כאת הנגלה הראשונה של רוזלך הכנתי לפני שנה וחצי כשהיתה לי יומולדת, אירחתי בבית חברים ,
ורציתי קינוח מהיר שיהיה טעים גם לילדים וגם למבוגרים, וסקרן אותי מאוד להכין רוזלך.
רק קצת רקע לקינוח המושלם הזה, הוא נולד בטעות בבר של רשת לנדוור שנקרא רוזה פארקס.
אחד הטבחים התבקש להכין קינוח לארוחת חשובה, והוא התשמש בבצק פיצה שיש בבר,
גלגל בתוכו ממרח אגוזי לוז, והניח בתנור לבנים, והמנה יצאה פצצה! מאז יש אינסוף מתכונים ברשת,
כולם שונים אבל ממש דומים, ואין ספק שזו המצאה גאונית כחול לבן.
ביומולדת ההיא, הכנתי מגש גדול עמוס ברוזלכים, והוא נטרף! אבל ממש נשאב תוך כמה דקות,
אמנם היינו הרבה אנשים, חלקם שתו קצת אלכוהול, אבל היו גם לא מעט בני נוער,
וכולם פה אחד החליטו שזה אחד הקינוחים הטובים ביותר שהוצאתי מהתנור:-)
ואני מודה, לא אכפת לי בכלל שזה לא מתכון שלי, להפך, נותנת ללנדוור את כל הקרדיט שמגיע להם,
ואתם רק תכינו ותגידו לי תודה אחכ. לגבי המילוי, אני השתמשתי בממרח מילקה חדש שיצא לשוק, ובפעם
אחרת יצא לי להתשמש בממרח נוטלה שהיה לא פחות ממעולה, ובהזדמנות אחרת השתמשתי בממרח
לוטוס, וזה היה אלוהי! תרגישו חופשי לשחק עם המליות.
רוזלך שוקולד/ 45-50 יחידות
מצרכים למתכון:
3 כוסות(420 גר׳) קמח לחם או קמח פיצה
1 כפית שמרים יבשים
רבע כפית מלח דק
4 כפות שמן זית
1 כוס (240 מ״ל) מי ברז
למילוי:
צנצנת מרח שוקולד (נוטלה, השחר, אני השתמשתי בממרח מילקה)
אופן ההנכה:
מכינים את הבצק, במיקסר לשים את כל מצרכי הבצק לכדור חלק וגמיש במשך 10-12 דק
לישה. מוציאים את הבצק ומעבירים אותו לקערה משומנת, ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח, מעבירים את הבצק למשטח נח לעבודה,
מוציאים אוויר ומחלקים אותו לשלושה כדורים.
מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-30 דקות.
מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
מרדדים כל כדור בצק לעלה דק, מורחים ממרח שוקולד על הבצק באופן אחיד,
ומגלגלים לרולדה. בעזרת סכין חדה פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 3 ס״מ.
מניחים אותן על תבנית התנור. אופים כ 4-6 דק׳!! בלבד, שימו לב שהרוזלך אמורים להישאר בצבע
ממש בהיר, אפיית יתר תייבש לחלוטין את הבצק ואז אתם תבואו בטענות שהמתכון לא תקין:)
אוכלים חם וטרי, אפשר להקפיא ולחמם. אבל הרוזלך במיטבתם רק עם צאתם טריים מהתנור.
**את מלית השוקולד ניתן להמיר במלית חלבה, שוקולד לבן, לוטוס או כל מלית אחרת שאוהבים לשמרים
123 Comments
מה את אומרת על קמח כוסמין פה?
היי קרן,האם ניתן להשתמש בבצק המוכן לפיצה שנמצא במקררים של מעדנות?
אפשר כן
היי קרן,
אפשר להתפיח לילה במקרר?
בהחלט
הי קרן, אני מבינה שהכי טעים כשיוצא מהתנור. האם ניתן להכין הכל מראש (כולל חיתוך הרולדה) לשמור במקרר ולהעביר לתנור חם לפני ההגשה? תודה!
