img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
שבועות

פשטידת פסטה של אמא

מאי 10, 2020 | 71 תגובות

img

71 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
מורן
starstarstarstarstar
מאי 10, 2020 בשעה 10:59

אפשר במקום פסטה שטוחה איטריות ביצים עבות?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 10, 2020 at 12:19 pm

אפשר הכל

השב
User Avatar
שני
מאי 29, 2021 at 9:46 am

קרן אהובה יש תחליף גבינה שאפשר להחליף לא צהובה? אני מאוד רוצה להכין אותה למשפחה אך למישהי אסור כל גבינה שהיא צהובה..

השב
User Avatar
נטע
אוגוסט 11, 2021 at 4:12 pm

הי קרן, אני מאוד נהנת המתכונים. רציתי להציע להוסיף לפשטידה תפור מבושל ומעוך. זה מקפיץ את הפשטידה. אני אישית גם מפזרת זעתר מלמעלה לפני האפייה וגם שמה את קוביות החמאה. תודה רבה.

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 11, 2021 at 8:41 pm

תודה נטע

השב
User Avatar
תמר
נובמבר 13, 2021 at 9:27 pm

הי קרן, את המלית שמכינים צריך לבשל לפני שמערבבים עם הפסטה, בסרטון זה חם..

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 14, 2021 at 6:29 am

הפסטה חמה

השב
User Avatar
שירלי
starstarstarstarstar
מאי 10, 2020 בשעה 11:10

היי, מגרה ביותר. האם ניתן להכין ולהקפיא? לפני או אחרי אפיה...

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 10, 2020 at 12:18 pm

בטח, אחרי

השב
User Avatar
קוקלי
מאי 11, 2020 at 2:57 pm

שלום קרן. נראה מעולה מעולה אשמח להבהרה - כתבת שחשוב פסטה שטוחה אבל בתגובה למישהי כתבת שאפשר גם אטריות. אז מה כן חשוב? ויש לי הכל חוץ משמנת מתוקה. יש תחליף? תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 11, 2020 at 2:59 pm

ההמלצה שלי היא לפסטה שטוחה בעיניי זו הגרסה הכי טובה של הפשטידה אבל אפשר עם כל זוג פסטה אחר אם אין כמובן אני רק בגדר המלצה . בלי שמנת מצוקה היא תצא פחות עשירה וחבל כדאי לטעמי לקנות קודם ואז להכין

השב
User Avatar
ליאורה
יוני 14, 2020 at 10:42 am

האם חבילה של 250 גרם פסטה או 500? רב הפסטות השטוחות נמכרות בחבילה של 250גרם

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 14, 2020 at 2:19 pm

500

השב
User Avatar
רוני
starstarstarstarstar
מאי 10, 2020 בשעה 17:04

שלום! במה אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינה לא מלוחה? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 10, 2020 at 5:24 pm

איזה שבא לך, מה יש בבית ?

השב
User Avatar
יהלי
מאי 11, 2020 at 7:44 pm

מה זה פסטה שווחה?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 12, 2020 at 4:59 pm

כמו פטוצ’יני

השב
User Avatar
יעל רשף
starstarstarstarstar
מאי 11, 2020 בשעה 04:50

אפשר בבקשה את הגרסה המתוקה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 11, 2020 at 6:55 am

באמת שאת צודקת אנסה למצוא במתכונים של סבתא שלי

השב
User Avatar
אסתי
מאי 13, 2020 at 6:21 pm

יותר פשוט לשים האטריות בקערה ולהוסיף כל מה שרוצים קוטג ריקוטה אפשר שמנת רגילה, אם מתוקה סוכר וקינמון אם למלוחה פטה פרמזן בצל מטוגן או לא מטוגן פטרוזיליה מלח פלפל טועמים ואז מתחילים להוסיף הביצים אחת אחת . אפשר לטגן ולהפוך אפשר לאפות . לא להתייחס למאכל הזה כאל מתכון מסובך. הכל הולך . בתיאבון .

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
מאי 11, 2020 בשעה 13:11

כמה מלח בערך לשים ןהאם כדאי גם מעט פלפל שחור?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 11, 2020 at 1:16 pm

1/2 כפית לפחות ואני לא ואהבת להוסיף לה פלפל, אפשר לטעום את תערובת הגבינות לפני שמכניסים פנימה ביצה ולדעת אם חסר מלח

השב
User Avatar
דיקלה
starstarstarstarstar
מאי 11, 2020 בשעה 14:17

גם אמא שלי היתה מכינה את הפשטידה המושלמת הזאת! באמת כולם אוהבים אותה. אני מוסיפה גם טיפה אגוז מוסקט, ממליצה לנסות.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 11, 2020 at 2:37 pm

