כילדה שגדלה בבית בולגרי, אין חג בלי קציצות פרסה, ואצלנו היה מנהג קבוע
את הקציצות מטגנים ברגע האחרון, מחממים שמן במחבת רק שמתחילים להתאסף האורחים, ואז מתחילים לטגן.
הקציצות יוצאות, מונחות על צלחת רחבה עם נייר סופג, וכל האורחים ניגשים לזלול אותן עוד כשהצלחת עומדת
ליד סיר הטיגון, ומרוקנים אותה שוב ושוב, או במילים אחרות חברים, קציצות פרסה הן האפריטיף של הבולגרים 🙂
לשולחן תמיד היתה מגיעה צלחת עם שאריות של הקציצות האחרונות שלא הספקנו לזלול.
אצלנו במשפחה לא היו מערבבים את הקציצות עם עוף או בשר והן לגמרי צמחוניות
את הגרסה לפסח מכינים עם קמח מצה, את הגרסה הרגילה אני מכינה עם קוואקר (הוראות למטה)
ראיתם את הכותרת של הקציצות? אז כדי שגם לכם ייצאו הקציצות הכי נדירות שיש, ערבו אחרי ההוראות שלי ואל תסננו
ככה הן יוצאות כל כך, אבל כל כך עסיסיות שלא תאמינו שקציצות פרסה יכולות להיות כאלו.
לא מזמן התארחתי בתכנית של חיים כהן שום פלפל ושמן זית והכנו יחד קציצות פרסה, המלצתי לחיים לשים בהן שיבולת שועל ולא פירורי לחם
ולא לסנן, ובאמת שקיבלתי עליהן המון מחמאות, מחיים כהן! אז אם חיים אמר שזה וואו, עם זה אי אפשר להתווכח.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
קציצות פרסה הכי טובות בעולם!!! המון קציצות
(לגרסת ראש השנה יש המרה של קמח המצה למטה)
5 כרישות בינוניות בלי החלק הירוק ובלי השורש
בצל גדול בלי קליפה
3 ביצים גודל L
100 גר קמח מצה
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה :
קוצצים את הפרסה גס, חוצים את הבצל ומבשלים אותם יחד עד לריכוך מוחלט. מסננים ומצננים לחלוטין.
מעבירים למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים.
מוסיפים שלוש ביצים מלח פלפל קמח מצה ומערבבים, אם הבלילה מאוד דלילה תוסיפו עוד 20 גר קמח מצה, אל תתפתו להוסיף הרבה.
מקבבים לקציצות ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
מעבירים לנייר סופג ומתפללים שלא יחסלו לכם את הקציצות לפני שיגיעו לשולחן .
**לגרסה לא לפסח אני ממליצה להמיר קמח מצה בכמה כפות קוואקר, שיבולת שועל טחונה, זה לא דומה לשום דבר אחר!
אם אין לכם קווקאר אפשר להמיר לפירורי לחם.
27 Comments
היי קרן,
האם אפשר את המתכון הזה לאפות כפשטידה בתנור ? ( במקום להכין לביבות ולטגן)
לא ניסיתי לדעתי קצת חסר פה קמח לפשטידה אז להוסיף קמח מצה אם זה לפסח או קמח רגיל ואפשר קצת אבקת אפייה
לכמה קציצות מספיק?
קציצות פרטסה, האם ניתן להקפיא?
כן אין בעיה
במקום קמח מצה להוסיף תפוח אדמה מבושל מעוך יוצא סוף
אשמח גם לדעת אם ניתן לאפות במקום לטגן, תודה
כן ב 180-200 מעלות
תרססי בספריי שמן קצת את הקציצות לפני
מניחה ש 20-25 דק עד שמשחים
למה את לא סוחטת את הפרסה לאחר הבישול? )בת להורים בולגריה…שסחטו וסחטו וסחטו(
זה משאיר את כל העסיסיות וזה לגמרי עולם אחר
היי, אפשר להוסיף תפוח אדמה לתערובת ?
מניחה שגם אני מעולם לא הוספתי
שכתי לכתוב שסוחטים את המים מורשה אחרי שבושלה. חשוב מאד לפני הטחינה הביצים והקמח
למה הכוונה לא לסנן? כי כתבת שמסננים אחרי הבישול…
תפוח אדמה מבושל ומעוך, מייתר את הקמח מצה?
באיזה שמן את מטגנת?
קנולה
היי קרן
האם אפשר להקפיא מייד לאחר טיגון, ולהפשיר בערב החג, או שזה ייפגע בטעמים?
והאם כדאי להוסיף גם תפוח אדמה מבושל?
אין בעיה להקפיא ולחמם
אם אין מעבד מזון? יצליח?
איך תטחני?
מה אפשר לשים במקום הקמח כך שיהיה ללא גלוטן?
קמח ללג
מתכון נפלא . רק חבל שהפרסה כל כך יקרה.
10.90 לגזע אחד
בהחלט לא בשליטתי
נראה מעט שונה משלי …אבל אני בטוח שזה טעים
אני מוסיף חצי שקית אבקת קניידלך במקום קמח מצה מה שמוסיף אוריריות לקציצות עקב חומרי ההתפחה (גם לקציצות בשר כשאני מבשל)