במתכון המקורי הרוזלך לא עוברים התפחה נוספת לאחר חיתוך
אני מניחה שאפשר במקרר לא ליותר מדי זמן
חבל שלא נתת קרדיט לשם.הוא לא אחד הטבחים אלא שף.היית רוצה שלא יתנו לך קרדיט גשם שלך ויקטינו אותך גם.ממש לא יפה לא ראוי ולא אתי ומקטין אותך מאוד .חשבתי עליך אחרת והרסת את הרושם
לא הבנתי אותך בכללללללל
תגובה אגרסיבית ובעילום שם. מכוער מאד.
היי קרן, האם כפית שמרים יבשים זה לא מעט? רוצה לודא שאין טעות במתכון.
ושאלה נוספת: כמה זמן העוגיות נשמרות טריות?
זה מתכון במקורו היה לפיצה, ככה נולדו הרוזעלך, אין טעות במתכון
הרוזעלך טעימים חמים מהתנור בהצלחה!
היי קרן
מה את אומרת על קמח כוסמין פה?
פחות מתאים בעיני
היי קרן, המתכונים שלך מדהימים!!
רציתי לדעת, לאחר האפייה, איפה ניתן לאחסן את הרוזלך? אפשר להשאיר בחוץ?
תודהההה
מאחסנים בחוץ מכוסה טוב אבל מנסיון שלי הרוזעלך טעימים אחרי אפייה מיד ופחות אחכ אבל אפשר טיפה לחמם
עשיתי עם קמח כוסמין 80% פעמיים כבר ויצא וואווו . מושלם. תודה!
תודה חן
הי קרן,
לפי מה שאני מבינה, יש רק התפחה אחת.
האם ניתן לעשות אותה לילה בקירור ואז להמשיך כרגיל?
תודה
סליחה על השאלה, מה זה קמח לחם? לא קמח רגיל שיש לנו בבית?
קמח עשיר בחלבון שמיועד לאפיית מאפי שמרים
הכל בסדר גם עם קמח לבן
היי
השמן זית לא עושה את זה ממש מריר?
וכשמעבירים לקערה משומנת- משומנת בשמן זית או קנולה או אחר?
תודה רבה! 🙂
שמן זית אחלה, להתשמש בזנים עדינים כמו קורנייקי או פיקואל או להמיר לשמן קנולה
האם אפשר למלא עם ריבה או תפוחי עץ ? אם כן אז איך מכינים את שני המילויים הללו?
תודה
מלי
קונים ריבה מוכנה ומכינים איתה.
היי קרן, האם ניתן להכין ואחרי החיתוך להקפיא ? לאורחים מפתיעים …
כן
להפשיר ולאפות
טורבו או חום עליון תחתון?
לא בטורבו
היי, אפשר להקפיא את הבצק אחרי מילוי וגלגול ולהפשיר מעט לפני אפיה? או שלא יעבוד? אם כן, לתת לזה לתפוח שוב?
בטח שאפשר
את רידדת לעיגול וחתכת משולשים ,מרחת שוקולד בקצה הרחב וכל משולש מהקצה הרחב
גילגלת פנימה כך נראה בצילום. ף
ואני אוהבת מאוד את המתכונים שלך.
הי קרן,
את כותבת פה חום 190 ובסטורי שהכנת אמרת 220, באיזה חום לאפות?
כמו שכתבתי פה
היי קרן ממש בא לי להכין אבל רוצה להקפיא חלק. מתי עדיף לדעתך, לפני האפייה או אחרי? תודה רבה
לפני אפייה בוודאות
אז מה ההבדל מכל מתכון שמרים שושנים אחר, בעצם?….
היי קרן, אין סוכר בבצק בכלל?
אין
הי, לגבי הקפאה- מקפיאים עם המילוי? כרוחה או אחרי חיתוך? תודה רבה!
