בחול המועד נסענו נתן ואני לחופשה קצרה בצימר בצפון (שאגב היה הצימר הכי יפה שהייתי בו בארץ)
בבוקר בעלת הצימר שרון, אישה יפהההה אני בדרך! שמכינה הכל לבד הביאה לנ וקופסת עץ ענקית עם המון
דברים טובים שהיא מכינה לבד, ובגלל שזה היה פסח ואמרנו לה שאנחנו שומרים פסח, היא הכינה לנו מאפים
טעימים מלוחים, מבצק שמתאים לפסח, בלי קמח. אני עפתי על המאפים האלו וברור שביקשתי מתכון.
הייתי בטוחה שהם עשויים מקמח ללא גלוטן לפסח אבל להפתעתי הסתבר לי שהמאפים האלו מבצק
מוצרלה ושקדים ושהם באים מעולמות הקיטו.
לא הספקתי לצלם ולערוך לכם בפסח אז אני מעלה עכשיו אבל שתדעו לכם שזה אחד הבצקים הנדירים
אני מתכוונת להכין איתו עוד המון דברים, הוא אומנם קיטוגני אבל מתאים לצליאקים ובכלל באופן כללי מתאים
לכל מי שאוהב אוכל טעים!
לסרטון עם שלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן
שבלולי פסטו וגבינה מבצק מוצרלה קיטוגני/ 20 שבלולים
מצרכים למתכון:
300 גר גבינת מוצרלה
30 גר חמאה מומסת
2 כפיות אבקת אפייה
2 חלמונים או ביצה שלמה גודל L
2 כוסות (200 גר) קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה
למילוי:
4-5 כפות ממחר פסטו מתכון פה
50 גר גבינת ריקוטה
100 גר קוטג׳
מעו מלח
100 גר גבינת פרמזן מגורדת או כל צהובה אחרת
לרידוד: מעט קמח שקדים
אופן ההכנה:
במעבד מזון בפולסים קצרים מעבדים את כל מצרכי הבצק, זה לוקח שניה והבצק
הופך לכדור מושלם ורך, אם הוא לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד קמח שקדים
מוציאים את הבצק ומניחים בצד ל 10 דק
מחממים תנור ל 160 מעלות במצב טורבו
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
על נייר אפייה מפזרים עוד קמח שקדים
מניחים את הבצק (אני חילקתי אותו לשניים ועשיתי בשתי נגלות ככה היה לי קל יותר)
מפזרים עליו עוד קמח שקדים ובעזרת מערוך מרדדים למלבן דק, אם זה נדבק לכם קצת תעזרו בקמח שקדים
ואל תילחצו, בסוף זה קורה.
מערבבים ריקוטה וקוטג׳ וממליחים מעט, מורחים מעל הפסטו, מפזרים גבינת פרמזן
בעזרת נייר האפייה מגלגלים לרולדה (ראו לינק לסרטון הכנה למעלה מעל הכותרת)
פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 3-4 מ״מ, ומניחים את הפרוסות כשהן שוכבות על התבנית
אופים כ 20- 25 דק׳ עד להשחמה
מגישים חם.
אפשר להכין מראש ולשמור בקופסא במקרר ולחמם לפני הגשה
את ממרח הפסטו ניתן להמיר בכל ממרח אחר שאוהבים וגם את סוגי הגבינות
13 Comments
המאפים נראים מדהימים! הם הדבר הבא שאני הולכת להכין.
לגבי גבינת המוצרלה, זאת גבינה טרייה ?
אני גרה בארה"ב ופה יש גם מוצרלה עם מרקם יותר מוצק ועם אחוז נוזלים מופחת לאפייה.
איזה מבניהם את ממליצה?
מניחה שעדיף ללכת על המוצרלה המגורדת עם אחוז נוזלים מופחת
שלום קרן, ראשית קראתי את מה שכתבת על עצמך, זה כנראה השם עושה את האהבה הזו והדחף הבלתי נשלט… והעוגה בחושה, מוכר לי…
שנית, תודה על המתכונים שלך, מופלאים וטעימים.
ודבר אחרון, לגבי המתכון של השבלולים פסטו קטוגני, איזו מוצרלה את שמה? כדור? מוצרלה מגורדת כמו של פיצה?
תודה על הכל.
תודה קרן, השתמשתי פשוט במוצרלה מגורדת כמו של פיצה
נראה מעולה תודה
אשמח לדעת איפה החית שנוכל ליסוע למקום עם אוכל מותאם.
איריס
המקום נקרא וילטה
מתכון מדהים
מעניין איילו עוד הפתעות קיטו את מתכננת
תודה מראש
נראה מדהים!
אפשר להקפיא?
אין בעיה
נראה מהמם וטעים!!!!
לדעתך זה אפשר להכין את המתכון
ללא מעבד מזון (אין לי)?
אם יש לך דרך אחרת לטחון את הכל יחד, אחרת לא רואה את זה קורה
אפשר להחליף לקמח שיבולת שועל?
לא ניסיתי