למרות שביקרתי כבר בספרד, לא יצא לי לאכול שם צ׳ורוס, אבל לפני מלאאאא שנים
ישבתי בטאפס בר שכבר לא קיים יותר ברחוב הארבעה, היה לי טעים האוכל, אבל כשהגיע
הקינוח, ערימה של צ׳ורוס פשוט התאהבתי. אני אוהבת סופגניות, אוהבת אוהבת,
מאלו שיכולים לאכול כל היום סופגניות ולא לרצות להפסיק, ספינג׳, סופגניות עם ריבה,
רק כאלו עם אבקת סוכר, סופגניות אשל, סופגניות אפויות, דונאטס, או אלו שמגלגלים בסוכר
לבן ומוכרים באבולעפיה. כל מה שהוא בצק מטוגן עם אבקת סוכר, הולך.
אז התאהבתי בצ׳ורוס בבר ההוא, ומאז בכל חג חנוכה אני מכינה. אבל רק בחנוכה.
כי בחגים אחרים זה נוראאאאא משמין, ורק בחנוכה אוכלים כי זה חלק מהמסורת:-)
הבן שלי, התאהב כמוני בסופגניה הספרדית, ומבקש שאכין לו בכל חג, והגיע הזמן,
שאתם תכינו גם. אם אתם עוקבים אחרי באינסטגרם יש שם בהיילייטס וידאו שמסביר ממש
טוב איך מכינים את הצ׳ורוס בקלות ואני ממש ממליצה לצפות.
רק תיזהרו מהתמכרות קשה, ואולי אפילו תכפילו כמויות אם אתם מארחים.
צ׳ורוס-הסופגניה הספרדית/ 15-20 יחידות
(אופציה לפרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
50 גר׳ חמאה
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב
כף סוכר לבן
3/4 כוס (105 גר׳) קמח לבן רגיל
2 ביצים גדולות
קורט מלח
לעיטור:
אבקת סוכר
לטיגון:
שמן עמוק בסיר
אופן ההכנה:
בסיר בינוני ממיסים על האש חמאה חלב וסוכר, עד להמסה.
מוסיפים קמח ומלח ומערבבים מהר (עדיף עם כף עץ) עד שהתערובת מסמיכה ונפרדת מדפנות
הקערה (זה ממש ממש כמו בצק רבוך של פחזניות)
מעבירים את הבלילה למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כמה דקות עד שמפסיקים לצאת אדים מהבלילה
(זאת על מנת לצנן את הבלילה שנוכל להתחיל לערבב פנימה ביצים), ניתן גם בקערה עם מטרפה.
מוסיפים ביצה אחת וממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת היטב בבלילה ואז מוסיפים עוד ביצה ומערבבים
היטב שוב לתערובת אחידה.
בסיר עמוק מחממים שמן, וכשהוא מבעבע מורידים מעט את האש לבינונית, כדי שהצ׳ורוס לא יישרפו.
( לי יש מדחום והוא בדרך כלל על 160-170 מעלות)
מעבירים את התערובת לשק זילוף, עם צנטר כוכב, קוטר הצנתר הוא בחירה שלכם. זה ייקבע את עובי
הצ׳ורוס. מזלפים ישירות לתוך השמן פסים ארוכים של בלילה וגוזרים בעזרת מספריים בקצה,
כשהגתםו לאורך הרצוי. הצ׳ורוס ייפלו לתוך השמן ישירות.
מטגנים 2-3 דקות והופכים לצד שני, ומטגנים שוב עד להזהבה.
מוציאים מהשמן, רצוי בעזרת כף מחוררת, ומניחים בצלחת הגשה מרופדת בנייר אפייה, כדי
לספוג עודפי השמן.
אם רוצים מכינים מטבל שוקולד: 100 גר׳ שוקולד מריר מומס במיקרו עם 100מ״ל שמנת להקצפה.
אפשר להגיש גם עם ריבת חלב (להמיס אותה במיקרו קודם) או רוטב וניל .
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**לגרסת פרווה אפשר להמיר חמאה במחמאה/נטורינה ואת החלב במים, יוצא ממש טעים!
32 Comments
יש אפשרות לוותר על הביצים או להחליף אותן? בשביל אופציה טבעונית
אני מניחה שברשת יש אופציות טבעוניות אבל לצערי אין לי המלצה
היי יש לי מתכון מעולה, ללא ביצים.
1 כוס חלב
1כוס מים
קורט מלח
גרידת לימון
לשפוך את כל המצרכים לסיר להביא לרתיחה.
2 כוסות קמח – להוסיף, להוריד לאש קטנה וכל הזמן לערבב עד שהבצק נפרד מהדפנות( דומה לבצק פחזניות). לכבות את האש.
להכניס למכונת עוגיות ידנית עם מתכת בצורת פרח גדול. כשהשמן חם לזלף ולחתוך לאורך הרצוי בעזרת סכין.להוציא לקערה עם סוכר /סוכר וקינמון.. יוצא מוששש
בהצלחה
אילנית
מומלץ להכפיל כמויות
מכינה, מראה מעולה
לא כתוב כמה מלח
וואי וואי נראה מושלם!!!! הייתי בדרום אמריקה ממש עכשיו ותרתי אחר צ'ורוס…ולא מצאתי את שאהבה נפשי….נראה לי שאת משלימה לי את החלום.
איזה מתכון מצוין! גם קל גם חומרים פשוטים וגם טעיים.. הכנתי כמות כפולה מראש והילדים חיסלו לי הכל 🙁
אין על צ׳ורוס 🙂
המתכון של הבצק מתאים גם לפחזניות?
במידה ואין לי מיקסר עם גיטרה, מקסימים מיקסר יד, זה בעיה מבחינת הבצק הרבוך?
ממש לא בעיה
אני יודעת שזה סופר מבאס, אל יש אופציה לאפיה?
היי קרן , יש אפשרות להכין את הבצק בערב ולטגן למחרת בבוקר ? תודה
כן לגמרי
סופגניה דרום אמריקאית!נראה פרפקטו קרידה!! גרסייס !!
מה עושים אם אחרי הוספת הביצים הבלילה דלילה מידי?
להוסיף קמח למיקסר ולערבב היטב, או להכניס למקרר להתייצבות
היי קרן, נראה מדהים..האם אפשר להקפיא?
לא ממליצה
עשית לי חשק!
זה הכי חשוב:-)
אפשר לשמור את הבלילה במקרר ולטגן בחלוף מספר שעות ? כדאי להוציא חצי שעה לפני הטיגון או יותר ? תודה !!!
אפשר לשמור במקרר ואין צורך להוציא לפני טיגון
האם אפשר להכין את הבלילה כמה שעות קודם ולטגן בזמן הארוע ? אם כן, כמה שעות ניתן לשמור בקירור.
תודה מראש
אפשר כמה שעות במקרר
כמה מלח?
קורט מלח הוספתי גם במתכון, תודה
תודה רבה! 🙂
יצאו מעולה
זה אני או שלא רשום כמה מלח?
קורט מלח
הי קרן. תודה רבה על מתכונים נהדרים! שאלה: שאלו וענית שאפשר בצק קודם ןלהשאיר במקרר. יש אפשרות לזלף מראש ולהשאיר במקרר? שיהיה מינימום התעסקות? או להשאיר כבר בשקית עם הצנתר ואז,רק לטגן עדיף?
להשאיר במקרר שקית עם צנתר אפשר
תודה רבה !