לחמים ומאפים

שבלולי בורקס פילו עם תרד זוקיני כרישה וגבינות

ינואר 1, 2020 16 Comments

 

את הבורקסים האלו מכינים יום לפני שהמנקה מגיעה, כי הם עושים מלאאא פירורים.

סבתא שלי היתה בולגריה, והיתה מכינה צ'וקור מבצק עלים עם גבינות, קראנו לו צ'וקוריקו.

מכאן האהבה הגדולה שלי ברמת האובססיה לבורקסים, זה באמת אחד המאכלים האהובים עליי.

מאז שגיליתי את עלי הפילו אני מכינה מהם בורקסים בלי סוף, זה הרבה פחות משמין וכבד מבצק עלים או פילאס, ונורא טעים.

לא מזמן ביקרנו בבולגריה, ויצא לי לאכול בניצה, שזו המילה בבולגריה בערך לכל מאפה פילו שממולא בגבינות ותרד.

לצערי, לא אכלתי אפילו בניצה אחת ראויה, הן כולן היו קצת תפלות והבצק שלהן לא היה פריך בכלל, ובכל מקום אליו הלכנו

אח שלי אמר לי ״שלך הכי טעים״, שזו מחמאה רצינית מאח שלי, שגדל על אותם צ'וקוריקו של סבתא שלי, שבאמת

היו הכי טעימים בעולם. וכשאני כותבת עליה, אני ממש מתגעגעת, למטבח הקטן שלה ולשולחן פורמיקה שעליו היא היתה

מגישה לנו אותם, כשהיינו יושבים על שרפרפים קטנים וזוללים.

לא חייבים להיות מבולגריה או טורקיה כדי לאהוב בורקסים, ושבלולי פילו שונים מאוד מהבורקסים

התעשייתים שמוכרים בבורקסיות בארץ, ואתם בקלות יכולים להכין בבית בלי להסתבך, רק תעקבו אחרי ההערות שלי החשובות כאן למטה:

*אפשר להמיר תרד במנגולד, זוקיני בכרישה, כרישה בבצל לבן, אם אין לכם אחד מהמרכיבים, וותרו עליו והשתמשו ביותר מהשאר.

*בכל מה שקשור לגבינות במאפים מלוחים, אל תהיו ישרים כמו סרגל, אם אין לכם טוב טעם אפשר להמיר בריקוטה, או בכנען, או בקוטג!

או בכלל לוותר וללכת רק על פטה או בולגרית.

אם אין לכם פטה ויש לכם בולגרית אחלה, אם אין לכם אף אחת מהן תוותרו, לא יקרה כלום

אם אין לכם פרמזן אלא רק קשקבל או גבינה צהובה אחרת, תזרמו עם מה שיש. אל תלכו לקנות שום דבר במיוחד.

*אפשר לשמן את עלי הפילו רק בשמן זית, או בחמאה, ואתן לכם טיפ קטן, הפריכות הכי טובה שלהם מגיעה בכלל מספריי שמן.

*חשוב מאוד לשמור על עלי הפילו מכוסים כל זמן העבודה שלא ייתיבשו.

*עלי פילו הכי טוב להפשיר כמה שעות במקרר, אחרת הפשרה ישירות מהפריזר בטמפרטורת החדר עלולה לגרום להם להידבק

אחד לשני ולהיות לא פשוטים לעבודה.

*אם שני עלים לא נפרדים, או שעלה אחד נקרע, אל תיכנסו ללחץ ותזרקו לפח, שני עלים שלא נפרדים, מברישים אותם יחד

ומתייחסים אליהם כשני עלים, לא יקרה כלום אם לא תברישו כל אחד מהם בנפרד. אם עלה אחד נקרע לא נורא, תניחו עליו עלה נוסף,

ממילא אתם מגלגלים הכל ולא יראו כלום.

*אל תגזימו עם המלית, מדובר ב 2-3 כפות לכל שבלול, אחרת זה מכביד על העלים והם יצאו יותר רטובים ופחות קריספיים.

*אם בזמן גלגול הרולדות לשבלולים, הפילו מתבקע ונקרע, ממש לא נורא, מקסימום תציץ חלק מהמלית החוצה, זה נורא טעים!

*אפשר בקלות להכין את הבורקסים כמאפה טבעוני, ורק לוותר על הגבינות או להמיר בגבינה טבעונית.

