ראיתם פעם חיה רעבה מסתערת על האוכל שלה?
אז כזאת אני עם פיצה.
יש לנו בבית רוטינה קבועה ובכל מוצאי שבת אנחנו מזמינים פיצה.
נכון, אני יכולה להכין פיצה בבית לבד, אבל ברוב השבתות אני עובדת בבוקר , או סתם מתעצלת,
וממילא המתבגרים מעדיפים להזמין פיצה רומא. למרות שבכל שבת אני מנסה לשכנע אותם להזמין פיצה אחרת,
אני נתקלת בסירוב, ולא ממש אכפת לי, כי אני מטורפת על פיצה,
ואוהבת את כל סוגי הפיצות, וגם אם לא חשבתי על פיצה עד רגע ההזמנה, מרגע ההזמנה אני הופכת לחסרת סבלנות.
בונה את הרעב שלי טוב טוב. מיד אחרי ההזמנה אני סופרת את הדקות,
ואם נדמה לי שעבר יותר מדי זמן אני מיד שואלת את הילדים אם כבר עבר מספיק זמן וצריך להתקשר לפיצה.
מדי פעם אני חושבת ששמעתי אופנוע של שליח בחוץ ואני רצה לחלון, כולם בבית רגילים לזה, וזה מצחיק אותם.
אני נהיית חסרת סבלנות ועם דחף בלתי נשלט לאכול כבר את הפיצה שלי.
כשהפיצה מגיעה אני רצה למטה לשליח, עולה איתה מהר, ומתיישבת ראשונה ליד השולחן, אני קוראת לכולם לבוא אבל עד
שהם מגיעים אני כבר במשולש השני, וכשהם רק מפזרים על הפיצה שלהם תבלינים, אני כבר נוגסת במשולש השלישי שלי.
נשמע לכם מוכר?
את שושני הפיצה הכנתי די מזמן, מבצק רך וממש נעים שמכיל קצת קמח תפוחי אדמה בתוכו, הן כל כך רכות וטעימות
שהן הפכו לבנות בית קבועות אצלינו, ואני אוהבת להגיש אותן לארוחת הערב במרכז השולחן וכל אחד מושך לו שושנה.
שושני פיצה רכים / תבנית קפיץ עגולה קוטר 26 ס"מ
מצרכים למתכון
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
3 כפות (30 גר') סוכר לבן
1/4 כוס (50 גר') קמח תפוחי אדמה
ביצה גדולה
כוס מי ברז
1/4 כוס שמן קנולה
כפית גדושה מלח דק
למריחה:
4-5 כפות שמן זית
לרוטב עגבניות :
קופסא קטנה(100 גר') רסק עגבניות
1/2 פחית (200 גר') עגבניות מרוסקות
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
עלי בזיליקום קצוצים (אפשר להמיר באורגנו יבש)
250 גר' גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר להמיר בקשקבל, פקרוני, פרמזן או גבינה צהובה אחרת)
לציפוי:
ביצה מהולה במעט מים
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח לבן וקמח תפוחי אדמה
(אל תוותרו על הניפוי, זה עושה את כל ההבדל)
מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים
סוכר, ביצה, שמן, מלח ולבסוף את המים,
לא את הכל בבת אחת אלא לאט לאט כי ייתכן שלא
יהיה צורך בכל הכמות)
לשים כ 8 דק', עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כדי שיצופה בשומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה שעה וחצי.
בינתיים מערבבים את כל חומרי רוטב העגבניות פרט לגבינה.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים בניר אפייה את התבנית..
לאחר שהבצק תפח, מחלקים לשני חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן, דק ככל האפשר.
בעזרת מברשת, מורחים על פני כל הבצק מחצית משמן הזית, על זה מורחים באופן שווה
מחצית מכמות רוטב העגבניות, ומפזרים מחצית מכמות הגבינה.
מגלגלים לרולדה, ואת הרולדה חותכים לשושנים ברוחב 6 ס"מ.
מניחים את השושנים בתבנית, שומרים על מעט מרווח בניהם.
