אין דבר שאני אוהבת יותר מלהכין שמרים בסופי שבוע, וכדי לא לשעמם את עצמי אני מנסה כל פעם משהו אחר.
את העוגות האלו הכנו במסגרת סדנה שהיתה פה , כרגיל הדברים הכי טובים קורים לנו בספונטניות, וההתלהבות
של המשתתפים כשהן יצאו מהתנור היתה גדולה, הן יוצאות מהתבנית של התנור והן כל כך יפות שרק בא לבצוע אותן עם הידיים ולטרוף.
אני מכינה אותן עם מלית שוקולדית אבל כל מלית שתבחרו יכולה לעבוד פה, והקראמבל! זה הדבר שאני הכי אוהבת לנשנש
כשהן יוצאות מהתנור, כי תמיד מתפזרים חלקים ממנו על התבנית, וזה ממש יוצר פירורי עוגיות פריכות על התבנית שהכי כייף לגנוב.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
רולדות שמרים שוקולד וקראמבל שאני הכי אוהבת בסופש
מצרכים למתכון:
לבצק שמרים
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה/חלה או קמח לבן רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית מלח דק
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
1 ביצה L
100 גר׳ חמאה רכה
3/4 כוס (180 מ״ל) עד כוס (240 מ״ל) מלאה חלב
למלית :
150 גר׳ חמאה רכה
150 גר׳ שקדים טחונים לאבקה
150 גר׳ שוקולד מריר
1 כף קקאו
3/4 כוס (90 גר׳) אבקת סוכר
3-4 כפות שמנת להקצפה
לקראמבל :
100 גר׳ קוביות חמאה
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1 כוס (140 גר׳) קמח לבן
להברשה :
ביצה טרופה
לזיגוג:
1/2 כוס (120 מ״ל) מים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים 1/2 מכמות החלב עם סוכר שמרים ומלח, מוסיפים קמח לבן ומתחילים ללוש, מוסיפים חמאה רכה וביצה
ואז את יתרת החלב לאט לאט במזיגה איטית, אל תמזגו את הכל בבת אחת ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות בבת אחת .
לשים את הבצק סהכ 12 דקות במהירות איטית בינונית עד לקבלת בצק רך גמיש ומעט נדבק לתחתית הקערה.
משמנים בספריי שמן את הקערה ומגלגלים את הבצק בפנים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי
(אפשר גם לילה במקרר, ואז להוציא את הבצק החוצה כשעה לפני שימוש)
מכינים את המלית:
בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שוקולד, מוציאים ומוסיפים חמאה, אבקת סוכר, קקאו, שקדים ואת השמנת המתוקה.
מערבבים היטב ומצננים.
כשהבצק תפח מעבירים למשטח ומחלקים לארבעה חלקים שווים.
מניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
מרדדים כל חלק בצק למלבן,ומורחים רבע מכמות ממרח השוקולד.
מגלגלים לרולדה, ובעזרת סכין פורסים את הרולדה באמצע לשנים, מלפפים את שני החלקים לבורג, ומניחים בתבנית
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.
מכסים את הרולדות ומניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.
בזמן שהרולדות בהתפחה מכינים קראמבל:
בקערה מערבבים חמאה סוכר וקמח לפירורי בצק.
כשהרולדות תפחו מברישים אותן בביצה טרופה ומפזרים על כולן קראמבל מלמעלה.
מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים את הרולדות כ 20-25 דק׳ עד להשחמה.
כשהרולדות בתנור מכינים סירופ סוכר:
על האש ממיסים מים וסוכר, מביאים לרתיחה וכשתערובת מבעבעת מורידים לאש בינונית לביעבוע עדין.
מבשלים למשך 5-6 דקות עד להסמכה עדינה. מסירים מהאש.
