חגיםלחמים ומאפיםשבועות

פיתות יוגורט על המחבת ללא התפחה עם שום וזעתר

מאי 31, 2018 81 Comments
פיתות על המחבת

פיתות יוגורט

בשבת הקרובה אני מארחת לארוחת בראנץ הראשונה שלי ד,, מה שאומר מאני מארחת לא לסדנה אלא לארוחת בוקר קצרה יותר, עם תפריט ידוע מראש,

והארוחה הוזמנה כאירוע פרטי.

כשישבתי לכתוב את התפריט, הכנסתי פנימה כל מיני מאכלים ומאפים שטרם ניסיתי,

אבל היתה לי הרגשה שיצליחו בהמשך,

ואם לא אז אני אפתח אותם עד שיהיו כאלה.

אחד הדברים שכתבתי שנגיש בבראץ, הוא לחם טורקי מבצק יוגורט.

חשבתי על זה כי כבר עברו כמה חודשים מאז שאבא שלי שלח לי מתכון במייל ללחם/פיתות האלו.

אבא שלי עוד שולח לי מתכונים במייל, הוא לא גר בארץ, וככה נוח לו יותר:-)

בטורקית קוראים להם גוזלמה, זה נשמע לי מצויין ונורא רציתי לנסות.

אז היום החלטתי לערוך נסיון ולוודא שמדובר באמת במאפה מוצלח, ועל כן נוסו שתי גרסאות,

אחת ללא תוספות בבצק והשניה עם שום ועלי זעתר טריים, הוורסיה השניה לקחה בגדול.

האמת, שזה יצא טעים אבל הרבה לפני הטעם התפשט בבית ריח של שום וזעתר והיה קשה לעמוד בפיתוי.

הפיתות, שקולים אותן זמן מאוד קצר על המחבת יוצאות רכות ומגרות.

בזמן שצילמתי אותן, היה ילד אחד שלא התאפק, התישב בסט הצילום והתחיל לאכול מהן.

מדובר בילד נורא בררן ואני הייתי קצת בשוק מזה שהוא אוכל פיתות עם שום וזעתר טרי…

וכשנשאלתי מה יש בפנים אמרתי שרק קמח מים שמן ומלח…

אז הוא אמר שלהבא צריך להוסיף מעט מלח:-)

מהר מאוד פתחנו שולחן, עם חומוס, זיתים, ושמן זית עם זרעי עגבניה, והיה כל כך טעים.

פיתות יוגורט על מחבת ללא התפחה עם שום ועלי זעתר טרי/כ 16 פיתות קטנות

מצרכים למתכון:

4.5 כוסות (630 גר') קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

כף סוכר לבן

כף גדושה מלח דק

2 כפות שמן זית

200-250 מ״ל מי ברז

1.5 גביעי יוגורט (300 מ״ל)

3 שיני שום כתושות

חופן עלי זעתר טריים

לשימון התבנית והפיתות:

קערה קטנה עם שמן זית

1/4 כוס שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים יבשים,

מוסיפים לקערה סוכר, מלח, שמן זית וממשיכים לערבל

מוסיפים יוגורט, ובמזיגה איטית את המים.

ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות המים, תתחילו מ 150 מ״ל ולאט לאט תוסיפו.

כשהמים נטמעים בבצק מוסיפים את השום הכתוש ואת עלי הזעתר.

ממשיכים לערבל וללוש עוד כ 12 דק', עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

מניחים את הבצק לנוח בקערה כ 15 דק'.

מחלקים את הבצק ל 16 כדורים שווים בגודלם, כל אחד במשקל 80-90 גר'.

מכסים אותם במגבת ובינתיים מחממים מחבת בינונית, עם מעט שמן זית,

בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לצורת פיתה, ומניחים על המחבת.

מורחים את חלקה העליון של הפיתה בשמן זית נוסף, ומפזרים מעט שומשום.

וכאשר מתחילות להיווצר בועות על גבי הבצק מלמעלה, זה הזמן והסימן שלכם להפוך את הפיתה לצד השני,

ולהמשיך לקלות אותה, עוד כדקה.

מוציאים מהמחבת לצלחת ומכסי במגבת.

ממשיכים כך עם כל הפיתות.

מגישים עם לבנה, טחינה, יוגורט מתובל, שמן זית עם זרעי עגבניות וכל מה שבא לכם.

