חגיםלחמים ומאפיםשבועות

שושני שמרים וגבינות מלוחות

מאי 23, 2019 21 Comments
שושני שמרים וגבינות מלוחות

שושני שמרים גבינות מלוחות

כבר כמה חדשים שאני הולכת פעמיים בשבוע לפילאטיס מכשירים כאן בשכונה ביפו

ולא מפסיקה להוציא קולות סבל, זה קשה בטירוף! למה לא אמרו לי קודם?

הקריאות שלי כמו :אני הולכת למות״ ו ״ אני לא מרגישה את הידיים שלי״, כבר לא זוכות אפילו למבט קטן

וכולם פשוט מתעלמים ממני, אני ידועה בתור המתלוננת הסדרתית.

מסתבר שכל דיירי הבנין שלי מתאמנים יחד באותו מקום, אז יוצא לי לפגוש בכל פעם שאני שם את השכנים שלי

שלא מפסיקים להתלונן בצחוק על הריח הנורא בבנין של אפייה, ושואלים על הדרך מה יש היום בתפריט.

והאמת שכל בלוגר חייב שיהיו לו כמה שכנים רעבים להעביר אליהם פחמימות באופן קבוע.

כך יצא שהשבוע הם מוכנים ומזומנים להתחיל לחגוג את חג השבועות עוד הרבה לפני הוא התחיל עם

מגוון מאפים שאני עובדת עליהם בימים אלו.

אז למה סיפרתי לכם את כל זה? כי אפיתי את השושנים המלוחות האלו במסגרת שת״פ שבועות

עם תנובה השף הלבן, אכלתי שושנה אחת והעליתי את התבנית ישירות לשכנים מלמעלה,

אחרי שהשווצתי בפילאטיס שאני שכנה טובה ומסורה, ואחרי שעתיים התחלתי לבכות מחרטה.

זה כל כך טעים, שממש התגעגעתי אליהן, ואני אכין אותן שוב בחג, הן כמו לחמניות גבינה

והכי כייף להניח תבנית כזו במרכז השולחן, וכל אחד יכול לתלוש שושנה.

הבצק מכיל קמח תפוחי אדמה שמעניק לו אקסטרה רכות, והשילוב עם המלית יוצר שושנים מדהימות בטעמן.

גבינת כנען היא גבינה ניטרלית (כמו למשל ריקוטה וטוב טעם) ואפשר להשתמש בה למלית מלוחה או מתוקה

והיא כבר תתמסר לטעם.

מרתון שבועות ממשיך, ועד החג יעלו עוד המון מתכונים קלים להכנה ושווים.

שושני שמרים וגבינת כנען מלוחות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם (או קמח לבן רגיל)

כף שמרים יבשים

1/4 כוס (50 גר׳) קמח תפוחי אדמה

3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן רגיל

1 ביצה גודל L

כוס (240 מ״ל) חלב

100 גר׳ חמאה רכה

כפית מלח דק

למילוי:

1 חבילה גבינת כנען של תנובה (500 גר)

100 גר׳ גבינת קשקבל תנובה מגורדת (אפשר גם פרמזן)

100 גר׳ גבינת פטה או בולגרית של תנובה

ביצה גודל L

מלח ופלפל

לציפוי: ביצה טרופה עם מעט מים

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצה, חמאה וממשיכים ללוש

מוסיפים את החלב, לאט לאט ולא את הכל בבת אחת, ולבסוף מוסיפים מלח.

ממשיכים ללוש כ 8 דקות נוספות, הבצק אמור להיפרד מהקערה ולהיות רך וגמיש למגע.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

מכינים את המילוי:

בקערה בינונית מערבבים גבינת כנען, 50 גר׳ קשקבל, ביצה וגבינת פטה

מוסיפים מלח ופלפל, ומערבבים היטב.

כשהבצק מוכן, מעבירים אותו למשטח מקומח ומרדדים לעלה דק.

בעזרת ספטולה או כף מורחים את המילוי באופן אחיד על גבי עלה הבצק.

מפזרים מעל המילוי באופן אחיד את יתרת גבינת הקשקבל.

מגלגלים את הבצק לרולדה, ופורסים ל 10 שושנים.

משמנים מעט את תבנית האפייה, ומניחים את כל השושנים בפנים, תחילה עיגול חיצוני, ואז בפנים.

מניחים מעל השושנים ניילון נצמד, רופף, ומניחים להתפחב חוזרת כ 25-30 דקות

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומברישים את השושנים בביצה טרופה.