כן עם המילוי אפשר כרולדה
היי מהממת,
האם אפשר להקפיא לפני אפיה וכל פעם להוציא לתנור שרוצים? אם כן האם ישר לתנור או להפשיר?
להפשיר קודם
היי קרן,
האם קמח לבן רגיל יתאים למתכון ?
כן יתאים
היי קרן
האם אפשר להקפיא חלק מהגלילים לפני אפיה? כמו שעושים עם עוגיות מגולגלות?
בטח
האם לאפות בטורבו או בחום עליון תחתון? והאם בתחתית התנור, באמצע או בחלק העליון?תודה מראש.
אפיה בחום עליון תחתון אלא אם כן צויין אחרת בשליש התחתון או במרכז התנור
לא יצא טוב בכלל. אחרי כמה דק בודדות עדיין לא היו אפויים בכלל ואחרי כמה דקות שנתתי הם התייבשו לגמרי. הבצק יותר טוב לפיצה, מניסיון.
זו טעות נפוצה לחשוב שהם לא אפויים בגלל הצבע ואז לייבש עד לבלתי אכיל
לא מתפיחים אחרי המילוי שוב, נכון?
נכון
היי . אפשר לגלגל לצמה כמו עוגת שמרים או שהבצק הזה לא מתאים ?
לא מתאים
יש כמה וכמה מתכונים בבלוג שיתאימו
היי קרן
שאלה לגבי התפחה, איפה ההמלצה הכי טובה? בצל, בשמש, במקרר או בתנור בחום נמוך?
בקיץ אפשר להתפיח על השיש
כמה זמן בערך?
את 4 כפות שמן הזית להכניס לבלילת הבצק או רק לשימון הכלי לפני התפחה?
לתוך הבצק
ביקשתי מהאישה לקנות קמח פיצה והביאה בטעות קמח שמרים פיצה (זה של אסם).
אפשר או לא לקחת סיכון ולקנות קמח פיצה / לחם?
אפשר אפשר
תודה קרן על המתכון.
אפשר עם קמח ללא גלוטן?
אני מניחה שכן אבל ההכנה איתו לא ביחס של 1:1 ואין לי מספיק נסיון איתו
אם אין לי מיקסר, יש אפשרות לעשות את זה באופה לחם, על תכנית בצק?
לא ככ הבנתי
אם אין מיקסר מכינים בצק עם הידיים ואופים בתנור
חחחחחחח…(צחקתי ממש בקול)
נכון, אבל כשמתעצלים יש מכשיר שעושה בשבילי את הפעולה 🙂
לש ומתפיח
אפשר לעשות עם בצק של חלות?
כן
היי, מתאים פה מילוי של ריבה/ תמרים עם אגוזים?
פחות לדעתי
זה לא בצק פריך הוא זקוק למשהו קצת יותר שומני מריבה
תודה רבה
שאלונת: כתוב לגלגל לרולדה ולחתוך לעוגיות שוות. עד כאן סבבה.
למה כשאני מסתכלת בתמונה שאת פירסמת, או על כל רוזלך, אני רואה שהגלגול נעשה אחרי החיתוך לרצועות ולא הפוך?
אם היה גלגול ואז חיתוך, אז הצורה היתה אחידה בקצוות. מה שאני רואה בתמונה זה רוזלך עם "זנבות בולטים". מה שמעיד על פתיחת בבצק, מריחת מילוי, חיתוך לרצועות וגלגול כל רצועה לבד לקבלת צורה לא סימטרית שמאפיינת רוזלך.
סליחה על החפירה, אבל החיצוניות של העוגיה חשובה מאוד ואני מנסה להבין אם אני עיוורת או מדמיינת.
לגמרי מדמיינת
רולדה וחיתוך
וזה מה שנוצר
היי קרן , הכנתי ואני בדרך כלל מאוהבת במתכונים שלך (מדוייקים ממש) אבל פה בפירוש יש בעיה במתכון. זמן האפייה לא מספיק , הבצק יוצא לא מוכן ואפילו אחרי שהחזרתי לתנור לזמן נוסף – עוד 3 דקות לא השתפר.
