סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
יולי 3, 2024 | 25 תגובות
נסעתי לחופשה בצפון עם חברות מיום ראשון עד שלישי, ובחופשה כמו בחופשה אוכלים המון וכל הזמן והרבה מעבר למה שאוכלים ביום יום.
אז חזרתי הביתה והכנתי לעצמי פשטידה יחסית לא שמנה, מירקות וגבינות די רזות (חוץ מהצהובה), בלי קמח בכלל, שיצאה מדהימה,
הכנתי לי סלט קטן ליד, וטרפתי שתי חתכות.
יש לנו בחצר בריכה קטנה סטייל שכשוכית, ועכשיו כשמאוד חם יש לי רוטינה, אחרי שאני כמעט מסיימת לעבוד, אני מכינה לי קפה,
נכנסת רגע למים לטבילה ויוצאת מיד לשתות את הקפה. ואז אני מתחילה להרגיש את הרעב, כי מים תמיד עושים אותי רעבה.
ואני הכי אוהבת ארוחה קלילה כזו של קיץ, פשטידה וסלט טרי ומרענן ליד, ככ שמחתי שזה מה שבחרתי להכין לי לצהריים
אני בטוחה שהפשטידה תהיה טעימה גם עם ירקות אחרים כמו פטריות, תירס, בצל, כרובית ועוד שילובים שאתם אוהבים
מצרכים למתכון:
1 בטטה גדולה קלופה ומגורדת על פומפיה
ראש של ברוקולי גדול
3 ביצים
1 מיכל (250 גר׳) גבינת קוטג׳
1 מיכל (250 גר׳) גבינה לבנה
150 גר׳ גבינה צהובה מגורדת (אני התשמתשי במוצרלה)
כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור טחון
לציפוי:
1/2 כוס שומשום
חופן פרג
חופן גרעיני דלעת או חמניה
30 גר׳ גבינת פרמזן מגורדת
עלים של זעתר טרי
(אפשר להסתפק גם רק בשומשום)
אופן ההכנה:
בסיר בינוני מבשלים את הברוקולי (אפשר לפרק אותו לקבוצות אבל לא לפרחים קטנים) עד להתרככות
כשהברוקולי רך, מסננים ומצננים אותו מעט.
מפרידים את הפרחים של הברוקולי שיהיו לכם פרחים כמה שיותר קטנים
מחממים תנו רל 190 מעלות
בקערה גדולה טורפים ביצים עם גבינת קוטג׳, גבינה צהובה, מלח, פלפל וגבינה צהובה.
מוסיפים את הבטטה ומערבבים, מוסיפים את הברוקולי ושוב מערבבים
מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה
מערבבבים בקערה שומשום עם גרעינים פרג ועלים טריים או יבשים של זעתר
מפזרים מעל הפשטידה
אופים מכ 40-50 דק׳ עד שהמאפה זהוב למראה
מכינים סלט קטן ליד ומגישים.
TAG מאפה, פשטידה, פשטידת בטטה וברוקולי בלי קמח, שבועות
תודה חיה ❤️
נראה מעולה. האם באמת חייבים לבשל את הברוקולי? לא יתרכך באפיה?
לא מספיק
היי האם אפשר עם ברוקולי קפוא ואם כן האם לבשל או רק להפשיר אותו קודם?
ברוקולי קפוא זה ברוקולי שבושל לכן יש להשתמש בו כמו שהוא אפשר קפוא או מופשר
האם אפשר להשתמש בברוקלי קפוא?
בטח
מדוע לא ניתן להדפיס את המכון ?
הגרסה של האתר קצת ישנה אנחנו עובדים על מקצה שיפורים ובקרוב אפשר יהיה להדפיס
אם משתמשים בברוקולי קפוא אז כמה את מציעה לשים מבחינת המשקל?
בוקר טוב. אפשר ברוקולי קפוא
אפשר גזר במקום בטטה?
אם אוהבים אז כן
אפשר גזר במקום בטטה?
כן
גם קוטג' וגם גבינה לבנה?
לא רואה בעיה עם זה
אפשר גם להוסיף קמח כוסמין מלא ואם כן כמה?
היי.נראה מעולה(: אפשר עם דלורית במקום בטטה?
בטח
האם בכל זאת ניתן להוסיף קמח כוסמין מלא ואם כן כמה?
שלוש כפות
אפשר לוותר על גבינה לבנה ולשים רק קוטג'?
ברור אבל עוד קוטג במקום הגבינה
Haia
יולי 4, 2024 בשעה 06:33
Love your recipes Keren!