עוגות שוקולדעוגות שמריםעוגיות

רוזלך שוקולד

יולי 20, 2021 54 Comments

 

כאת הנגלה הראשונה של רוזלך הכנתי לפני שנה וחצי כשהיתה לי יומולדת, אירחתי בבית חברים ,

ורציתי קינוח מהיר שיהיה טעים גם לילדים וגם למבוגרים, וסקרן אותי מאוד להכין רוזלך.

רק קצת רקע לקינוח המושלם הזה, הוא נולד בטעות בבר של רשת לנדוור שנקרא רוזה פארקס.

אחד הטבחים התבקש להכין קינוח לארוחת חשובה, והוא התשמש בבצק פיצה שיש בבר,

גלגל בתוכו ממרח אגוזי לוז, והניח בתנור לבנים, והמנה יצאה פצצה! מאז יש אינסוף מתכונים ברשת,

כולם שונים אבל ממש דומים, ואין ספק שזו המצאה גאונית כחול לבן.

ביומולדת ההיא, הכנתי מגש גדול עמוס ברוזלכים, והוא נטרף! אבל ממש נשאב תוך כמה דקות,

אמנם היינו הרבה אנשים, חלקם שתו קצת אלכוהול, אבל היו גם לא מעט בני נוער,

וכולם פה אחד החליטו שזה אחד הקינוחים הטובים ביותר שהוצאתי מהתנור:-)

ואני מודה, לא אכפת לי בכלל שזה לא מתכון שלי, להפך, נותנת ללנדוור את כל הקרדיט שמגיע להם,

ואתם רק תכינו ותגידו לי תודה אחכ. לגבי המילוי, אני השתמשתי בממרח מילקה חדש שיצא לשוק, ובפעם

אחרת יצא לי להתשמש בממרח נוטלה שהיה לא פחות ממעולה, ובהזדמנות אחרת השתמשתי בממרח

לוטוס, וזה היה אלוהי! תרגישו חופשי לשחק עם המליות.

 

רוזלך שוקולד/ 45-50 יחידות

מצרכים למתכון:

3 כוסות(420 גר׳) קמח לחם או קמח פיצה

1 כפית שמרים יבשים

רבע כפית מלח דק

4 כפות שמן זית

1 כוס (240 מ״ל) מי ברז

למילוי:

צנצנת מרח שוקולד (נוטלה, השחר, אני השתמשתי בממרח מילקה)

אופן ההנכה:

מכינים את הבצק, במיקסר לשים את כל מצרכי הבצק לכדור חלק וגמיש במשך 10-12 דק

לישה. מוציאים את הבצק ומעבירים אותו לקערה משומנת, ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק תפח, מעבירים  את הבצק למשטח נח לעבודה,

מוציאים אוויר ומחלקים אותו לשלושה כדורים.

מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-30 דקות.

מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.

מרדדים כל כדור בצק לעלה דק, מורחים ממרח שוקולד על הבצק באופן אחיד,

ומגלגלים לרולדה. בעזרת סכין חדה פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 3 ס״מ.

מניחים אותן על תבנית התנור. אופים כ 4-6 דק׳!! בלבד, שימו לב שהרוזלך אמורים להישאר בצבע

ממש בהיר, אפיית יתר תייבש לחלוטין את הבצק ואז אתם תבואו בטענות שהמתכון לא תקין:)

אוכלים חם וטרי, אפשר להקפיא ולחמם. אבל הרוזלך במיטבתם רק עם צאתם טריים מהתנור.

**את מלית השוקולד ניתן להמיר במלית חלבה, שוקולד לבן, לוטוס או כל מלית אחרת שאוהבים לשמרים

Print Friendly, PDF & Email

54 Comments

לאה יולי 21, 2021 at 8:58 am

מה את אומרת על קמח כוסמין פה?

