אצלנו בפסח אוכלים בורקמוליקוס שזה המצה בריי של הבולגרים, אבל יש י ילד אחד שמסרב מאז שהוא קטן לגעת בזה,
אז אחרי שכל שנה הוא אוכל קורנפלקס או חביתה בפסח בבוקר הכנתי לו פנקייק כשרים לחג ככ טעימים שכולם ביקשו שאכין כאלו
בכל יום בבוקר! אצלנו מגישים אותם עם מייפל ואבקת סוכר אבל גם סירופ שוקולד וקצפת יהיו מושלמים פה.
אני מטגנת את הפנקייקים במחבת מיוחדת ולכן הם עולים לגובה ושומרים על הגובה, למי שמטגן במחבת רגילה, קחו בחשבון שהם
ייצאו שטוחים יותר אבל מנסיטון שלי עדיים מאוד מאוד טעימים !
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פנקייק אווריריים כשרים לפסח / 16-18 פנקייקים
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
1 כף סוכר וניל
3 כפות סוכר לבן
3 כפות שמנת חמוצה (אפשר להמיר בריקוטה, או ביוגורט סמיך או בגבינה לבנה)
1/3 כוס שמן קנולה
1/2 כוס חלב
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
להגשה:
סירופ מיייפל
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל , מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף
מוסיפים ריקוטה, וחלב ושוב טורפים, מוסיפים מעט מלח, אבקת אפייה וקמח תפוחי אדמה וטורפים
הבלילה של הפנקייק יחסית דלילה אבל אם יש צורך מוסיפים עוד קצת קמח תפוחי אדמה ועוד שמנת חמוצה
מחממים מחבת עם ספריי שמן או מחבת מיוחדת לפנקייקים ובעזרת מצק יוצקים מהבלילה
מטגנים את הפנקייק מצד אחד עד שלמעלה יש מלא בועות ובעזרת מרית הופכים לצד השני להשמך טיגון
אוכלים עם אבקת סוכר ומייפל .
שימו לב שבשימוש במחבת פנקייקים הפנקייק יוצא גבוה ותר מבמחבת רגילה, שם הפנקייקים משתטחים יותר אבל עדיים מאוד טעימים
31 Comments
וואי וואי איזה מתכון! באמת יוצא יותר טעים מפנקייק רגיל
כמה כייף לשמוע
חזרתי לעדכן שזה ממש הציל אותי הבוקר! קליל וסוגר פינה ויצא ממש ממש טעים.
מה שכן, הראשון יצא באמת מאוד דק אז הוספתי קמח שקדים לתערובת וזה הפך את הפנקייקים לפלאפיים ושמנמנים לגמרי 🙂
האם אפשר להמיר את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור? או קמח מצה?
קורנפלור או קמח תופח של אסם
מושלם
רציתי לדעת עם אפשר לוותר על הגבינה או להחליף אין לי מחבת חלבית
נסי יוגורט טבעוני
קרן יקרה, עשיתי בדיוק לפי ההוראות. לצערי יצאו לי דקים וצמיגיים. רחוקים מלהיות אווריריים ועבים. מבאס… השתמשתי במחבת לפנקייקים. אולי צריך לשלב עם קמח נוסף ? שמתי כוס קמח תפוחי אדמה.
הי גנית, לא, המתכון מדוייק כמו שהוא.
מתכון מעולה !!! תודה ! עפו על זה יותר טעים מפנקייק רגיל. עשיתי עם ריקוטה ועם קמח תופח כשר לפסח ללא תוספת אבקת אפייה כמובן
יצא מצוין תודה
אפש רלערבב קמח תופח ושקדים
באופן מפתיע יצא טעים ואורירי
תודה על השיתוף
תודה סיגל
תקשיבי נדירררררר ממש טעים
יש לך תחליף לביצים אולי כי הבן שלי אלרגי לביצים
לא ניסיתי עם רסק תפוחים אז לא יודעת להגיד איך יייצא
הי קרן , לא קשור לפנקייק אבל העוגת שוקולד שקדים שלך לפסח מ ד ה י מ ה .
לא יאומן שעוגת פסח !
אפשר קישור?
טוב נו,שוב מתכון ששימח ממש את הילדים שלי. מודה שאני מסכימה שהם יצאו דקים וטיפוש צמיגים-אולי זה תלוי בסוג קמח התפוחי אדמה? אבל הילדים שמחו ממש. פנקיייק? כשר לפסחחחח?
תודה דורית
אפשר קישור בבקשה?
ואוו איזה טעים יצא! סכנה חחח
יצא טעים מאד
אשמח לדעת אם אני רוצה להמיר את
השמן בחמאה מה היחס
תודה
50-60 גר חמאה מומסת
טוב נו,שוב מתכון ששימח ממש את הילדים שלי. מודה שאני מסכימה שהם יצאו דקים וטיפוש צמיגים-אולי זה תלוי בסוג קמח התפוחי אדמה? אבל הילדים שמחו ממש. פנקיייק? כשר לפסחחחח?
קרן יא אלופה!
אני יכולה לוותר על שמנת/גבינה/יוגורט?
או שזה מרכיב מהותי ואאלץ לצאת לצרכנייה?
לצאת
נראה מעולה!.
האם אפשרי להכין את הבלילה ולהכין בבוקר? השהות של הבלילה למשך הלילה במקרר תהרוס אותה ?
נראה לי שזה יותר מדי זמן
מתכון מושלם! פשוט וטעים! תודה רבה❤️