כבר כמה חדשים שאני הולכת פעמיים בשבוע לפילאטיס מכשירים כאן בשכונה ביפו
ולא מפסיקה להוציא קולות סבל, זה קשה בטירוף! למה לא אמרו לי קודם?
הקריאות שלי כמו :אני הולכת למות״ ו ״ אני לא מרגישה את הידיים שלי״, כבר לא זוכות אפילו למבט קטן
וכולם פשוט מתעלמים ממני, אני ידועה בתור המתלוננת הסדרתית.
מסתבר שכל דיירי הבנין שלי מתאמנים יחד באותו מקום, אז יוצא לי לפגוש בכל פעם שאני שם את השכנים שלי
שלא מפסיקים להתלונן בצחוק על הריח הנורא בבנין של אפייה, ושואלים על הדרך מה יש היום בתפריט.
והאמת שכל בלוגר חייב שיהיו לו כמה שכנים רעבים להעביר אליהם פחמימות באופן קבוע.
כך יצא שהשבוע הם מוכנים ומזומנים להתחיל לחגוג את חג השבועות עוד הרבה לפני הוא התחיל עם
מגוון מאפים שאני עובדת עליהם בימים אלו.
אז למה סיפרתי לכם את כל זה? כי אפיתי את השושנים המלוחות האלו במסגרת שת״פ שבועות
עם תנובה השף הלבן, אכלתי שושנה אחת והעליתי את התבנית ישירות לשכנים מלמעלה,
אחרי שהשווצתי בפילאטיס שאני שכנה טובה ומסורה, ואחרי שעתיים התחלתי לבכות מחרטה.
זה כל כך טעים, שממש התגעגעתי אליהן, ואני אכין אותן שוב בחג, הן כמו לחמניות גבינה
והכי כייף להניח תבנית כזו במרכז השולחן, וכל אחד יכול לתלוש שושנה.
הבצק מכיל קמח תפוחי אדמה שמעניק לו אקסטרה רכות, והשילוב עם המלית יוצר שושנים מדהימות בטעמן.
גבינת כנען היא גבינה ניטרלית (כמו למשל ריקוטה וטוב טעם) ואפשר להשתמש בה למלית מלוחה או מתוקה
והיא כבר תתמסר לטעם.
מרתון שבועות ממשיך, ועד החג יעלו עוד המון מתכונים קלים להכנה ושווים.
שושני שמרים וגבינת כנען מלוחות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לחם (או קמח לבן רגיל)
כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר') קמח תפוחי אדמה
3 כפות (30 גר') סוכר לבן רגיל
1 ביצה גודל L
כוס (240 מ״ל) חלב
100 גר' חמאה רכה
כפית מלח דק
למילוי:
1 חבילה גבינת כנען של תנובה (500 גר)
100 גר' גבינת קשקבל תנובה מגורדת (אפשר גם פרמזן)
100 גר' גבינת פטה או בולגרית של תנובה
ביצה גודל L
מלח ופלפל
לציפוי: ביצה טרופה עם מעט מים
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצה, חמאה וממשיכים ללוש
מוסיפים את החלב, לאט לאט ולא את הכל בבת אחת, ולבסוף מוסיפים מלח.
ממשיכים ללוש כ 8 דקות נוספות, הבצק אמור להיפרד מהקערה ולהיות רך וגמיש למגע.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, ומניחים להתפחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
מכינים את המילוי:
בקערה בינונית מערבבים גבינת כנען, 50 גר' קשקבל, ביצה וגבינת פטה
מוסיפים מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
כשהבצק מוכן, מעבירים אותו למשטח מקומח ומרדדים לעלה דק.
בעזרת ספטולה או כף מורחים את המילוי באופן אחיד על גבי עלה הבצק.
מפזרים מעל המילוי באופן אחיד את יתרת גבינת הקשקבל.
מגלגלים את הבצק לרולדה, ופורסים ל 10 שושנים.
משמנים מעט את תבנית האפייה, ומניחים את כל השושנים בפנים, תחילה עיגול חיצוני, ואז בפנים.
מניחים מעל השושנים ניילון נצמד, רופף, ומניחים להתפחב חוזרת כ 25-30 דקות
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומברישים את השושנים בביצה טרופה.
אופים ע 35-40 דק' עד שהשושנים שחומות.
אוכלים חם.
***השושנים במיטבם ביום האפייה, אבל אפשר להכין מראש ולהקפיא, להפשיר לטמפרטורת החדר ולחמם מעט לפני הגשה.
**אם אין לכם גבינת כנען תוכלו להחליף בגבינות אחרות כגון טוב טעם או ריקוטה
40 Comments
מריחים עד כאן! בטוח אצלי בשולחן שבועות! תודה!