הערות למתכון:

***אפשר לוותר על התוספות בבצק, השום ועלי הזעתר או רק על אחד מהם ואפשר להחליף זעתר במרווה או בזיליקום.

***את הפיתות מכסים מיד במגבת, ואפשר לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.

 

לא עמד בפיתוי והגיע בעקבות הריח

81 Comments

Galit יוני 2, 2018 at 10:52 am

נראה נפלא !!
איזה יוגורט הכי מתאים ?
בקר / עיזים / כבשים

Reply
קרן אגם יוני 2, 2018 at 1:52 pm

הכנתי פעם עם בקר ופעם עם כבשים ושניהם מצויינים:-)

Reply
לירון יוני 2, 2018 at 11:36 am

קרן, הפיתות יצאו מדהימות!! כמו כל אחד מהמתכונים שלך שאני מכינה. כל כך נהנית לקרוא אותך ונהנית מהצילומים המגרים 😉
לירון.
וגם.. מחכה ומקווה שיהיה עוד eat with שאוכל לבוא גם!!!
שבת נעימה

Reply
קרן אגם יוני 2, 2018 at 1:52 pm

תודה רבה לירון!
יש כל הזמן סדנאות eatwith בואי!

Reply
שירי יוני 2, 2018 at 4:59 pm

מהמם! סיר גריל לפיתות יכול להתאים כאן?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2018 at 5:49 pm

בהחלט

Reply
ציפי יוני 2, 2018 at 10:18 pm

האם אפשר להקפיא את הפתות?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2018 at 4:46 am

אפשר להקפיא כשהן עטופות היטב ולהפשיר .
יש לחם לפני ההגשה

Reply
אורה יוני 4, 2018 at 8:57 am

בוקר טוב,
המתכון מהמם, רק אם אפשר להחליף יוגורט במשהו אחר (יש אלרגיה )
תודה

Reply
קרן אגם יוני 4, 2018 at 11:36 am

אלרגיה למוצרי חלב בכלל?

Reply
תמר יוני 4, 2018 at 10:33 am

האם יוגורט טבעוני גם הולך ?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2018 at 11:36 am

אין לי נסיון עם יוגורט טבעוני אבל שווה לנסות

Reply
‬‎Batya יוני 4, 2018 at 2:09 pm

ואו טעים ברמות על חלל
הכנתי עם שום וזעתר טחון
אכלנו עם לבנה שמן זית וזעתר
פשוט מושלם

Reply
קרן אגם יוני 4, 2018 at 3:24 pm

איך אני שמחה לשמוע בתיה.

Reply
סימה יוני 7, 2018 at 9:28 pm

הי יצא סוףףף מאוד טעים. חבל שאין מתכון ללאפות כאלו רכות לא חלבי. עפוצעל זה בבית עם טחינה קציצות ירק. המון תודה.

Reply
קרן אגם יוני 8, 2018 at 6:30 am

שמחתי לשמוע שאהבו, את יכולה לנסות להכין עם יוגורט על בסיס סויה, ייתכן ויצא מוצלח לא פחות ויהיה פרווה.

Reply
סימה יוני 8, 2018 at 7:08 am

בוקר טוב. תודה על התשובה. אוהבת את המתכונים וכומו שרשמו כבר זה 100% הצלחה.

Reply
אביה יולי 11, 2018 at 9:33 pm

היי קרן,

אני גרה בחו"ל ולצערי יש פה רק יוגורט ממותק (כזה שבמכסה שלו יש מנת גרנולה לערבוב…) אפשר להשתמש בו ולוותר על הסוכר או שזה יהיה יותר סוכר ממה שצריך?
תודה!
אביה

Reply
קרן אגם יולי 12, 2018 at 11:42 am

איפה את גרה? מעניין:-)
את יכולה להכין עם חלב באותה הכמות

Reply
אביה אוגוסט 3, 2018 at 1:24 am

מעדכנת שמצאתי יוגורט (!!) והכנתי ויצא נ-ה-ד-ר!
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 6:45 am

יאאאאאייי איזה כייף

Reply
אביה יולי 12, 2018 at 4:25 pm

גרה בארגנטינה, והם אוהבים פה מתוק… קשה למצוא דברים טבעיים.

