לחמים ומאפיםשבועות

שבלולי בצק פריך עם גבינות

אפריל 17, 2021 84 Comments

אחד הדברים האהובים עליי זה להכין משהו מפנק לבית ביום שבת בבוקר.

הבוקר קמתי עם חשק לשבלולי גבינה מבצק פריך קלילים להכנה, שמכינים מבצק שנקרא

בצק שק״מ, בצק פריך בסיסי שפעם היו מכינים עם מרגרינה והיום השתדרג לחמאה.

הוספתי לבצק קצת פרמזן מגורדת שיהיה עוד יותר עשיר.בצק קל ממש להכנה ולא זקוק כמעט לצינון.

הייתי בטוחה שהשבלולים שלי יהיו שוס! שהילדים יקומו מאוחר ויטרפו אותם! יחבקו אותי ויגידו

לי איזה אמא תותחית אני, איך אני מפנקת אותם ואיך הם זכו בי.

עפתי על המראה של השבלולים בתנור, ואח״כ על הטעם והפריכות המשוגעת של הבצק.

וכשהם קמו הילדים, הם הלכו לכיוון הריח, אבל בתנור אחר בבית, ושאלו אם הג׳חנון שאבא הכין בלילה מוכן!

קיצר, מפה לשם נתקעתי עם מלא שבלולי בצק פריך עם גבינות של השמחות ושל הביוקר מרוב

שזה טעים. הכי חשוב שעכשיו אני יכולה להקפיא לי חלק ולחמם כשבא לי.

אגב, הג׳חנון כמובן קנוי 🙂

בסוף הפוסט למטה יש לכם אופציות להמרה של כל סוגי הגבינות במידה ואתם ספונטניים

ואין לכם בדיוק את הגבינות שיש לי בבית.

שבלולי בצק פריך עם גבינות/20-25 שבלולים

מצרכים למתכון:

לבצק פריך:

3 כוסות (420 גר׳) קמח רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כוס גבינת פרמז׳ן או קשקבל מגורדת

200 גר׳ קוביות חמאה קרות

מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה

למלית גבינות:

150 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת

מיכל (250 גר׳) גבינה לבנה

1/2 מיכל (125 גר׳) גבינת ריקוטה

100 גר׳ גבינת פטה מפוררת

מלח

ביצה

3 כפות קמח

כוס פרוסות זיתים

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח ואבקת אפייה, מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים

קצרים ליצירת פירורים, מוסיפים גבינת פרמז׳ן ושמנת חמוצה ושוב מעבדים בפולסים קצרים עד

לקבלת כדור בצק, שימו לב שכל התהליך קורה ממש מהר אל תשאירו את הבצק להסתובב

במעבד מזון זה יפרק אותו.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לצינון במקרר.

מערבבים את כל מצרכי המלית בקערה.

מחממים תנור 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

על משטח מקומח מרדדים חלק בצק אחד למלבן דק, אך לא דק מדי כדי שיהיה לכם קל

לגלגל אותו בחזרה לרולדה.

בעזרת כף או ספטולה מורחים על גבי שטח הבצק מחצית מכמות המילוי. מגלגלים לרולדה,

אם הבצק יציב ונחתך בקלות לשושנים אחלה, אם לא הכניסו אותו למקפיא לרבע שעה זה יעזור

לכם בחיתוך. מניחים את שבלולי הבצק על תבנית אפיה כשהצד הפתוח כלפי מעלה,

ושומרים על רווחים קטנים ביניהם. מברישים את השבלולים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.

אופים כ 20-25 דק׳ עד להשחמה. אוכלים חם.

**כל הכייף בגבינות הוא שאפשר להמיר. אין לכם קשקבל או פרמזן? תוכלו להתשמש בכל גבינה

צהובה אחרת. אין לכם ריקוטה? הוסיפו קוטג׳, טוב טעם, חמד כנען או סתם עוד גבינה לבנה.

אין לכם פטה? המירו בגבינת עיזים, בולגרית, או שתוותרו עליה.