תודה על הטיפ

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
מאי 11, 2020 בשעה 22:37

למה את קוראת פסטה שטוחה? פטוציני? פנה? קשה להבין מהתמונה במה השתמשת תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 11, 2020 at 10:50 pm

כן זו אותה פסטה שמשתמשים לפטוצ׳יני

השב
User Avatar
לינדה
starstarstarstarstar
מאי 13, 2020 בשעה 09:26

פספסתי?מה כמות הפסטה הנחוצה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2020 at 9:32 am

חבילה אחת של פסטה פטוצ’יני

השב
User Avatar
Fd
starstarstarstarstar
מאי 13, 2020 בשעה 15:05

טעים, אבל האטריות לא מתחברות והמנה יוצאת מפורקת.. לא "פשטידה", יותר קרוב למנת פסטה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 13, 2020 at 3:22 pm

משהו התפספס לך כנראה בכמויות כי זה לא אמור לקרות

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
מאי 15, 2020 בשעה 08:43

נראה מעולה, סוגר לי ארוחת ערב :) במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה? אין להשיג בסופרים באזור שלי...

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2020 at 3:21 pm

חבל לוותר עליה, הייתי ממליצה בשמנת מתוקה לבישול

השב
User Avatar
אילה
starstarstarstarstar
מאי 16, 2020 בשעה 18:36

היי קרן , אתר מקסים !! העוגת מישמישים כבר נטרפה.. הכוונה ל500 גרם פסטה? תודה,!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 16, 2020 at 7:44 pm

כן

השב
User Avatar
barak kedmi
starstarstarstarstar
מאי 17, 2020 בשעה 18:10

הכנתי בסופ״ש וכולם התעלפו מזה, הייתי כן שמח להכין לשבועות ולהוסיף ממרח כלשהו או ירק , מה ניתן לדעתך שלא יהרוס את המאפה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 17, 2020 at 6:16 pm

בטח, יש מלא, מחר אסביר לך :-)

השב
User Avatar
ליהי קדוש
starstarstarstarstar
מאי 18, 2020 בשעה 13:16

היי קרן (: במה ניתן להחליף את הגבינה לבנה? קרם פרש יכול לעבוד לדעתך?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 18, 2020 at 3:32 pm

לצערי לא, אולי ריקוטה

השב
User Avatar
לני
starstarstarstarstar
מאי 19, 2020 בשעה 18:40

שמתי הכל לפי המתכון והיא מתפרקת בחיתוך

השב
User Avatar
ריקי
starstarstarstarstar
מאי 20, 2020 בשעה 09:37

היי קרן האם ניתן להקפיא? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 20, 2020 at 10:13 am

כן אין בעיה לחמם טוב לפני הגשה

השב
User Avatar
REFAELA
starstarstarstarstar
מאי 22, 2020 בשעה 21:16

זה היה מתכון הדגל של אמא שלי שלא הייתה בולגריה אבל הייתה נשואה לבולגרי אף פעם לא ידעתי שזבה בא מהצד הבולגרי,בכל מקרה עד היום זה מתכון שמלווה את כל המשפחה כולל הנכדים וכמו שאמרת זה מתכון שכולם עפים עליו ודרך אגב אני מתה על הבלוג שלך.

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 23, 2020 at 6:36 am

תודה רבה רפאלה!!

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
מאי 27, 2020 בשעה 10:12

הי, יש בעיה להכין בבוקר ולחמם בהגשה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 27, 2020 at 10:24 am

אין שום בעיה

השב
User Avatar
טליה
starstarstarstarstar
מאי 28, 2020 בשעה 21:38

בהחלט יש לה קטע. טעימה ונהדרת כמוך וכמו כל המתכונים שלך ! אבל ... כפי שכבר רשמו כאן משהו בכמויות לא נכון היא לגמרי מתפרקת ולא ניתן לחתוך ממנה אפילו כשהיא מתקררת. בנוסף, הטעמים עדינים מאוד. ממליצה לשים יותר פרמזן ובולגרית. אני הכפלתי את הכמות שלהם ועדיין הטעם ממש עדין. פחות מזה יכול לצאת לדעתי תפל

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 28, 2020 at 11:09 pm

תודה טליה לא יכולה להסכים איתך כי זה המתכון שאני אוכלת כבר שנים והעליתי אותו בגלל שהוא ככ טוב כמו שהוא אבל את יודעת שבאוכל יש לכל אחד טעם שונה ואם יותר מוצלח לך עם התוספות אז נהדר

השב
User Avatar
רוני
starstarstarstarstar
מאי 31, 2020 בשעה 08:52

היי קרן, הכנתי את המתכון לחג שבועות! והיה כיף לקבל מחמאות על הפשטידה המיוחדת הזו. כ"כ פשטות ככה טעייםםם :) הכנתי עם פסטה פפיון ויצא מעולה! הפשטידה יציבה והטעם נהדר! תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 31, 2020 at 1:28 pm

