אוכל

סלמון בפסטו בתנור (ומתכון לפסטו הכי מושלם שיש)

פברואר 22, 2024 6 Comments

אין דבר כזה שלא יהיה פסטו במקרר, זה כאילו שאין במקרר בייסיק כמו קטשופ או מיונז, חמאה או גבינה לבנה

ואין כמו ריח בבית של פסטו טרי, בגלל ריבוי הסדנאות ושימוש בהן בפסטו אנחנו מכינים פסוט פעם בשבוע בשתי צנצנות גדולות

כך שתמיד יש במקרר ואני תמיד מוצאת לו עוד שימושים.

אחד מהם הוא לצפות בפסטו דג סלמון, אחת המנות הטעימות שיש!

אנחנו קונים סלמון טרי בחנות דגים מתחת לבית, כתבתי על זה כבר כמה פעמים שאני פחות אוהבת לקנות סלמון בסופר

אני חושבת שההבדל בין טרי לסופר הוא מאוד גדול עד בלתי אכיל ומאכזב ממש.

אז יש לנו במקפיא תמיד נתחים של סלמון כי זה אחד הדגים האהובים בבית .

לסרטון וידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן

סלמון בפסטו בתנור (ומתכון לפסטו הכי מושלם שיש)/ 6 מנות

מצרכים למתכון:

לפסטו:

4 זרים  של בזיליקום טרי (אלו שמוכרים בשווקים) או 6 אריזות של בזיליקום מהסופר

חופן צנוברים (לא קלויים)

חופן פיסטוקים (קלופים לא קלויים)

4-5 שיני שום

100 גר׳ גבינת פרמז׳ן או גרנה פדנו חתוכה לקוביות או מגורדת

1/2 כוס שמן זית

1 כפית שטוחה מלח דק

לדג:

נתח סלמון שלם במשקל 700-800 גר׳

1/2 כפית מלח דק

כף שמן זית

כף דבש

3 כפות מיץ לימון

4 פרוסות לימון שלם

עלים של זעתר טרי או אורגנו או טימין (לא חובה)

12-14 עגבניות שרי חצויות

אופן ההכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הבזליקום עם פרמז׳ן, שום, מלח, ומחצית משמן הזית

מוסיפים דרך הפתח של מעבד המזון עוד שמן זית תוך כדי פעולה עד שממרח הפסטו במרקם משחה, חשוב ששמן הזית יהיה בנדיבות

מעבירים לצנצנת ומוזגים שמן זית בין הפסטו למכסה, זה יישמור על טריות הפסטו לאורך זמן.

להכנת הדג:

מחחמים תנור ל 220 מעלות

מניחים את נתח הדג כשהעור כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה

מפזרים מלח, מעט שמן זית , דבש ומיץ לימון

מצפים את החלק העליון של הדג בממרח פסטו, ומניחים על הפסטו פרוסות של לימון

מניחים עלי תבלין ומסביב לדג מניחים חצאי עגבניות שרי, מזלפים מעט שמן זית על העגבניות וקצת מלח

מכניסים את הדג לתנור ל 20-25 דקות עד שהוא מוכן.

מגישים חם.

 

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

סימה פברואר 25, 2024 at 9:51 pm

נראה מושלם
את משתמשת גם בגבעולים של הבזיליקום או רק בעלים?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2024 at 7:26 am

רק בעלים

Reply
Ayelet מרץ 3, 2024 at 2:26 pm

למה?
ומאוד אוהבת את המתכונים שלך xxx

Reply
או מרץ 4, 2024 at 5:31 pm

אפשר לוותר על הגבינה בפסטו למי שרוצה פרווה?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2024 at 10:14 pm

כן

Reply
נועה מרץ 19, 2024 at 10:30 pm

מתכונים מעולים!!! מחפשת מתכון עם דג לבן ולא חריימה , אפשר להכין עם לברק/בורי…? תודה רבה

Reply

Leave a Comment