אחד הדברים האהובים עליי זה להכין משהו מפנק לבית ביום שבת בבוקר.
הבוקר קמתי עם חשק לשבלולי גבינה מבצק פריך קלילים להכנה, שמכינים מבצק שנקרא
בצק שק״מ, בצק פריך בסיסי שפעם היו מכינים עם מרגרינה והיום השתדרג לחמאה.
הוספתי לבצק קצת פרמזן מגורדת שיהיה עוד יותר עשיר.בצק קל ממש להכנה ולא זקוק כמעט לצינון.
הייתי בטוחה שהשבלולים שלי יהיו שוס! שהילדים יקומו מאוחר ויטרפו אותם! יחבקו אותי ויגידו
לי איזה אמא תותחית אני, איך אני מפנקת אותם ואיך הם זכו בי.
עפתי על המראה של השבלולים בתנור, ואח״כ על הטעם והפריכות המשוגעת של הבצק.
וכשהם קמו הילדים, הם הלכו לכיוון הריח, אבל בתנור אחר בבית, ושאלו אם הג׳חנון שאבא הכין בלילה מוכן!
קיצר, מפה לשם נתקעתי עם מלא שבלולי בצק פריך עם גבינות של השמחות ושל הביוקר מרוב
שזה טעים. הכי חשוב שעכשיו אני יכולה להקפיא לי חלק ולחמם כשבא לי.
אגב, הג׳חנון כמובן קנוי 🙂
בסוף הפוסט למטה יש לכם אופציות להמרה של כל סוגי הגבינות במידה ואתם ספונטניים
ואין לכם בדיוק את הגבינות שיש לי בבית.
שבלולי בצק פריך עם גבינות/20-25 שבלולים
מצרכים למתכון:
לבצק פריך:
3 כוסות (420 גר׳) קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס גבינת פרמז׳ן או קשקבל מגורדת
200 גר׳ קוביות חמאה קרות
מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה
למלית גבינות:
150 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת
מיכל (250 גר׳) גבינה לבנה
1/2 מיכל (125 גר׳) גבינת ריקוטה
100 גר׳ גבינת פטה מפוררת
מלח
ביצה
3 כפות קמח
כוס פרוסות זיתים
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח ואבקת אפייה, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים
קצרים ליצירת פירורים, מוסיפים גבינת פרמז׳ן ושמנת חמוצה ושוב מעבדים בפולסים קצרים עד
לקבלת כדור בצק, שימו לב שכל התהליך קורה ממש מהר אל תשאירו את הבצק להסתובב
במעבד מזון זה יפרק אותו.
מחלקים את הבצק לשני חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לצינון במקרר.
מערבבים את כל מצרכי המלית בקערה.
מחממים תנור 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
על משטח מקומח מרדדים חלק בצק אחד למלבן דק, אך לא דק מדי כדי שיהיה לכם קל
לגלגל אותו בחזרה לרולדה.
בעזרת כף או ספטולה מורחים על גבי שטח הבצק מחצית מכמות המילוי. מגלגלים לרולדה,
אם הבצק יציב ונחתך בקלות לשושנים אחלה, אם לא הכניסו אותו למקפיא לרבע שעה זה יעזור
לכם בחיתוך. מניחים את שבלולי הבצק על תבנית אפיה כשהצד הפתוח כלפי מעלה,
ושומרים על רווחים קטנים ביניהם. מברישים את השבלולים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
אופים כ 20-25 דק׳ עד להשחמה. אוכלים חם.
**כל הכייף בגבינות הוא שאפשר להמיר. אין לכם קשקבל או פרמזן? תוכלו להתשמש בכל גבינה
צהובה אחרת. אין לכם ריקוטה? הוסיפו קוטג׳, טוב טעם, חמד כנען או סתם עוד גבינה לבנה.
אין לכם פטה? המירו בגבינת עיזים, בולגרית, או שתוותרו עליה.
**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא/כוסמין מלא בלי בעיה.
**לא אוהבים זיתים? אפשר להשמיט או להוסיף תרד קצוץ, מנגולד, כרישה מוקפצת או כל ירק
אחר שאוהבים
84 Comments
ניראה מושלם וטעים בטירוף.
עכשיו ביננו איך את מצליחה לאכול רק אחד? גלי את הסוד
אני אוכלת אחד, אורזת יפה בשקיות נייר, ותולה לשכנים על הדלתות בבניין -)
רוצה להיות השכנה שלך עם ידית דלת הכי גדולה בבניין
חחחח בואי
שלום, האם אפשר להכין את השבלולים עם קמח ללא גלוטן?
