לחמים ומאפים

שושני פיצה רכים

דצמבר 3, 2019 27 Comments

 

ראיתם פעם חיה רעבה מסתערת על האוכל שלה?

אז כזאת אני עם פיצה.

יש לנו בבית רוטינה קבועה ובכל מוצאי שבת אנחנו מזמינים פיצה.

נכון, אני יכולה להכין פיצה בבית לבד, אבל ברוב השבתות אני עובדת בבוקר , או סתם מתעצלת,

וממילא המתבגרים מעדיפים להזמין פיצה רומא. למרות שבכל שבת אני מנסה לשכנע אותם להזמין פיצה אחרת,

אני נתקלת בסירוב, ולא ממש אכפת לי, כי אני מטורפת על פיצה,

ואוהבת את כל סוגי הפיצות,  וגם אם לא חשבתי על פיצה עד רגע ההזמנה, מרגע ההזמנה אני הופכת לחסרת סבלנות.

בונה את הרעב שלי טוב טוב. מיד אחרי ההזמנה אני סופרת את הדקות,

ואם נדמה לי שעבר יותר מדי זמן אני מיד שואלת את הילדים אם כבר עבר מספיק זמן וצריך להתקשר לפיצה.

מדי פעם אני חושבת ששמעתי אופנוע של שליח בחוץ ואני רצה לחלון, כולם בבית רגילים לזה, וזה מצחיק אותם.

אני נהיית חסרת סבלנות ועם דחף בלתי נשלט לאכול כבר את הפיצה שלי.

כשהפיצה מגיעה אני רצה למטה לשליח, עולה איתה מהר, ומתיישבת ראשונה ליד השולחן, אני קוראת לכולם לבוא אבל עד

שהם מגיעים אני כבר במשולש השני, וכשהם רק מפזרים על הפיצה שלהם תבלינים, אני כבר נוגסת במשולש השלישי שלי.

נשמע לכם מוכר?

את שושני הפיצה הכנתי די מזמן, מבצק רך וממש נעים שמכיל קצת קמח תפוחי אדמה בתוכו, הן כל כך רכות וטעימות

שהן הפכו לבנות בית קבועות אצלינו, ואני אוהבת להגיש אותן לארוחת הערב במרכז השולחן וכל אחד מושך לו שושנה.

שושני פיצה רכים / תבנית קפיץ עגולה קוטר 26 ס"מ

מצרכים למתכון

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר׳) קמח תפוחי אדמה

ביצה גדולה 

כוס מי ברז

1/4 כוס שמן קנולה

כפית גדושה מלח דק

למריחה:

4-5 כפות שמן זית

לרוטב עגבניות :

קופסא קטנה(100 גר') רסק עגבניות

1/2 פחית (200 גר') עגבניות מרוסקות

כפית סוכר

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

עלי בזיליקום קצוצים (אפשר להמיר באורגנו יבש)

250 גר' גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר להמיר בקשקבל, פקרוני, פרמזן או גבינה צהובה אחרת)

לציפוי:

ביצה מהולה במעט מים

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח לבן וקמח תפוחי אדמה

(אל תוותרו על הניפוי, זה עושה את כל ההבדל)

מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים

סוכר, ביצה, שמן, מלח ולבסוף את המים, 

לא את הכל בבת אחת אלא לאט לאט כי ייתכן שלא

יהיה צורך בכל הכמות)

לשים כ 8 דק׳, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כדי שיצופה בשומן מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה שעה וחצי.

בינתיים מערבבים את כל חומרי רוטב העגבניות פרט לגבינה.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומרפדים בניר אפייה את התבנית..

לאחר שהבצק תפח, מחלקים לשני חלקים.

מרדדים כל חלק למלבן, דק ככל האפשר.

בעזרת מברשת, מורחים על פני כל הבצק מחצית משמן הזית, על זה מורחים באופן שווה

מחצית מכמות רוטב העגבניות, ומפזרים מחצית מכמות הגבינה.

מגלגלים לרולדה, ואת הרולדה חותכים לשושנים ברוחב 6 ס"מ.

מניחים את השושנים בתבנית, שומרים על מעט מרווח בניהם.

חוזרים על הפעולה עם חלקו השני של הבצק.

מניחים להתפחה חוזרת כ 35-40- דק, כשהתבנית מכוסה במגבת.

מברישים בביצה טרופה ואופים כ 30-35 דק', עד שהמאפה מקבל צבע שחום.

מגישים חמים.