Reply
עפרה יולי 22, 2021 at 6:28 pm

היי קרן,האם ניתן להשתמש בבצק המוכן לפיצה שנמצא במקררים של מעדנות?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:22 am

אפשר כן

Reply
יעל יולי 23, 2021 at 8:50 am

היי קרן,
אפשר להתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 10:10 am

בהחלט

לאה יולי 21, 2021 at 8:59 am

היי קרן
מה את אומרת על קמח כוסמין פה?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 11:21 am

פחות מתאים בעיני

Reply
דינה יולי 21, 2021 at 11:20 am

הי קרן,
לפי מה שאני מבינה, יש רק התפחה אחת.
האם ניתן לעשות אותה לילה בקירור ואז להמשיך כרגיל?

תודה

Reply
מלכי יולי 23, 2021 at 12:02 am

סליחה על השאלה, מה זה קמח לחם? לא קמח רגיל שיש לנו בבית?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:20 am

קמח עשיר בחלבון שמיועד לאפיית מאפי שמרים
הכל בסדר גם עם קמח לבן

Reply
נעם יולי 21, 2021 at 12:46 pm

היי
השמן זית לא עושה את זה ממש מריר?
וכשמעבירים לקערה משומנת- משומנת בשמן זית או קנולה או אחר?
תודה רבה! 🙂

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:16 pm

שמן זית אחלה, להתשמש בזנים עדינים כמו קורנייקי או פיקואל או להמיר לשמן קנולה

Reply
סימה יולי 21, 2021 at 12:47 pm

היי קרן, האם ניתן להכין ואחרי החיתוך להקפיא ? לאורחים מפתיעים …

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:16 pm

כן
להפשיר ולאפות

Reply
עופרה יולי 21, 2021 at 9:15 pm

טורבו או חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 9:25 pm

לא בטורבו

Reply
מיכל יולי 21, 2021 at 1:45 pm

הי קרן,
את כותבת פה חום 190 ובסטורי שהכנת אמרת 220, באיזה חום לאפות?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:13 pm

כמו שכתבתי פה

Reply
אלי יולי 21, 2021 at 3:01 pm

היי קרן ממש בא לי להכין אבל רוצה להקפיא חלק. מתי עדיף לדעתך, לפני האפייה או אחרי? תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:13 pm

לפני אפייה בוודאות

Reply
שירה גרין יולי 22, 2021 at 8:03 am

אז מה ההבדל מכל מתכון שמרים שושנים אחר, בעצם?….

Reply
עדי מוספי יולי 23, 2021 at 2:41 pm

היי קרן, אין סוכר בבצק בכלל?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 4:43 pm

אין

Reply
דיקלה יולי 21, 2021 at 3:02 pm

היי מהממת,
האם אפשר להקפיא לפני אפיה וכל פעם להוציא לתנור שרוצים? אם כן האם ישר לתנור או להפשיר?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:13 pm

להפשיר קודם

Reply
זיוית בן - שיטרית יולי 21, 2021 at 3:44 pm

היי קרן,
האם קמח לבן רגיל יתאים למתכון ?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:06 pm

כן יתאים

Reply
שירי יולי 21, 2021 at 4:05 pm

היי קרן
האם אפשר להקפיא חלק מהגלילים לפני אפיה? כמו שעושים עם עוגיות מגולגלות?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:06 pm

בטח

Reply
נריה ברונר שניידר יולי 21, 2021 at 5:51 pm

לא מתפיחים אחרי המילוי שוב, נכון?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 6:45 pm

נכון

Reply
שגית יולי 21, 2021 at 8:45 pm

היי . אפשר לגלגל לצמה כמו עוגת שמרים או שהבצק הזה לא מתאים ?

