חגיםפסח

פנקייק אווריריים כשרים לפסח

אפריל 23, 2024 54 Comments

אצלנו בפסח אוכלים בורקמוליקוס שזה המצה בריי של הבולגרים, אבל יש י ילד אחד שמסרב מאז שהוא קטן לגעת בזה,

אז אחרי שכל שנה הוא אוכל קורנפלקס או חביתה בפסח בבוקר הכנתי לו פנקייק כשרים לחג ככ טעימים שכולם ביקשו שאכין כאלו

בכל יום בבוקר! אצלנו מגישים אותם עם מייפל ואבקת סוכר אבל גם סירופ שוקולד וקצפת יהיו מושלמים פה.

אני מטגנת את הפנקייקים במחבת מיוחדת ולכן הם עולים לגובה ושומרים על הגובה, למי שמטגן במחבת רגילה, קחו בחשבון שהם

ייצאו שטוחים יותר אבל מנסיטון שלי עדיים מאוד מאוד טעימים !

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

פנקייק אווריריים כשרים לפסח / 16-18 פנקייקים 

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל  L

1 כף סוכר וניל 

3 כפות סוכר לבן 

3 כפות שמנת חמוצה (אפשר להמיר בריקוטה, או ביוגורט סמיך או בגבינה לבנה)

1/3 כוס שמן קנולה

1/2 כוס חלב 

1  כוס קמח תפוחי אדמה 

1 כפית אבקת אפייה

מעט מלח

 להגשה:

סירופ מיייפל

אבקת סוכר 

אופן ההכנה:

בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל , מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף

מוסיפים ריקוטה, וחלב ושוב טורפים, מוסיפים מעט מלח, אבקת אפייה וקמח תפוחי אדמה וטורפים

הבלילה של הפנקייק יחסית דלילה אבל אם יש צורך מוסיפים עוד קצת קמח תפוחי אדמה ועוד שמנת חמוצה 

מחממים מחבת עם ספריי שמן או מחבת מיוחדת לפנקייקים ובעזרת מצק יוצקים מהבלילה

מטגנים את הפנקייק מצד אחד עד שלמעלה יש מלא בועות ובעזרת מרית הופכים לצד השני להשמך טיגון

אוכלים עם אבקת סוכר ומייפל .

שימו לב שבשימוש במחבת פנקייקים הפנקייק יוצא גבוה ותר מבמחבת רגילה, שם הפנקייקים משתטחים יותר אבל עדיים מאוד טעימים

 

54 Comments

רומי אפריל 24, 2024 at 6:53 am

וואי וואי איזה מתכון! באמת יוצא יותר טעים מפנקייק רגיל

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:46 pm

כמה כייף לשמוע

Reply
הילה אפריל 18, 2025 at 6:58 am

אפשר להחליף את הקמח תפוחי אאדמה בקמח רב תכליתי ?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2025 at 2:21 pm

כן בטח

Reply
עינת אפריל 15, 2025 at 10:46 am

אפשר קמח מצה?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2025 at 9:12 pm

כן

Reply
Lol אפריל 16, 2025 at 10:09 am

מה עדיף יותר קמח מצה או קמח תפוחי אדמה?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2025 at 7:18 am

שתי האופציות מצויינות

Reply
רוני אפריל 24, 2024 at 11:03 am

חזרתי לעדכן שזה ממש הציל אותי הבוקר! קליל וסוגר פינה ויצא ממש ממש טעים.

מה שכן, הראשון יצא באמת מאוד דק אז הוספתי קמח שקדים לתערובת וזה הפך את הפנקייקים לפלאפיים ושמנמנים לגמרי 🙂

Reply
אנונימי אפריל 24, 2024 at 12:48 pm

האם אפשר להמיר את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור? או קמח מצה?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:46 pm

קורנפלור או קמח תופח של אסם

Reply
טליה אפריל 14, 2025 at 8:16 am

האם אפשר להמיר את את הקמח והאבקת אפיה לקמח תופח?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2025 at 3:00 pm

כן

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:46 pm

מושלם

Reply
Dana אפריל 24, 2024 at 10:04 pm

רציתי לדעת עם אפשר לוותר על הגבינה או להחליף אין לי מחבת חלבית

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2024 at 12:43 pm

נסי יוגורט טבעוני

Reply
ענת אפריל 15, 2025 at 11:35 am

אחלה של פנקייקים, כל המשפחה שמחה!!

Reply
גנית אפריל 26, 2024 at 10:20 am

קרן יקרה, עשיתי בדיוק לפי ההוראות. לצערי יצאו לי דקים וצמיגיים. רחוקים מלהיות אווריריים ועבים. מבאס… השתמשתי במחבת לפנקייקים. אולי צריך לשלב עם קמח נוסף ? שמתי כוס קמח תפוחי אדמה.

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2024 at 12:40 pm

הי גנית, לא, המתכון מדוייק כמו שהוא.

Reply
לילך אפריל 13, 2025 at 10:40 am

נכון הם ממש לא יוצאים עבים ואווריריים… אבל אם הבלילה דלילה הם לא יכולים לצאת עבים.. אבל טעים.