אופים ע 35-40 דק׳ עד שהשושנים שחומות.

אוכלים חם.

 

***השושנים במיטבם ביום האפייה, אבל אפשר להכין מראש ולהקפיא, להפשיר לטמפרטורת החדר ולחמם מעט לפני הגשה.

**אם אין לכם גבינת כנען תוכלו להחליף בגבינות אחרות כגון טוב טעם או ריקוטה

Print Friendly, PDF & Email

21 Comments

רוניתה מאי 23, 2019 at 9:26 am

מריחים עד כאן! בטוח אצלי בשולחן שבועות! תודה!

Reply
קרן אגם מאי 23, 2019 at 9:36 am

איזה כייף!
מחכה לתמונה

Reply
שירי מאי 23, 2019 at 10:59 am

חייבת להכין, אפשר להוסיף חציל קלוי לתערובת גבינות?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2019 at 11:00 am

ברור, זה יהיה שוס

Reply
שירי מאי 23, 2019 at 11:01 am

מעולה!!

Reply
KP מאי 23, 2019 at 12:29 pm

חייבים קמח תפו"א ?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2019 at 12:55 pm

תוספת קמח תפוחי אדמה לבצק מעניקה לו רכות נהדרת, כמובן שאפשר גם בלי אבל אני ממש ממליצה לקנות ולהשתמש זה עושה פלאים

Reply
ליליאנה מאי 23, 2019 at 4:24 pm

אז מה לאוסיף בימקום קמח תפוחי אדמה?.
עם יש לי שמרים טרים כמה לשים ,תודה נירא פצצה

Reply
קרן אגם מאי 23, 2019 at 7:13 pm

להמיר בקמח לבן רגיל באותה הכמות
שמרים טריים זה חצי קוביה

Reply
אורלי יוני 3, 2019 at 11:24 pm

נראה מעלףף, מתכוונת לנסות.
אם אני מכינה לפני ומקפיאה, מתי להקפיא? אחרי שמתקרר לגמרי?ולא יתייבש לי בחינות השני?.
תודה

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 7:35 am

אם את מכינה קודם, אני ממליצה לאפות את השושנים 5 דקות פחות, לצנן לחלוטין, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
להפשיר בטמפרטורת החדר ולאפות שוב לפני הגשה ב 180 כ 10 דק׳, כך הם יסיימו את האפייה שלהם ויהיו סופר טריים

Reply
רוני יולי 17, 2019 at 8:16 am

היי, האם ניתן להכין לילה לפני ולאפות רק בבוקר?
במקרה הזה, האם צריך התפחה או שמספיק הלילה במקרר?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2019 at 8:20 am

את יכולה להכין את הבצק לילה במקרר
ואז להתפיח שנית את המאפה לפני אפייה

Reply
Anat Benoliel מאי 24, 2019 at 8:23 am

ואם רוצים מלית מתוקה?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2019 at 10:20 am

הבצק הזה לא מתאים למלית מתוקה
את יכולה להכין כזה
https://kerenagam.co.il/שושני-שמרים-קינמון/

Reply
טובה שומר מאי 24, 2019 at 6:04 pm

שלום
אני מתרשמת מאד מהמרשמים שלך ולא יכולה ליהנות מהם
בגלל בעיות רפואיות .
אולי יש לך במקרה מתכון ללחם מקמח סויה ללא שמרים . אפשר אבקת אפיה.
אשמח לתשובתך.
תודה טובה

Reply
קרן אגם מאי 25, 2019 at 5:23 am

תודה טובה, לצערי אין נסיון כלל עם קמח סויה או עם קמחים נטולי גלוטן אחרים

Reply
שיר יוני 7, 2019 at 9:22 am

היי קרן נראה מעולה ונמצא כבר ברשימה לשבועות! האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר? ואם כן לכמה זמן? תודה מראש

Reply
קרן אגם יוני 7, 2019 at 9:36 am

תודה שיר
אין בעיה להתפיח במקרר את יכולה לילה מראש או כמה שעות קודם בקיץ גם עובד
בהצלחה

Reply
אידן נובמבר 4, 2019 at 3:19 pm

נראה מעולה!
מחפשת מלא זמן מתכון כזה…
יש לך מיליות מלוחות נוספות להציע? ומה הכמות המומלצת ביחס לבצר?

Reply

Leave a Comment