עוגות שמרים

שבלולי שמרים במילוי קרם שוקולד שקדים היסטרי

מאי 21, 2021 96 Comments

כבר שבוע שלא ממש אפיתי משהו לבלוג, עוגת הגבינה לשבועות היתה הפוסט האחרון והמצב

בחומת מגן או איך שלא קוראים למבצע הזה, הכניס אותי למצב פיתה. לא התחשק לי כלום, המח היה מוטרד,

החדשות עבדו שעות נוספות (בחיים לא רואה חדשות), והרגשתי איך אני יחד עם שאר העם שלי, נובלת.

היום קמתי בבוקר, הכריזו על הפסקת אש, הלכתי לרקוד. זה בשניה אחת החזיר לי את חדוות החיים.

חזרתי הביתה והחלטתי לאפות עוגות שמרים וחלות לשבת, ונהיה פה טירוף של בצק ושל ריח וכלים בכל הבית.

אבל אני מתחילה את השבת הזו אופטימית עם עוגות שמרים שוקולד ושקדים כל כך טעימות!

בוודאות! זו עוגת השמרים הכי הכי טובה בבלוג:-)

שבלולי שמרים קרם שוקולד שקדים היסטרי /תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳)  סוכר לבן

2 ביצים גדולות

80 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב

1/2 כפית מלח

למלית השוקולד שקדים:

100 גר שוקולד מריר 56-60%

100 גר' חמאה

60 גר׳ (1/2 כוס)  אבקת סוכר

2 כפות שטוחות קקאו

100 גר׳ קמח שקדים או שקדים טחונים  לאבקה

להברשה לפני אפייה:

ביצה

חצי כפית מים

לזיגוג:

1/2 כוס (100 גר׳)סוכר לבן

1/2 כוס (120 מ״ל) מים

אופן ההכנה:

הבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר

תוך כדי לישה איטית מוסיפים את הביצים,מלח  ואת החמאה המומסת

בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

מכינים את מלית השוקולד

בקערה חסינת חום במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים שוקולד מריר, מערבבים למחית חלקה.

בקערה מערבבים חמאה רכה אבקת הסוכר השקדים ואת הקקאו, מוסיפים את השוקולד המומס

ומערבבים היטב.

על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*40 ס״מ ובעובי 0.5 סנטימטר

לא נורא אם זה לא מדויק))

בעזרת כף או פלטה מדורגת מורחים על גבי הבצק את מלית השוקולד באופן אחיד

מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה. בעזרת סכין פורסים לשושנים, בעובי 2-3 ס״מ כל שושנה.

מניחים את שושני הבצק בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

מכסים בניילון או במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ 40 דק, עד שהשושנים תפוחות.

מחממים תנור ל 180 מעלות. טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את השושנים

אופים כ 30 דק׳ עד שהשושנים שחומות.

מכינים סירופ סוכר

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים

מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דק׳ נוספות

עד שמתקבל מרקם סמיך.

מיד כשהשושנים יוצאות מהתנור, מברישים אותן בסירופ סוכר.

מגישים וטורפים.

Print Friendly, PDF & Email

96 Comments

הדר ורד מאי 21, 2021 at 4:05 pm

החלום שלי הוא להיות שכנה שלך❤️

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 6:24 pm

של הרבה אנשים

Reply
אביגיל מאי 21, 2021 at 4:22 pm

היי קרן מה אפשר לשים במקום השקדים

Reply
קרן אגם מאי 21, 2021 at 6:24 pm

לוותר עליהם

Reply
ענת מאי 22, 2021 at 10:28 am

וואוווו!!!!
יעבוד עם קמח כוסמין לבן/ 80%?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 3:04 pm

לבן כן

Reply
Yamit Blum מאי 22, 2021 at 2:23 pm

מושלםםםם

Reply
מיכל מאי 21, 2021 at 7:24 pm

המה כדאי להחליף את החמאה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:47 am

מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה

Reply
מירב מאי 21, 2021 at 10:29 pm

היי קרן, ממש אוהבת את המתכונים שלך, במה אפשר להמיר את החמאה והחלב לגרסת פרווה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:47 am

מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה

Reply
מירי מאי 21, 2021 at 11:17 pm

מתכון פרווה במה אפשר להחליך את החמאה והחלב?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:46 am

מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה

Reply
יפעת ברונשטיין מאי 22, 2021 at 1:29 am

היי אהובה, נראה מושלם!
יש אופציה לפרווה?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:46 am

תמיד! מחמאה/נטורינה במקום חמאה בבצק, או שמן קנולה.
במקום חלב מים או חלב סויה
במקום חמאה במלית אפשר נטורינה או להמיר את המלית לממרח שוקולד פרווה ושקדים . בהצלחה

Reply
מירב מאי 22, 2021 at 5:31 am

היי קרן, לעוגה פרווה מה אפשר במקום החלב?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:45 am

מים או חלב סויה

Reply
עדן מאי 23, 2021 at 4:30 pm

הייי איזה עוגה מבולגנת ויפהה כמו שאני אוהבת וכמו שהתלתלים היפים שלך❤️❤️

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 7:19 pm

תודה עדן

Reply
מורן מאי 22, 2021 at 6:30 am

היי קרן,
במתכון באינסטגרם הראת שחילקת את הבצק לשניים ואז עשית שוב את המלית.
האם מה שכתוב במתכון זה מספיק לכל הבצק בפעם אחת?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:45 am

המתכון מתאים לעוגה אחת אני הכפלתי באינסטוש

Reply
מורן מאי 22, 2021 at 2:33 pm

תודה רבה
אין עלייך ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Reply
לאה מאי 23, 2021 at 8:11 am

היי קרן,
לגרסת פרווה, אפשר להמיר את החמאה לחמאת קוקוס והשמן לשמן קוקוס?
כמו כן במקרה של תחליף אותה כמות?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 10:11 am

אפשר, 80% מסך החמאה

Reply
חן מאי 22, 2021 at 6:49 pm

היי קרן
אפשר להחליף את השוקולד בממרח נוטלה?
ואם כן איך לבצע את ההחלפה?

תודה על מתכונים מושלמים אין כמוך♥️

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:16 am

אין בעיה, מאמינה ש 100-125 גר׳ נוטלה

Reply
Esti yossipof מאי 22, 2021 at 7:21 am

הי קרן,
צריך להקפיד לשים סירופ חם על עוגה קרה / להיפך? או שזה לא ככ משנה?
תודה ❤️
אסתי

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 7:44 am

סירופ לא מדנה קר או חם על עוגה חמה תמיד

Reply
נעמה מילר מאי 22, 2021 at 11:30 am

היי קרן, העוגות בתפיחה… נראה מעולה בינתיים, תודה 🙂
מה אפשר להניח באמצע העוגה בצורת זר?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 3:03 pm

קערת זכוכית משומנת

Reply
ירדן מאי 22, 2021 at 11:47 am

אם נשאר לי יחסית הרבה מילוי אפשר להקפיא או להשאיר במקרר?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 2:55 pm

להקפיא אין בעיה

Reply
מרים יוני 8, 2021 at 3:53 pm

היי! חושבת שיכול להיות טוב להחליף את המלית בנוטלה?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2021 at 3:06 pm

בטח

Reply
גילי יולי 23, 2021 at 1:09 pm

היי,
אם מכינה מהיום למחר האם להשאיר במקרר לא אפוי או חצי אפוי?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2021 at 4:44 pm

לא אפוי

Reply
ריקי עדין זיו מאי 22, 2021 at 1:33 pm

כמה חדק את עושה לי לאפות אוףףףף

Reply
קרן אגם מאי 22, 2021 at 2:55 pm

חח קדימה

Reply
רחל יוני 2, 2021 at 10:47 pm

הי
אפשר להכין כעוגת קראנץ'?