Reply
שרון אפריל 27, 2024 at 8:42 pm

מתכון מעולה !!! תודה ! עפו על זה יותר טעים מפנקייק רגיל. עשיתי עם ריקוטה ועם קמח תופח כשר לפסח ללא תוספת אבקת אפייה כמובן

Reply
אבישג אפריל 24, 2024 at 12:51 pm

יצא מצוין תודה

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:47 pm

אפש רלערבב קמח תופח ושקדים

Reply
מירי דניאל אפריל 15, 2025 at 5:41 pm

טעים מאודדדדדד
כל המשפחה ביקשה עוד. תודה אלופה

Reply
סיגל אפריל 24, 2024 at 8:52 pm

באופן מפתיע יצא טעים ואורירי
תודה על השיתוף

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2024 at 12:43 pm

תודה סיגל

Reply
ליזי אפריל 25, 2024 at 11:37 am

תקשיבי נדירררררר ממש טעים
יש לך תחליף לביצים אולי כי הבן שלי אלרגי לביצים

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2024 at 12:42 pm

לא ניסיתי עם רסק תפוחים אז לא יודעת להגיד איך יייצא

Reply
דורית אפריל 25, 2024 at 1:50 pm

הי קרן , לא קשור לפנקייק אבל העוגת שוקולד שקדים שלך לפסח מ ד ה י מ ה .
לא יאומן שעוגת פסח !

Reply
דנה אפריל 25, 2024 at 2:44 pm

אפשר קישור?

Reply
פז אפריל 27, 2024 at 9:09 pm

טוב נו,שוב מתכון ששימח ממש את הילדים שלי. מודה שאני מסכימה שהם יצאו דקים וטיפוש צמיגים-אולי זה תלוי בסוג קמח התפוחי אדמה? אבל הילדים שמחו ממש. פנקיייק? כשר לפסחחחח?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2024 at 12:42 pm

תודה דורית

Reply
דנה אפריל 25, 2024 at 2:44 pm

אפשר קישור בבקשה?

Reply
שירז אפריל 27, 2024 at 11:07 am

ואוו איזה טעים יצא! סכנה חחח

Reply
מיטל אפריל 27, 2024 at 11:25 am

יצא טעים מאד
אשמח לדעת אם אני רוצה להמיר את
השמן בחמאה מה היחס
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:59 pm

50-60 גר חמאה מומסת

Reply
פ אפריל 27, 2024 at 9:08 pm

טוב נו,שוב מתכון ששימח ממש את הילדים שלי. מודה שאני מסכימה שהם יצאו דקים וטיפוש צמיגים-אולי זה תלוי בסוג קמח התפוחי אדמה? אבל הילדים שמחו ממש. פנקיייק? כשר לפסחחחח?

Reply
הדר אפריל 27, 2024 at 9:13 pm

קרן יא אלופה!
אני יכולה לוותר על שמנת/גבינה/יוגורט?
או שזה מרכיב מהותי ואאלץ לצאת לצרכנייה?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:57 pm

לצאת

Reply
דניאלה אפריל 27, 2024 at 10:13 pm

נראה מעולה!.
האם אפשרי להכין את הבלילה ולהכין בבוקר? השהות של הבלילה למשך הלילה במקרר תהרוס אותה ?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2024 at 3:57 pm

נראה לי שזה יותר מדי זמן

Reply
איריס אפריל 17, 2025 at 11:05 am

קרן יקרה
אכן הבלילה דלילה
הוספתי קצת קמח מצה ואגוזים טחונים
והכנתי ממש עוגה במחבת
יצא ממש טעים.
תודה לך

Reply
עדי אוקטובר 22, 2024 at 8:20 pm

מתכון מושלם! פשוט וטעים! תודה רבה❤️

Reply
צח אפריל 12, 2025 at 7:01 am

נראה מבטיח. מישהו יודע להגיד מה תכלית וחשיבותו של השמן שמשתדל להתנזר ממנו?

Reply
לובה אפריל 19, 2025 at 11:09 am

היי
הכנתי את המתכון בדיוק לפי הכמויות והוספתי קמח מצה לעוגה במקום קמח תפוח אדמה. הבלילה יצאה מאוד סמיכה.
יש לך רעיון למה?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2025 at 2:19 pm

כי קמח מצה הוא הרבה יותר כבד

Reply
הדס אפריל 14, 2025 at 10:19 am

מתכון מדוייק
יצא מושלם

Reply
מירי דניאל אפריל 15, 2025 at 5:42 pm

טעיםםםםםם,ביקשו עוד .
תודה אלופה

Reply
איילת אפריל 15, 2025 at 8:07 pm

מטורף כמה שזה טעים

Reply
אור אפריל 17, 2025 at 2:21 pm

עשיתי את המתכון אבל שינית לגביע שלם של שמנת חמוצה + חצי כוס שקדים טחונים (קמח שקדים).
*במחבת רגילה
יצא מעולה, תודה!!

Reply
הלה אפריל 18, 2025 at 11:42 am

ואוו קרן הצלת לנו מסורת משפחתית של פנקייקס ליומולדת. הבן שלי נולד בפסח ותמיד זה יצא ככה ככה בטעם של פסח. הבוקר הכנו את הפנקייק שלך ( השתמשתי בקמח רב תכליתי ללא גלוטן ובשמנת חמוצה, רושמת שאזכור לשנה הבאה ) והגשנו עם מייפל ואוכמניות ואמרו שזה יותר טעים מהמתכון הרגיל! תודה לך!

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2025 at 2:21 pm

תודה !

Reply
יעל אפריל 24, 2025 at 9:37 pm

מתכון מעולה! ללא צורך במיקסר ויצא פי כמה רמות יותר מפנקייק רגיל.. אימצנו

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2025 at 6:34 pm

תודה יעל

Reply

Leave a Comment