חוזרים על הפעולה עם חלקו השני של הבצק.
מניחים להתפחה חוזרת כ 35-40- דק, כשהתבנית מכוסה במגבת.
מברישים בביצה טרופה ואופים כ 30-35 דק', עד שהמאפה מקבל צבע שחום.
מגישים חמים.
(שומרים את המאפה כשהוא עטוף היטב בטמפרטורת החדר ומחממים מעט לפני שאוכלים)
64 Comments
היי קרן! האם אפשר להתפיח לילה במקרר? אם אפיתי יום מראש האם עדיף להקפיא חם ולהפשיר לפני ההגשה או פשוט לשמור עטוף עד יום המחרת? תודה!!!!! מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!
הי
רק עכשיו שמתי לב שלא עניתי לך…
אפשר להתפיח לילה במקרר
תמיד עדיך להקפיא טרי ואז להפשיר, כך זה ישמור הכי טוב על הטריות, אפילו אם זה רק ליום אחד
תודה קרן! אז בעצם אחרי שהקפאתי מייד כשיצא מהתנור להפשיר בחוץ כמה שעות?
היי קרן במה אפשר להמיר את הקמח תפוחי אדמה?
קצת קורנפלור
הכנתי ויצא מושלם! תודה:)
מהמם תודה תמר
אפשר לוותר על הקמח תפוחי אדמה ?
לשים קמח רגיל במקום ?
כן
שיו…..
איזה טעים יצא לי!!!
ממש עננים של פיצה
המון תודה קרן!!!
תיאור מושלם 🙂 תודה
אפשר לא להשתמש בקמח תפוחי אדמה ? באם ניתן לא לשים בכלל או לשים משהו אחר ?
קמח רגיל במקום באותה הכמות
עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא חלומי!!!
משמח מממש תודה
הי קרן,
תודה על המתכונים המושלמים.
אפשר להשתמש בבצק הזה לפיציות קטנות או פיצה רגילה ולא לשבלולים?
רוצה לנסות את זה היום בבית..
לבצק פיצה תשתמשי במתכון של הפוקצ׳ות מהבלוג
https://kerenagam.co.il/פוקצ׳ות-שומשום-ובזיליקום/
היי קרן
האם אפשר להמיר את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור?
לא, אם אין לך קמח תפא תוותרי
היי קרן. האם אפשר להכין גרסא בריאה יותר עם קמח כוסמין?
הי גל
לא ציינת אם הכוונה לכוסמין מלא או לבן
בשימוש בכוסמין לבן אין בעיה להמיר 100% קמח
בשימוש בקמח מלא אני ממליצה להמיר מקסימום מחצית מהכמות ולהוסיף מעט נוזלים ועוד קצת זמן התפחה לבצק
היי קרן.
האם ניתן לשמור במקרר יומיים ורק אז להגיש?
תודה.
רק בפריזר, לאפות, לעטוף טוב ולשמור בפריזר רק ככה זה ישאר טרי.
תפשירי ותחממי
הי קרן; תודה על המתכון! יש לי רק ביצים M. האם לשים 2?
כן אין כזה הבדל גדול
הי
האם אפשר לשים בתבניות שקעים כל שושנה בנפרד?
בטח
היי קרן
האם ניתן אחרי הכנת השושנים להכניס למקרר למס' שעות לפני ההכנסה לתנור? (במידה ואני לא רוצה להכין מייד).
במידה וכן כמה זמן בצק לאחר התפחה ראשונה יכול לחכות במקרר?
אפשרי אבל לשעתיים שלוש גג, אחרת תכניס למקפיא ותפשיר לפני אפייה
תודה על התגובה המהירה…את כנראה רגילה לאופות ולא אופים ולכן אני מניח שהתשובה בלשון נקבה 🙂
דרך אגב בפעם הקודמת זה יצא אשששש.
לא היה ניתן להפסיק לנשנש.
חחח אמאלה נהייתי רובוט, סליחה עמרי הבן, תיקנתי את תשובתי לזכר.
הי קרן,
האם אפשרי לשים תחליף לביצים במתכון הזה ואחרים?
