נתן אוהב מאוד מאוד אורז עם תרד וגזר, זו מנה בלקנית שאני לא זוכרת איפה אכלנו יחד פעם מזמן והוא התאהב בה.
מאז אני מכינה מדי פעם את האורז עם התרד, אבל השבוע היה לי רק פתיתים אז הכנתי לנו מנה צמחונית של פתיתים צהובים עם תרד
וזה יצא ממש טעים והיא כבר הוכנה מאז בבית שלוש פעמים.
אני מאוד אוהבת פתיתים עם ירקות ודואגת להכין מנה כזו שתהיה עשירה בנוזלים אחרת הפתיתים מתייבשים
כמשתמשים במספיק נוזלים הפתיתים נשארים עסיסיים גם בחימום למחרת. אתם יכולים להוסיף למה גם פלפלים או אפילו עגבניות חתוכות לקוביות זה
יוצא ממש טעים.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
פתיתים עם בצל ותרד/5 מנות
מצרכים למתכון:
2-3 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום פרוסות
חבילה של עלי תרד (אלו שמגיעים ארוזים בקופסת פלסטיק שקופה) נקיים וללא גבעול , רק עלים
2 גזרים גדולים מגורדים על פומפייה
1/2 כפית פלפל שור גרוס
1 כפית מלח דק
1 כפית כורכום
1 כוס גדולה (כמו ספל גדול של קפה) פתיתים (מעדיפה את אלו בצורת האורז)
2.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר מחממים שמן זית
מוסיפים בצל ומטגנים מעט, עד שמעט שקוף, מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהתרד מתרכך
מוסיפים שום ופתיתים ומטגנים דקה
מוסיפים גזר, מערבבים מעט ומוסיפים מים ומביאים לרתיחה. אפשר להוסיף תחילה רק 2 כוסות מים ואז במהלך הבישול עוד מים לאט כדי שהפתיתים לא
ייתייבשו, הכי חשוב שיהיו להם מספיק מים שיישארו עסיסיים.
אחרי רתיחה מורידים את האש ל 20 דקות ומגישים.
6 Comments
שעה אני שוברת את הראש מה זה פלפל שור גרוס
במידה ורוצים להכין עם אורז או בורגול, מדובר באותה דרך הכנה? קודם מטגנים תרד, בצל וגזר, אחר כך מוסיפים בורגול או אורז ומים ומבשלים?
כן
אפשר להחליף תרד בעלי מנגולד?
בטח