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 9:25 pm

לא מתאים
יש כמה וכמה מתכונים בבלוג שיתאימו

Reply
שרי צ׳רנומורדיק יולי 22, 2021 at 8:50 pm

היי קרן
שאלה לגבי התפחה, איפה ההמלצה הכי טובה? בצל, בשמש, במקרר או בתנור בחום נמוך?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:21 am

בקיץ אפשר להתפיח על השיש

Reply
ורד גוברמן יולי 22, 2021 at 10:58 am

את 4 כפות שמן הזית להכניס לבלילת הבצק או רק לשימון הכלי לפני התפחה?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:24 am

לתוך הבצק

Reply
אסף שאנן יולי 22, 2021 at 2:36 pm

ביקשתי מהאישה לקנות קמח פיצה והביאה בטעות קמח שמרים פיצה (זה של אסם).
אפשר או לא לקחת סיכון ולקנות קמח פיצה / לחם?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 12:23 am

אפשר אפשר

Reply
חנה יולי 23, 2021 at 9:07 am

תודה קרן על המתכון.
אפשר עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 10:10 am

אני מניחה שכן אבל ההכנה איתו לא ביחס של 1:1 ואין לי מספיק נסיון איתו

Reply
שני יולי 23, 2021 at 4:37 pm

אם אין לי מיקסר, יש אפשרות לעשות את זה באופה לחם, על תכנית בצק?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 4:42 pm

לא ככ הבנתי
אם אין מיקסר מכינים בצק עם הידיים ואופים בתנור

Reply
שני יולי 24, 2021 at 11:51 am

חחחחחחח…(צחקתי ממש בקול)
נכון, אבל כשמתעצלים יש מכשיר שעושה בשבילי את הפעולה 🙂
לש ומתפיח

Reply
Nava Ben-Moshe יולי 24, 2021 at 10:02 am

היי, מתאים פה מילוי של ריבה/ תמרים עם אגוזים?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2021 at 10:27 am

פחות לדעתי
זה לא בצק פריך הוא זקוק למשהו קצת יותר שומני מריבה

Reply
Nava Ben-Moshe יולי 24, 2021 at 12:42 pm

תודה רבה

Reply
רויטל יולי 27, 2021 at 8:09 am

שאלונת: כתוב לגלגל לרולדה ולחתוך לעוגיות שוות. עד כאן סבבה.
למה כשאני מסתכלת בתמונה שאת פירסמת, או על כל רוזלך, אני רואה שהגלגול נעשה אחרי החיתוך לרצועות ולא הפוך?
אם היה גלגול ואז חיתוך, אז הצורה היתה אחידה בקצוות. מה שאני רואה בתמונה זה רוזלך עם "זנבות בולטים". מה שמעיד על פתיחת בבצק, מריחת מילוי, חיתוך לרצועות וגלגול כל רצועה לבד לקבלת צורה לא סימטרית שמאפיינת רוזלך.
סליחה על החפירה, אבל החיצוניות של העוגיה חשובה מאוד ואני מנסה להבין אם אני עיוורת או מדמיינת.

Reply
קרן אגם יולי 27, 2021 at 9:37 am

לגמרי מדמיינת
רולדה וחיתוך
וזה מה שנוצר

Reply
שמרית יולי 27, 2021 at 10:24 am

היי קרן , הכנתי ואני בדרך כלל מאוהבת במתכונים שלך (מדוייקים ממש) אבל פה בפירוש יש בעיה במתכון. זמן האפייה לא מספיק , הבצק יוצא לא מוכן ואפילו אחרי שהחזרתי לתנור לזמן נוסף – עוד 3 דקות לא השתפר.
בנוסף, פעם ראשונה שאני שמה בקופסא וכל הקופסא מתמלאת שמן (הבצק ממש מגיר נוזלים).
לצערי הרב זרקנו הכל.

Reply
קרן אגם יולי 27, 2021 at 9:49 pm

הי שמרית, צר לי שהתאכזבת, משהו לא עבד לך טוב ואני לא יודעת מה, אבל המתכון הזה מדהים וחבל לי שלא הצליח לך.
או לנסות שוב או לעבור הלאה למתכון אחר

Reply
אביגיל מיכלסון יולי 27, 2021 at 4:47 pm

ניסית?אני גם רוצה לדעת

Reply
פאולינה יולי 27, 2021 at 9:27 pm

לא חסר סוכר בבצק?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2021 at 9:47 pm

זה בצק ללא סוכר

Reply

Leave a Comment