סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מאי 27, 2024 | 6 תגובות
נתן אוהב מאוד מאוד אורז עם תרד וגזר, זו מנה בלקנית שאני לא זוכרת איפה אכלנו יחד פעם מזמן והוא התאהב בה.
מאז אני מכינה מדי פעם את האורז עם התרד, אבל השבוע היה לי רק פתיתים אז הכנתי לנו מנה צמחונית של פתיתים צהובים עם תרד
וזה יצא ממש טעים והיא כבר הוכנה מאז בבית שלוש פעמים.
אני מאוד אוהבת פתיתים עם ירקות ודואגת להכין מנה כזו שתהיה עשירה בנוזלים אחרת הפתיתים מתייבשים
כמשתמשים במספיק נוזלים הפתיתים נשארים עסיסיים גם בחימום למחרת. אתם יכולים להוסיף למה גם פלפלים או אפילו עגבניות חתוכות לקוביות זה
יוצא ממש טעים.
מצרכים למתכון:
2-3 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום פרוסות
חבילה של עלי תרד (אלו שמגיעים ארוזים בקופסת פלסטיק שקופה) נקיים וללא גבעול , רק עלים
2 גזרים גדולים מגורדים על פומפייה
1/2 כפית פלפל שור גרוס
1 כפית מלח דק
1 כפית כורכום
1 כוס גדולה (כמו ספל גדול של קפה) פתיתים (מעדיפה את אלו בצורת האורז)
2.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר מחממים שמן זית
מוסיפים בצל ומטגנים מעט, עד שמעט שקוף, מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהתרד מתרכך
מוסיפים שום ופתיתים ומטגנים דקה
מוסיפים גזר, מערבבים מעט ומוסיפים מים ומביאים לרתיחה. אפשר להוסיף תחילה רק 2 כוסות מים ואז במהלך הבישול עוד מים לאט כדי שהפתיתים לא
ייתייבשו, הכי חשוב שיהיו להם מספיק מים שיישארו עסיסיים.
אחרי רתיחה מורידים את האש ל 20 דקות ומגישים.
TAG פתיתים, פתיתים צהובים עם בצל ותרד
במידה ורוצים להכין עם אורז או בורגול, מדובר באותה דרך הכנה? קודם מטגנים תרד, בצל וגזר, אחר כך מוסיפים בורגול או אורז ומים ומבשלים?
כן
אפשר להחליף תרד בעלי מנגולד?
בטח
ענת
מאי 29, 2024 בשעה 08:52
שעה אני שוברת את הראש מה זה פלפל שור גרוס