היום אני חוגגת את חזרתה של המתבגרת הכועסת מחר למקום הכי טבעי שלה-בית הספר!
אמנם היא מתחילה יומיים בשבוע אבל חלאס! לא יכולה יותר שהילדים כל היום בבית.
מחכה שיפתחו גם את חטיבות הביניים לגור אדם ויאללה, רוצה את הבית לעצמי.
מי שלא מרגיש כמוני שירים יד.
לקראת החזרה לבית ספר, ובגלל שחייבים להביא אוכל מהבית (יש להם מבשלת בדרך כלל)
הכנתי לה רוגעלך בורקיטס, לפנק לפנק לפנק, העיקרלא להיות בבית.
אל תיבהלו ממני, אני פשוט אומרת את האמת, נהנתי מהקורונה טיים, היה נחמד, שיחקנו קלפים,
עשינו פאזלים, ראינו סרטים, אבל בשלב הזה, איבדנו כולנו סבלנות אחד לשני.
אז קמתי היום בבוקר להכין בורקטיס והוחלט פה אחד, כי רק אני הייתי ערה, שאני מכינה אותם בצורה
של רוגעלך, הבצק יצא מושלם! עשיתי שילובים של כמה מתכונים שראיתי, והכנתי מלית גבינות.
כמו שאני תמיד מסבירה, גבינות זה דבר שבאמת קל להמיר להחליף לשחק עם מליות וממש לא צריך
לצאת למסע קניות בצד השני של העיר כדי להשיג דווקא את הגבינה הזו.
כל גבינה שיש לכם במקרר עובדת, בבצק יש שילוב של שמן וחמאה שאני שרופה עליו על השילוב הזה,
תמיד מביא איתו משהו טוב.
כל השלבים שמורים לכם בוידאו בהיילייטס של באינסטגרם כאן
רוגעלך בורקיטס עם גבינות/20-25 יחידות
מצרכים למתכון:
לבצק:
100 גר' חמאה רכה
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
1/2 כפית מלח
שקית אבקת אפייה
4 כפות שמנת חמוצה
1/2 כוס (120 מ״ל) מים חמים
4 כוסות (560 גר') קמח לבן
למלית גבינה:
100 גר' בולגרית או פטה רכה
מעט מלח
1/4 כוס גבינה לבנה
כמה פרוסות קטנות של קשקל או גאודה או מוצרלה או כל צהובה
ביצה
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
בקערה מעבררבים את כל חומרי הבצק, אפשר להוציא בשלב מסויים למשטח ולהמשיך בידיים ללוש עד
שמתקבל כדור בצק, זה לוקח דקה שתיים לא יותר.
מכניסים את הבצק למנוחה במקרר ומכינים את המלית.
בקערה מערבבים את חומרי המלית, למחית חלקה יחסית.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול דק על גבי משטח מקומח.
בעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים את העיגול למשולשים כמו פיצה.
מניחים כפית מהמלית בתחתית הרחבה של כל משולש, ומעליה חתיכה קטנה של גבינה צהובה.
מגלגלים את המשולש באופן הדוק לצורת רוגעלך, ומניחים על תבנית אפייה במרווחים קטנים.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום מעל.
אופים כ 20-25 דקות עד שהבורקיטס שחומים ומוכנים.
מגישים חם עם קצת גבינות ליד, זה מושלם!
**אפשר להכין בצק מראש ולהקפיא.ואפשר להקפיא את הבורקטיס ולהפשיר ולחמם לפני הגשה.
**אפשר את הגבינות להחליף בכל גבינה שאוהבים
**אפשר להוסיף לגבינה קצת זיתים קצוצים
60 Comments
נראים מדהימים! האם אפשר להחליף גבינה לבנה בשמנת חמוצה או משהו אחר למילוי?
קוטג מעולה שממת חמוצה פחות
שכחת לרשום למרוח ביצה ולפזר שומשום
אוי את מהממת מיד מתקנת
יש משהו שאפשר לשים במקום השמנת החמוצה שנכנסת לבצק, במידה ואין כרגע?
גבינה לבנה
אפשר לשים יוגורט במקום שמנת חמוצה? תודה
כן
היי קרן
אפשר עם קמח לחם במקום לבן?
לא מומלץ
לבצק פרווה, אפשר להמיר את השמנת במשהו אחר?
עוד מים 1/4 כוס בערך
אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן זית?
בטח
תודה על עוד מתכון מושלם! הכנתי לארוחת ערב לרגל חגיגות החזרה לגן מחר הבצק מעולה ונוח מאוד לעבודה. המלית הספיקה לי רק לחצי מהכמות אז הכנתי עוד. ועוד דבר -חשוב לאפות במצב טורבו
מקוה שצחקת לגבי הטורבו, לא אופה בטורבו.
