הילדים בבית שרופים על צלי בקר, ומשום מה לא הכנו להם כזה בבית כמעט אף פעם. עד ש….
בפסח, על שולחן הסדר הונח צלי בקר מטורף, וכשביקשתי את המתכון קיבלתי, והוא כלל יומיים עבודה שידעתי מראש שאני, כמישהי שחובבת אוכל נגיש
ומהיר בבית, לא אכין.
אבל זה עשה לי חשק גדול והחלטנו להכין בבית צלי בקר, וכשנתן הופקד על המשימה, הוא מצא מתכון ברשת שלא צריך לעבוד בו קשה,
והכין לנו צלי בקר מהסרטים. הצלי כלל עבודה עם בשר שריר, לא יקר אגב, והרבה פטריות ובצל.
כיון שהחברה לא אוכלים פה פטריות, הכנו להם גרסה עם תפוחי אדמה וגזר ויצא בהחלט פסיכי.
זה הוכן כבר כמה פעמים כל פעם בגרסה קצת שונה, ואני אתן לכם כל מני אופציות למטה.
זה לגמרי תבשיל של הכל בסיר, אתם ממש לא צריכים לעבוד קשה.
אז המתכון מבוסס על מתכון של רויטל פדרבוש ובמתכון המקורי היא אמרה שלא כדאי לבשל תפא וירקות מסויימים עם התבשיל מההתחלה כדי שלא יתפרקו
אבל אני אומרת לכם שכל מה ששמתי בפנים מהתחלה בלי שלבים לא התפרק והחזיק מעמד סוף הדרך, אתם יכולים גם לראות בסרטון בלינק פה למטה
הילדים טרפו, הצות שלי טרף, כל מי שבא לכאן טורף, ובקיצור, הצלי הזה הוא פתרון נהדר למאותגרי בשר ובישול בכלל!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
לרכישת הסיר (רוסטר) ב15% הנחה עם הקוד keren15 לחצו כאן
צלי בקר מהיר הכנה עם גזר בצל ותפוחי אדמה/ סיר גדול שנכנס לתנור או רוסטר
מצרכים למתכון:
2 קילו בשר שריר (מספר 8) חתוך לקוביות בינוניות (לבקש מהקצב לחתוך לכם)
2 בצלים גדולים חצויים לשניים ופרוסים דק
4-5 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות
2-3 גזרים חתוכים גס קלופים
10 תפוחי אדמה קטנים/בינוניים קלופים וחצויים לשניים (בכוונה לא חתכתי קטן כדישלא יתפרקו בתבשיל אז אם אתם רוצים קוביות, שיהיו גדולות)
1 כף כורכום
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס סילאן
2.5 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
בקערה מערבבים את קוביות הבשר עם מלח ופלפל
בסיר שיכול להיכנס גם לתנור מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה טובה, אני ממש אוהבת לקרמל
מוסיפים תפוחי אדמה, שום ואת הגזרים ומטגנים מעט.
מוסיפים כורכום ופפריקה ומערבבים.
מוסיפים את קוביות הבשר פנימה. מערבבים מים רותחים עם מלח גס וסילאן ושופכים על הכל .
מביאים לרתיחה.
מעבירים את הסיר, מכוסה, לתנור לפחות לארבע שעות, אפשר באמצע לפתוח ולהפוך את הבשר.
אחרי ארבע שעות מגבירים את חום התנור ל 220 מעלות ומסירים את המכסה. משחימים היטב, ל 30-40 דק׳ את הצלי, ומגישים .
מומלץ לפני הגשה להרטיב את הבשר עם הרוטב, ולהגיש לצד אורז לבן.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את תפא והגזר אתם יכולים להמיר לאיזה ירק שאתם אוהבים, אפשר להוסיף המון פטריות פרוסות לשלב הטיגון אחרי הבצל וזה יוצא מדהים,
אפשר להוסיף חריפות אם אתם אוהבים, עשבי תיבול למיניבם וכו… התבשיל הזה הוא בהחלט בסיס מעולה להכל, וטים ממש גם בדיוק בדיוק כמו שהעליתי
לכם.
31 Comments
אשמח לדעת מה הגודל של הסיר רוסטר?, רוצה לקנות כזה בדיוק! שיהיה מספיק עמוק לתבשילי בשר שכאלו. תודה ואין עליך , אני עוקבת אדוקה
כאן הפרטים שלו https://s.humanz.ai/naamanapril/203909/3?fbclid=PAAaYcSrUyoJ6lIZjSTUaQ5n6ZBmN9zvSFqhPTvmNznuWWzh4pF-jUkvOtge4
תודה אימבר 🙂 הוא נהדר הסיר הזה
הי
על כמה מעלות התנור לפני שמגבירים ל220?
170
הי קרן. המתכון נראה נהדר.
האם אפשרי בבישול על הגז? והאם זה משנה את הזמנים? תודה
לא נסייתי את הצלי בבישול , מניחה שצריך גם פה בישול ארוך על אש קטנה
מתכון פשוט ומושלם! יצא טעים מאוד!
שמחה לשמוע תודה
האם בשר 8 לא סיבי מידיי,
לא עדיף כתף 5?
אפשר כמובן 5
אני מאוד נהניתי ממספר 8 זה בישול ארוך והוא יוצא נהדר
שלום
האם אפשר ומתאים להוסיף יין בבישול?
כן תמיד אחלה
בשר של גולש מתאים פה?
כן
אני מכינה את זה עכשיו האם אפשר לקצר את זמן התבשיל ל3 שעות ?
בתנור כרגע. מריח נפלא.
אפשר להכין במגש חד פעמי? אין לי רוסטר :/
בטח
היי, האם הנוזלים צריכים לכסות את הירקות והבשר? שמתי 2.5 כוסות מים וזה לא מכסה (משערת שתלוי בעומק הסיר וכו') אז תוהה אם יתבשל מספיק, או שאם אוסיף עוד מים והרוטב יהפוך לדליל מדי
לכסות כמעט עד הסוף
היי קרן
יש לי גוש בשר קפוא, בטח יהיה לי קשה לחתוך לקוביות לפני הבישול, לא?
למה לא להפשיר אותו קודם?
היי קרן.
אם בצל ושום הם לא אופציה, מה היית ממליצה לעשות במקום? איך תהיה דרך ההכנה בלעדיהם?
האם הכנה של יום לפני שהאורחים מגיעים שומרת עדיין על הטעם?
ברור!
בטח
היי אם אני רוצה בבישול…לכמה זמן זה צריך להיות והאם צריך לשנות משהו במצרכים?
לא לשנות כלום לבשל על אש קטנה שעה שעה וחצי ולבדוק אם מוכן ואם לא אז להוסיף עוד זמן
היי קרן,
אם אני מכינה רק קילו בשר, לשנות משהו ?
היי קרן אפשר לכסות עם נייר כסף בתוך התנור?
כן