אוכלפסחראש השנה

קציצות פראסה הכי טובות בעולם!!!

מרץ 27, 2025 27 Comments

כילדה שגדלה בבית בולגרי, אין חג בלי קציצות פרסה, ואצלנו היה מנהג קבוע

את הקציצות מטגנים ברגע האחרון, מחממים שמן במחבת רק שמתחילים להתאסף האורחים, ואז מתחילים לטגן.

הקציצות יוצאות, מונחות על צלחת רחבה עם נייר סופג, וכל האורחים ניגשים לזלול אותן עוד כשהצלחת עומדת

ליד סיר הטיגון, ומרוקנים אותה שוב ושוב, או במילים אחרות חברים, קציצות פרסה הן האפריטיף של הבולגרים 🙂

לשולחן תמיד היתה מגיעה צלחת עם שאריות של הקציצות האחרונות שלא הספקנו לזלול.

אצלנו במשפחה לא היו מערבבים את הקציצות עם עוף או בשר והן לגמרי צמחוניות

את הגרסה לפסח מכינים עם קמח מצה, את הגרסה הרגילה אני מכינה עם קוואקר (הוראות למטה)

ראיתם את הכותרת של הקציצות? אז כדי שגם לכם ייצאו הקציצות הכי נדירות שיש, ערבו אחרי ההוראות שלי ואל תסננו

ככה הן יוצאות כל כך, אבל כל כך עסיסיות שלא תאמינו שקציצות פרסה יכולות להיות כאלו.

לא מזמן התארחתי בתכנית של  חיים כהן שום פלפל ושמן זית והכנו יחד קציצות פרסה, המלצתי לחיים לשים בהן שיבולת שועל ולא פירורי לחם

ולא לסנן, ובאמת שקיבלתי עליהן המון מחמאות, מחיים כהן! אז אם חיים אמר שזה וואו, עם זה אי אפשר להתווכח.

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

קציצות פרסה הכי טובות בעולם!!! המון קציצות

(לגרסת ראש השנה יש המרה של קמח המצה למטה)

5 כרישות בינוניות בלי החלק הירוק ובלי השורש
בצל גדול בלי קליפה
3 ביצים גודל L
100 גר קמח מצה
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה :
קוצצים את הפרסה גס, חוצים את הבצל ומבשלים אותם יחד עד לריכוך מוחלט. מסננים ומצננים לחלוטין.
מעבירים למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים.
מוסיפים שלוש ביצים מלח פלפל קמח מצה ומערבבים, אם הבלילה מאוד דלילה תוסיפו עוד 20 גר קמח מצה, אל תתפתו להוסיף הרבה.
מקבבים לקציצות ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
מעבירים לנייר סופג ומתפללים שלא יחסלו לכם את הקציצות לפני שיגיעו לשולחן .

**לגרסה לא לפסח אני ממליצה להמיר קמח מצה בכמה כפות קוואקר, שיבולת שועל טחונה, זה לא דומה לשום דבר אחר!

אם אין לכם קווקאר אפשר להמיר לפירורי לחם.

27 Comments

נורית מרץ 27, 2025 at 9:22 pm

היי קרן,
האם אפשר את המתכון הזה לאפות כפשטידה בתנור ? ( במקום להכין לביבות ולטגן)

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2025 at 2:54 pm

לא ניסיתי לדעתי קצת חסר פה קמח לפשטידה אז להוסיף קמח מצה אם זה לפסח או קמח רגיל ואפשר קצת אבקת אפייה

Reply
נילי מרץ 31, 2025 at 3:33 pm

לכמה קציצות מספיק?

Reply
איריס אפריל 5, 2025 at 6:50 am

קציצות פרטסה, האם ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 3:14 pm

כן אין בעיה

Reply
יפה מרץ 28, 2025 at 9:33 am

במקום קמח מצה להוסיף תפוח אדמה מבושל מעוך יוצא סוף

Reply
דניאלה מרץ 28, 2025 at 9:18 pm

אשמח גם לדעת אם ניתן לאפות במקום לטגן, תודה

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2025 at 7:33 pm

כן ב 180-200 מעלות
תרססי בספריי שמן קצת את הקציצות לפני
מניחה ש 20-25 דק עד שמשחים

Reply
שרית לב אפריל 4, 2025 at 8:10 pm

למה את לא סוחטת את הפרסה לאחר הבישול? )בת להורים בולגריה…שסחטו וסחטו וסחטו(

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 3:15 pm

זה משאיר את כל העסיסיות וזה לגמרי עולם אחר

Reply
עדי אפריל 8, 2025 at 4:46 pm

היי, אפשר להוסיף תפוח אדמה לתערובת ?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:19 pm

מניחה שגם אני מעולם לא הוספתי

Reply
דליה מרץ 29, 2025 at 2:06 pm

שכתי לכתוב שסוחטים את המים מורשה אחרי שבושלה. חשוב מאד לפני הטחינה הביצים והקמח

Reply
אפרת אפריל 4, 2025 at 12:05 pm

למה הכוונה לא לסנן? כי כתבת שמסננים אחרי הבישול…

Reply
ניצה אפריל 1, 2025 at 5:28 pm

תפוח אדמה מבושל ומעוך, מייתר את הקמח מצה?

Reply
אורנה אפריל 5, 2025 at 9:17 am

באיזה שמן את מטגנת?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 3:17 pm

קנולה

Reply
Estee Tomer אפריל 5, 2025 at 9:20 am

היי קרן
האם אפשר להקפיא מייד לאחר טיגון, ולהפשיר בערב החג, או שזה ייפגע בטעמים?
והאם כדאי להוסיף גם תפוח אדמה מבושל?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2025 at 3:14 pm

אין בעיה להקפיא ולחמם

Reply
אביבית אפריל 8, 2025 at 9:13 pm

אם אין מעבד מזון? יצליח?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:14 pm

איך תטחני?

Reply
תהילה אפריל 9, 2025 at 8:22 am

מה אפשר לשים במקום הקמח כך שיהיה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2025 at 10:54 am

קמח ללג

Reply
סיגל אפריל 9, 2025 at 1:07 pm

מתכון נפלא . רק חבל שהפרסה כל כך יקרה.
10.90 לגזע אחד

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2025 at 10:50 am

בהחלט לא בשליטתי

Reply
יהודה אפריל 10, 2025 at 8:21 pm

נראה מעט שונה משלי …אבל אני בטוח שזה טעים

Reply
דוק ב.ג אפריל 12, 2025 at 11:41 am

אני מוסיף חצי שקית אבקת קניידלך במקום קמח מצה מה שמוסיף אוריריות לקציצות עקב חומרי ההתפחה (גם לקציצות בשר כשאני מבשל)

Reply

Leave a Comment