אשמח לדעת האם יש תחליך אוניברסלי למאפים במקום ביצה בכדי להפוך את המתכון לטבעוני.
תודה
הי חן
למאפים מלוחים אני בלי בעיה משמיטה ביצה, שמה יותר שמן או נוזלים לא בעיה. בעוגות שמרים אני לא מכינה בלי ביצים ואין לי נסיום
אבל הרשת מלאה במתכונים לעוגות שמרים טבעוניות
היי קרן, רך וגמיש = דביק מאוד?
שמתי 3/4 מכוס המים אבל זה נורא נורא דביק.
להתפיח ככה או שאמורים להוסיף עוד קמח עד שיהיה פחות דביק?
תודה רבה!!
אם הוא ממש דביק אז להוסיף קמח
מתכון מצוין!! יצא מושלם
היי קרן, מה הסיכוי שאפשר להכין משהו בסגנון הזה אבל עם דפי פילו??
אפשר להכין בכייף על שלושה ארבעה עלים לפזר את המלית לגלגל לרולדה לפרוס לפרוסות ולאפות
הכנתי לילדים לצהריים… אליפות
היי קרן! רשום : 3 כפות (30 גר') סוכר לבן,
זו לא טעות?!
למה שתהיה טעות ?
זה המתכון סמכי עליי
סליחה, לא הסברתי את עצמי,
התכוונתי ששלוש כפות סוכר שקלו לי קצת יותר (המתכון חדש לי- אז רציתי לדייק ושקלתי הכל),
אז האם עדיף במקרה כזה להכין לפי המשקל או הכמות?
**וסומכת עלייך ועל המתכונים שלך, את אלופה!**
תודה קרן על מתכונים נהדרים.
יצא מעולה!
את מהממת תודה
קרן את מדהימה!
כבר הפסקתי לספור את הפעמים שהכנתי את המתכון הזה!!♥
אחד המתכונים!! תודה ❤️
היי קרן הכנתי את הבצק הבוקר כדי לאפות אחה"צ/ערב.כמה זמן לתת לו להיות בחוץ כדיי להמשיך בתהליך? תודה מראש אלופה!
הי נחמן יקר
אם הבצק במקרר תוציא אותו בערך שעה לפני שימוש לעבודה
הכנתי עם קמח מלא 80% ויצא מעולה! הוספתי עוד קצת מים וכל השאר כמו במתכון.
תודה!
תודה דקלה
היי קרן, קמח פיצה גם עובד/עדיף במתכון הזה?
בטח שעובד
היי הוספתי גם זיתים ויצא לי ממש להיט!!
לא מוותרת על המתכון שלך.
שבלולי פיצה נדירים!!!
את אלופה תודה!!!!
תודהההה שרית
הי קרן,
הכנתי ויצא מעולה! הילדים טרפו. מכינה בפעם השנייה ויש לי בבית קמח לחם, יש לו יתרון על קמח לבן רגיל כאן? כדאי להשתמש בו? ראיתי שבמתכון אחר של שושני שמרים עם גבינות את משתמשת בקמח לחם.
תודה!
היי קרן
הכנתי יצא מושלם!
שאלה קטנה אפשר להכין ולאפות כל שבלול בנפרד בתבנית?
תודה את פשוט מדהימה
בטח שאפשר
קרן מהממת על איזה מתכון ממליצה יותר זה או השושני פיצה ללא לישה ?
שניהם מתכונים מדהימים
ממליצה לנסות קודם את זה ואחכ את השני
היי קרן, אני רוצה להקפיא אחר עיצוב השושנים בתבנית, ולאפות אחרי יומיים.
האם להקפיא מיד אחרי העיצוב? להפשיר קצת על השיש לפני האפיה?
או להתחיל התפחה ורק אז להקפיא?
תודה רבה
הבצק יצא מושלם, האם יעבוד גם עם מילוי מתוק? רוצה למרוח שוקולד
למילוי מתוק יש המון מתכוני עוגות שמרים באתר
הי קרן, תודה רבה!
האם את אופה על טורבו או רק על חום עליון תחתון?
חום עליון תחתון