לבנה, טחינה, יוגורט מתובל, שמן זית עם זרעי עגבניות וכל מה שבא לכם.
הערות למתכון:
***אפשר לוותר על התוספות בבצק, השום ועלי הזעתר או רק על אחד מהם ואפשר להחליף זעתר במרווה או בזיליקום.
***את הפיתות מכסים מיד במגבת, ואפשר לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.
81 Comments
נראה נפלא !!
איזה יוגורט הכי מתאים ?
בקר / עיזים / כבשים
הכנתי פעם עם בקר ופעם עם כבשים ושניהם מצויינים:-)
קרן, הפיתות יצאו מדהימות!! כמו כל אחד מהמתכונים שלך שאני מכינה. כל כך נהנית לקרוא אותך ונהנית מהצילומים המגרים 😉
לירון.
וגם.. מחכה ומקווה שיהיה עוד eat with שאוכל לבוא גם!!!
שבת נעימה
תודה רבה לירון!
יש כל הזמן סדנאות eatwith בואי!
מהמם! סיר גריל לפיתות יכול להתאים כאן?
בהחלט
האם אפשר להקפיא את הפתות?
אפשר להקפיא כשהן עטופות היטב ולהפשיר .
יש לחם לפני ההגשה
בוקר טוב,
המתכון מהמם, רק אם אפשר להחליף יוגורט במשהו אחר (יש אלרגיה )
תודה
אלרגיה למוצרי חלב בכלל?
האם יוגורט טבעוני גם הולך ?
אין לי נסיון עם יוגורט טבעוני אבל שווה לנסות
ואו טעים ברמות על חלל
הכנתי עם שום וזעתר טחון
אכלנו עם לבנה שמן זית וזעתר
פשוט מושלם
איך אני שמחה לשמוע בתיה.
הי יצא סוףףף מאוד טעים. חבל שאין מתכון ללאפות כאלו רכות לא חלבי. עפוצעל זה בבית עם טחינה קציצות ירק. המון תודה.
שמחתי לשמוע שאהבו, את יכולה לנסות להכין עם יוגורט על בסיס סויה, ייתכן ויצא מוצלח לא פחות ויהיה פרווה.
בוקר טוב. תודה על התשובה. אוהבת את המתכונים וכומו שרשמו כבר זה 100% הצלחה.
היי קרן,
אני גרה בחו"ל ולצערי יש פה רק יוגורט ממותק (כזה שבמכסה שלו יש מנת גרנולה לערבוב…) אפשר להשתמש בו ולוותר על הסוכר או שזה יהיה יותר סוכר ממה שצריך?
תודה!
אביה
איפה את גרה? מעניין:-)
את יכולה להכין עם חלב באותה הכמות
מעדכנת שמצאתי יוגורט (!!) והכנתי ויצא נ-ה-ד-ר!
תודה
יאאאאאייי איזה כייף
גרה בארגנטינה, והם אוהבים פה מתוק… קשה למצוא דברים טבעיים.
תודה על התגובה המהירה, אנסה בקרוב מאוד 🙂
קרן אם אני מכינה מהיום למחר איך כדאי לאחסן?
תכסי היטב עם ניילון נצמד, לא במקרר, ממליצה לך לחמם מעט לפני אפילו וב במחבת או כמה דקות בתנור לוהט
אפשר להחליף לקמח כוסמין?
אפשר להמיר
אם זה כוסמין לבן 100% המרה
אם לכוסמין מלא 50% ולהוסיף קצת מים
תודה קרן
מתכונים נפלאים כתמיד
הי, קרן
הפיתות יצאו נהדרות והבעיה היחידה היתה שלא באמת ישבנו לשולחן יחד כי כל פיתה שיצאה מהמחבת נחטפה על ידי ילד או ילדה שלא יכלו לעמוד בפיתוי.
יצא לך לאפות את הבצק הזה? חשבתי לשטח בתבנית בידיים משומנות ולפזר גבינות – מה אומרת?
זו הבעיה של כולנו עם הפיתות האלו! 🙂
את יכולה לאפות, תשטחי באמת את הכדור לפיתה ותאפי ב 180-190 מעלות 10-12 דק׳.
בהצלחה וספרי איך יצאה הגרסה האפויה.
אפשר להכין את הבצק יום לפי ההכנה של הפיתות עצמן? אם כן איך לאחסן אותו?
כן בטח, אחרי לישה להכניס מיד למקרר
היי קרן
האם אפשר להמיר בקמח כוסמין?
הייתי ממירה 50% בכוסמין
היי קרן,
האם אפשר להמיר גם חצי מכמות הקמח בקמח מלא? (האם קמח כוסמין וקמח מלא זהים מבחינת התוצאה 6 השימוש? )
אפשר להמיר בקמח מלא או קמח כוסמין מלא, יש להם טעם מעט שונה אל צריכה לנסות ולראות מה יותר טעים לך:-)
היי קרן, אם לא מתפיחים את הבצק מה התפקיד שממלאים השמרים היבשים?