**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח מלא/כוסמין מלא בלי בעיה.

**לא אוהבים זיתים? אפשר להשמיט או להוסיף תרד קצוץ, מנגולד, כרישה מוקפצת או כל ירק

אחר שאוהבים

 

Print Friendly, PDF & Email

84 Comments

Sharon אפריל 17, 2021 at 11:44 am

ניראה מושלם וטעים בטירוף.
עכשיו ביננו איך את מצליחה לאכול רק אחד? גלי את הסוד

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2021 at 1:00 pm

אני אוכלת אחד, אורזת יפה בשקיות נייר, ותולה לשכנים על הדלתות בבניין -)

Reply
אנה אפריל 19, 2021 at 1:27 pm

רוצה להיות השכנה שלך עם ידית דלת הכי גדולה בבניין

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2021 at 4:45 pm

חחחח בואי

Reply
דנה מרץ 29, 2022 at 6:03 pm

שלום, האם אפשר להכין את השבלולים עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2022 at 7:36 pm

כן אין בעיה 1:1

Reply
אסתי אפריל 18, 2021 at 9:41 am

Reply
קלייר אפריל 18, 2021 at 10:24 pm

נראה מדהים איך אוכל לשמור את המתכון אם לא בווטסאפ?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2021 at 4:48 pm

אין דרך לשמור מתכונים את יכולה בכל פעם להיכנס לאתר ולראות אותו

Reply
חנה אפריל 24, 2021 at 4:40 pm

קלייר שלום
תוכלי לשמור כך : האירי את המתכון עשי העתק הדביקי בוורד, ומשם תפתחי את הקובץ במסמך הקישי הדפס
מקווה שהבנת כך אני שומרת מסמכים

Reply
ליאור מאי 15, 2021 at 9:52 am

אני שומרת לינק למתכון הספציפי בפתקים (יש לי תיקיות של מתכונים לפי נושאים).

רויטל יוני 7, 2021 at 10:23 am

יש אפליקציה מצוינת למתכונים שאותם אני שומרת שם
my Recipe box
עשה לי סדר במתכונים שווה לך לנסות

Reply
Zehavah Galun אפריל 19, 2021 at 7:56 pm

פנטרס ככה אני שומרת את המתכונים

Reply
עדי מרץ 18, 2022 at 1:46 pm

תפתחי קבוצה עם עצמך בווטס אפ . איך תעשי קבוצה עם הבעל ואז תוציאו אותו. יש לך קבוצה לבד. תקראי לקבוצה מתכונים. כל פעם שתרצי תשלחי את המתכון בווטסאפ בקבוצה. ואז זה נשמר אצלך. ככה גם קל לעשות חיפוש. אני שומרת ככה גם דברים שאני רוצה לקרוא או להקשיב להם .

Reply
אדווה פברואר 24, 2023 at 5:11 pm

הכנתי זריז לארוחת ערב ממה שהיה במקרר. יצא מעולה!

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2023 at 11:33 am

שמחה לשמוע

Reply
עדי תפוחי אפריל 17, 2021 at 12:59 pm

נראה שוס. את חושבת שאפשר להשתמש בבצק הזה כתחתית לקיש?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2021 at 1:00 pm

כן כן זה לגמרי יעבוד

Reply
מאיה אפריל 17, 2021 at 2:49 pm

היי קרן!
האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה במתכון של הבצק? אני גרה באיטליה וקצת מאתגר למצוא את זה כאן
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2021 at 6:11 pm

כל גבינה לבנה אפילו ריקוטה תעבוד, או יוגורט אבל קצת פחות כי זה נוזלי יותר

Reply
טליה אפריל 17, 2021 at 3:27 pm

מה עושה מי שאין לו מעבד מזון ועדיין חושק בשבלולים היפים האלו?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2021 at 6:10 pm

מכין את הבצק בידיים בקערה או במיקסר עם וו גיטרה

Reply
טל מאי 15, 2021 at 7:49 am

היי קרן, האם אפשר להכין את הבצק ולהשאיר במקרר למשך יום?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 8:29 am

לגמרי

Reply
הילה אפריל 29, 2021 at 2:10 pm

היי, מתה על המתכונים שלך 🙂 יש לי אורחים לשבת בבוקר, יכולה להכין הכל בערב, לשים במקרר ללילה ולאפות בבוקר?
גם לגבי חלות- שמה להתפחה בלילה במקרר ובבוקר לעצב ולתנור, או לתת לבצק להגיע לטמפרטורת החדר קודם?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2021 at 11:58 am

קצת באיחור מניחה שהסתדרת?

