ללא גלוטןקינוחים

פרלינה ביתי בקלות

ינואר 11, 2025 1 Comment

יש דברים שלא משנה איפה תקנו אותם הם תמיד יהיו טובים יותר כשתכינו אותם בבית לבד, והפרלינה, שזה ממרח אגוזי לוז וקרמל

הוא אחד מהם. נכון, יש מקומות שבהם זה ממש ממש טעים כשקונים אבל אין אין אין יותר טעים מהבית.

זה כמו פסטו למשל, שאין דבר כזה פסטו קנוי טעים! רק של בית זה הפסטו הכי הכי שיש. אני מניחה שמי שיש לו  נסיון עם פסטו ביתי ופסטו

קנוי יבין על מה אני מדברת. אותו דבר עם הפרלינה.

לא קשה בכלל להכין אותו, והוא נשמר בצנצנות להמון זמן, מה גם שזו אחלה אחלה אחלה מתנה!

אני הכנתי איתו עוגות שמרים קראנץ שיש מתכון שלהם באתר אבל הפעם הפרלינה היתה ביתי, להכנת פרלינה ביתי לשתי רולדות שמרים השתמשתי ב:

250 גר ממרח פרלינה ו 200 גר׳ חמאה רכה וערבבתי.

ואפשר להכין איתו עוד מלא מלא מלא דברים.

אז בואו נשים סינר, ונתחיל לעבוד!

לסרטן וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן

 

פרלינה ביתי בקלות/ 2 צנצנות גדולות

מצרכים למתכון:

500 גר אגוזי לוז שלמים קלופים

1+3/4 כוסות (350 גר) סוכר לבן

כף מחית וניל או תמצית איכותית

1/4 כפית מלח דק

1/4 כוס מים (אם צריך יותר לכיסוי הסוכר תוסיפו)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 150 מעלות וקולים את אגוזי הלוז על תבנית רחבה למשך חצי שעה, הדרך הכי טובה לבדוק אם הם קלויים מספיק זה לפתוח אחד

ולראות שהוא קלוי ושחום גם בחלקו הפנימי

מצננים ובינתיים מכינים קרמל:

במחבת רחבה מניחים סוכר ומים לכיסוי של הסוכר, ומבשלים לרתיחה, מורידים ממש מעט את האש ומבשלים למשך כמה דקות עד שלאט לאט הסוכר

הופך לקרמל, תיזהרו לא לשרוף אותו, זה לא הזמן ללכת לתלות כביסה:-) ולא צריך לגעת בו בכלל עם כף או לערבב, מספיק להטות מעט את המחבת מדי

פעם וזהו.

כשהצבע הופך לקרמלי יפה, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה את הקרמל ונותנים לו להצטנן לחלוטין ולהתקשות.

שוברים את הקרמל לחתיכות בינוניות.

מעבירים למעבד מזון עם אגוזי הלוז, וניל ומלח ומתחילים לעבד במהירות גבוהה. עכשיו אתם צריכים סבלנות, כי לאגוזי הלוז לוקח זמן להתחיל לשחרר

שומנים עד שהמסה במעבד מתחילה להפוך מפירורים למסה עם מרקם של משחה.

אתם כבר תראו כשהכל הופך למרקם כמו של חומוס, תדעו שזה מוכן.

מעבירים את הפרלינה לצנצנות ושומרים במזווה.זה נשמר המון זמן.

 

 

 

1 Comment

עוגת שמרים קראנץ נוגט - נשואה למאפייה ינואר 11, 2025 at 2:40 pm

[…] מיכל (450 גר׳) מחית נוגט (פרלינה) להכנת פרלינה ביתי לחצו כאן […]

Reply

Leave a Comment