אוכל

צלי בקר ותפוחי אדמה שנמס על המזלג

אפריל 3, 2024 46 Comments

מכירים את המנות האלו שאתם מכינים פעם אחת ומבינים שזו מנה שנשארת איתכם לתמיד? אז סיר הבשר הזה בדיוק כזה!

בפעם הראשונה שהכנתי אותו ככ נלחצתי כשראיתי את ההתלהבות ליד שהשולחן מחשש שהבשר לא יספיק לכולם,

ואכן הוא חוסל לגמרי. מאז הכנתי אותו שוב, ואני מתכננת להכין אותו לערב החג, השנה אנחנו מתארחים אצל המשפחה של נתן

ואביא איתי, ובחג פסח שני אני מארחת את כל המשפחה שלי, ואני אכין אותו שוב!

כי כשיש מנה כזו מנצחת וקלה להכנה שיוצאת כל כך טוב, אני רוצה שכולם יטעמו ממנה ויודעת שהיא תהיה הצלחה שוב ושוב.

אז מה בעצם הסוד של הסיר הזה שהוא כזה טעים? אני חושבת שהבישול הארוך והשילוב בין בישול על הגז ואחכ בתנור

הופך אותו למושלם, הבשר מתרכך מאוד בבישול על הגז, ואז נכנס לתנור ושם יחד עם הבצלים הוא מתקרמל וממש נמס

ואז אפשר כבר לקרוא לו בשר מפורק:-) הוא ממש מתפרק על המזלג מהרכות שלו.

לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן 

צלי בקר ותפוחי אדמה שנמס על המזלג/ 6 מנות

מצרכים למתכון:

1.5 קילו בשר מספר 5 (צלי כתף) פרוס

5-6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות לא דקות

3 בצלים גדולים קלופים, פרוסים לפרוסות דקות

5 שיני שום שלמות
לרוטב:
2 כפות גדושות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כף כורכום
3 כפות סילאן
כף רוטב סויה
מלח
פלפל שחור גרוס
1.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסוטז גדול שנכנס אחכ לתנור מחממים מעט שמן, מניחים את פרוסות הבשר, ממליחים ומפלפלים וצולים למשך  5 דקות
הופכים את הפרוסות לצד השני ושוב צורבים.
מוציאים את פרוסות הבשר לקערה נפרדת, ומוסיפים לסיר בצל, ואת השום. מטגנים עד שהבצל ממש הופף לצבע חום ומתקרמל.
מוסיפים לסיר את התבלינים: רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל, כורכום, סילאן וסויה,
מערבבים ,מחזירים את הבשר לסיר על הבצלים, ומוסיפים מים לכיסוי כמעט מלא של הבשר.
מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה בינונית ומבשלים עם מכסה למשך שעה וחצי.
לאחר שעה וחצי מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מכסים שוב ומבשלים שעה נוספת.
מחממים תנור לחום 200 מעלות
מעבירים את הסיר לתנור ללא המכסה ומבשלים עוד שעה שעה וחצי, מדי פעם בודקים לראות שהמים לא התאדו לגמרי ואם יש צורך
מוסיפים עוד מעט.
בזמן הבישול בתנור הנוזלים מצטמצמים והכל מתקרמל ונמס .
מגישים חם חם .

 

 

Print Friendly, PDF & Email

46 Comments

דליה אפריל 3, 2024 at 4:25 pm

לאיזה עובי לפרוס את הפרוסות?

Reply
נצחיה אפריל 23, 2024 at 10:51 am

קרן אהובה.
בעלי הכין את הצלי בקר היה מעולה .
תודה ענקית על המתכון.
חיבוק

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:49 pm

תודה רבה נצחיה

Reply
ליאת אפריל 3, 2024 at 4:26 pm

נשמע מעולה! אם אין לי סוטאז, ויש לי סיר רגיל עם ידיות מתכת ומכסה זכוכית, ניתן להכניס אותו? או פיירקס זכוכית?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2024 at 8:26 pm

אין בעיה להכניס פיירקס לתנור אבל לא על הגז

Reply
עדי וחדתי אפריל 24, 2024 at 5:46 pm

אפשר להכין עם בשר אסאדו?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:50 pm

כן בטח

Reply
מיכל אפריל 3, 2024 at 9:24 pm

תודה רבה.
אפשר בלי סילאן או פחות סילאן?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2024 at 11:52 pm

תוריד כף

Reply
Me אפריל 15, 2024 at 8:52 pm

נראה מעולה! אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר?