(שומרים את המאפה כשהוא עטוף היטב בטמפרטורת החדר ומחממים מעט לפני שאוכלים)

Print Friendly, PDF & Email

27 Comments

יערה ברום דצמבר 22, 2019 at 10:44 am

היי קרן! האם אפשר להתפיח לילה במקרר? אם אפיתי יום מראש האם עדיף להקפיא חם ולהפשיר לפני ההגשה או פשוט לשמור עטוף עד יום המחרת? תודה!!!!! מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2019 at 10:37 pm

הי
רק עכשיו שמתי לב שלא עניתי לך…
אפשר להתפיח לילה במקרר
תמיד עדיך להקפיא טרי ואז להפשיר, כך זה ישמור הכי טוב על הטריות, אפילו אם זה רק ליום אחד

Reply
יערה ברום דצמבר 25, 2019 at 9:23 am

תודה קרן! אז בעצם אחרי שהקפאתי מייד כשיצא מהתנור להפשיר בחוץ כמה שעות?

Reply
Tamar דצמבר 26, 2019 at 2:54 pm

הכנתי ויצא מושלם! תודה:)

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 3:16 pm

מהמם תודה תמר

Reply
Tal Holder מאי 18, 2020 at 5:10 pm

אפשר לוותר על הקמח תפוחי אדמה ?
לשים קמח רגיל במקום ?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 5:19 pm

כן

Reply
טלי ינואר 5, 2020 at 1:58 pm

שיו…..
איזה טעים יצא לי!!!
ממש עננים של פיצה
המון תודה קרן!!!

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2020 at 2:07 pm

תיאור מושלם 🙂 תודה

Reply
a ינואר 14, 2020 at 10:03 am

אפשר לא להשתמש בקמח תפוחי אדמה ? באם ניתן לא לשים בכלל או לשים משהו אחר ?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2020 at 1:08 pm

קמח רגיל במקום באותה הכמות

Reply
מיכל פברואר 24, 2020 at 8:40 am

הי קרן,
תודה על המתכונים המושלמים.
אפשר להשתמש בבצק הזה לפיציות קטנות או פיצה רגילה ולא לשבלולים?
רוצה לנסות את זה היום בבית..

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2020 at 9:39 am

לבצק פיצה תשתמשי במתכון של הפוקצ׳ות מהבלוג
https://kerenagam.co.il/פוקצ׳ות-שומשום-ובזיליקום/

Reply
אולה מרץ 17, 2020 at 11:10 am

היי קרן
האם אפשר להמיר את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2020 at 11:23 am

לא, אם אין לך קמח תפא תוותרי

Reply
גל מרץ 18, 2020 at 7:45 pm

היי קרן. האם אפשר להכין גרסא בריאה יותר עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2020 at 9:43 pm

הי גל
לא ציינת אם הכוונה לכוסמין מלא או לבן
בשימוש בכוסמין לבן אין בעיה להמיר 100% קמח
בשימוש בקמח מלא אני ממליצה להמיר מקסימום מחצית מהכמות ולהוסיף מעט נוזלים ועוד קצת זמן התפחה לבצק

Reply
אביה מרץ 26, 2020 at 5:10 am

היי קרן.
האם ניתן לשמור במקרר יומיים ורק אז להגיש?
תודה.

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 7:06 am

רק בפריזר, לאפות, לעטוף טוב ולשמור בפריזר רק ככה זה ישאר טרי.
תפשירי ותחממי

Reply
אביטל פרידמן אפריל 3, 2020 at 3:15 pm

הי קרן; תודה על המתכון! יש לי רק ביצים M. האם לשים 2?

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 3:16 pm

כן אין כזה הבדל גדול

Reply
עמרי אפריל 21, 2020 at 7:35 pm

היי קרן
האם ניתן אחרי הכנת השושנים להכניס למקרר למס' שעות לפני ההכנסה לתנור? (במידה ואני לא רוצה להכין מייד).
במידה וכן כמה זמן בצק לאחר התפחה ראשונה יכול לחכות במקרר?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 7:40 pm

אפשרי אבל לשעתיים שלוש גג, אחרת תכניס למקפיא ותפשיר לפני אפייה

Reply
עמרי אפריל 21, 2020 at 7:50 pm

תודה על התגובה המהירה…את כנראה רגילה לאופות ולא אופים ולכן אני מניח שהתשובה בלשון נקבה 🙂

דרך אגב בפעם הקודמת זה יצא אשששש.
לא היה ניתן להפסיק לנשנש.

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 7:52 pm

חחח אמאלה נהייתי רובוט, סליחה עמרי הבן, תיקנתי את תשובתי לזכר.

Reply
חן אפריל 23, 2020 at 12:24 pm

הי קרן,
האם אפשרי לשים תחליף לביצים במתכון הזה ואחרים?
אשמח לדעת האם יש תחליך אוניברסלי למאפים במקום ביצה בכדי להפוך את המתכון לטבעוני.
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 12:43 pm

הי חן
למאפים מלוחים אני בלי בעיה משמיטה ביצה, שמה יותר שמן או נוזלים לא בעיה. בעוגות שמרים אני לא מכינה בלי ביצים ואין לי נסיום
אבל הרשת מלאה במתכונים לעוגות שמרים טבעוניות

Reply

Leave a Comment