בשבוע שעבר הכנתי פה מאפה יווני מהסרטים של פילו שיצא כל כך טעים שהחלטתי היום להכין לו גרסת פריטטה מטוגנת
האמת, שלא ידעתי שזה הולך לצאת יותר טעים מהאפוי, כי האפוי ככ טעים שלא חשבתי שיש משהו שיכול להיות עוד יותר טעים.
וזה יצא וואו!!, האמת שזו מנה שמכינים ככ מהר, והיא יושבת בול לארוחת בוקר או בראנץ של שבת.
אפשר להכין אותה מראש ולחמם מעט בתנור אפילו, או להכין במקום, אפשר כמובן לשחק עם עשבי התיבול והגבינות
הבסיס של הפילו עם הביצים והחלב, פשוט יכול להיות בסיס ממש טוב.
העבודה עם עלי הפילו קלילה ואולי הדרך הכי מהירה שיש.
לא צריך כבר להברי אחד אחד, להניח, לקפל לעצב, גוזרים עם מספריים וזה כל הסיפור.
אני בטוחה שככ תאהבו את השיטה הזו שהיא תהפוך לדיירת קבע אצלכם בבית
ואומרת את זה בולגריה שגדלה על פילו תוצרת בית 🙂
לסרטון הכנה בוידאו לחצו כאן
פריטטה פילו עשבי תיבול וגבינות/ 6 מנות
מצרכים למתכון
חבילה של עלי פילו מצוננת או מופשרת מהמקפיא
3 ביצים גודל L
100 גר גבינה צהובה מגורדת
150 גר פטה או בולגרית מפוררת
1/2 כפית מלח
1/2 כוס (100 120 מל) חלב
חופן של פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים דק דק
לטיגון:
30 גר חמאה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בקערה טורפים ביצים עם מלח, חלב, גבינה צהובה, בולגרית ועשבי תיבול
מגלגלים חצי מחבילת עלי הפילו לגליל ובעזרת מספריים גוזרים שבלולים דקים לתוך הקערה
חוזרים על הפעולה עם החצי השני של העלים, ומערבבים היטב ממש כך שכל עלי הפילו מכוסים היטב בבלילה
במחבת רחבה עם מכסה, ממיסים חמאה ושמן זית, מעבירים פנימה את בלילת הפריטטה ומטגנים על אש בינונית ללא מכסה גבוהה למשך 5 דק
מנמיכים לאש קטנה ומכסים את המחבת, מטגנים לעוד 5-7 דקות עד להזהבה ושנראה לכם שאפשר להפוך
מניחים צלחת שטוחה ורחבה מעל המחבת ןבזהירות מאוד הופכים לצד שני, מחזירים למחבת, מכסים שוב ומטגנים עד להזהבה
מגישים חם חם, אפשר עם גבינה או יוגורט ליד, ביצה ורסק יבואו פה ממש טוב גם.
אחת המנות הטובות והמפתיעות