בנוסף, פעם ראשונה שאני שמה בקופסא וכל הקופסא מתמלאת שמן (הבצק ממש מגיר נוזלים).
לצערי הרב זרקנו הכל.
הי שמרית, צר לי שהתאכזבת, משהו לא עבד לך טוב ואני לא יודעת מה, אבל המתכון הזה מדהים וחבל לי שלא הצליח לך.
או לנסות שוב או לעבור הלאה למתכון אחר
מצטרפת לשמרית…
המתכונים שלך ללא יוצא דופן מצויינים אך המתכון הזה פחות..
לאחר האפייה הבצק לא נאפה בכלל והיה בצקי מאוד . לאחר שהכנסתי אותן לעוד כמה דק קיוויתי שיאפה.. אך זה לא קרה.
מבאס
מצטערת לשמוע על החוויה שלך
אך כמו שאמרתי לשמרית, זה מתכון שמכינה קבוע ועומדת מאחוריו לכן ייתכן שמשהו פשוט השתבש לך בדרך ההכנה
ניסית?אני גם רוצה לדעת
לא חסר סוכר בבצק?
זה בצק ללא סוכר
קרן האם לדעתך זה מסתדר גם להכין חצי כמות של המתכון? תודה רבה
בטח
הכנתי עכשיו. מעולה ממש. נחטף.
אחרי 6 דק זה היה ממש בצק בפנים. הוספתי 2 דק והיה אחלה
תודה על המשוב
יקרה, ואווו יצא מושלם!
תודה שאת מסדרת לי את הקינוחי שבת.
אוהבת
איך אני שמחה תודה ורדה
היי קרן, איך אפשר להכין מראש ולהכניס לתנור תוך כדי הארוחה? להכין את הרולדות ולחתוך לפני ולשים במקרר?
להכין רולדות ולהכניס למקרר
תחתכי ותכניסי לתנור אחכ
הי 🙂 תודה לך על המתכון
ניתן להקפיא את הבצק לאחר שתי ההתפחות ולהשתמש כבצק פיצה? (יצא לי יותר מדי בצק ) ואם כן לכמה זמן במקפיא?
לא ניסיתי להכין מממו פיצה מניחה שאין בעיה אפשר עד חודש במקפיא
מוזר הפעם לא הצליח לי,הכפלתי את זמן האפייה ל 12דק', עדיין הבצק יוצא בחלקו לא אפוי, איפה טעיתי?
לא יודעת להגיד מה מתפקשש לך זה לא אמור לקרות אם הבצק הוכן בדיוק על פי ההוראות
הי קרן, מה קורה אם שמתי בטעות:( כף שמרים במקום כפית?
לא נורא
הכנתי ויצא אמאלה ואבאלה!! תודה קרן!!
תודה יערה
היי קרן, מה הכוונה בלהוציא אוויר לפמי שמחלקים לשלוש ?
תודה , ליאת
לא חייב להוציא אויר פשוט להעביר בצק למשטח נח לעבודה ולחלק לשלושה חלקים שווים
הי,
השתמשתי הקמח לחם והבנק פתח מעט מאוד , בטח לא הכפיל את הנפח.
האם הקמח, שמן הזית ומעט השמרים- לא מכבידים על הבנק ומונעים את ההפעלה של הנפח. תודה רבה
מצטערת על השגיאות בהודעתי- מפלאי התיקון האוטומטי….
ההודעה הנכונה שלי היא-
הבצק לא תפח מספיק, בטח לא הכפיל את הנפח.
השתמשתי בקמח לחם.
האם יתכן שהסיבה לכך היא כמות השמרים הקטנה והכובד של שמן הזית?
תודה רבנ
ושאלה נוספת- כמה זמן אחרי ההכנה הרוזלך עדיין במיטבם? מתלבטת לגבי שינוע שלהם למסיבה. תודה!
