אני שרופה על פשטידות, הכי אוהבת שיש לי כאלו במקרר, ולמען האמת מאוד אוהבת פאי וקיש מלוחים, כי השילוב של הירקות, גבינות ובצק
הכי עושים לי את זה. אבל מה לעשות שביום יום אני משתדלת לא לאכול הרבה פחמימת (וזה קשה עם עבודה כמו שלי כן?)
אז אני מחפשת פתרונות שיהיו עם קצת פחות קלוריות, ולא פחות טעימים. השבוע הכנתי לנו לארוחת צהריים פשטידה רזה,
קראתי לה רזה כי אין בה בצק.אין בה שמנות וגבינות שמנות, והיא מבוססת על גבינות רזות הכי פשוט שיש והיא כל כך טעימה.
פשטידת ברוקולי וכרובית רזה/תבנית מלבנית
מצרכים למתכון:
תערובת של פרחי ברוקולי וכרובית שבושלו ורוככו במים (900 גר׳ משקל ביחד)
3 ביצים גודל L
1 מיכל (250 גר׳) גבינה לבנה 5%
1 מיכל (250 גר׳) גבינת קוטג׳
מלח ופלפל
120 גר׳ גבינת פטה מפוררת (אפשר להמיר בבולגרית)
3 כפות קמח
כפית אבקת אפייה
50 גר׳ גבינה צהובה מגורדת (אני הש,משתי במוצרלה)
אופן ההכנה:
מחממים תנו רל 190 מעלות
בקערה טורפים ביצים עם גבינה לבנה, קוטג׳ מלח ופלפל
מוסיפים את גבינת הפטה, אבקת אפייה וקמח ומערבבים היטב
מכניסים פנימה את פרחי הברוקולי והכרובית ומערבבים
מעבירים לתבנית מעט משומנת, מפזרים מעל הכל את הגבינה המגורדת, ואופים כ 35-40 דק׳ עד להזהבה יפה.
מגישים חם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**אפשר להמיר ברוקולי וכרובית בירקות אחרים שאתם אוהבים כמו פטריות למשל
46 Comments
נראה מעולה !!! כמו כל הדברים שאת עושה. אפשר להמיר את הקמח לשיבולת שועל? (לא אוכלת קמחים)
אפשר
נראה מעולה ממש!! אפשר להשתמש בקמח עדשים? וגם כמה מראש אפשר להכין ולשמור במקרר? תודה!!
לא ניסיתי אף פעם לעבוד עם קמח עדשים אבל נראה לי שכן
הי, יש אפשרות לפרווה ורק ברוקולי?
תקשיבי ואו.. עשיתי את זה עם כרובית בלבד (
מה שהיה לי בבית)שחרכתי בתנור במקום לבשל.. והוספתי כף אבקת מרק בצל וקצת אגוז מוסקט… פשטידה מדהימה
אלופהההההה
נשמע מצוין.
אפשר להחליף את אחת הגבינות בגבינת תבור/כנען?
בטח
כמה פטריות לשים במקום הכרובית?
סלסלה
היי, תודה על המתכון!
אפשר להמיר את הגבינה לבנה במיכל נוסף של קוטג?
תודה !
בטח
תודה על המתכון
מה בערך גודל התבנית הרצוי?
שבת שלום
למה גודל התבנית?
תודה על המתכון נפלא פשוט האוו.
שמחה שנהנים ממנה!
אפשר להכין כמאפינס בתבניות אישיות
בטח
למה יצא לי מיימי ?
אולי משהו בגבינות ? החלפת?
גודל התבנית?
הכי "קלה " וטעימה!!!
תודהההה
תודה. נראה ליגה. אפשר להמיר את הקוטג בגבינה אחרת?
כן גבינה לבנה או ריקוטה
תודה קרן, הפשטידה מעולה!!
תודה איריס
קרן יקרה אם משתמשים בכרובית /ברוקולי קפוא מה הוראות ההכנה?
להפשיר קצת
תענוג, גאוני בפשטותו
ארוחת ערב נפלאה לחורף
תודה שרית
אחת מה פשטידות היותר טעימות שהכנתי ואכלתי בחיי והזוי כמה קלה להכנה תודה קרן
היי קרן
אפשר לשים במקרר ואז לחמם ?
בטח
לביא
נראה מעולה! האם אפשר להקפיא?
כן בטח
היי קרן אני עושה הרבה ממתכונים שלך פה בצרפת מאוד מרוצה תמיד מצליח תודה רבה ישר כוח עם ישראל חי❤️
תודה צביה
הי אפשר להחליף את הבולגרית ביוגורט ביו 3 אחוז? אם אין לי…
בטח
מעניין שאת אותו המתכון מתאריך ינואר 22 ראיתי בבלוג אחר- נראה שכולם מעתיקים מכולם ואין לאף אחד מתכון משלו. כי החומרים הם בדיוק אותם חומרים ודרך ההכנה בדיוק אותו דבר. לא שזה לא מתכון טוב אבל מרגיז שכולם מעתיקים.
העיקר שאת מקבלת מתכונים בחינם, זה לא באמת אמור להרגיז אותך
תודה יצא לי אגדה
שמחה לשמוע