כיפורעוגות שוקולדעוגות שמרים

שושני שמרים קרם שקדים ושוקולד פרווה

ספטמבר 22, 2023 31 Comments

רגע לפני כיפור ואני מקבלת ככ הרבה הודעות להכנת שמרים פרווה, אז היום הכנתי בצק מעולה מהאתר של שמרים קינמון פרווה

והכנתי ממנו שבלולי שמרים עם קרם שקדים שוקולדי וזה יצא היסטרי!

אפשר גם בקלות כמובן להכין כעוגה וממרח חלביים, וזה לגמרי אחד המתכונים המעולים שיצא לי להכין.

לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן

שושני שמרים קרם שקדים ושוקולד פרווה!/תבנית אחת עגולה בקוטר 26 ס״מ (12 שושנים)

מצרכים למתכון:

לבצק שמרים :

3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל

1 כף (11 גר') שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים)

2 ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה (אפשר להמיר ב 100 גר׳ מחמאה/נטורינה)

2/3 כוס (160 מ״למי ברז או חלב סויה

למלית קרם שקדים שוקולד:

100 גר מחמאה/נטורינה רכה

1 כוס (100 גר׳) אבקת שקדים

3/4 כוס +כף (100 גר׳) אבקת סוכר

1 כף (10 גר׳) אבקת קורנפלור

1 ביצה גודל L

100 גר׳ שוקולד מריר מומס

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט מלח

לזיגוג:

1/4 כוס מים

1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן

אופן ההכנה:

מכינים את בצק השמרים :

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים עם כף.

מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצים, שמן קנולה ולבסוף את החלב/מים לאט לאט,

אל תמזגו את כל הכמות פנימה בבת אחת כי ייתכן ולא תזדקקו לכולה, אז במזיגה איטית, עד שלבצק

יש מספיק נוזלים. לשים סהכ 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן על כל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים, אפשר

לילה שלם במקרר.

מכינים את המלית:

בקערה מערבבים מחמאה/נטורינה רכה עם שקדים, אבקת סוכר וקורנפלור

מוסיפים ביצה עד שהכל הופך למחית, מוסיפים שוקולד מריר מומס ומערבבים שומרים במקרר עד שימוש. 

כשהבצק מוכן, מוציאים אותו למשטח עבודה,מרדדים למלבן דק, ומורחים את הקרם באופן אחיד על פני כל הבצק. מגלגלים לרולדה, ופורסים לשושנים.

העובי שלהן הוא בערך 3 ס״מ, זה ממש תלוי בעובי שאתם אוהבים ואפשר לשחק עם זה. מניחים את כל השושנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכסים אותם במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.

מברישים את השושנים בביצה טרופה, ואופים כ 25-30 דקות עד שהם שחומים למראה.

בזמן שהשושנים בתנור מכינים סירופ סוכר:

בכלי או סיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת

לבעבע 7-8 דקות עד שהיא מסמיכה לסירופ.

כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מברישים היטב בסירופ סוכר ומגישים.

לגרסה חלבית ממירים מחמהא/נטורינה בחמאה באותן הכמויות

31 Comments

רות ספטמבר 22, 2023 at 7:26 pm

היי קרן,
זה נראה נהדר! כל כך מתאים להתחלת מזג האוויר הסתווי אצלי בניו ג'רזי.
כל מתכון שלך יוצא לי בדיוק כמו בתמונה וטעים רצח.
בתמונה של השושנים רואים שהן נאפו בתבנית מלבית או מרובעת. מה גודלה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2023 at 1:34 pm

30*30

Reply
תמר משניות ספטמבר 23, 2023 at 8:09 pm

האם אפשר עם קמח 80 אחוז מלא?

Reply
נועה ספטמבר 23, 2023 at 9:32 am

נראה עוד מתכון מעולה. לאיזה גודל מרדדים את הבצק, איזה רוחב השבלולים וכמה שושנים יוצאים? תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2023 at 1:33 pm

אני לא ככ מודדת גודל מדוייק, פשוט לרדד למלבן דק. ולפרוס את הבלולים ברוחב בערך 3 ס״מ, תלוי אם אוהבת אותם עבים יותר או פחות . לי יצאו בערך 12 שבלולים

Reply
שירן אוקטובר 19, 2023 at 10:44 pm

אני אופה לפי כוס מדידה של חדפ חם גם כאן זה על אותו המשקל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2023 at 5:36 pm

חד פעמי שתיה חמה ולא קרה

Reply
תמר משניות ספטמבר 23, 2023 at 8:10 pm

האם אפשר עם קמח 80 אחוז?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:49 am

אפשר

Reply
יעל ספטמבר 23, 2023 at 10:23 pm

תודה, נראה מושלם, כמו כל מה שאת מכינה
אפשר להכין כרולדה? אם כן לכמה תספיק הכמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2023 at 7:47 am

אפשר להכין 2 רולדות

Reply
עדי ספטמבר 25, 2023 at 3:48 pm

קרן אין על המתכונים שלך נקודה!!
המתכון הזה הזכיר לי מתכון אחר שלך עם הממרח הממכר של השקדים וזה מוצלח לא פחות .. תודה רבה על המתכונים שלך שתמיד יוצאים טוב!

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:27 am

נכון! הם דומים . תודה

Reply
עדינה אוקטובר 11, 2023 at 10:42 pm

אבקת שקדים זה קמח שקדים/שקדים טחונים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 7:59 am

בדיוק

Reply
מיכל אוקטובר 16, 2023 at 6:42 pm

כמה ביצים לשים אם יש לי רק מדיום?
יכולה לשקול את הביצים אם צריך.. השאלה לאיזה משקל לכוון

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2023 at 7:17 am

לא לשנות את הכמות

Reply
רחל לביא אוקטובר 20, 2023 at 10:50 am

היי המתכון נשמע מעולה
אפשר משהו אחר במקום ביצה בתוך המלית השוקולדית?
תודה על המענה

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2023 at 5:35 pm

אפשר לוותר על הביצה

Reply
צביה יולי 5, 2024 at 2:50 pm

אפשר לשים קינמון במקום שוקולד?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 8:59 am

יש מתכונים לשמרים קינמון מהאתר אין בעיה לקחת מלית משם

Reply
ענבל נובמבר 14, 2023 at 8:21 am

וואוו! איזה בצק! שלמות!הכנתי את המילוי חלבי יצא מושלם! תודה על המתכון

Reply
שלומץ יולי 3, 2024 at 9:13 pm

הבצק לא תופח לי…שמתי שמרים יבשים שנשמרו במקרר. אולי זו הסיבה?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2024 at 7:35 pm

כנראה

Reply
shlomit יולי 23, 2024 at 6:31 am

היכן את מאחסנת את השמרים אם כך?

Reply
קרן אגם יולי 24, 2024 at 12:32 pm

בצנצנת במקרר

Reply
מירב יולי 18, 2024 at 10:51 am

היי קרן
מה אפשר במקום אבקת שקדים? או שאפשר לוותר בכלל?

Reply
מוריה אוגוסט 8, 2024 at 10:07 pm

לשים את העוגה על טורבו או על עליון תחתון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2024 at 7:59 am

חום עליון תחתון

Reply
מורג אוקטובר 30, 2024 at 2:35 pm

אפשר להמיר אותו לחלבי? לשים חלב בבצק במקום מים/סויה ובמלית להשתמש בחמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2024 at 4:39 pm

בטח

Reply

Leave a Comment