הפעם בפינת אוכל הצוות שאופק הכין לנו, הפשרנו צלי בקר יומיים קודם במקרר כדי להכין יחד איזה סיר יפה כזה,
והלכנו על ירקות שורש חורפיים, ויצא לנ וסיר וואו! עם טעמים ככ עמוקים של הירקות ובמיוחד הארטישוק הירושלמי שאני ככ אוהבת.
אני ממש ממליצה לכם להכפיל כמויות כי זה מספיק לארבעה אנשים
ולא לשכוח להכין סיר של אורז לבן ליד, וחלה! איזה כייף זה לטבול את החלה ברוטב הזה.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
צלי בקר חורפי בירקות שורש/ לארבעה סועדים
מצרכים למתכון:
500 גר פרוסות צלי כתף
2-3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
שומר גדול חתוך לרבעים
כרישה פרוסה
2 ארטישוק ירושלמי קלופים וחתוכים לקוביות גסות
3 גזרים צבעוניים פרוסים לרבעים לאורך
2 גבעולי סלרי חתוכים
צרור פטרוזילה
צרור של עלי טימין טריים
6 שיני שום שלמות
חבילה של מנגולד חתוך דק
כף פפריקה מתוקה
כף כורכום
כף כוסברה יבשה
כף רסק עגבניות
מים לכיסוי
לימון סחוט
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת רחבה, צורבים את הבשר, ומתבלים במלח ופלפל
הופכים את הבשר לצלייה גם מהצד השני ושוב מתבלים מלח ופלפל
מעבירים את הבשר לצלחת, ולאותה המחבת עם המשקעים של הבשר מוסיפים מעט שמן זית
מניחים ירקות במחבת:
צורבים מעט את הכרישה תוך ערבוב, ואז את כל שאר הירקות שורש. ללא זרי העלים
מערבבים היטב מחזירים את הבשר, לא לשכוח גם את המיצים שלו שהצטברו בתחתית הצלחת
מטגנים לכמה דקות, ומוסיפים את הזרים הירוקים, הטימין, סלרי הפטרוזיליה והמנגולד מעל.
מתבלים בכורכם פפריקה, כוסברה יבשה, כף של רסק עגבניות, ומכסים במים.
מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה לשלוש שעות.
אפשר לפתוח באמצע לטעום ולתן טעמים אם צריך..
מגישים עם מעט מלח מעל סחיטה לימון וחלה טובה
9 Comments
יש מתכונים שמהשניה הראשונה אני יודעת שהם וואוו… ומיד מכניסה אותם לאוסף המתכונים הפרטי שלי.
מתכון הבשר הזה עם ירקות השורש, הוא אחד מהם.
נראה מדהים. בטוח טעים.
תודה לך קרן יקרה
תודה הילה יקרה
מהיכן הכרישה? זה לא מופיע ברשימת המצרכים.
תודה
הוספתי עכשיו, כרישה אחת
תודה לך קרן מקסימה
איזה עוד ירקות יעבדו פה? לא אוהבים פה שומר. אפשר תפוחי אדמה?
בטח
יכול לבוא בטוב עם אורז או קוסקוס
לגמרי