תודה על התגובה המהירה, אנסה בקרוב מאוד 🙂

Reply
יערה אוגוסט 30, 2018 at 2:20 pm

קרן אם אני מכינה מהיום למחר איך כדאי לאחסן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2018 at 4:05 pm

תכסי היטב עם ניילון נצמד, לא במקרר, ממליצה לך לחמם מעט לפני אפילו וב במחבת או כמה דקות בתנור לוהט

Reply
שקד מרץ 22, 2022 at 4:49 pm

אפשר להחליף לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2022 at 5:07 pm

אפשר להמיר
אם זה כוסמין לבן 100% המרה
אם לכוסמין מלא 50% ולהוסיף קצת מים

Reply
יערה אוגוסט 30, 2018 at 4:12 pm

תודה קרן
מתכונים נפלאים כתמיד

Reply
שרית אוקטובר 14, 2018 at 1:29 pm

הי, קרן
הפיתות יצאו נהדרות והבעיה היחידה היתה שלא באמת ישבנו לשולחן יחד כי כל פיתה שיצאה מהמחבת נחטפה על ידי ילד או ילדה שלא יכלו לעמוד בפיתוי.
יצא לך לאפות את הבצק הזה? חשבתי לשטח בתבנית בידיים משומנות ולפזר גבינות – מה אומרת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2018 at 1:56 pm

זו הבעיה של כולנו עם הפיתות האלו! 🙂
את יכולה לאפות, תשטחי באמת את הכדור לפיתה ותאפי ב 180-190 מעלות 10-12 דק׳.
בהצלחה וספרי איך יצאה הגרסה האפויה.

Reply
ירין נובמבר 17, 2022 at 3:07 pm

אפשר להכין את הבצק יום לפי ההכנה של הפיתות עצמן? אם כן איך לאחסן אותו?

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2022 at 7:08 pm

כן בטח, אחרי לישה להכניס מיד למקרר

Reply
תמר אוקטובר 14, 2018 at 8:02 pm

היי קרן
האם אפשר להמיר בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2018 at 8:22 pm

הייתי ממירה 50% בכוסמין

Reply
ענבל דצמבר 28, 2018 at 5:13 pm

היי קרן,
האם אפשר להמיר גם חצי מכמות הקמח בקמח מלא? (האם קמח כוסמין וקמח מלא זהים מבחינת התוצאה 6 השימוש? )

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2018 at 5:36 pm

אפשר להמיר בקמח מלא או קמח כוסמין מלא, יש להם טעם מעט שונה אל צריכה לנסות ולראות מה יותר טעים לך:-)

Reply
צביקה ינואר 3, 2019 at 9:50 am

היי קרן, אם לא מתפיחים את הבצק מה התפקיד שממלאים השמרים היבשים?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2019 at 11:20 am

הי צביקה, ללא שמרים כלל לא יהיה לנו בצק לפיתות.

Reply
שרון ינואר 19, 2019 at 7:29 pm

התבקשתי להכין בצק לפיתות לכיתה של הבת.. קודם כל ניגשתי לבלוג האהוב שלך. האם יתאים? והאם לשים את השמרים היבשים כפי שהם בקערה עם הקמח או במים קודם?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2019 at 7:40 pm

הי שרון, תודה קודם כל! את השמרים מערבבים ישירות לתוך הקמח, שימי לב שזהו מתכון לפיתות ללא התפחה, איך אתם הולכים להכין אותן בגן ?
כי את אלו מטגנים במחבת

Reply
שרון ינואר 19, 2019 at 7:47 pm

תודה על התגובה המהירה.
בכיתה על סאג׳.. לא מתאים?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2019 at 7:48 pm

מתאים לגמרי 🙂

Reply
שרון ינואר 19, 2019 at 7:49 pm

מעולה מעולה! תודה.

לירון פברואר 1, 2019 at 4:10 pm

תודה על המתכון המהמם! אפשר להשתמש בתבלין זעתר במקום עלים טריים?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2019 at 7:36 pm

בטח! זה קצת לפי הטעם תתחילי מכף שתיים ותראי איך יוצא

Reply
דר יוני 20, 2020 at 11:07 pm

שדרוג מרענן לארוחת ערב תודה על מתכון נהדר!

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 1:51 pm

תודה דר שמחה שאהבתם

Reply
טל מרץ 13, 2019 at 11:28 am

הי קרן! אפשר להכין את הבצק כמה שעות מראש ולקחת לפיקניק ולהכין שם פיתות על מחבת? או שהבצק יתקלקל?

תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 13, 2019 at 11:49 am

הי, אחלה רעיון 🙂 שימי לב שהבצק לא אמור לעבור זמן התפחה לכן אני מציעה שתכיני אותו ממש קצת לפני היציאה מהבית
בהצלחה!

Reply
טל מרץ 13, 2019 at 11:57 am

וזה יחזיק שעתיים נסיעה?