איזה כייף!
מחכה לתמונה
חייבת להכין, אפשר להוסיף חציל קלוי לתערובת גבינות?
ברור, זה יהיה שוס
מעולה!!
חייבים קמח תפו"א ?
תוספת קמח תפוחי אדמה לבצק מעניקה לו רכות נהדרת, כמובן שאפשר גם בלי אבל אני ממש ממליצה לקנות ולהשתמש זה עושה פלאים
הי ..הכנתי עם מילויי קצת שונה ויצא מאוד טעים ..רגילה להכין את המתכון השני שלך של השושנים פיצה ושניהם מושלמים!! תודה על עוד מתכון מעולה
תודהה
אז מה לאוסיף בימקום קמח תפוחי אדמה?.
עם יש לי שמרים טרים כמה לשים ,תודה נירא פצצה
להמיר בקמח לבן רגיל באותה הכמות
שמרים טריים זה חצי קוביה
נראה מעלףף, מתכוונת לנסות.
אם אני מכינה לפני ומקפיאה, מתי להקפיא? אחרי שמתקרר לגמרי?ולא יתייבש לי בחינות השני?.
תודה
אם את מכינה קודם, אני ממליצה לאפות את השושנים 5 דקות פחות, לצנן לחלוטין, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
להפשיר בטמפרטורת החדר ולאפות שוב לפני הגשה ב 180 כ 10 דק׳, כך הם יסיימו את האפייה שלהם ויהיו סופר טריים
היי קרן,
זה תקף גם אם מכינה בבוקר ומחממת שוב לקראת הערב? בלי הקפאה….לאפות פחות 5 דק גם במקרה כזה?
תודה שירן
היי, האם ניתן להכין לילה לפני ולאפות רק בבוקר?
במקרה הזה, האם צריך התפחה או שמספיק הלילה במקרר?
את יכולה להכין את הבצק לילה במקרר
ואז להתפיח שנית את המאפה לפני אפייה
הי קרן האם ניתן להחליף את החלב במים?
כן בטח
ואם רוצים מלית מתוקה?
הבצק הזה לא מתאים למלית מתוקה
את יכולה להכין כזה
https://kerenagam.co.il/שושני-שמרים-קינמון/
הי קרן האם ניתן להחליף את החלב במים?
בטח
שלום
אני מתרשמת מאד מהמרשמים שלך ולא יכולה ליהנות מהם
בגלל בעיות רפואיות .
אולי יש לך במקרה מתכון ללחם מקמח סויה ללא שמרים . אפשר אבקת אפיה.
אשמח לתשובתך.
תודה טובה
תודה טובה, לצערי אין נסיון כלל עם קמח סויה או עם קמחים נטולי גלוטן אחרים
היי קרן נראה מעולה ונמצא כבר ברשימה לשבועות! האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר? ואם כן לכמה זמן? תודה מראש
תודה שיר
אין בעיה להתפיח במקרר את יכולה לילה מראש או כמה שעות קודם בקיץ גם עובד
בהצלחה
נראה מעולה!
מחפשת מלא זמן מתכון כזה…
יש לך מיליות מלוחות נוספות להציע? ומה הכמות המומלצת ביחס לבצר?
את יכולה להכין מלית כזו: https://kerenagam.co.il/?s=%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA+%D7%A9%D7%95%D7%A9%D7%A0%D7%99+%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94
או כזו :https://kerenagam.co.il/%d7%9c%d7%97%d7%9e%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a4%d7%a1%d7%98%d7%95-%d7%94%d7%9b%d7%99-%d7%a8%d7%9b%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%9c%d7%9d/
שלום קרן
אפשר קורנפלור במקום קמח תפו"א
תודה
כן
יצא אליפות
תודה כל הכבוד לך
יצא אליפות
תודה כל הכבוד לך
הי – האם אפשר להקפיא את הרולדת לפני החיתוך ? ולאפות יום למחרת ?
כן
האם אפשרי להקפיא לאחר הכנת הכנת הרולדה?
בטח
היי קרן
אי רוצה להכניס איזה קיק לבצק .. אולי שום ? עשבי תיבול ? כמה כדאי?
רעיונות נוספים?
אחלה שתי שיני שום כתושות, ואפשר חופן עשבי תיסול טריים קצוצים
הי קרן תודה על מתכונים מושלמים.
האם אפשר בלי ביצה? מה התחליף ומתי להוסיף?
תודה
וגתיהי , בלי ביצה בבצק? אפשר אבל הבצק בוודאות ייצא פחות ״עוגתי״
ממליצה להוסיף שמן קנולה