רגע לפני כיפור ואני מקבלת ככ הרבה הודעות להכנת שמרים פרווה, אז היום הכנתי בצק מעולה מהאתר של שמרים קינמון פרווה
והכנתי ממנו שבלולי שמרים עם קרם שקדים שוקולדי וזה יצא היסטרי!
אפשר גם בקלות כמובן להכין כעוגה וממרח חלביים, וזה לגמרי אחד המתכונים המעולים שיצא לי להכין.
לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן
שושני שמרים קרם שקדים ושוקולד פרווה!/תבנית אחת עגולה בקוטר 26 ס״מ (12 שושנים)
מצרכים למתכון:
לבצק שמרים :
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
1 כף (11 גר') שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים)
2 ביצים גודל L
1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה (אפשר להמיר ב 100 גר׳ מחמאה/נטורינה)
2/3 כוס (160 מ״ל) מי ברז או חלב סויה
למלית קרם שקדים שוקולד:
100 גר מחמאה/נטורינה רכה
1 כוס (100 גר׳) אבקת שקדים
3/4 כוס +כף (100 גר׳) אבקת סוכר
1 כף (10 גר׳) אבקת קורנפלור
1 ביצה גודל L
100 גר׳ שוקולד מריר מומס
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מלח
לזיגוג:
1/4 כוס מים
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
אופן ההכנה:
מכינים את בצק השמרים :
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים עם כף.
מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצים, שמן קנולה ולבסוף את החלב/מים לאט לאט,
אל תמזגו את כל הכמות פנימה בבת אחת כי ייתכן ולא תזדקקו לכולה, אז במזיגה איטית, עד שלבצק
יש מספיק נוזלים. לשים סהכ 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן על כל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים, אפשר
לילה שלם במקרר.
מכינים את המלית:
בקערה מערבבים מחמאה/נטורינה רכה עם שקדים, אבקת סוכר וקורנפלור
מוסיפים ביצה עד שהכל הופך למחית, מוסיפים שוקולד מריר מומס ומערבבים שומרים במקרר עד שימוש.
כשהבצק מוכן, מוציאים אותו למשטח עבודה,מרדדים למלבן דק, ומורחים את הקרם באופן אחיד על פני כל הבצק. מגלגלים לרולדה, ופורסים לשושנים.
העובי שלהן הוא בערך 3 ס״מ, זה ממש תלוי בעובי שאתם אוהבים ואפשר לשחק עם זה. מניחים את כל השושנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכסים אותם במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
מברישים את השושנים בביצה טרופה, ואופים כ 25-30 דקות עד שהם שחומים למראה.
בזמן שהשושנים בתנור מכינים סירופ סוכר:
בכלי או סיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת
לבעבע 7-8 דקות עד שהיא מסמיכה לסירופ.
כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מברישים היטב בסירופ סוכר ומגישים.
29 Comments
היי קרן,
זה נראה נהדר! כל כך מתאים להתחלת מזג האוויר הסתווי אצלי בניו ג'רזי.
כל מתכון שלך יוצא לי בדיוק כמו בתמונה וטעים רצח.
בתמונה של השושנים רואים שהן נאפו בתבנית מלבית או מרובעת. מה גודלה?
30*30
האם אפשר עם קמח 80 אחוז מלא?
נראה עוד מתכון מעולה. לאיזה גודל מרדדים את הבצק, איזה רוחב השבלולים וכמה שושנים יוצאים? תודה רבה
אני לא ככ מודדת גודל מדוייק, פשוט לרדד למלבן דק. ולפרוס את הבלולים ברוחב בערך 3 ס״מ, תלוי אם אוהבת אותם עבים יותר או פחות . לי יצאו בערך 12 שבלולים
אני אופה לפי כוס מדידה של חדפ חם גם כאן זה על אותו המשקל?
חד פעמי שתיה חמה ולא קרה
האם אפשר עם קמח 80 אחוז?
אפשר
תודה, נראה מושלם, כמו כל מה שאת מכינה
אפשר להכין כרולדה? אם כן לכמה תספיק הכמות?
אפשר להכין 2 רולדות
קרן אין על המתכונים שלך נקודה!!
המתכון הזה הזכיר לי מתכון אחר שלך עם הממרח הממכר של השקדים וזה מוצלח לא פחות .. תודה רבה על המתכונים שלך שתמיד יוצאים טוב!
נכון! הם דומים . תודה
אבקת שקדים זה קמח שקדים/שקדים טחונים?
בדיוק
כמה ביצים לשים אם יש לי רק מדיום?
יכולה לשקול את הביצים אם צריך.. השאלה לאיזה משקל לכוון
לא לשנות את הכמות
היי המתכון נשמע מעולה
אפשר משהו אחר במקום ביצה בתוך המלית השוקולדית?
תודה על המענה
אפשר לוותר על הביצה
אפשר לשים קינמון במקום שוקולד?
יש מתכונים לשמרים קינמון מהאתר אין בעיה לקחת מלית משם
וואוו! איזה בצק! שלמות!הכנתי את המילוי חלבי יצא מושלם! תודה על המתכון
הבצק לא תופח לי…שמתי שמרים יבשים שנשמרו במקרר. אולי זו הסיבה?
כנראה
היכן את מאחסנת את השמרים אם כך?
בצנצנת במקרר
היי קרן
מה אפשר במקום אבקת שקדים? או שאפשר לוותר בכלל?
לשים את העוגה על טורבו או על עליון תחתון?
חום עליון תחתון