Reply
קרן אגם מרץ 13, 2019 at 12:11 pm

כן אין בעיה
כדאי לשים את הקערה בצידנית או על קרחונית

Reply
ליהי אפריל 18, 2020 at 11:53 pm

היי!
אפשר להקפיא את הפיתות לאחר ההכנה?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 6:52 am

ברור
כשהן טריות ועטופות היטב

Reply
טלי מאי 2, 2020 at 9:39 pm

מלא זמן שאני רוצה להכין ולא השגתי זעתר, היום סוף סוף הכנתי, יצא ממש מעולה!!! תודה רבה! כולם אהבו גם הילדים הקטנים

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 11:31 pm

איך אני אוהבת זעתר טרי
כייף לך

Reply
מיטל מאי 3, 2020 at 4:10 pm

היי! רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום יוגורט?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 4:36 pm

אפשר

Reply
מיטל מאי 3, 2020 at 5:51 pm

תודה רבה על המענה המהיר!
הפיתות מושלמות!!!

Reply
Danit יוני 20, 2020 at 9:21 pm

פיתות פשוט משולמות! טעים בטירוף!
תודה על מתכונים מעלפים.

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 10:36 pm

תודה דנית

Reply
Karpol Anat פברואר 17, 2021 at 9:26 am

יש לי רק מיכל יוגורט אחד, וגשום מדי בחוץ ליציאה…האם אפשרי להכין, או שיש להוריד בכמויות של קמח ועוד?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2021 at 11:23 am

אפשר להכין ולהוסיף מים לבצק במקום היוגורט

Reply
רחל יוני 2, 2021 at 7:22 pm

הי!
מטגנים על אש גדולה או קטנה? וכמה זמן?
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 3, 2021 at 6:54 am

בינונית הכי טוב שלא יישרפו ובכל זאת יהיו מוכנות
הזמן תלוי באש והבצק ברגע שמזהיב צד אחד הופכים לצד השני להזהבה

Reply
יפעת מאי 25, 2021 at 11:21 am

היי, האם ניתן להמיר את היוגורט במים או בחלב סויה לגרסה פרווה? אם כן איזה כמויות?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 25, 2021 at 9:04 pm

אפשר בחלב סויה להתחיל מרבע כוס ואם הבצק יבש להוסיף עוד

Reply
מירי עשת מאי 25, 2021 at 11:22 am

האם ניסית לאפות עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2021 at 9:03 pm

לא אופה מאפי שמרים עם קמחים ללא גלוטן

Reply
אנה מאי 25, 2021 at 1:09 pm

אפשר את היוגורט להחליף בשמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2021 at 9:03 pm

מניחה שכן

Reply
דפנה אלון מאי 25, 2021 at 6:37 pm

נראה נפלא.
האם חצי קמח מלא וחצי קמח לבן, יתאים?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2021 at 9:03 pm

כן בהחלט

Reply
אתי הרצוג מאי 27, 2021 at 7:42 pm

רעיון נהדר לפיתות, עוד רעיון : מכינה את הגוזלמה בדכ רק עם יוגורט, ללא מים ואחרי שפותחת לפיתה אני שמה בפנים מילוי: בולגרית ותרד, סוגרת לחצי ירח משטחת ממש לשטוח ואחכ קולה על מחבת, זה נפלא

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 9:04 pm

תודה אתי

Reply
אלמוג מאי 28, 2021 at 12:29 am

היי קרן!!!
שאלה מטופשת אולי, את הבצק לאחר הלישה משאירה לנוח בקערה-מכוסה ? להתפחה קצרה של רבע שעה? או כמו שהוא פשוט ללא כיסוי ?
נראה טיל, אכין בשבת עם הילדה!!!!

Reply
קרן אגם מאי 28, 2021 at 8:28 am

בצק תמיד מכוסה שלא יתייבש

Reply
סימה שושן מרץ 7, 2022 at 2:56 pm

מתכונים מהממים תודה אגם(: רציתי לדעת אם זה מתאים להוסיף לבצק בצל ירוק קצוץ מטוגן?

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2022 at 3:18 pm

בטח!

Reply
טליה מאי 31, 2022 at 10:26 am

היי קרן! האם את הבצק חובה להכין במיקסר או שאפשר בקערה? אני רוצה להכין בשבועות עצמו ואפשר להשתמש במחבת אבל לא במיקסר

Reply
קרן אגם מאי 31, 2022 at 4:57 pm

אפש רללוש בקערה עם הידיים

Reply
מיכל מאי 31, 2022 at 11:10 am

שלום וברכה
האם ניתן ללוש ביד או שיוצא דביק מדי ?

תודה מראש

Reply
קרן אגם מאי 31, 2022 at 4:57 pm

אפשר לישה של 10 שק לפחות

Reply

Leave a Comment