השבוע צפיתי בסטורי של מישהי שהכינה בצק שלי בקופסא וממנו ריבועי פיצה ונדלקתי על הרעיון!
זה ממש דומה להכנת ג׳בטות ללא לישה רק מפנקים את הבצק ברוטב פיצה וגבנצ ומתקבלות פיצות קטנות שממש מזכירות פיצות של מעדנות!
אני לא יודעת אם זה תורם לכם העובדה שזה דומה אבל לילדים שלי ממש כן! רק תנו להם לחמם ריבועי פיצה והם מאושרים
הם בדרכ אוהבים את כל הפיצות שאני מכינה להם אבל יש להם חיבה גדולה לריבועים שמנמנים עם בצק עבה רך ונעים
אני אוהבת ככ בצקים ללא לישה וזה אחד המתכונים שיהיו לי מעכשיו הכי שמישים בבית!
רק תדאגו לערבב את הבצק ממש מעט בקערה ושלא יהיו חסרים לו נוזלים.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
ריבועי פיצה מבצק ללא לישה בקופסא/ 12 ריבועי בצק
מצרכים למתכון:
550 גר׳ (3 כוסות +שליש כוס)קמח פיצה/לחם/או קמח לבן רגיל
1.5 כפיות שמרים יבשים
כף שטוחה מלח דק
2 כפות סוכר חום בהיר
360-400 (1.5-2 כוסות)מ״ל מי ברז
לפיצה:
130 גר׳ גבינת מוצרלה מגורדת
1 כוס רוטב פיצה (אני קונה מוכן של Mutti)
חופן פרוסות זיתים (או כל תוספת אחרת שאוהבים)
מלח גס
אופן ההכנה:
בקופסא או קערה עם מכסה , מערבבים קמח, שמרים, מלח וסוכר, מוסיפים מים תחילה 300 מ״ל ומערבבים עם כף, אמור להתקבל בצק מאוד מאוד דביק
אם חסר מים מתחילים להוסיף עד שהבצק מספיק דביק.
סוגרים את המכסה של הבצק ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר (כשחם אפשר שעה וחצי, ואפשר גם לשלוח ללילה במקרר)
מרטיבים מעט את היד ומבצעים בבצק קיפולים, זה אומר שמכניסים יד בפינה של הבצק ומקפלים אותו כלפי מעלה ומרכז הבצק
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
מכסים שוב ומניחים להתפחה חוזרת של שעה שעתיים, וגם פה אפשר להחזיר לכמה שעות למקרר.
מחממים תנורל 200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומקמחים את הנייר היטב.
הופכים את הבצק ישירות לתוך התבנית על הקמח. בעזרת הידיים משטחים אותו על התבנית
בעזרת גלגלת פיצה, או סכין, פורסים את הבצק לריבועים
מניחים רוטב פיצה על כל ריבוע, גבינה מגורדת, זיתים, מלח ועשבי תיבול אם יש
אופים כ 20-25 דקות עד שהפיצות זהובות למראה והגבינה שחומה ומבעבעת
מגישים חם
11 Comments
הי קרן, היום הכנתי את הג'בטות מבצק ללא לישה (יצאו סוף הדרך!) ושם במתכון כתוב לשים 0.75 כפית שמרים בלבד. רואה שכאן, בריבועי פיצה, צריך 1.5 כפיות שמרים. האם זה אכן ככה?
תודה מראש (-:
אפשר להכין עם שמרים טריים?
כן בטח
מה הזמן המקסימלי שאפשר להשאיר במקרר בהתפחה שניה? (נגיד אם אני רוצה להכין בצק ולאפות היום רק חלק מהכמות ומחר את השאר)
עד 48 שעות במקרר
אפשר להשאיר יומיים במקרר?
את הבצק ? כן
יעבוד גם עם קמח מלא?
בטח
היי קרן, נראה טוב ממש!!
למה בעצם לא למרוח רוטב פיצה וגבינה על כל הבצק ואח"כ לחתוך? זה נאפה אחרת או בשביל שיצא דומה לריבועי פיצה מעדנות?
אפשר ככה או ככה