Reply
שרי אפריל 3, 2024 at 7:43 pm

לא רשמת באיזה שלב מחזירים את הבשר, אחרי התבלינים?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2024 at 8:26 pm

צודקת תיקנתי תודה, על הבצל המקורמל אחרי שמוסיפים תבלינים

Reply
יעל אפריל 4, 2024 at 9:55 pm

היי, אפשר ללא כורכום? או להחליף אותו במשהו אחר?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:47 pm

אפשר לוותר על הכורכום

Reply
נטע אפריל 10, 2024 at 5:54 pm

היי, אשמח לדעת כמה מלח את שמה?
אני משתמשת בכפות וכפיות מידה אוניברסליות.

תודה מראש!

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:06 am

אני משתמשת בכפיות של המטבח אז לפי מה שרשמתי

Reply
דבי אפריל 3, 2024 at 7:47 pm

עם פילה מדומה פרוס גם טוב

Reply
מורן אפריל 4, 2024 at 6:15 am

הי, כששמים את הסיר בתנור ללא מכסה ב200 מעלות הבשר לא מתייבש?

תודה על המתכון❤️

Reply
אילנה אפריל 5, 2024 at 4:01 pm

שלום רב, אפשר בלי כל התהליך על הגז במקום זה להכניס לתנור? באיזה טמפ

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2024 at 5:43 pm

אפשר להכניס לכמה שעות בתנור, מניחה שזה ייקח אותו זמן

Reply
מיכל אפריל 4, 2024 at 2:23 pm

האם לשים שמן זית?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:44 pm

קנולה או שמן זית מה שאת רוצה

Reply
,me אפריל 15, 2024 at 8:54 pm

נראה מעולה!
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:50 pm

בטח

Reply
נירית אפריל 9, 2024 at 2:58 pm

יצא מעולה! יחד עם זאת, אצלנו פחות אוהבים כתף. האם יש בשר אחר עליו היית ממליצה?

Reply
חמוטל אלימלך אפריל 9, 2024 at 3:21 pm

היי אפשר עם בשר אונטריב
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:07 am

אפשר

Reply
טובה אפריל 16, 2024 at 8:52 am

תודה. האם אפשר להכין בלי התפוחי האדמה ולהקפיא?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:48 pm

כן

Reply
יפעת אפריל 16, 2024 at 2:20 pm

תודה על המתכון המגרה,
האם הסויה משמעותי או יש תחליף שהוא לא קטניה לפסח?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:48 pm

אפשר לוותר על הסויה

Reply
שירה אפריל 17, 2024 at 11:02 am

היי קרן! תודה על המתכונים המעולים
באיזה סוג של תפוחי אדמה את ממליצה להשתמש?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:44 pm

זה ממש לא משנה

Reply
נטלי אפריל 17, 2024 at 5:10 pm

מה אפשר במקום סויה ? סויה לא כשר לפסח

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:43 pm

לוותר על הסויה

Reply
יעל אפריל 18, 2024 at 10:52 pm

משנה דבש או סילאן?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:49 am

אפשר דבש

Reply
מיכל אפריל 20, 2024 at 10:48 am

אשמח לדעת אם אין לי תנור …בגלל מעבר דירה אפשר רק על הגז

Reply
איילה אפריל 20, 2024 at 11:09 am

סויה ללא גלוטן תופס? יש הבדל בטעם? בגלל שהרגילה עם חיטה ולא כשר לפסח. תודה

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:48 am

כן מעולה

Reply
ענת אפריל 21, 2024 at 6:22 pm

היי קרן,
מטגנים את הבצל והשום על הנוזלים של הבשר לאחר שהוצאתי את הבשר?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 6:49 pm

בדיוק

Reply
אביבה ישראלי אפריל 22, 2024 at 8:37 am

ניי קרן חג שמח!
הבשר שלי כבר חצי מבושל ורוצה להכין את המתכון שלך!
אפשר להכין את הרוטב וישר לתנור בתבנית חד פעמית?
תודה ושוב חג שמח!

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2024 at 1:33 pm

בישול ארוך כן

Reply
מיכל אפריל 23, 2024 at 2:51 pm

הכנתי ויצא מושלם ….מתכון שזכה למחמאות

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2024 at 5:48 pm

תודה מיכל

Reply

Leave a Comment