כן אין בעיה 1:1
…
נראה מדהים איך אוכל לשמור את המתכון אם לא בווטסאפ?
אין דרך לשמור מתכונים את יכולה בכל פעם להיכנס לאתר ולראות אותו
קלייר שלום
תוכלי לשמור כך : האירי את המתכון עשי העתק הדביקי בוורד, ומשם תפתחי את הקובץ במסמך הקישי הדפס
מקווה שהבנת כך אני שומרת מסמכים
אני שומרת לינק למתכון הספציפי בפתקים (יש לי תיקיות של מתכונים לפי נושאים).
יש אפליקציה מצוינת למתכונים שאותם אני שומרת שם
my Recipe box
עשה לי סדר במתכונים שווה לך לנסות
פנטרס ככה אני שומרת את המתכונים
תפתחי קבוצה עם עצמך בווטס אפ . איך תעשי קבוצה עם הבעל ואז תוציאו אותו. יש לך קבוצה לבד. תקראי לקבוצה מתכונים. כל פעם שתרצי תשלחי את המתכון בווטסאפ בקבוצה. ואז זה נשמר אצלך. ככה גם קל לעשות חיפוש. אני שומרת ככה גם דברים שאני רוצה לקרוא או להקשיב להם .
הכנתי זריז לארוחת ערב ממה שהיה במקרר. יצא מעולה!
שמחה לשמוע
נראה שוס. את חושבת שאפשר להשתמש בבצק הזה כתחתית לקיש?
כן כן זה לגמרי יעבוד
היי קרן!
האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה במתכון של הבצק? אני גרה באיטליה וקצת מאתגר למצוא את זה כאן
תודה רבה!
כל גבינה לבנה אפילו ריקוטה תעבוד, או יוגורט אבל קצת פחות כי זה נוזלי יותר
מה עושה מי שאין לו מעבד מזון ועדיין חושק בשבלולים היפים האלו?
מכין את הבצק בידיים בקערה או במיקסר עם וו גיטרה
היי קרן, האם אפשר להכין את הבצק ולהשאיר במקרר למשך יום?
לגמרי
היי, מתה על המתכונים שלך 🙂 יש לי אורחים לשבת בבוקר, יכולה להכין הכל בערב, לשים במקרר ללילה ולאפות בבוקר?
גם לגבי חלות- שמה להתפחה בלילה במקרר ובבוקר לעצב ולתנור, או לתת לבצק להגיע לטמפרטורת החדר קודם?
קצת באיחור מניחה שהסתדרת?
כן 🙂
עשיתי את החלת בייגלה ובטעם יצאה מעולה אבל נקרעה כולה כנראה מהתפחת יתר במקרר? עשיתי התפחה קצרה נוספת אחרי העיצוב
אם התפחת רק רבע שעה אחרי קליעה ועיצוב זה לא מספיק ולכן היא נקרעה
נראה מושלם!! תודה!
יש דרך להכין בלי מעבד מזון?
בעזרת הידיים בקערה גדולה או במיקסר עם וו גיטרה
כדאי להקפיא לפני אפייה או לאחר אפייה?
הראה מדהים וטעים. אפשר להקפיא לאחר האפיה?
בהחלט אפשר להקפיא
היי, האם חייב לשים ביצה? מה יקרה אם אשמיט את המרכיב במילוי? הוא זולג החוצה?
היא אכן מייצבת אבל אפשר גם בלי
היי, האם אפשר מוצרלה במקום קשקבל?
וודאי
אין ביצים???
אם לא כתוב אז אין
תודה על המתכון נראה מעולה
האם אפשר להמיר חמאה לשמן??
הבצק יהיה הרבה פחות פריך??
כן זה ישנה את כל המרקם שלו פחות ממליצה
בחיתוך מהגליל, כמה ס״מ כל שבלול?
יצא מושלם!! טרפו! איך היית ממליצה לשמור למחר שיקחו לבית ספר?
איזה כייף! פשוט קופסא אטומה
עשיתי מעולה ויפה
היי
איך ניתן לשמור עליהם אחרי האפייה?
ולכמה זמן הם נשמרים?
מאפי שמרים הכי טובים וטעימים ביום בו אופים אותם . אפשר להקפיא ולחמם אחרי הפשרה
אבל אין בבצק שמרים
כתוב בצק פריך..
