לחמים ומאפיםמתכונים כללישבועות

פשטידת פסטה של אמא

מאי 10, 2020 54 Comments

אני לא יכולה לזכור מתי אכלתי את הפשטידה הזו בפעם הראשונה כי היא לגמרי משהו שגדלתי עליו,

אבל לקח זמן עד שקלטתי שבכל פעם שאני מכינה אותה, וחושבת שהיא טובה רק לילדים

כולם עפים עליה, כולל המבוגרים, ובכל פעם שאני מכינה אותה מבקשים ממני מתכון.

אתם כבר יודעים שאמא שלי בולגריה ומקרוני וגבינות זה חלק בלתי נפרד מהמטבח שלנו.

אני מבינה היום שאני מבשלת דברים שאמא שלי הרגילה אותנו אליהם, ואני מבשלת אותם לילדים שלי

זה בא לכל אחד מאיתנו באופן טבעי, ואני יודעת שגם הילדים שלי יבשלו לילדים שלהם את

מה שהם אכלו בבית, זו מסורת וזה מהמם.אני נוהגת להכין אותה שנים כי זה קל ומהיר

ואני חייבת לה התנצלות לפשטידה הזו כי לא חשבתי שהיא כזה להיט, כלומר לא הערכתי את האפקט

שלה על אנשים, עד שאחרי הרבה זמן שהכנתי הבנתי שיש לה קטע!

פשטידת פסטה של אמא/תבנית מלבנית או מרובעת או עגולה לא מתפרקת, תזרמו!

מצרכים למתכון:

1 חבילה פסטה שטוחה-חשוב מאוד

1 גביע גבינה לבנה 250 גר׳

1 שמנת מתוקה רצוי 36-38%

1/2 גביע (125 גר׳) קוטג׳ (אפשר להמיר בטוב טעם או ריקוטה)

2 ביצים גודל L (אם יש מגיום גם אחלה)

קצת מלח

50 גר׳ גבינה בולגרית

25 גר׳ קשקבל או פרמז׳ן מגורדת

50 גר׳ חמאה

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

מחממים תנור ל 200 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית פרט לחמאה, מעבירים פנימה את הפסטה ומערבבים

היטב

חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים מחצית מהכמות על תחתית התבנית,

מעבירים את הפסטה לתבנית, ומפזרים מעל את יתרת קוביות החמאה.

אופים כ 25-30 דקות עד שהמאפה שחום ואתם לא יכולים לעמוד יותר בריח:-)

מגישים חם.

**אפשר לשמור את הפסטה במקרר עשהיא עטופה היטב עד שלושה ימים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

54 Comments

מורן מאי 10, 2020 at 10:59 am

אפשר במקום פסטה שטוחה איטריות ביצים עבות?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2020 at 12:19 pm

אפשר הכל

Reply
שירלי מאי 10, 2020 at 11:10 am

היי, מגרה ביותר.
האם ניתן להכין ולהקפיא?
לפני או אחרי אפיה…

Reply
קרן אגם מאי 10, 2020 at 12:18 pm

בטח, אחרי

Reply
קוקלי מאי 11, 2020 at 2:57 pm

שלום קרן.
נראה מעולה מעולה
אשמח להבהרה – כתבת שחשוב פסטה שטוחה אבל בתגובה למישהי כתבת שאפשר גם אטריות. אז מה כן חשוב?
ויש לי הכל חוץ משמנת מתוקה. יש תחליף?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 2:59 pm

ההמלצה שלי היא לפסטה שטוחה בעיניי זו הגרסה הכי טובה של הפשטידה
אבל אפשר עם כל זוג פסטה אחר אם אין כמובן
אני רק בגדר המלצה .
בלי שמנת מצוקה היא תצא פחות עשירה וחבל
כדאי לטעמי לקנות קודם ואז להכין

Reply
ליאורה יוני 14, 2020 at 10:42 am

האם חבילה של 250 גרם פסטה או 500? רב הפסטות השטוחות נמכרות בחבילה של 250גרם

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 2:19 pm

500

Reply
רוני מאי 10, 2020 at 5:04 pm

שלום! במה אפשר להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינה לא מלוחה?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 10, 2020 at 5:24 pm

איזה שבא לך, מה יש בבית ?