Reply
הילה מאי 1, 2021 at 4:56 pm

כן 🙂
עשיתי את החלת בייגלה ובטעם יצאה מעולה אבל נקרעה כולה כנראה מהתפחת יתר במקרר? עשיתי התפחה קצרה נוספת אחרי העיצוב

Reply
קרן אגם מאי 1, 2021 at 5:56 pm

אם התפחת רק רבע שעה אחרי קליעה ועיצוב זה לא מספיק ולכן היא נקרעה

שני אפריל 17, 2021 at 2:37 pm

נראה מושלם!! תודה!
יש דרך להכין בלי מעבד מזון?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2021 at 2:41 pm

בעזרת הידיים בקערה גדולה או במיקסר עם וו גיטרה

Reply
אורית אפריל 18, 2021 at 4:16 pm

כדאי להקפיא לפני אפייה או לאחר אפייה?

Reply
עופרה אפריל 17, 2021 at 3:22 pm

הראה מדהים וטעים. אפשר להקפיא לאחר האפיה?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2021 at 6:10 pm

בהחלט אפשר להקפיא

Reply
ליאור מאי 28, 2021 at 11:36 pm

היי, האם חייב לשים ביצה? מה יקרה אם אשמיט את המרכיב במילוי? הוא זולג החוצה?

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 8:29 am

היא אכן מייצבת אבל אפשר גם בלי

Reply
רותם יוני 6, 2021 at 6:33 pm

היי, האם אפשר מוצרלה במקום קשקבל?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2021 at 1:18 pm

וודאי

Reply
אנה אפריל 18, 2021 at 7:49 am

אין ביצים???

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2021 at 8:38 pm

אם לא כתוב אז אין

Reply
לאה אפריל 18, 2021 at 2:18 pm

תודה על המתכון נראה מעולה
האם אפשר להמיר חמאה לשמן??
הבצק יהיה הרבה פחות פריך??

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2021 at 8:37 pm

כן זה ישנה את כל המרקם שלו פחות ממליצה

Reply
אורית אפריל 18, 2021 at 4:17 pm

בחיתוך מהגליל, כמה ס״מ כל שבלול?

Reply
יובל אפריל 18, 2021 at 7:58 pm

יצא מושלם!! טרפו! איך היית ממליצה לשמור למחר שיקחו לבית ספר?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2021 at 8:37 pm

איזה כייף! פשוט קופסא אטומה

Reply
טלי אפריל 22, 2021 at 9:17 pm

עשיתי מעולה ויפה

Reply
נוי יוני 15, 2021 at 11:31 am

היי
איך ניתן לשמור עליהם אחרי האפייה?
ולכמה זמן הם נשמרים?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 4:38 pm

מאפי שמרים הכי טובים וטעימים ביום בו אופים אותם . אפשר להקפיא ולחמם אחרי הפשרה

Reply
נוי יוני 16, 2021 at 12:58 am

אבל אין בבצק שמרים
כתוב בצק פריך..

Reply
טלי אפריל 22, 2021 at 9:22 pm

עשיתי . יפה ומעולה

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2021 at 11:52 am

תודה טלי

Reply
עינב אפריל 25, 2021 at 4:16 pm

אפשר להכין בערב, לשמור במקרר ולאפות בבוקר?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2021 at 8:18 am

אפשר

Reply
רנין אפריל 27, 2021 at 7:39 am

נראה מדהים, אפשר להמיר את כל כמות הקמח בקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2021 at 8:15 am

לא אמורה להיות בעיה. אם הבצק לא מתגבש לכדור אפשר להוסיף לו מעט מים

Reply
אורית מאי 18, 2021 at 10:16 pm

הכנתי הערב את המתכון כי לא הספקתי להכין בשבועות. הילדים עפו על השבלולים. תודה קרן על מתכון מעולה.נכנס לרשימת המתכונים המועדפים שלי❤❤❤

Reply
קרן אגם מאי 19, 2021 at 5:58 am

תודה אורית

Reply
תמר מאי 1, 2021 at 10:51 pm

נראה מדהים!! אם אני רוצה להקפיא, עדיף לפני אפיה או אחרי אפיה?
תודה רבהה

Reply
קרן אגם מאי 3, 2021 at 6:11 am

לפני זה מעולה

Reply
נחמיאס חנה ואברהם מאי 3, 2021 at 4:18 pm

היי קרן
כל מתכון שלך מעולה הכין לשבועות
נראה יפה וטעים במיוחד למי שאוהב בצקים
אגב גם אני רוצה להיות אחת השכנות שלך מה הכתובת?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2021 at 6:15 pm

חח יש תור בכיסה לבניין 🙂

Reply
מוטי מאי 3, 2021 at 5:13 pm

לא ממש הבנתי למה צריך בכמות גדולה של גבינה למילוי אם בסוף משתמשים רק בחצי כמות?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2021 at 6:14 pm

משתמשים בכל הכמות, לכל רולדה חצי מהגבינות

Reply
אירה מאי 9, 2021 at 8:25 pm

הכנתי לארוחת ערב, שמתי גבינות שהיו לי (גבינה לבנה, קוטג', צהובה ופטה) ורולדה אחת עם זיתים ואחת בלי.
שתיהן יצאו מעולות! תודה

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 7:07 am

תודה אירה

Reply
אתי מאי 13, 2021 at 1:05 pm

היי, נראה מעולה והאתר שלך בכלל תענוג
אפשר להקפיא את השושנים לפני אפיה או אחרי

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 9:39 pm

לפני אפייה זה מעולה!