עשיתי . יפה ומעולה
תודה טלי
אפשר להכין בערב, לשמור במקרר ולאפות בבוקר?
אפשר
נראה מדהים, אפשר להמיר את כל כמות הקמח בקמח כוסמין מלא?
לא אמורה להיות בעיה. אם הבצק לא מתגבש לכדור אפשר להוסיף לו מעט מים
הכנתי הערב את המתכון כי לא הספקתי להכין בשבועות. הילדים עפו על השבלולים. תודה קרן על מתכון מעולה.נכנס לרשימת המתכונים המועדפים שלי❤❤❤
תודה אורית
נראה מדהים!! אם אני רוצה להקפיא, עדיף לפני אפיה או אחרי אפיה?
תודה רבהה
לפני זה מעולה
היי קרן
כל מתכון שלך מעולה הכין לשבועות
נראה יפה וטעים במיוחד למי שאוהב בצקים
אגב גם אני רוצה להיות אחת השכנות שלך מה הכתובת?
חח יש תור בכיסה לבניין 🙂
לא ממש הבנתי למה צריך בכמות גדולה של גבינה למילוי אם בסוף משתמשים רק בחצי כמות?
משתמשים בכל הכמות, לכל רולדה חצי מהגבינות
הכנתי לארוחת ערב, שמתי גבינות שהיו לי (גבינה לבנה, קוטג', צהובה ופטה) ורולדה אחת עם זיתים ואחת בלי.
שתיהן יצאו מעולות! תודה
תודה אירה
היי, נראה מעולה והאתר שלך בכלל תענוג
אפשר להקפיא את השושנים לפני אפיה או אחרי
לפני אפייה זה מעולה!
הייוששש
מתה להכין!
כתבת בסוף בהערות שאפשר במקום זיתים תרד או כרישה ושה קרץ לי נורא!
איך שמים את הכרידה והתרד? לבשל לפני? וכמה לשים?
אמן תעני עד מחר בבוקררר
להקפיץ אותם בשמן זית קצוצים
הי. אפשר להקפיא כגליל (ככה אני עושה עם עוגיות שוקולד צ'יפס שלך…) ואז השרותים מפשירים, חותכים טרופים טרי טרי?
לגמרי רעיון נהדר!
היי קרן אוהבת מאוד את הבלוג שלך ונהנית להכין משלל המתכונים.
קצת מתפלאת עליך שאחת כמוך קונה ג'חנון…
שרופה על ג’חנון בכל מצב
תודה
אם יש לי מלא גבינות קשות (מנג׳נגו, גאודה עיזים, מוצרלה) ושמנת, אבל אין לי גבינות רכות – יש איזה אילתור שאפשר לעשות בשביל הבלילה? מחפשת מתכון לכל השאריות האלה…. תודה רבה
את יכולה להוסיף ביצה אולי לבלילת גבינות קשות וזה יהיה בסדר
האם אפשר להקפיא לפני אפייה
בטח שאפשר
מתכון מעולה! ללקק את האצבעות!
האם ניתן להקפיא ולהפשיר? ואם כן, באיזו צורה מומלץ והאם נדרש חימום? תודה רבה!
אפשר להקפיא אחרי הכנה ולחמם מיד בתנור לא צריך להפשיר
היי, האם את ממליצה להקפיא לפני או אחרי אפיה ? אם לפני אפיה- אופה ישר מהמקפיא או נדרשת הפשרה? (ואופים על אותו חום וזמן שכתוב או יותר?) ואם אחרי אפיה כיצד את ממליצה לעשות את ההפשרה בצורה הטובה ביותר? או ששווה להשקיע ולנסות להכין ביום האירוע עצמו ולא להקפיא כלל..? פשוט יש לי המון בצקים.. יכולה לעשות גם יום לפני ולשמור בצורות במקרר אם זה עדיף מלהקפיא? המון תודה
היי קרן תודה על הכל! האם אפשר אחרי שהשבלולים כבר מעוצבים לשים במקרר עד האפייה? ואם כן כמה זמן מקסימום אפשר?
אפשר גם לילה במקרר
הי רציתי לדעת כתבת חמאה קרה מה זאת אומרת כי אם ישר הוצאתי חמאה מהמקרר אני יכולה
לעבוד עם הבצק ביד ??אני לא עושה במעבד וכ'ו או שלתת לזה קצת הפשרה וחייב חתוכה לקוביות??
אשמח בבקשה לתגובה מהירה
תודה
כן קרה