שבלולי בורקס פילו עם תרד זוקיני כרישה וגבינות/8-10 שבלולים בתבנית קוטר 26 ס״מ

מצרכים למתכון:

1 חבילה עלי פילו מופשרת

3 זוקיני בינוניים

2 כרישות קטנות

חבילה עלי תרד

להקפצת הירוקים במחבת: 3 כפות שמן זית ו 40 גר' חמאה

1/2 חבילה (100 גר') גבינת טוב טעם (או גבינת ריקוטה)

50 גר' גבינת פטה (או בולגרית)

מעט גבינת פרמז'ן מגורדת (אם אין אפשר קשרבל או לוותר)

קערה קטנה עם שמן זית לשימון העלים

אופן ההכנה:

שוטפים את התרד ומייבשים

שוטפים היטב את הזוקיני ומגרדים בפומפיה עם הקליפה

שוטפים את הכרישות, פורסים את החלק הלבן בלבד של הכרישה לפרוסות דקות

מחממים במחבת בינונית גדולה שמן זית, ממליחים מעט, מוסיפים חמאה, ומערבבים

מקפיצים במחבת תרד וכרישה, כשהתרד מתחיל להוציא קצת נוזלים מוסיפים את הזוקיני

ומבשלים יחד כ 15-20 דקות על אש בינונית קטנה עד שמתאדים הנוזלים והירוקים התרככו.

טועמים ומשפרים מליחות, מניחים בצד לצינון.

כשהתערובת התקררה מעט, מוסיפים פנימה גבינות ומערבבים. מחממים תנור ל 220 מעלות

פורסים נייר אפיה על משטח עבודה, ולידו פורסים את עלי הפילו, ומכסים אותם מיד במגבת.

מניחים על נייר האפייה עלה פילו אחד ומברישים אותו בשמן זית, עליו מניחים עלה נוסף ומברישים גם אותו.

יש לשמור על חבילת העלים שלכם כל הזמן מכוסה היטב, שלא יתייבשו ויהפכו מהר מעלי פילו לדפי A4.

בעזרת סכין או גלגלת פיצה חוצים את העלים לרוחב לשניים באמצע.

מניחים 2-3 כפות מלית בשליש התחתון של כל אחד מהחלקים לרוחבו, מגלגלים לרולדה, ואת הרולדה מגלגלים לשבלול.

מניחים בתבנית, וממשיכים כך עם יתרת העלים.

כשכל השבלולים מוכנים מברישים אותם בחלקם העליון בשמן זית ומכיניסים לתנור ל 20-35 דקות

השבלולים מוכנים כאשר הם שחומים מאוד.

מגישים חם.

שבלולי פילו תרד

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

אידן ינואר 17, 2020 at 12:36 pm

היי קרן,
עשיתי בעבר ויצא מושלם! כמו כל המתכונים שלך..:)
בא לי לנסות להכין כנאפה מלוח עם המילוי של המתכון הזה. כלומר להמיר את הבצק פילו בשערות קדאיף. מה דעתך? אם אפשרי, צריך לעשות שינויים במילוי?
ואם בהזדמנות תוכלי להעלות באתר מתכון מוצלח לכנאפה מלוח זה יהיה מושלם…
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2020 at 2:09 pm

כשאגיע לתוצאות טובות עם כנאפה בבית מבטיחה להעלות מתכון, לא יודעת להגיד לגבי המלית של הבורקסים, נראית לי אחלה, תוסיפי אולי קצת מוצרלה

Reply
Limor Bruck ינואר 18, 2020 at 12:26 pm

קרן, אפשר להמיר את החמאה במשהו אחר?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 12:29 pm

שמן זית

Reply
שירלי ינואר 19, 2020 at 4:37 am

הי, תודה על המתכון. האם יש אפשרות להמיר תרד בעלי סלק?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2020 at 6:25 am

בטח אין בעיה

Reply
נוי אפריל 29, 2020 at 6:49 pm

היי ,
אפשר לשמן את הדפים עם ספריי משמן חמניות?

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2020 at 7:16 pm

בטח

Reply
לילך ינואר 20, 2020 at 2:49 pm

אפשר עם מדליוני תרד קפוא?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2020 at 3:20 pm

כן אין בעיה

Reply
איילת מרץ 1, 2020 at 4:17 pm

הי, אפשר להכין את השבלולים ולשמור בלילה במקרר ולאפות בבוקר?

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2020 at 5:33 pm

כן בטח אין בעיה, רק לכסות בניילון נצמד שלא ייכנס אויר

Reply
קארין מאי 17, 2020 at 3:25 pm

היי קרן, אפשר להקפיא את הבורקסים המוכנים?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 5:47 pm

ברור!

Reply
לני יולי 27, 2020 at 7:42 am

היי :),
אפשר להקפיא את הבורקסים לפני אפיה?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2020 at 1:02 pm

תמיד!!!!!

Reply

Leave a Comment