אוכל

פתיתים צהובים עם בצל ותרד

מאי 27, 2024 4 Comments

נתן אוהב מאוד מאוד אורז עם תרד וגזר, זו מנה בלקנית שאני לא זוכרת איפה אכלנו יחד פעם מזמן והוא התאהב בה.

מאז אני מכינה מדי פעם את האורז עם התרד, אבל השבוע היה לי רק פתיתים אז הכנתי לנו מנה צמחונית של פתיתים צהובים עם תרד

וזה יצא ממש טעים והיא כבר הוכנה מאז בבית שלוש פעמים.

אני מאוד אוהבת פתיתים עם ירקות ודואגת להכין מנה כזו שתהיה עשירה בנוזלים אחרת הפתיתים מתייבשים

כמשתמשים במספיק נוזלים הפתיתים נשארים עסיסיים גם בחימום למחרת. אתם יכולים להוסיף למה גם פלפלים או אפילו עגבניות חתוכות לקוביות זה

יוצא ממש טעים.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

פתיתים עם בצל ותרד/5 מנות

מצרכים למתכון:

2-3 כפות שמן זית

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום פרוסות

חבילה של עלי תרד (אלו שמגיעים ארוזים בקופסת פלסטיק שקופה) נקיים וללא גבעול , רק עלים

2 גזרים גדולים מגורדים על פומפייה

1/2 כפית פלפל שור גרוס

1 כפית מלח דק

1 כפית כורכום

1 כוס גדולה (כמו ספל גדול של קפה) פתיתים (מעדיפה את אלו בצורת האורז)

2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

בסיר מחממים שמן זית

מוסיפים בצל ומטגנים מעט, עד שמעט שקוף, מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהתרד מתרכך

מוסיפים שום ופתיתים ומטגנים דקה

מוסיפים גזר, מערבבים מעט ומוסיפים מים ומביאים לרתיחה. אפשר להוסיף תחילה רק 2 כוסות מים ואז במהלך הבישול עוד מים לאט כדי שהפתיתים לא

ייתייבשו, הכי חשוב שיהיו להם מספיק מים שיישארו עסיסיים.

אחרי רתיחה מורידים את האש ל 20 דקות ומגישים.

 

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

ענת מאי 29, 2024 at 8:52 am

שעה אני שוברת את הראש מה זה פלפל שור גרוס

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:44 pm
Reply
טליה מאי 30, 2024 at 11:00 am

במידה ורוצים להכין עם אורז או בורגול, מדובר באותה דרך הכנה? קודם מטגנים תרד, בצל וגזר, אחר כך מוסיפים בורגול או אורז ומים ומבשלים?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:41 pm

כן

Reply

Leave a Comment