Reply
יהלי מאי 11, 2020 at 7:44 pm

מה זה פסטה שווחה?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 4:59 pm

כמו פטוצ’יני

Reply
יעל רשף מאי 11, 2020 at 4:50 am

אפשר בבקשה את הגרסה המתוקה?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 6:55 am

באמת שאת צודקת
אנסה למצוא במתכונים של סבתא שלי

Reply
אסתי מאי 13, 2020 at 6:21 pm

יותר פשוט לשים האטריות בקערה ולהוסיף כל מה שרוצים קוטג ריקוטה אפשר שמנת רגילה, אם מתוקה סוכר וקינמון אם למלוחה פטה פרמזן בצל מטוגן או לא מטוגן פטרוזיליה מלח פלפל טועמים ואז מתחילים להוסיף הביצים אחת אחת . אפשר לטגן ולהפוך אפשר לאפות . לא להתייחס למאכל הזה כאל מתכון מסובך. הכל הולך . בתיאבון .

Reply
רונית מאי 11, 2020 at 1:11 pm

כמה מלח בערך לשים ןהאם כדאי גם מעט פלפל שחור?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 1:16 pm

1/2 כפית לפחות ואני לא ואהבת להוסיף לה פלפל, אפשר לטעום את תערובת הגבינות לפני שמכניסים פנימה ביצה ולדעת אם חסר מלח

Reply
דיקלה מאי 11, 2020 at 2:17 pm

גם אמא שלי היתה מכינה את הפשטידה המושלמת הזאת! באמת כולם אוהבים אותה.
אני מוסיפה גם טיפה אגוז מוסקט, ממליצה לנסות.

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 2:37 pm

תודה על הטיפ

Reply
מירב מאי 11, 2020 at 10:37 pm

למה את קוראת פסטה שטוחה? פטוציני? פנה? קשה להבין מהתמונה במה השתמשת
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 10:50 pm

כן זו אותה פסטה שמשתמשים לפטוצ׳יני

Reply
לינדה מאי 13, 2020 at 9:26 am

פספסתי?מה כמות הפסטה הנחוצה?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 9:32 am

חבילה אחת של פסטה פטוצ’יני

Reply
Fd מאי 13, 2020 at 3:05 pm

טעים, אבל האטריות לא מתחברות והמנה יוצאת מפורקת.. לא "פשטידה", יותר קרוב למנת פסטה

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 3:22 pm

משהו התפספס לך כנראה בכמויות כי זה לא אמור לקרות

Reply
יעל מאי 15, 2020 at 8:43 am

נראה מעולה, סוגר לי ארוחת ערב 🙂
במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה? אין להשיג בסופרים באזור שלי…

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:21 pm

חבל לוותר עליה, הייתי ממליצה בשמנת מתוקה לבישול

Reply
אילה מאי 16, 2020 at 6:36 pm

היי קרן ,
אתר מקסים !!
העוגת מישמישים כבר נטרפה..
הכוונה ל500 גרם פסטה?
תודה,!

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 7:44 pm

כן

Reply
barak kedmi מאי 17, 2020 at 6:10 pm

הכנתי בסופ״ש וכולם התעלפו מזה, הייתי כן שמח להכין לשבועות ולהוסיף ממרח כלשהו או ירק , מה ניתן לדעתך שלא יהרוס את המאפה ?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 6:16 pm

בטח, יש מלא, מחר אסביר לך 🙂

Reply
ליהי קדוש מאי 18, 2020 at 1:16 pm

היי קרן (:
במה ניתן להחליף את הגבינה לבנה? קרם פרש יכול לעבוד לדעתך?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 3:32 pm

לצערי לא, אולי ריקוטה

Reply
לני מאי 19, 2020 at 6:40 pm

שמתי הכל לפי המתכון והיא מתפרקת בחיתוך

Reply
ריקי מאי 20, 2020 at 9:37 am

היי קרן

האם ניתן להקפיא?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 10:13 am

כן אין בעיה לחמם טוב לפני הגשה

Reply
REFAELA מאי 22, 2020 at 9:16 pm

זה היה מתכון הדגל של אמא שלי שלא הייתה בולגריה אבל הייתה נשואה לבולגרי אף פעם לא ידעתי שזבה בא מהצד הבולגרי,בכל מקרה עד היום זה מתכון שמלווה את כל המשפחה כולל הנכדים וכמו שאמרת זה מתכון שכולם עפים עליו ודרך אגב אני מתה על הבלוג שלך.

