החופשה היוונית שלנו היתה השנה מדהימה ולצערי הרב מאוד היא הסתיימה, אבל היא היתה וואו.
ביקרנו לראשונה באי שנקרא קפלוניה, וזה בהחלט אחד האיים השווים של יוון, ואני חולמת לחזור אליו שוב.
כהרגלי, אני תמיד אעדיך לישון בוילה, שבה כולם יחד ואפשר לבלות זמן איכות, במיוחד למי שהילדים שלו גדולים ואינם גרים בבית,
אלו מפגשים נהדרים להורים וגם לאחים, לישון יחד, להיפגש ליד מברשת השיניים, להכין יחד אוכל ואפילו לעשות כביסה יחד.
כן אני יודעת שיש אנשים שבישבילם זו אינה חופשה ויעדיפו בית מלון שבו עושים להם הכל, אבל אני לגמרי מעדיפה שהייה בחללים משותפים.
המטבח בבית ששכרנו היה פעיל כל הזמן, פרט לבוקר אחד בכל בוקר הכנו ארוחת בוקר משותפת, ולפעמים גם ערב.
נשנושים היו כל הזמן, המון מים קרים, והרבה יותר מדי אוכל אבל איזה כייף זה למלא מקרר במדינה אחרת עם מוצרים שווים!
באחד הימים הבת שלי ביקשה שאכין פשטידה רזה, כי אכלנו גם לא מעט במסעדות ורצתה משהו טעים ולא משמין.
קניתי במכולת בצלים ופטריות והכנתי לה פשטידה רזה (יחסית!) שאמנם ריפדתי את התבנית שלה בפירורי לחם (הכי יווני שיש) אבל אפשר גם בלי
ואז היא ללא גלוטן כלל!
קישטתי אותה מלמעלה עם שומשום (זה גם ממש יווני) וגם על זה אפשר לוותר אבל למה???
היא יצאה ככ טעימה, וכיון שלא אכלנו את כולה היא נכנסה למקרר ובכל יום חיממתי לי אותה קצת והיא אחרי יום פשוט השתבחה ממש.
זו באמת פשטידה שאפשר לנשנש בלי ייסורי מצפון והיא ככ טעימה.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
פשטידה יוונית רזה של פטריות ובצל/ תבנית עגולה או מלבנית בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
3 בצלים בינוניים
חבילה של פטריות שמפניון
3 ביצים גודל L
מלח פלפל לתיבול
מיכל (250 גר׳) גבינה לבנה מכל סוג
1/2 מיכל (125 גר׳) קוטג׳ מכל סוג
2 מיכלים (400 גר׳) של יוגורט קרמי וכמה שפחות נוזלי
150 גר פטה מפוררת
100 גר גבינה צהובה מגורדת מכל סוג (השתמשתי במוצרלה)
לתחתית: חופן פירורי לחם (אופציונלי ואפשר לוותר)
מעל:
חופן שומשום
אופן ההכנה:
פורסים בצלים לשניים ואז לפרוסות דקות ופורסים את הפטריות לפרוסות דקות
במחבת עם שמן זית מקפיצים בצל עד שמתרכך מעט, מוסיפים פטריות ומקפיצים כמה דקות לריכוך
מחממים תנור 200 מעלות
בקערה טורפים ביצים עם יוגורט, גבינה לבנ, קוטג׳ מלח ופלפל, מוסיפים גבינת פטה וגבינה צהובה ומערבבים היטב.
מפזרים פירורי לחם בתחתית של התבנית לכיסוי מלא
מעבירים פנימה את הירקות ומעליהם את תערובת הגבינה ומערבבים מעט בתוך התבנית..
מפזרים מעל שומשום
אופים כ 45 דק עד שהמאפה שחום
מגישים חם
בתאבון!
19 Comments
היוש
הכנתי אותה עם תרד ובצל
כרגע בתנור
מריחה נהדר
אין צורך בקמח?
אם לא כתוב אז לא
שלום. יש פירורי לחם ללא גלוטן. דווקא טובים.
נכון, אני מניחה שמי שבאופן קבוע צורך מוצרים ללא גלוטן יודע את זה
קרן אהובהההה
באיזה יוגורט השתמשת?
יווני סמיך כזה
על איזה תןכנית בתנור? והאם מכניסים מכוסה?
חום עליון תחתון אין צורך לכסות
היי קרן יקרה ואלופה
אני מתגוררת באפריקה ומשתוקקת להכין את הפשטידה המהממת שלך, אך אין כאן להשיג קוטג' 🙁
האם ישנה אלטרנטיבה אחרת שיכולה לעבוד כאן?
מלאן תודה ♡
כל גבינה רכה אחרת תעבוד מצויין
איזה ירקות כדאי להכניס
כל הירקות שאת אוהבת
הי, יוגורט 5% של תנובה זה מספיק טוב? אם לא – במה אפשר להמיר?
כן זה אחלה
ניתן להכין ללא פטריות?
יצא טעים?
תחליפי לירק אחר או שתוסיפי קצת בצל
וואו טעים אש, אימצנו. תודה קרן.
שמחה לשמוע