Reply
מיקהמול יוני 24, 2021 at 9:35 pm

הייוששש
מתה להכין!
כתבת בסוף בהערות שאפשר במקום זיתים תרד או כרישה ושה קרץ לי נורא!
איך שמים את הכרידה והתרד? לבשל לפני? וכמה לשים?
אמן תעני עד מחר בבוקררר

Reply
קרן אגם יוני 24, 2021 at 11:31 pm

להקפיץ אותם בשמן זית קצוצים

Reply
מורן אוגוסט 2, 2022 at 7:24 am

הי. אפשר להקפיא כגליל (ככה אני עושה עם עוגיות שוקולד צ'יפס שלך…) ואז השרותים מפשירים, חותכים טרופים טרי טרי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2022 at 2:11 pm

לגמרי רעיון נהדר!

Reply
Make Cake ספטמבר 23, 2021 at 12:21 am

היי קרן אוהבת מאוד את הבלוג שלך ונהנית להכין משלל המתכונים.
קצת מתפלאת עליך שאחת כמוך קונה ג'חנון…

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2021 at 11:12 am

שרופה על ג’חנון בכל מצב
תודה

Reply
קרן גיא אוקטובר 14, 2021 at 2:18 pm

אם יש לי מלא גבינות קשות (מנג׳נגו, גאודה עיזים, מוצרלה) ושמנת, אבל אין לי גבינות רכות – יש איזה אילתור שאפשר לעשות בשביל הבלילה? מחפשת מתכון לכל השאריות האלה…. תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2021 at 3:22 pm

את יכולה להוסיף ביצה אולי לבלילת גבינות קשות וזה יהיה בסדר

Reply
איילת אוקטובר 16, 2021 at 12:35 pm

האם אפשר להקפיא לפני אפייה

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2021 at 2:04 pm

בטח שאפשר

Reply
רום פברואר 25, 2022 at 6:26 pm

מתכון מעולה! ללקק את האצבעות!

Reply
לאה פברואר 28, 2022 at 11:01 pm

האם ניתן להקפיא ולהפשיר? ואם כן, באיזו צורה מומלץ והאם נדרש חימום? תודה רבה!

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2022 at 8:26 am

אפשר להקפיא אחרי הכנה ולחמם מיד בתנור לא צריך להפשיר

Reply
נגה מרץ 27, 2022 at 12:38 am

היי, האם את ממליצה להקפיא לפני או אחרי אפיה ? אם לפני אפיה- אופה ישר מהמקפיא או נדרשת הפשרה? (ואופים על אותו חום וזמן שכתוב או יותר?) ואם אחרי אפיה כיצד את ממליצה לעשות את ההפשרה בצורה הטובה ביותר? או ששווה להשקיע ולנסות להכין ביום האירוע עצמו ולא להקפיא כלל..? פשוט יש לי המון בצקים.. יכולה לעשות גם יום לפני ולשמור בצורות במקרר אם זה עדיף מלהקפיא? המון תודה

Reply
ליאור מרץ 29, 2022 at 1:30 am

היי קרן תודה על הכל! האם אפשר אחרי שהשבלולים כבר מעוצבים לשים במקרר עד האפייה? ואם כן כמה זמן מקסימום אפשר?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2022 at 12:59 pm

אפשר גם לילה במקרר

Reply
רחל יוני 9, 2024 at 7:48 pm

הי רציתי לדעת כתבת חמאה קרה מה זאת אומרת כי אם ישר הוצאתי חמאה מהמקרר אני יכולה
לעבוד עם הבצק ביד ??אני לא עושה במעבד וכ'ו או שלתת לזה קצת הפשרה וחייב חתוכה לקוביות??
אשמח בבקשה לתגובה מהירה
תודה

Reply
קרן אגם יוני 11, 2024 at 11:33 am

כן קרה

Reply

Leave a Comment