Reply
דנה מאי 22, 2021 at 6:08 pm

אפשר להשתמש במלית הזו לעוגיות מגולגלות?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:17 am

נשמע לי שכן

Reply
Nana מאי 22, 2021 at 10:30 pm

מה אפשר במקום ביצים?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:15 am

אפשר לנסות להוסיף שמן קנולה לבצק הוא לא תמיד חייב ביצים. ואפשר עם רסק תפוחי עץ

Reply
אביה קליין מאי 23, 2021 at 11:06 am

אפשר רק שקדים? ואם כן צריך במקום השוקלד חמאה או משהו אחר מאחד?

ועוד שאלה:) לגבי קמח מניטובה,
אם רוצה לשלב אטתו עם כוסמין 70% היחד הוא חצי חצי?
תודה על מתכונים מהממים

Reply
אביה קליין מאי 23, 2021 at 2:26 pm

נראה מעולה! האם ניתן להכין רק ממרח שקדים? אם כן, מה צריך במקום השוקולד? חמאה?
ועוד שאלה:)
אם משתמשת בקמח כוסמין 70 % ורוצה לשלב קמח מניטובה, מה היחס?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 7:32 pm

להוסיף לקרם ביצה וכף קורנפלור

Reply
אביה קליין מאי 23, 2021 at 2:28 pm

מה אפשר במקום שוקולד?
רוצה רק ממרח שקדים:)

Reply
אביה קליין מאי 23, 2021 at 2:32 pm

סליחה רואה שההודעה נשלחה מס פעמים

Reply
מירי גרינשפן מאי 23, 2021 at 8:47 pm

הכנתי היום, בצק מעולההההההה, יצא טעיםםםםםם תודה לך

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:47 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
הילה מאי 24, 2021 at 7:25 am

יצא מושלם ויפהפה!
יש אפשרות להמיר לקינמון וחמאה?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2021 at 10:59 am

ברוררררר

Reply
הילה מאי 25, 2021 at 7:08 am

יש לך המלצה לכמויות אם ממירים לקינמון?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2021 at 9:04 pm

יש בבלוג שושני שמרים קינמון אפשר לקחת מתכון משם

Reply
אורית מירון-רפפורט מאי 24, 2021 at 7:10 pm

אפשר להשתמש בקמח שמרים?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2021 at 6:43 am

בטח

Reply
שירלי אוגוסט 10, 2021 at 7:26 pm

היי, הבצק יצא לך ממש רך. מה הסיבה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2021 at 8:43 pm

הוספת יותר מדי חלב, להוסיף קמח, ולהבא את הנוזלים לאט לאט לא תמיד הבצק חייב את כל כמות שכתובה במתכון

Reply
ורד מאי 26, 2021 at 2:09 pm

האם אפשר להשאיר לתפיחה במקרר ליותר זמן ורק למחרת להמשיך ?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 26, 2021 at 8:07 pm

את הבצק אפשר במקרר ואת השבלולים אפשר כמה שעות לא יותר מדי

Reply
אושרית מאי 26, 2021 at 3:55 pm

כמה זה נורא להשתמש בשוקולד מריר 70 אחוז

Reply
קרן אגם מאי 26, 2021 at 8:06 pm

לא נורא בכלל אם את אוהבת שוקולד מריר

Reply
טליה סויסה מאי 27, 2021 at 11:03 am

היי קרן:) אין לי שוקולד 60 אחוז, רק שוקולד רגיל… פרה מריר, צריך להוסיף משהו למילוי בעקבות זה?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 8:43 pm

זה בסדר גמור גם ככה

Reply
חן מאי 27, 2021 at 5:48 pm

היי קרן, האם החלב צריך להיות חמים או קר מהמקרר?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 8:42 pm

מה שתחליטי
הטמפרטורה תשפיע על קצב התפתחות השמרים

Reply
חן מאי 27, 2021 at 8:51 pm

תודה!