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 6:36 am

תודה רבה רפאלה!!

Reply
אורלי מאי 27, 2020 at 10:12 am

הי, יש בעיה להכין בבוקר ולחמם בהגשה ?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2020 at 10:24 am

אין שום בעיה

Reply
טליה מאי 28, 2020 at 9:38 pm

בהחלט יש לה קטע. טעימה ונהדרת כמוך וכמו כל המתכונים שלך ! אבל … כפי שכבר רשמו כאן משהו בכמויות לא נכון היא לגמרי מתפרקת ולא ניתן לחתוך ממנה אפילו כשהיא מתקררת. בנוסף, הטעמים עדינים מאוד. ממליצה לשים יותר פרמזן ובולגרית. אני הכפלתי את הכמות שלהם ועדיין הטעם ממש עדין. פחות מזה יכול לצאת לדעתי תפל

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 11:09 pm

תודה טליה
לא יכולה להסכים איתך כי זה המתכון שאני אוכלת כבר שנים והעליתי אותו בגלל שהוא ככ טוב כמו שהוא
אבל את יודעת שבאוכל יש לכל אחד טעם שונה
ואם יותר מוצלח לך עם התוספות אז נהדר

Reply
רוני מאי 31, 2020 at 8:52 am

היי קרן,
הכנתי את המתכון לחג שבועות! והיה כיף לקבל מחמאות על הפשטידה המיוחדת הזו.
כ"כ פשטות ככה טעייםםם 🙂

הכנתי עם פסטה פפיון ויצא מעולה! הפשטידה יציבה והטעם נהדר!
תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 31, 2020 at 1:28 pm

תודה על הפידבק המעולה

Reply
טל יוני 7, 2020 at 5:54 pm

היי קרן,
אין לי גבינה לבנה ובולגרית
אפשר במקומן גבינת שמנת ומוצרלה/צהובה מגורדת ?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2020 at 11:37 pm

אפשר הכל

Reply
טל יוני 8, 2020 at 4:51 pm

תודה רבה, הכנתי ויצאה מושלמת

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:03 pm

תודה טל

Reply
חן יוני 21, 2020 at 2:18 pm

היי קרן אהובה! הנה הגרסה המתוקה. מתכון מושלםםם! את חייבת לנסות3>
חבילת אטריות רחבות
כף שמן
500 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
תוספות לבחירה: צימוקים וכפית קינמון
מבשלים אטריות וכשמוכן מערבבים עם כף שמן למניעת הדבקות. מקציפים ביצים עם סוכר.
מוסיפים שמנות, גבינות ווניל ומערבבים. אם אוהבים צימוקים וקינמון-זה הזמן להוסיף אותם.
משמנים תבנית בחמאה יוצקים את התערובת ואופים ב180 מעלות.
מקשטים באבקת סוכר מגישים חם. (לקיצור ההכנה, מותרים על הקצפת הביצים ומכינים בקערה
את יכולה למחוק את המתכון מהתגובות ולפרסם אותו באתר עם התמונות היפות שלך 🙂

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 10:30 pm

תודה רבה!

Reply
Nofar Ajzenberg יוני 25, 2020 at 9:10 pm

היי קרנונה, את מדהימה כרגיל
במתכון רשום שמנת מתוקה אבל לא רשום כמות כאן בצרפת יש את כל הגדלים אז אשמח לדעת כמות בבקשה, מקווה שתצליחי לראות ולענות שאספיק למחר ♥️

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 9:21 pm

תודה נופר
מיכל בארץ זה 250 מ״ל

Reply
שם* יולי 6, 2020 at 12:42 am

מתי תפרסמי את הגרסה המתוקה? מחכיםםםם!!!
בילדותי סבתא היתה מכינה לנו את הפשטידה המתוקה הזאת עם דובדבנים טריים ליד
והמתכון לצערנן נעלם 🙁 כשתשתפי בגרסא המתוקה- אני (והמשפחה) מאד נשמח3>

Reply
קרן אגם יולי 6, 2020 at 7:29 am

אני אנסה להשיג את המתכון אצלנו במשפחה ואשמח לפרסם

Reply

Leave a Comment