יצאתי לריטריט של ריקוד ניה ויוגה במדבר, חברה שלי שרית היתה אחראית על ארוחות הבוקר בריטריט
זה היה במדבר בעזוז, ואני הבטחתי לשרית שאני אחראית על הבצקים והקינוחים.
ארזתי מלא עוגות וקמח, וברגע האחרון דחפתי לארגז באוטו קרם לימון שנשאר לי, וקראמבל שנשאר פה מסדנה.
בריטריט שלפתי מהמטבח סטנד יפה כזה לעוגה, הכנתי קצפת קלילה, והתחלתי להרכיב את המנה, דמיינתי משהו אבל יצא לי משהו אחר.
פשוט העברתי שליכטות של קצפת שנראו כמו עננים ומעליהן מזגתי קרם לימון, פיזרתי קראמבל ושרית הציעה שנקשט בתותים.
זה היה קינוח אלוהי שנאכל כולו ע״י חבורת בנות רעבות ביום שבת בבוקר, אחרי ריקודים ויוגה הן הגיעו מורעבות לארוחת הבוקר.
המנה הזו היתה כל כך יפה שהייתי חייבת לשחזר אותה ולהפוך אותה גם כשל״פית כי זה קינוח וואו לחג.
לסרטון עם שלבי הכנה מפורטים בוידאו לחצו כאן
קינוח של ענני קצפת קרם לימון קראמבל ופירות יער/ 8 מנות
מצרכים למתכון:
לקראמבל:
120 גר (כוס ורבע) שקדים טחונים לאבקה (או קמח שקדים/אבקת שקדים)
80 גר׳ (8 כפות )קמח לבן רגיל / קמח כשל"פ אחר
60 גר (6 כפות) סוכר לבן
100 גר׳ קוביות חמאה קרה מהמקרר
לקרם לימון:
1+1/4 כוסות (250 גר׳) סוכר לבן
2 כפות (20 גר׳) אבקת קורנפלור
3 ביצים גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון
50 גר׳ חמאה
לקצפת:
500 גרם שמנת מתוקה 38%
3 כפות אבקת סוכר
לעיטור
פירות טריים אני השתמשתי באוכמניות ותותים, אפשר גם פריות רכים אחרים
אופן ההכנה:
מתחילים בקרם לימון- הוא צריך להצטנן היטב אז עדיף להתחיל איתו כמה שעות קודם ואפילו יום לפני
בסיר בינוני מערבבים על אש בינונית סוכר ביצים קורנפלור וטורפים בעזרת מטרפה לאיחוד החומרים
מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לטרוף,
מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.
מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד להמסה ועד שהמסה אחידה.
מעבירים לכלי אחר שהוא לא הסיר, לקופסא או קערה ומניחים ניילון נצמד על הקרם או שקית סנדויץ, זה יימנע את הקרום שלו.
מעבירים לצינון במקרר, הקרם יחזיק מעמד אפילו לשבועיים.
לקראמבל:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מערבבים את כל המצרכים בעזרת הידיים עד ליצירת פירורי בצק (אפשר גם במעבד מזון עם להב פלדה בפולסים קצרים)
מעבירים את הפירורים לתבנית מרופדת בניר אפייה עד שהפירורים משחימים אבל לא יותר מדי. מצננים לחלוטין.
אחרי צינון פשוט מפוררים בחזרה עם הידיים לפירורים . .
מרכיבים את הקינוח:
לקצפת- מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר עד לקצפת יציבה.
מעבירים תלוליות של קתפת לצלחת הגשה יפה, מעליהן מוזגים תלוליות של קרם לימון. מפזרים פירות טריים ומהקראמבל ומיד מגישים
**אפשר לשמור במקרר כמה שעות לפני שמגיעים האורחים
**את הקרם לימון תוכלו להמיר ברוטב פירות יער או קרמל
14 Comments
היי ותודה, קרן. לשמור במקרר לפני מורכב או מפורק?
אפשר להרכיב כמה שעות קודם
האם אפשר עם קמח תפוחי אדמה? במקום קורנפלור?
כן אין בעיה
אני רוצה שיהיה פרווה, האם חובה לשים חמאה? אם כן, מה התחליף?
מחמאה או נטורינה
היי נראה מעולה! אפשר פשוט להשתמש בעוד קמח שקדים במקום קמח לבן? זה עדיין יצא כמרכיב של קרמבל?
רק קמח שקדים לא יחזיק קראמבל, אפשר להמיר לשקדים וקמח ללא גלוטן כלשהו
נראה מושלם!
מה הכוונה בקמח כשל״פ אחר? קורנפלור ודומיו?
יש המון קמחים כשרים לפסח בסופרים
מצטרפת לשאלה לגבי קמח כשל"פ.. למשל קמח תופח כשר לפסח – מתאים? או קמח מצות לעוגות? או שניהם?.. תודה!!
קמח תופח מתאים
הי קרן, המתכון נראה מעולההה.
האם אפשר להכין את הקראמבל כמה ימים מראש ולשמור במקרר.
תודה
בטח, גם ציינתי את זה