שמחה שאהבת
בצק ממש נח . בת ה 4 התמודדה איתו יפה. המילוי נקרא פשוט אבל השילוב יוצא מושלם. כיף שלא מלכלכים מיקסר . חיסרון אחד כמו כל מה שניסיתי פה עד עכשיו – אי אפשר להפסיק לאכול.
חחח תודה עדי מהממת
לא צוחקת.. אולי זה התנור שלי, אבל ניסיתי לאפות רגיל במשך 25 דק' והם לא נאפו עד ששיניתי למצב טורבו. העיקר שיצאו מושלמים:)
היי קרן,
האם אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור כמה שעות במקרר?
תודה 🙂 נראה מעולה
כן בטח
היי קרן
השבוע אני מוצאת את עצמי כל יום מכינה מתכון אחר שלך
מיהרתי להכין את הבצק ועכשיו גיליתי שהאחראי לקניות שכח לקנות בולגרית..אמרת שניתן לשלב כל גבינה שרוצים, אבל עבור
המאותגרת שאני, תוכלי לעדכן איזו מלית ניתן להכין במקום? יש צפתית, קוטג', גבינה לבנה, קשקבל..
תודה!
יקירתי את יכולה להיות יצירתית ולהשתולל עם כל גבינה 🙂
קשקבל מגורדת זה אחלה יחד עם קצת קוטג וצפתית
היי קרן, איך מומלץ לשמור ליום למחרת? ניתן להרכיב ולשמור במקרר לפני אפייה? תודה
אפשר להרכיב ולהקפיא ואז לאפות
לקח לי ככ הרבה זמן להבין מה הכוונה ב'על חלק לכדור' עד שהבנתי שזה 'כל' חלק חח
תודה על מתכון נהדר!
תודה על ההערה, תוקן!
היי קרן
האם הבצק הזה יכול לשמש למאפים אחרים כמו פיצה או פוקצה וכו'?
תודה
היי קרן,
האם בולגרית 5% תתאים כאן או שצריך בולגרית יותר שמנה? לא רוצה פשוט שהמלית תנזל החוצה…
תתאים בלי בעיה
תודה רבה!
אשמח גם לדעת מה עוד אפשר!
או סתם להתנסות…:)
וואו, נראה טעים וקליל אפילו ברמת שאני יכולה להתמודד איתן בימים אלה! הולכת על זה.
קמח לבן, אומר חיטה, או שאפשרי כוסמין (לא מלא כמובן)? אשמח לדעת אם אפשר פשוט להמיר.
כוסמין לבן אחלה
מושלם.
תודה.
בטוח שיטרפו. איזה שמן אפשר במקום קנולה?
כל שמן אחר אפילו זית
יטרפו ויחסלו בצ'יק. מה התחליף לשמן קנולה?
חמאה
היי קרן אני לא מוצאת בהיילייטס?
כנראה ירד… ההילייטס מוגבל
קרן היי, האם ברוגלעך בוריקטוס ניתן לערבב את המרכיבים במיקסר?
של הבצק? ברור
הי קרן
תודה על הבלוג…עוקבת באדיקות גם באינסטוש ובזמן האחרון אופה ותופחת עוד ועוד….מדאיג
בכל מקרה, נשאר לי כשליש מהבצק. מה עוד אפשר להכין ממנו?
להקפיא ולמלא שוב כשתרצי
קרן יקירה מוצאת את עצמי מכינה כל הזמן את המתכונים הנפלאים שלך.
תודה על הסברים מדוייקים להפליא.❤❤
תודה זיוה
היי קרן, הכנתי את המתכון עם שילוב של קמח רגיל וקמח מלא, ובמקום פרוסות גבנצ שמתי פתיתי גבינה צהובה ושילבתי אותם במלית. יצא סוף! הבאתי קופסא ענקית לגן משחקים ולא נשאר לי פירור!
שמחה לשמוע תודה! אוהבת שמספרים פה על אדפטציות מוצלחות
קל להכין והבצק כיף לעבודה. בנסיון למזער נזקים 😉 שמתי רק 40 ג׳ חמאה וויתרתי על הגבינה הצהובה, יצא טוב . מתה על האתר שלך, מאז שגיליתי אותו בשבוע שעבר הכנתי מלא דברים והכל יצא מצוין
תודה!
יעבוד כאוסני המן מלוחות ?
בטח
שמים ביצה במלית? ועוד ביצה להברחה מעל?
כן בדיוק כפי שכתוב
היי קרן, האם אפשר להכין מבצק של מלאווח?
מניחה שבלי בעיה
איך הכי כדאי להכין מראש ולהקפיא? לפני אפיה (ואם כן באיזה שלב להקפיא) או אחרי אפיה (ואז האם להפשיר ללילה ואז לחמם?)
היי, הכנתי את הבצק ושכחתי אותו במקרר כמעט שבוע – האם אפשר להשתמש בו או לפח..?
לא בטוח שלפח, פשוט להריח אותו אם לא מסריח אולי עדיים ניתן להתשמש