כשהרולדות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ סוכר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את הרולדות ניתן למלא בכל מלית אחרת שאוהבים
**אפשר לוותר על הקראמבל אבל הוא יוצא ככ פריך שחבל!
63 Comments
קרן, נראה לי שיש בלבול קטן בסדר הפעולות. את הקרמבל יש לשים לפני האפייה, לא?
אבל כתבת:
"בזמן שהרולדות בתנור מכינים קרמבל……"
תיקנתי דינה תודה רבה על ההערה
קמח חורסן תופס?
לטעמי לא
או שאת כמו רובנו פשוטי העם שאין להם תנור התפחה – מתפיחה בתנור עצמו כשהוא כבוי כמובן 🙂
היי קרן
אפשר להחליף את החלב בבצק בשמנת מתוקה?
היי קרן! אני לא יודעת למה אבל הבצק אף פעם לא תופח לי במקרר. יש לך רעיון למה?
החמאה שבבצק מתקשה מהר ולכן הרבה פעמים נראה שהוא ״לא תפח״ זו טעות נפוצה לחשוב כך. מוצרים מהמקרר ועובדים איתו זה בסדר השמרים עברו את התהליך שלהם
אחכ בהתפחה שניה נותנים התפחה ארוכה כשהבצק יחסית קר וזה מסתדר
היי, אם רוצים להשתמש בשמרים טריים. אז לכמה גרם להמיר?
תודה ממש. המתכון נראה מעולה!
היי קרן מהממת❤️ יש אופציה להכין את המתכון הזה בגרסה פרווה?
בטח
מים במקום חלב
מחמאה/נטורינה במקום חמאה
ואפשר בבצק שמן קנולה 1/3 כוס
פחות ממליצה שמן במלית
היי קרן
זה נראה מעולה
האם אפשר לאפות בתבניות אינגליש?
היי קרן, אפשר לשים את הקולגות בתבניות אינגליש קייק?
תחלקי את הבצק לשניים ולא לארבע כדי להכניס לתבנית אינגליש
היי קרן,
אין על המתכונים שלך!
אפשר לדעתך להקפיא לפני האפייה חלק ולאפות במועד אחר?
תודה רבה
אפש רלהקפיא לפני אפייה ולאפות אחרי הפשרה והתפחה
היי קרן,
נראה מתכון מעולה.
רק דבר אחד לא ברור לי, האם הקראמבל לא נרטב ונהיה בצקי אחרי ששמים עליו את במעי סוכר בסוף? ואז מאבד מהפריכות שלו שזה בעצם הקטע שלו פה?
האם לא לשים מי סוכר זה אופציה במקרה הזה? הרי הם מאוד תורמים ללחות העוגה.
תודה רבה
היי
תודה על המתכון!!!
נשארה לי המון מלית, יש לך רעיון מה אפשר לעשות איתה?
להקפיא לפעם הבאה 🙂
רותם
אפשר לעשות מקמח כוסמין 80%
אפשר, יש צורך בקמחים מלאים להוסיף יותר נוזלים לבצק שיהיה אלסטי וגמיש ולא קשה
היי, נראה מעולה ותודה על המתכון.
מה קורה אם מברישים עם חלב מבקום ביצה?
אין שום בעיה
איך עושים לבד מלית קינמון?
חפשי שמרים קינמון באתר
התוספת של הקראמבל נראית מעולה!! אבל היא לא מתרככת מהמיי סוכר ששמים בסוף?
מתרככת קצת ואפשר לוותר על הסירופ אם רוצים
במה מחליפים את החמאה והחלב אם רוצים בצק פרווה?
שמן קנולה בבצק ומים במקום חלב
הי קרן, אפשר תחליב חלב שיבול שועל?
כן
מושלם!
במלית שמתי פשוט נוטלה בנדיבות ויצא מושלם!!
הקראמבל יצא לי כמות ענקית , אז מהשאיריות הכנתי עוד כמה עוגיות בצד
מנסה לא לאכול הכל לפני שתגיע השבת מחר
אלופה
נראה ממש טעים שבא לי להכין..