תודה על הפידבק המעולה

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
יוני 7, 2020 בשעה 17:54

היי קרן, אין לי גבינה לבנה ובולגרית אפשר במקומן גבינת שמנת ומוצרלה/צהובה מגורדת ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 7, 2020 at 11:37 pm

אפשר הכל

השב
User Avatar
טל
יוני 8, 2020 at 4:51 pm

תודה רבה, הכנתי ויצאה מושלמת

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
יוני 21, 2020 בשעה 14:18

היי קרן אהובה! הנה הגרסה המתוקה. מתכון מושלםםם! את חייבת לנסות3> חבילת אטריות רחבות כף שמן 500 מ"ל שמנת מתוקה 250 גרם גבינה לבנה גביע שמנת חמוצה 4 ביצים כוס סוכר כפית תמצית וניל תוספות לבחירה: צימוקים וכפית קינמון מבשלים אטריות וכשמוכן מערבבים עם כף שמן למניעת הדבקות. מקציפים ביצים עם סוכר. מוסיפים שמנות, גבינות ווניל ומערבבים. אם אוהבים צימוקים וקינמון-זה הזמן להוסיף אותם. משמנים תבנית בחמאה יוצקים את התערובת ואופים ב180 מעלות. מקשטים באבקת סוכר מגישים חם. (לקיצור ההכנה, מותרים על הקצפת הביצים ומכינים בקערה את יכולה למחוק את המתכון מהתגובות ולפרסם אותו באתר עם התמונות היפות שלך :)

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 21, 2020 at 10:30 pm

תודה רבה!

השב
User Avatar
Nofar Ajzenberg
starstarstarstarstar
יוני 25, 2020 בשעה 21:10

היי קרנונה, את מדהימה כרגיל במתכון רשום שמנת מתוקה אבל לא רשום כמות כאן בצרפת יש את כל הגדלים אז אשמח לדעת כמות בבקשה, מקווה שתצליחי לראות ולענות שאספיק למחר ♥️

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 25, 2020 at 9:21 pm

תודה נופר מיכל בארץ זה 250 מ״ל

השב
User Avatar
שם*
starstarstarstarstar
יולי 6, 2020 בשעה 00:42

מתי תפרסמי את הגרסה המתוקה? מחכיםםםם!!! בילדותי סבתא היתה מכינה לנו את הפשטידה המתוקה הזאת עם דובדבנים טריים ליד והמתכון לצערנן נעלם :( כשתשתפי בגרסא המתוקה- אני (והמשפחה) מאד נשמח3>

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 6, 2020 at 7:29 am

אני אנסה להשיג את המתכון אצלנו במשפחה ואשמח לפרסם

השב
User Avatar
הדס
starstarstarstarstar
אוקטובר 3, 2020 בשעה 11:31

היי, נראה טוב! גמרתי את החמאה כשהכנתי את העוגת לימון והבורקיטס , אפשר לוותר עליה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 3, 2020 at 11:38 am

היא תהיה קצת חסרה הייתי מחזקת בשמן זית

השב
User Avatar
אושרה גורדון
starstarstarstarstar
מאי 15, 2021 בשעה 15:24

אפשר לשים 2 שמנת להקצפה במקום גבינה לבנה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2021 at 5:05 pm

לא זה יהיה דליל מדי לטעמי

השב
User Avatar
יסמין ג
אפריל 28, 2024 at 12:31 pm

היי, יש לי פסטה מתירס כשרה לפסח, האם יעבוד לדעתך? ושאלה נוספת האם להרתיח את הפסטה קודם או לא? לא מכירה איך הפסטה הזו מתנהגת ולא רוצה שאם ארתיח תהפוך אחכ לעיסה

השב
User Avatar
Hen Itzhakov
starstarstarstarstar
אוקטובר 6, 2021 בשעה 11:57

היי קרן מתכון מהמם! האם ניתן להשאיר את הפשטידה לא מבושלת במקרר כמה ימים כדי לאפות אותה לפני הארוחה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 6, 2021 at 4:30 pm

לא ממליצה להניח אותה כמה ימים ללא אפייה אפשר מספר שעות במקרר

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
נובמבר 13, 2021 בשעה 13:07

היי קרן, האם את מבשלת את מצרכי הרוטב ואז שופכת על הפסטה (לפני תנור) או שאין צורך?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2021 at 5:30 pm

אם היה צורך לבשל זה היה מופיע במתכון, רק לערבב ולשפוך

השב
User Avatar
יסמין
starstarstarstarstar
אפריל 28, 2024 בשעה 12:30

היי, יש לי פסטה מתירס כשרה לפסח, האם יעבוד לדעתך? ושאלה נוספת האם להרתיח את הפסטה קודם או לא? לא מכירה איך הפסטה הזו מתנהגת ולא רוצה שאם ארתיח תהפוך אחכ לעיסה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img