הכי טובים כשהם חמים וטריים ויוצאים מהתנור
הי קרן הלוואי ותעני ליי כדי שהזולת יהיה טרי, אפשר להכין מראש את הרוזלך ולהקפיא לפני שהוא אפוי
ואז לפני ההגשה לאפות?
היי קרן, מאוד אוהבת את המתכונים שלך בכללי! רק כאן לא ככ הצליח לי… הבצק יצא לי ממש ממש דביק ולא היה אפשר לעבוד עם זה … בטוח אפשר במיקסר? במקרה כזה- להוסיף קמח או שמן?
קמח קצת
היי קרן אפשר לאפות בטאבון? אם כן, כמה דקות?
אפשר
מניחה שזה יקרה תוך דקה שתיים אסל זה גם תלוי בטמפרטורה של הטאבון לא ניסיתי אז להיות עירניים
הכנתי שתי תבניות,
עד שהתבנית השנייה יצאה, הראשונה כבר חוסלה.
איזה מתכון אש!!!!
יצא אליפות
אין כל רוזלך
הי קרן
אין על המתכונים שלך!! את אלופה!!
אולי יש לך המלצה למלית שוקולד שמכינים לבד שיכולה להתאים לרוזלך?
תודה רבה!!
להמיס שוקולד מריר עם קצת שמנת מתוקה ולמרוח , או שוקולד חלב
היי קרן, הכנתי הכל מדויק לפי המתכון, אך לאחר אפיה כל כך קצרה זה מרגיש כאילו הבצק לא מוכן מבפנים, הייתכן?
התנור שלי מחמם מאד חזק, ופעם אחת הורדתי במקום 190° ל180, ופעם אחרת עשיתי בול 190°, אך עדיין זה נראה שהבצק מבפנים לא מוכן… אולי אני מדמיינת? אבל בביס הבצק מרגיש לי לא אפוי, וגם בחיתוך..
אין סיבה שהבצק לא יהיה אפוי
נסי להוריד טמפרטורה עוד ולתת יותר זמן
היי, גם אצלי 6 דקות ממש לא הספיקו לאפיה. לקח בערך 10 דקות ועדיין יש טעם די חזק של בצק לא אפוי.. בקיצור, יש לך מתכונים מעולים אבל זה כנראה לא אחד מהם.
ככ לא מסכימה איתך, יש מצב שהתור שלך חלש וזה בסדר לאפות כמה דקות יותר אבל למה להגיד עליו שהוא לא מוצלח? הוא ככ מוצלח! סליחה, נעלבתי בשביל המתכון
לא מאמינה איך אפשר בכלל לבוא ולכתוב לקרן המקסימה והכל כך מוכשרת עם מתכונים מדהימים שאין מתכון אחד שיש עליו עוררין
אם המתכון לא הצליח לנו זו בעיה שלנו כי אנחנו עשינו משהו שהוא לא נכון
אפשר לבוא ולכתוב בנימוס לקרן איפה טעינו ולא היא !!
בשורות טובות עם אהבת חינם לכולנווו❤️
לא מאמינה איך אפשר בכלל לבוא ולכתוב לקרן המקסימה והכל כך מוכשרת עם מתכונים מדהימים שאין מתכון אחד שיש עליו עוררין
אם המתכון לא הצליח לנו זו בעיה שלנו כי אנחנו עשינו משהו שהוא לא נכון
אפשר לבוא ולכתוב בנימוס לקרן איפה טעינו ולא היא !!
בשורות טובות עם אהבת חינם לכולנווו❤️
תודה צביה
האם אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל ? והאם אפשר בשמרים טריים ? ואם כן מה הכמות ?
אפשר קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים= 25 גר טריים
בלנדוור הבצק מתוק
יצא לי קמח פיצה עם נוטלה
זה לא הטעם …
אולי משהו השתבש לך בבצק
זה מה זה טעים