האם אפשר להכין את הבצק עם הכנה מקדימה, רביכה של 30 גר קמח 70 מים 70 חלב?
האם הכמויות אותו דבר ורק להוסיף רביכה ללישה?
אשמח לתגובה. תודה
העוגה נראית סוףףףף באיזה תוכמית טורבו או רגיל ?
עליון תחתון
באיזה תוכנית את אופה את העוגה טורבו אט רגיל ?
היי קרן המופלאה
אם ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן?
המרה לשמרים טריים ?
חמאה ?
תודה וסליחה שאני ממירה lol
כוסמין לבן כן
אפשר להמיר לשמרים טריים
לא הבנתי את השאלה על החמאה, להמיר? אפשר
רותם
היי קרן, מכורה אלייך! שאלה: מה אפשר לשים במקום קמח שקדים? קמח רגיל אפשר?
הי איזה כייף לי תודה
אפשר לוותר על קמח שקדים , קמח רגיל לא יתאים פה
היי קרן יוצא אליפות. האם ניתן להקפיא את הרולדה? פשוט יצא כמות גדולה
בטח!
פעם ראשונה בחיי שהכנתי עוגת שמרים, אחרי חשש של שנים ויצא מושלם! הכנתי משני חלקים במקום ארבעה ואפיתי בשתי תבניות אינגלישקייק. מתכון מעולה שממש פתח לי את התאבון (חחח) לנסות את כל מתכוני השמרים באתר שלך
שמחה ממש לשמוע אפרת תודה!
הי, אם הכנתי את העוגות אתמול ושכחתי לשים מי סוכר, אני יכולה לשים היום לפני שאוכלים?
עוגות מברישים במי סוכר כשהן חמות, את יכולה לחמם אותה ואז להבריש
היי קרן, אפשר להשתמש גם בשמרים טריים?
תודה
בטח!
היי קרן, חייבת להבין פעם אחת את נושא ההתפחה במקרר כי פעם אחת לא הצליח לי הבצק. אחרי לישה מיד מכניסים ללילה במקרר? או שמתפיחים שעה בחוץ ואז לילה מקרר….
ולפני השימוש,בבצק מוציאים שעה לפני החוצה ) גם בחורף זה מספיק שעה?( מכינים את הרולדות ואז שוב התפחה?
אין צורך להתפיח לפני מקרר, הבצק תופח במקרר.
מוציאים שעה לפני שימוש ומעצבים לצורה ומתפיחים שוב
כיון שהבצק היה במקרר והוא קר אולי זמן ההתפחה השניה אחרי עיוב התורה יתארך, העיקר שהרולדות יהיו תפוחות יפה
היי קרן
אפשר להחליף את החלב בבצק בשמנת מתוקה?
כן
היי קרן המהממת❤️ האם לאחר צינון מלא אוכל להקפיא?
הי, עוגה מעלפת! רק שאלה, לפי המתכון הבצק הספיק לשני רולדות. ניסיתי ל 4 אבל יצאו דקיקות מדיי, יכול להיות שלא תפח מספיק?
יש מצב או שפדוט הכנת שתי רולדות עבות במקום ארבע צרות ודקות
העיקר שיצאו טעימות
אפינו היום במילוי מחית פיסטוק. הבצק יצא נהדר!
הי קרן,
כמה הבצק צריך לתפוח? פעם שניה שאני מכינה והוא לא ממש תופח בהתפחה ראשונה. יוצא מאד טעים אבל הוא לא מכפיל נפח רק תופח קצת. התפחה שניה כבר תופח יותר.
תודה רבה!
זה בצק קצת כבד בגלל החמאה והביצים וזה בדיוק מה שאמור לקרות איתו
הכנתי את הרולדות אבל המילוי נשפך החוצה. מה לא עשיתי טוב?
אולי מילאת יותר מדי וחוץ מזה
אין על מילוי שנשפך החוצה הכי טעים והכי טבעי בבית