אם לא הבנתם למה קראתי לה הנעלמת זה בגלל שהיא נעלמת ממש מהר מהתבנית, הפשטידה הזו כמה שהיא פשוטה וקלה להכנה
ככה היא טעימה כל כך, הכנתי אותה לנתן ולי לארוחת צהריים השבוע, זה כבר שבועיים שאני מקפידה מאוד לאכול מסודר מאוד, ומשתדלת
שיהיה לי כל הזמן משהו לאכול כדי שלא אנשנש כל היום פחמימות שיוצאות מהתנור שלי בלי סוף, לפעמים אני מגיעה למצבים שאני
חייבת לאזן, הפיתוי בעבודה הזו הוא מאוד מאוד גדול, וקל מאוד לאכול לחמים ובורקסים שיוצאים מהתנור חמים חמים בסדנאות או בצילומים
במקום לשבת לאכול פשטידה וסלט או משהו אחר מזין ומשביע. אז הפשטידה הזו כבשה אותנו בענק.
תכלס, הכנתי שעה לפניה בורקס ונשארה לי מלית, במקרר היו שלושה זוקיני והיה שפע של בצל בבית, הוספתי למלית של הבורקס עוד
ביצים, והפעם הוספתי אבקת מרק עוף, ולמרות כל הפרצופים שאנשים לפעמים עושים על האבקה הזו, אני תמיד דוגלת בכך ששום
דבר שאינו מוגזם לא הורס באמת את הבריאות, ואין פה בבית שימוש ביום יום באבקה, אבל את הרעיון להוסיף לקחתי מאתר של דיאטנית
ולא הבנתי כמה זה הולך לשפר את טעמה של הפשטידה. אם אתם ממש מאלו שנמנעים אולי כדאי שתוסיפי פלפל שחור וקצת יותר מלח
אבל אל תותרו, אני מכינה הרבה פשטידות וזה הוסיף לה טעם ממש ממש חזק וטוב.
הצלחתי להציל לי חתיכה שתיים ולקחתי איתי בקופסא לאכול אותה לארוחת תהריים לפני ערב חג, ואין ספק שפשטידות, אם הן שורדות
אז הן תמיד טעימות גם ביום יומיים שלמחרת אפילו יותר.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
פשטידת זוקיני ובצל או הפשטידה הנעלמת/ כל תבנית בינונית עגולה מרובעת או מלבנית לא מתפרקת
(יש אופציה גם ללא גלוטן)
מצרכים למתכון:
3 כפות שמן זית
3 זוקיני קלופים ומגורדים על פומפייה
3 בצלים גדולים קצוצים גס
לגבינות:
3 ביצים
3/4 כפית מלח דק
כף אבקת מרק
2 כפות קמח כוסמין לבן (ניתן להמיר בקמח לבן רגיל או קמח מלא, קוואקר או קמח ללא גלוטן מכל סוג)
100 גר׳ גבינת מוצרלה או כל גבינה צהובה אחרת מגורדת
150 גר׳ גבינת ריקוטה או תבור או טוב טעם
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות
מטגנים בשמן זית את הבצל והזוקיני עד שהבצל הופך מעט שקוף
בקערה מערבבים גבינות וביצים,ממוסיפים מלח, אבקת מרק וקמח ומערבבים היטב.
מעבירים את הירקות לתבנית ומעליהם מניחים את תערובת הגיבנות, ומערבבים בתוך התבנית.
אני אוהבת לעשות את זה כשהירקות עדיים חמים וממיסים מעט את הגבינות.
מיישרים את החלק העליון ומכניסים לתנור ל 30-35 דקות עד שהפשטיה זהובה למראה.
מגישים עם סלט ירקות וטחינה בצד זה ככ טעים.
**את הזוקיני ניתן להמיר בקישואים או תפוחי אדמה או בטטה, או ברוקולי או כרובית
**את הבצץ ניתן להמיר בארבעה גבעולים של כרישה פרוסה לפרוסות דקות
29 Comments
היי קרן, הפשטידה נראית מצוין!
האם יש אפשרות להחליף את הגבינת ריקוטה/תבור/טוב טעם?
יש לי הכל בבית חוץ מזה..
תודה!
מאמינה שיעבוד טוב גם עם יוגורט או שמנת חמוצה בתוספת כף קמח כדי שלא יהיה דליל מדי. גם לי אין ריקוטה ומתכוונת להכין עם יוגורט יווני 6.5%.
ספרי אחכ איך יצא
מצטרפת לשאלה
שמתי גהינה לבנה 5% ויצא מעולה
שמחה מאוד לשמוע תודה
גבינה לבנה או קוטג
שלום. מה אפשר לשים במקום גבינות למי רגישה ללקטוז? תודה
גרסת פרווה :
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
מלח ,פלפל אגוז מוסקט , אבקת מרק בצל.
3 ביצים
כוס וחצי קמח תופח או קמח ללא גלוטן ואבקת אפיה שתי כפיות
טורפים היטב.
4 קישואים מגררים וסוחטים
4 בצלים גדולים או 2 בצלים ו4 גזרים מגוררים.
אפשר גם להגדיל את כמות הגזר 2 מול קישוא אחד.(את הקישואים לסחוט היטב).
לגרר הכל ולהוסיף לבלילה .
לאפות ב180 מעלות .כ40 דקות ולתת לזה להתייצב .
במידה ומכינים עם תפוח אדמה האם צריך לבשל אותם קודם? אין לי בבית זוקיני כרגע
תודה על השיתוף
כן אבל לא יותר מדי, ממש בישול לריכוך מאוד עדין
היי קרן אם מכינים עם בטטה, האם צריך לבשל קצת לפני?
לגרד ולהקפיץ במחמבת עם הבצל
היי, באיזה גודל תבנית לאפות ?
המתכון ניראה. עולה ואני רוצה להכין
תבנית עגולה או מלבנית בינונית לא ככ משנה הגודל
נראית פשטידה מושלמת! למה בעצם לקלף את הזוקיני?
כדאי לעשות הגהה. מה זה למשל 'גבינת ריקוטה או תבוא'.
תודה עירית, תיקנתי
שבוע טוב. נראה מעולה. במה ניתן להחליף את הגבינה כדי שתהיה פרווה?
אפשר לשלב בולגרית 16% בזה?
אם כן במקום מה?
האם אפשר להקפיא אחרי האפיה?
כן
נראה מעולה. במה אפשר,להמיר להחליף את אבקת המרק?
מלח פלפל יעשו עבודה אבל היא מש נותנת טעם מיוחד לפשטידה, מדובר בכמות קטנה אני לא ממליצה לוותר
הי
כמה ברוקולי לשים במקום הזוקיני?
האם טרי או אפשר קפוא?
תודה
המרתי בגבינה לבנה, כמעט קופסה ו4 כפות שטוחות קמח לבן. יצא חלומי! אי אפשר להפסיק לאכול
שמחה לשמוע
האם צריך לסחוט את הזוקיני לאחר הגירוד?
אני לא סוחטת