Reply
Shir מאי 27, 2021 at 6:06 pm

היי קרן 🙂 אפשר להתפיח במקרר למשך 24 שעות או שזה יותר מדי?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 9:04 pm

אפשר בטח

Reply
נעמה מאי 28, 2021 at 7:35 am

אפשר להמיר לשוקולד לבן? ואם כן מה במקום הקקאו?

Reply
Shai מאי 28, 2021 at 12:05 pm

היי קרן! קודם כל אני מאוהבת במתכונים שלך אני רוצה להכים את הבצק ולשים במקרר ורק מחר להכין (22 שעות בערך) האם זה בסדר? להקטין את כמות השמרים?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2021 at 2:45 pm

זה בסדר
תורידי קצת שמרים

Reply
סטייסי מאי 28, 2021 at 2:27 pm

היי קרן! נראה מדהים ונוזל לי ריר רק מהתמונה אני חדשה בעולם האפייה אז מתנצלת על השאלת מתחילים. עם מאוורר טורבו או בלי באפייה?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2021 at 2:44 pm

לא בטורבו
חום עליון תחתון

Reply
סטייסי מאי 28, 2021 at 3:00 pm

תודה רבה!

Reply
שרית ליזמי מאי 28, 2021 at 6:10 pm

האם יש מצב שזה בצק שלא תופח הרבה?
כמעט ולא תפח לי ושמתי שום מעל הנייר אפיה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 8:30 am

אמור לתפוח

Reply
רחל יוני 2, 2021 at 10:44 pm

הי
אפשר להכין כעוגת קראנץ'?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2021 at 6:53 am

בטח

Reply
עינב יוני 4, 2021 at 9:03 am

הי קרן, נראה מעולה, תודה 🙂
התחלתי להשתמש במיקסר שבו מכניסים קודם את הרטובים ואחכ את היבשים, והבצק נראה יותר כמו של בצק פריך ולא ממש תופח.
יש לך רעיון איפה יכולתי לפשל?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 2:29 pm

אני עובדת עם מיקסר של דאבו עובדת רק עם רטובים תחילה ואין לי שום בעיה איתו אז לדעתי אין קשר בין זה לבין התפחה
בצק פריך זה אומר שאן אולי שמרים בבצק בטעות

Reply
עינב יוני 4, 2021 at 3:18 pm

בסוף הוא תפח 🙂 ויצא מושלם! תודה!

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 6:14 pm

שמחה לשמוע

Reply
חן יוני 17, 2021 at 12:19 pm

היי קרן,
האם אפשר להפחית את כמות החמאה במלית?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2021 at 3:26 pm

אפשר והיא תצא פחות עסיסית אז על אחריותך בלבד

Reply
שרית אליתים יוני 18, 2021 at 3:34 pm

איך את מסדרצ את השושנים? יצא לי במק פצצה אבל הסתבכתי ! פשוט להניח אחד על השני?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2021 at 3:36 pm

להניח בתבנית אחד צמוד לשני

Reply
שירי אוגוסט 12, 2021 at 11:16 pm

מתכון נפלא ,הוספתי גם כף משפר אפייה והרכות של הבצק כמו ענן!! המילוי מושלם,תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2021 at 6:26 pm

תודה שירי

Reply
אורי הרוש אוגוסט 23, 2021 at 11:50 am

היי קרן
אפשר להתפיח את העוגה אחרי צורתה לילה במקרר?
אם כן, תוך כמה זמן אחרי הוצאתה מהמקרר להכניס לתנור?

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2021 at 3:55 pm

כן אפשר במקררר ולאפות מיד

Reply
חופית יצחק ספטמבר 26, 2021 at 6:08 pm

היי קרן, חייבת לציין שהמתכונים שלך פשוט נהדרים! אפשר להשתמש בקמח לחם במקום קמח לבן רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 8:40 pm

תודה חופית
בטח שאפשר

Reply
אפרתי אוקטובר 12, 2021 at 12:19 pm

היי אפשר בבצק לשים חלב שיבולת שועל ? והאם צריך שיהיה חמים ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2021 at 3:42 pm

אפשר כן, לא חייב חמים

Reply

Leave a Comment