הי צביקה, ללא שמרים כלל לא יהיה לנו בצק לפיתות.
התבקשתי להכין בצק לפיתות לכיתה של הבת.. קודם כל ניגשתי לבלוג האהוב שלך. האם יתאים? והאם לשים את השמרים היבשים כפי שהם בקערה עם הקמח או במים קודם?
הי שרון, תודה קודם כל! את השמרים מערבבים ישירות לתוך הקמח, שימי לב שזהו מתכון לפיתות ללא התפחה, איך אתם הולכים להכין אותן בגן ?
כי את אלו מטגנים במחבת
תודה על התגובה המהירה.
בכיתה על סאג׳.. לא מתאים?
מתאים לגמרי 🙂
מעולה מעולה! תודה.
תודה על המתכון המהמם! אפשר להשתמש בתבלין זעתר במקום עלים טריים?
בטח! זה קצת לפי הטעם תתחילי מכף שתיים ותראי איך יוצא
שדרוג מרענן לארוחת ערב תודה על מתכון נהדר!
תודה דר שמחה שאהבתם
הי קרן! אפשר להכין את הבצק כמה שעות מראש ולקחת לפיקניק ולהכין שם פיתות על מחבת? או שהבצק יתקלקל?
תודה!
הי, אחלה רעיון 🙂 שימי לב שהבצק לא אמור לעבור זמן התפחה לכן אני מציעה שתכיני אותו ממש קצת לפני היציאה מהבית
בהצלחה!
וזה יחזיק שעתיים נסיעה?
כן אין בעיה
כדאי לשים את הקערה בצידנית או על קרחונית
היי!
אפשר להקפיא את הפיתות לאחר ההכנה?
ברור
כשהן טריות ועטופות היטב
מלא זמן שאני רוצה להכין ולא השגתי זעתר, היום סוף סוף הכנתי, יצא ממש מעולה!!! תודה רבה! כולם אהבו גם הילדים הקטנים
איך אני אוהבת זעתר טרי
כייף לך
היי! רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום יוגורט?
אפשר
תודה רבה על המענה המהיר!
הפיתות מושלמות!!!
פיתות פשוט משולמות! טעים בטירוף!
תודה על מתכונים מעלפים.
תודה דנית
יש לי רק מיכל יוגורט אחד, וגשום מדי בחוץ ליציאה…האם אפשרי להכין, או שיש להוריד בכמויות של קמח ועוד?
אפשר להכין ולהוסיף מים לבצק במקום היוגורט
הי!
מטגנים על אש גדולה או קטנה? וכמה זמן?
תודה!
בינונית הכי טוב שלא יישרפו ובכל זאת יהיו מוכנות
הזמן תלוי באש והבצק ברגע שמזהיב צד אחד הופכים לצד השני להזהבה
היי, האם ניתן להמיר את היוגורט במים או בחלב סויה לגרסה פרווה? אם כן איזה כמויות?
תודה
אפשר בחלב סויה להתחיל מרבע כוס ואם הבצק יבש להוסיף עוד
האם ניסית לאפות עם קמח ללא גלוטן?
לא אופה מאפי שמרים עם קמחים ללא גלוטן
אפשר את היוגורט להחליף בשמנת חמוצה?
מניחה שכן
נראה נפלא.
האם חצי קמח מלא וחצי קמח לבן, יתאים?
כן בהחלט
רעיון נהדר לפיתות, עוד רעיון : מכינה את הגוזלמה בדכ רק עם יוגורט, ללא מים ואחרי שפותחת לפיתה אני שמה בפנים מילוי: בולגרית ותרד, סוגרת לחצי ירח משטחת ממש לשטוח ואחכ קולה על מחבת, זה נפלא
תודה אתי
היי קרן!!!
שאלה מטופשת אולי, את הבצק לאחר הלישה משאירה לנוח בקערה-מכוסה ? להתפחה קצרה של רבע שעה? או כמו שהוא פשוט ללא כיסוי ?
נראה טיל, אכין בשבת עם הילדה!!!!
בצק תמיד מכוסה שלא יתייבש
מתכונים מהממים תודה אגם(: רציתי לדעת אם זה מתאים להוסיף לבצק בצל ירוק קצוץ מטוגן?
בטח!
היי קרן! האם את הבצק חובה להכין במיקסר או שאפשר בקערה? אני רוצה להכין בשבועות עצמו ואפשר להשתמש במחבת אבל לא במיקסר
אפש רללוש בקערה עם הידיים
שלום וברכה
האם ניתן ללוש ביד או שיוצא דביק מדי ?
תודה מראש
אפשר לישה של 10 שק לפחות